Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Εντάξεις έργων στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» για Σχέδια Ασφάλειας Νερού των ΔΕΥΑ Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας

Με ισάριθμες αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξης», τρεις πράξεις που αφορούν αντίστοιχα την Υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού των Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.
Η υλοποίηση των εν λόγω σχεδίων είναι από τα μέτρα που προβλέπονται από το Διαχειριστικό Σχέδιο Λεκανών Απορροής Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, σύμφωνα με την Οδηγία 98/83/ΕΚ περί πόσιμου νερού στην Ελλάδα. Τα Σχέδια Ασφάλειας Νερού στοχεύουν στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο δίκτυο διανομής του πόσιμου νερού, μέσω ελαχιστοποίησης παρουσίας ρυπαντών -ειδικά στην πηγή του-, σωστής επεξεργασίας του ύδατος και σωστής διανομής σε δίκτυα ύδρευσης, ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών.
Οι προϋπολογισμοί των πράξεων  έχουν ως  εξής:
       Σχέδιο ΔΕΥΑ Άρτας: συνολικό κόστος 222.69,33 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 179,410.75 €.
       Σχέδιο ΔΕΥΑ Πρέβεζας: συνολικό κόστος  155.178,25 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 125.143,75 €.
       Σχέδιο ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: συνολικό κόστος 256.741,94 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 207.049,95 €.
Φορείς υλοποίησης είναι οι αντίστοιχες Δ.Ε.Υ.Α.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Απάντηση του Δήμαρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη στον πρώην Δήμαρχο Δελβινακίου κ. Θανάση Μποζιάρη

Απάντηση του Δήμαρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη στο δημοσίευμα του πρώην Δημάρχου Δελβινακίου κ. Θανάση Μποζιάρη:
«Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση για το Δήμο Πωγωνίου, που αφορούσε στην έναρξη λειτουργίας του Κτιρίου Πολυφωνικής Μουσικής, ως μουσειακός χώρος και στούντιο ηχογράφησης, και στη παρουσίαση της ομάδας Πολυφωνικού Τραγουδιού Δήμου Πωγωνίου. Στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας, εκ παραδρομής, έγινε λόγος για εγκαίνια του Κτιρίου, γεγονός που επισημάνθηκε και διορθώθηκε τόσο στις ομιλίες όσο και στο Δελτίο Τύπου.
Ο Δήμος Πωγωνίου είναι άριστος γνώστης των έργων που παρέλαβε, μετά τη συνένωση, από τους πρώην Δήμους και αναγνωρίζει κάθε θετικό βήμα που έγινε για την προστασία και ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Δημοτικών του Διαμερισμάτων και της περιοχής εν γένει. Άλλωστε στην ομιλία μου αναφέρθηκα, με κάθε λεπτομέρεια, στην ιστορία για την κατασκευή του κτιρίου και λυπούμαστε που δεν ήσαστε παρών σε μία σημαντική μέρα για το Δήμο και το Πολυφωνικό Τραγούδι. Λυπούμαστε επίσης για την απουσία σας από κάθε εκδήλωση του Δήμου Πωγωνίου. Ενδεχομένως αυτή σας η απουσία  οδηγεί στην παρερμήνευση των γεγονότων…
Η αναγνώριση του έργου των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών είναι γνώρισμα όσων εμπιστεύονται τις ικανότητες και τη διάθεσή τους για προσφορά κι όσων μιλούν με πράξεις και γεγονότα. Η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου έχει να επιδείξει σειρά έργων και σε καμία περίπτωση δεν εξαρτάται η παρουσία της από την «οικειοποίηση» παλαιότερων έργων. Έργα που, όταν επισκεφθείτε το Δήμο Πωγωνίου, θα μπορέσετε να δείτε από κοντά. Έργα που έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών και έχουν βάλει σε τροχιά ανάπτυξης το Δήμο. Προσόν θεωρείται όμως και η αυτοκριτική όσων έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, για όσα έργα δεν έγιναν ή έγιναν λάθος…
Πολύ σωστά επισημαίνετε ότι οι Δήμοι έχουν συνέχεια. Και η συνέχεια στο Κτίριο Πολυφωνικής Μουσικής ήρθε με τη μετατροπή του σε μουσειακό χώρο, σε χώρο εκμάθησης της ιστορίας του πολυφωνικού τραγουδιού και σε στούντιο ηχογράφησης.
Θα πρέπει, λοιπόν, κ. Μποζιάρη, να βρείτε άλλους αποδέκτες για τα μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς. Για το ήθος και τη συμπεριφορά της παρούσας Δημοτικής Αρχής μιλούν οι δημότες μας, τους οποίους συνεχίζετε να προσβάλετε ερμηνεύοντας την κάθε λέξη που γράφετε στα όσα κατά καιρούς δημοσιεύετε!»

