Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός στους Κωστακιούς Άρτας, για ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, σήμερα (20-08-2015) το βράδυ στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς της Κινητής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί χθες το βράδυ εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο δράστη, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες με αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (8,72) γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο 31χρονος εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Αν ο Βαρουφάκης...

Η τραγωδία με το τρίτο μνημόνιο είναι ότι ταυτόχρονα με την υπογραφή του, έκανε την εμφάνισή της και μια έννοια που κατά την γνώμη μου είναι πολύ πιο επικίνδυνη ακόμη και από αυτό καθεαυτό το τρίτο μνημόνιο.
Είναι η εμφάνιση της λεγόμενης ΤΙΝΑ (=There is no alternative ) που στα Ελληνικά σημαίνει: Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Διατυπώνεται μάλιστα από τους Ευρωπαίους με τέτοια απολυτότητα, σα να πρόκειται για πόρισμα επιστημονικής μελέτης!
Το ΤΙΝΑ επαναλαμβάνεται κατά κόρο , προφανώς μέχρι να πιστέψουνε όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, που τους περιμένουν παρόμοια μνημόνια, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Αν περάσει αυτό το δόγμα παντού, αν καταφέρουν δηλαδή να εκμηδενίσουν την νοημοσύνη μας , χαλάλι όχι 83 δις που δώσανε σε μας αλλά 183 δις.
Αν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι η νοημοσύνη είναι συνάρτηση του ύψους του ποσού.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 21 Αυγούστου, ώρα 9:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
        
    Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75 παρ.6  του  Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη* σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής   σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  21η Αυγούστου 2015, ημέρα Παρασκευή  & ώρα 09.00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ με μοναδικό θέμα:
  1. Κατακύρωση ή μη αποτελέσματος δημοπρασίας πρόχειρου διαγωνισμού για την «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για τη συντήρηση δικτύων – ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων» του Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.

* Έκτακτο θέμα ανάγκης προμήθειας λαμπτήρων στο Δήμο (χρονοβόρα διαδικασία λόγω ενστάσεων κ.λ.π. του διαγωνισμού).

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε ορεινή και δασώδη περιοχή στους Χιονάδες Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (238) δενδρύλλια κάνναβης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

 Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, σε ορεινή και δασώδη περιοχή στους Χιονάδες Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, φυτεία αποτελούμενη από διακόσια τριάντα οκτώ (238) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εξερεύνησης στην παραπάνω περιοχή, φυτεία αποτελούμενη από (238) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,15) έως (2,40) μέτρα, τα οποία χθες (19-08-2015) εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.


Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, που διωκόταν με καταδικαστική απόφαση

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση (6) ετών και (6) μηνών για διακίνηση λαθρομεταναστών

Συνελήφθη, σήμερα (19-8-2015) τα ξημερώματα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική συγχωνευτική απόφαση του Τριμελούς και Πενταμελούς Εφετείου Κέρκυρας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι (6) ετών και έξι (6) μηνών, για διακίνηση λαθρομεταναστών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ένα Ταμείο για όλους έως το τέλος του 2015


Την ενοποίηση των Ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα Ταμείο υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ μέχρι το τέλος του 2015 προβλέπει το 3ο Μνημόνιο. Θα έχει προηγηθεί η ενοποίηση, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όλων των επικουρικών Ταμείων που είναι ΝΠΔΔ στο ΕΤΕΑ.
Η συγχώνευση των Ταμείων κύριας ασφάλισης εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιέρωσης ενιαίων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, της εναρμόνισης των εισφορών και παροχών, και της εξάλειψης των όποιων εξαιρέσεων εξακολουθούν να υπάρχουν σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφάλισης.
Η ενοποίηση θα επιφέρει και περικοπές στις συντάξεις, αφού ο στόχος που τίθεται είναι να εξοικονομηθούν επιπλέον δαπάνες τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) το 2016.
Με βάση το δεσμευτικό για τη χώρα και την κυβέρνηση Τρίτο Μνημόνιο τα «βήματα» για τη δημιουργία κοινού Ταμείου για όλους τους ασφαλισμένους έχουν ως εξής:

Υπουργείο Παιδείας: Κανονικά οι αναγκαίες υπηρεσιακές μεταβολές του σχολικού έτους 2015-16

Κατόπιν γραπτών και προφορικών ερωτημάτων σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές για το σχολικό έτος 2015-2016 το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι, όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, οι  υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς που επιβάλλει η προεκλογική περίοδος.