Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Καταγραφή συνταξιούχων του Δημοσίου με υποχρεωτική παρουσία στις τράπεζες από 15/03/2012 έως 15/05/2012

Στην καταγραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου με υποχρεωτική φυσική παρουσία τους στις τράπεζες, από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους, προχωρεί η Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τα Διατραπεζικά Σύστήματα (ΔΙΑΣ) και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η καταγραφή αφορά σε όλους του συνταξιούχους του Δημοσίου εκτός εκείνων που είναι κάτοικοι εξωτερικού και των παιδιών, κάτω των 12 χρόνων, που λαμβάνουν σύνταξη από μεταβίβαση. Η καταγραφή θα διαρκέσει δύο μήνες, από 15/03/2012 έως 15/05/2012. Μετά την ημερομηνία αυτή, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης.
Από 15/03/2012 έως 15/05/2012 οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στην τράπεζα, από την οποία τους καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το Διαβατήριό τους και έγγραφο που θα τους έχει ήδη αποσταλεί στο άνω δεξιό μέρος του οποίου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός καταγραφής τους.
Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου να προσέλθει στην τράπεζα, θα πρέπει εναλλακτικά είτε ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση (τριμήνου), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ή ο Διευθυντής του ιδρύματος στο οποίο νοσηλεύεται ή διαμένει ο συνταξιούχος, να προσέλθει στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους της Νομαρχίας διαμονής του συνταξιούχου, φέροντας την πρόσφατα θεωρημένη εξουσιοδότηση (όχι προγενέστερη του 3μήνου), το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο του συνταξιούχου και το έγγραφο το οποίο του έχουμε αποστείλει, προκειμένου να καταγραφεί στην Υπηρεσία αυτή.
Εναλλακτικά ο συνταξιούχος θα μπορεί να καταγραφεί με παρουσία κατ' οίκον της δημοτικής αστυνομίας ή δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος θα οριστεί από τον δήμο ύστερα από σχετικό αίτημα του συνταξιούχου.
Όπως διευκρινίζεται, τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στις τράπεζες παρά μόνο στις Νομαρχίες. Εξαιρούνται τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα συνταξιούχων που κατοικούν στο Δήμο Αθηναίων, τα οποία θα προσέλθουν για την καταγραφή τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Κάνιγγος 29).


ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί για κατοχή, μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν διακόσια δεκαεννέα (219) κιλά κάνναβης!!!

Συνελήφθησαν, σήμερα (13-02-2012) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις (4) ημεδαποί (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 36, 45, 35 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα στον Αρχάγγελο Πρέβεζας, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα.
Οι οδηγοί των ανωτέρω οχημάτων δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξαν ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τα καταδιωκόμενα οχήματα στα Φλάμπουρα Πρέβεζας.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο πρώτο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος με συνοδηγό την 31χρονη ημεδαπή, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών ενενήντα οκτώ (98) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (105.300) γραμμαρίων.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 45χρονος και στο οποίο επέβαινε ο 35χρονος, βρέθηκαν ενενήντα έξι (96) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (113.700) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες, τα οχήματα καθώς και επτά (7) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Eτήσια συνεστίαση της Ένωσης Βασιλικιωτών Πωγωνίου Ηπείρου την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 12:30 στην αίθουσα «NEW YORK» του ξενοδοχείου «CLASSICAL ATHENS IMPERIAL»,

Η Ετήσια Συνεστίαση της Ένωσής μας θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2012, από τις 12:30 στην αίθουσα «NEW YORK» του ξενοδοχείου «CLASSICAL ATHENS IMPERIAL», επί των οδών Αχιλλέως και Μεγ. Αλεξάνδρου στην Πλατεία Καραϊσκάκη (ΠΕΡΟΚΕ) στο Μεταξουργείο.
Η τιμή πρόσκλησης είναι 25 Ευρώ (παιδιά έως 8 ετών δωρεάν, 9-14 ετών 13 Ευρώ) και σ' αυτήν περιλαμβάνονται:
α) Πλήρες γεύμα (πλούσιος μπουφές)
β) Ποτά (κρασί, αναψυκτικά, μπύρες κλπ)
γ) Χορός με την παραδοσιακή Ηπειρώτικη ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα και
δ) Για τους μικρούς μας φίλους διασκέδαση με Κλόουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.


Σας περιμένουμε όλους.

Τόσο άθλιοι είναι;

Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Συμπεριφέρονται λες και δεν τρέχει τίποτα. Λες και δεν έχει συμβεί τίποτα.
Εχουν προκαλέσει τόση δυστυχία, τόσο πόνο, τόση καταστροφή κι όμως περιφέρονται με την ίδια, τη γνωστή επί δεκαετίες φτήνια του πολιτικαντισμού τους, καρφιτσωμένη στο πέτο.
Μαυρογιαλούροι που ανακυκλώνουν τις γελοίες πλην περισπούδαστες φράσεις μιας ρητορείας κενής περιεχομένου.
Έχουν να πουν για όλα. Εχουν μια εξήγηση για τα πάντα. Εχουν «προτάσεις». Εχουν «σχέδιο». Έχουν «όραμα» και «λύσεις».
Τώρα, πλέον, έχουν και «συμπόνοια». Πολλή «συμπόνοια»…
Δείτε τους: Αρχισαν πάλι να ξεδιπλώνουν δειλά – δειλά στις τηλεοράσεις τις «αρετές» τους καθώς ξεκίνησε η περίοδος του τρύγου της ψήφου…
Άνθρωποι χαλασμένοι που, όταν δεν κομπορημονούν για τα «επιτεύγματά τους» (!) επιλέγουν να παριστάνουν ότι είναι «αλλού» μόνο και μόνο για να ξεφορτωθούν τα γεγονότα.
Αλλά πώς «ξεφορτώνεσαι» το γεγονός του «μισθού» των 400 ευρώ; Πώς «ξεφορτώνεσαι» το γεγονός των εκατομμυρίων ανέργων και «απασχολήσιμων»; Πώς «ξεφορτώνεσαι» το γεγονός των συσσιτίων στους δρόμους και των λιπόθυμων από τον υποσιτισμό παιδιών στα σχολεία;
Τόσο άθλιοι είναι.
Να νομίζουν ότι για να πετάξουν οι δήμιοι από πάνω τους το κρίμα για τα θύματά τους, αρκεί το παραδοσιακό ιλουστρασιόν χαμόγελο και μια μπαλκονάτη συνταγή των κομφερασιέ και των επικοινωνιολόγων τους.
Το ίδιο αλαζονικοί. Το ίδιοι ψεύτικοι σαράντα ολόκληρα χρόνια.
Σάπιοι.
Αν τυχόν και αμφισβητήσεις την αυθεντία τους, αν τυχόν τους εγκαλέσεις για τα έργα τους, αν τυχόν διαμαρτυρηθείς για τις πράξεις τους, αν τυχόν φωνάξεις που μαζί με τη ζωή σού βιάζουν και τη λογική, έχουν την απάντηση:
«Δεν έχετε υπομονή» (!), σου λένε, προσποιούμενοι ταυτόχρονα την «καρτερικότητα» και τη φινέτσα του «πολιτισμένου», εκείνου που έχει την ατυχία να συναναστρέφεται με τον «αγροίκο – λαό».
Αλλά πόση άλλη «υπομονή».
Τι άλλη απόδειξη «υπομονής» να προσκομίσουμε απ’ το ότι γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γερνάμε με τους ίδιους δυνάστες, άλλοτε εναλλάξ και πλέον από κοινού, να κάνουν μπαλάκι τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.
Αυτοί οι τιποτένιοι «σωτήρες»,
οι μεσάζοντες των συμφερόντων της τάξης των κηφήνων,
που όσο εκείνη θησαυρίζει τόσο οι εργάτες φτωχαίνουν, τόσο οι άνεργοι λιμοκτονούν, τόσο οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται,
οι πολιτικοί υπηρέτες της τάξης και παρασίτων,
ας έχουμε το νου μας:
Βγήκαν ξανά στο σεργιάνι – τι θράσος (!) – για να πουλήσουν την πραμάτεια τους

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Αθήνα 13-3-2012
Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Πολλαπλάσιο των δυνατοτήτων, έκρινε η Γ.Σ. το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου
Πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2012, η ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής, μέσα σε πνεύμα ενότητας, χωρίς διαξιφισμούς και χωρίς αντιπαραθέσεις.
Το Δ.Σ χωρίς ίχνος κομπορρημοσύνης, παρουσίασε τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε.
Πολλοί αντιπρόσωποι πήραν το λόγο και επαίνεσαν το Δ.Σ. για το πολύπλευρο και πολύκαρπο έργο του, τόσο στον τομέα του Πολιτισμού για τις ποιοτικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε , όσο και στον τομέα της ανάπτυξης που καταπιάστηκε, με τα τόσα πολλά θέματα που είχαν δημιουργήσει προβλήματα και προσπάθησε στην επίτευξη λύσεων,(απορρύπανση και θωράκιση Αμβρακικού και Καλαμά, Φράγμα Αράχθου, Φυσικό αέριο, Ιόνια Οδός-Διόδια Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, κληροδοτήματα, Στέγη Ηπειρωτών, Συγκοινωνία Παρακαλάμιων Κοινοτήτων, έλλειψη συνοριοφυλάκων, κλείσιμο ΤΕΙ Άρτας και Ηγουμενίτσας, κλείσιμο ΙΓΜΕ Πρέβεζας, τελωνείο Δρυμάδων κ.α.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που απέδωσαν το τεράστιο έργο του Δ.Σ. στην αποκομματικοποίησή του.
Δευτερολογώντας, ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου, αφού ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους για τα καλά τους λόγια τόνισε ότι η Πανηπειρωτική δεν μπορεί να αποτελεί το μακρύ χέρι της εκάστοτε Κυβερνητικής πολιτικής , ούτε τον κυματοθραύστη του διεκδικητικού Ηπειρωτικού κινήματος.
Ξεκαθάρισε ότι η Πανηπειρωτική είναι εκ της υπάρξεώς της ένα πολιτικοποιημένο κίνημα, γιατί γεννήθηκε για να εκφράσει τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις ελπίδες όλων των συμπατριωτών μας, οποιασδήποτε ιδεολογικής απόχρωσης, για ένα καλλίτερο αύριο.
Η θέση της πρέπει να είναι δίπλα στην εκάστοτε Κυβέρνηση, που προωθεί και δίνει λύσεις στα προβλήματα της γενέτειρας και της Αποδημίας και να είναι απέναντι, όταν οι κυβερνήσεις αδιαφορούν και κατέληξε δεν είμαστε ιμάντας μεταβίβασης σε κανέναν και για τίποτα.
Τέλος κάλεσε όλους τους αντιπροσώπους, να ενεργοποιηθούν περισσότερο στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, έτσι ώστε με πνεύμα ενωτικό και συνθετικό να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες.

To Ίδρυμα ''Μιχάλης Κακογιάννης'' την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση του Ηπειρώτη Νίκου Παπακώστα ''Ανατολικό τόξο'' με τους, Δημήτρη Μπάση, Ν. Καραγιάννη, Λ. Σερβού Κ. Ξυλά και την ορχήστρα Canto Mediterraneo

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Την μουσικοθεατρική παράσταση του Ηπειρώτη μουσικοσυνθέτη και ποιητή ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ''.

Με τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ, ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΛΥΔΙΑ ΣΕΡΒΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΞΥΛΑ, Και την ορχήστρα CANTO MEDITERRANEO.
Συμμετέχουν φιλικά οι ηθοποιοί ΦΑΙΗ ΞΥΛΑ και ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ώρα 21.00'.
Ο Νίκος Παπακώστας με την ορχήστρα διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERRANEO, που αποτελείται από κορυφαίους έλληνες σολίστ σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ανατολικό Ελληνικό τόξο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη , το Αιγαίο και την Κρήτη. Παράλληλα θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή όπως ΒΑΛΚΑΝ , ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ κλπ Η παράσταση, θα περιλαμβάνει τραγούδια των πιό πάνω περιοχών και αφορούν στην χρονική περίοδο από τον 15ο μέχρι τον 19ο αιώνα. Επίσης θα εκιτελεστουν το λαϊκό ορατόριο ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, που παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14/3/09 με διεύθυνση του Μαέστρου Μιχάλη Πατσέα και έχει συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο της COMPAGNIA D’ OPERA ITALIANA γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Κατασχέθηκαν 15 κιλά κάνναβης

Οι αλβανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν 27χρονο και κατάσχεσαν 15,4 κιλά κάνναβης στο συνοριακό φυλάκιο Κακαβιάς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομικής διεύθυνσης Αργυροκάστρου, η ποσότητα ήταν πακεταρισμένη και τυλιγμένη με ταινίες και βρέθηκε στο αυτοκίνητο του 27χρονου.
Ο νεαρός ομολόγησε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για τα Ιωάννινα όπου τον περίμενε έλληνας συνεργός του, όπου θα παραλάμβανε το φορτίο.

ΠΑΣΟΚ: Στήνονται 1.500 κάλπες πανελλαδικά

Μόνος «τρέχει» πλέον ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή θα στηθούν 1.500 κάλπες πανελλαδικά.
Ο υπουργός Οικονομικών σε δήλωσή του έθεσε ως στόχο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις επερχόμενες εκλογές τη νίκη και «έκλεισε» τα σενάρια το κόμμα να λειτουργήσει ως «δεκανίκι» της Ν.Δ. σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. «Ο στόχος μας», είπε, «είναι καθαρός και ρεαλιστικός, νίκη στις βουλευτικές εκλογές, είναι η πρωτιά του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που πρέπει να έχει τον κεντρικό, τον πρώτο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις για το καλό του έθνους».
Το στοίχημα του κ. Βενιζέλου τώρα είναι η επανεκκίνηση του κόμματος, που βρίσκεται στο ναδίρ, και περί αυτού μάλιστα απηύθυνε γενικό προσκλητήριο προς μέλη, φίλους και στελέχη να πάνε να ψηφίσουν.

Συνάντηση Καχριμάνη με αντιπροσωπεία του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων - Πρασίνων

Αντιπροσωπεία του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων – Πρασίνων, επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, από τον οποίο ενημερώθηκε για δράσεις της Περιφέρειας σε διάφορους τομείς, για τα μεγάλα έργα, την ανεργία, τις Ε.Ο.Ζ. τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τις έρευνες για πετρέλαιο - φυσικό αέριο, τον πρωτογενή τομέα, τις κοινωνικές δομές, τις παρεμβάσεις στη λίμνη Παμβώτιδα κ.α.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "Τα ψέματα τέλειωσαν"

«Τα ψέματα τέλειωσαν. Εμείς προχωράμε στην εκλογική εκστρατεία και ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε συκοφαντίες, προβοκάτσιες, βρωμιές, τα πάντα. Όχι μόνο εμείς, αλλά και ειδικά το ΚΚΕ. Η θεωρία που αρχίζει και την έχει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα δύο άκρα.

Κοιτάξτε να δείτε:
Συνεργάζονται με το ΛΑΟΣ αγκαλιά. Γνωστά στελέχη ακροδεξιά και φασίζοντα σήμερα είναι και στην κυβέρνηση, ένας από αυτούς. Μιλάνε σκόπιμα για τα δύο άκρα. «Ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι το ίδιο πράγμα», κύριοι δεν είναι το ίδιο. Εμείς είμαστε κομμουνιστές. Γεωγραφικά ας πάνε να βρουν που είμαστε, μέσο, άκρο, πάνω, κάτω. Είμαστε κομμουνιστές, τι θα πει άκρα; Είμαστε Κομμουνιστικό Κόμμα που ποτέ δεν κρύβουμε από το 1918 που ιδρυθήκαμε, ότι παλεύουμε κατά του καπιταλισμού και υπέρ του σοσιαλισμού. Πάντα όμως είμαστε παρόντες στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού, δεν υπάρχει πρόβλημα που το ΚΚΕ να μην πάρει θέση. Αυτά εμείς τα λέμε. Δεν κάνουν καμιά αποκάλυψη. Τώρα θέλουν να μας λένε άκρα, θέλουν να μας λένε μέσα, ας μας πουν όπως θέλουνε. Αυτά είναι γεωγραφικά. Είμαστε κομμουνιστές, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι διέπρατταν ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του νομού

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, δύο (2) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Συνελήφθησαν, σήμερα (12-03-2012) το μεσημέρι, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί (Ρομά), ηλικίας 22 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Πρέβεζας, για σύσταση συμμορίας και ληστεία κατ΄ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, οι δύο ημεδαποί, διέπραξαν από κοινού τις παρακάτω ληστείες:
Την 08-03-2012 τα ξημερώματα, στο Κανάλι Πρέβεζας, μπήκαν σε σπίτι δύο ηλικιωμένων ημεδαπών και με την απειλή μαχαιριών τους αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και ένα ρολόι.
Την 08-03-2012 τα ξημερώματα, στη Σαμψούντα Πρέβεζας, μπήκαν σε σπίτι, ηλικιωμένης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού της αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής των δύο ημεδαπών και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών-κλοπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Σε έξαρση η γρίπη, υψηλά τα επίπεδα της δραστηριότητας

Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η γρίπη και οι ειδικοί τονίζουν ότι όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Από τα μέσα Ιανουαρίου ως τις αρχές Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι που αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα και δεν είχαν εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με το Έθνος, από τα 620 δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση μόνο ένα βρέθηκε θετικό στον πανδημικό ιό Η1Ν1.
Όπως αναφέρουν οι επιδημιολόγοι τα υψηλά επίπεδα δραστηριότητας της γρίπης οφείλονται σε στελέχη του ιού Α (Η3Ν2) και Β.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης και ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να απευθύνονται στον γιατρό τους.

''Μουσικό αντάμωμα'' της Ομοσπονδίας αδελφοτήτων Καλαμά το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 και ώρα 21:00, στην Ταβέρνα ''Λευτέρης και Μπάμπης''

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, στις 21.00', διοργανώνει εκδήλωση - μουσικό αντάμωμα με τον Βασίλη Τόλη, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, στην Ταβέρνα ''Λευτέρης και Μπάμπης'' στην οδό Αθανασίου Διάκου 78, στο Σχιστό Κορυδαλλού. Να μην λείψει κανείς από ένα γνήσιο μουσικό ηπειρωτικό αντάμωμα.

ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κατασχέθηκε «ορφανή» εκρηκτική ύλη

Συνολικά 47 τεμάχια εκρηκτικής ύλης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε αγροτική περιοχή της Περιβλέπτου Ιωαννίνων.
Πρόκειται για τεμάχια αμμωνίτη, τα οποία ήταν αλλοιωμένα και με ελάχιστη εκρηκτική ύλη στο εσωτερικό τους, ενδεχομένως εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν εκτεθειμένα για αρκετό καιρό στις καιρικές συνθήκες.
Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.