Δελβινάκι Πωγωνίου: Εκδήλωση από την Ένωση Δελβινακιωτών, το Σάββατο 13 Αυγούστου

Πρέβεζα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών, 44 και 37 ετών για παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος δύο ημεδαπών, μίας 44χρονης γυναίκας και ενός 37χρονου άνδρα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι η 44χρονη γυναίκα παρήγγειλε από ιστοσελίδα δύο συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν αποξηραμένα φύλλα φυτών ναρκωτικής ουσίας, συνολικού βάρους (538,6) γραμμαρίων και ακολούθως την 25-04-2016, τις προμήθευσε στον 37χρονο, έναντι χρηματικού ποσού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη και της Ένωσης Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, την Τετάρτη 17 Αυγούστου στα Δολιανά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης και η Ένωση Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου σας καλούν σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την εκδήλωση τιμής στο Γεώργιο Γεννάδιο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Αυγούστου στα Δολιανά.
Η συνέντευξη θα δοθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 11 π.μ. στα Γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Απάντηση του Προέδρου της Τ.Κ. Ρεπετίτσας κ. Φρίξου Δάσκαλου στον Αντιδήμαρχο Άνω Καλαμά κ. Γκόγκο Χρήστο

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ρεπετίτσας κ. Φρίξος Δάσκαλος με την επιστολή που ακολουθεί απαντάει στον Αντιδήμαρχο Άνω Καλαμά κ. Γκόγκο Χρήστο για όσα αναφέρει.
"Ενημερώθηκα με μεγάλη μου έκπληξη για την απάντηση του Αντιδημάρχου Άνω Καλαμά κ. Γκόγκου  Χρήστου στην επιστολή μου.
Το θέμα του δρόμου υφίσταται τουλάχιστον τα πέντε (5) τελευταία χρόνια.
Είχατε ενημερωθεί όχι μόνο εσείς, αλλά και ο κ. Γκέκας.
Οι συγχωριανοί μου, είχαν συγκεντρώσει υπογραφές κατηγορώντας με πως αδιαφορώ για το πρόβλημα του δρόμου.
Αλήθεια κ. Γκόγκο αυτός ο δρόμος
Α) Εξυπηρετεί μόνο συγγενικό μου πρόσωποή μήπως όλο το χωριό;
Β) Μήπως φτάνει έως στις Κουκλιούς;
Γ) Εξυπηρετώ μόνο προσωπικά συμφέροντα.
Μάλλον ο κ. Γκόγκος ή δε γνωρίζει σε ποιο δρόμο αναφέρομαι ή προσπαθεί με παραπληροφόρηση να καλύψει την ανεπάρκειά του στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου.
Στη διάθεσή σας οι μαρτυρίες των συγχωριανών μου και οι  φωτογραφίες".

Με τιμή
Φρίξος Δάσκαλος

Πρόεδρος Τ.Κ. Ρεπετίστας

Συλλήψεις δύο αλλοδαπών, στην Κακαβιά Ιωαννίνων και την Ηγουμενίτσα, με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθησαν, χθες (08-08-2016) στην Κακαβιά Ιωαννίνων και την Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, 42 και 29 ετών, με ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση, αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 29ου Ανακριτή Αθηνών, για διακίνηση ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράνομη κατοχή φυσιγγίων

Συνελήφθησαν, χθες (08.08.2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 37 χρονών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Αναλυτικότερα, σε βάρος της 32χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή διότι στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, κατά τον έλεγχο επιβίβασής της, διαπιστώθηκε να έχει σε χειραποσκευή της (25) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 40 mm.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα τα φυσίγγια ανήκαν σε 37χρονο ημεδαπό, ο οποίος τα κατείχε παράνομα και συνελήφθη.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι της 32χρονης σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα (40) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από την Ομοσπονδία Αποδήμων Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, από 8 μέχρι και 21 Αυγούστου 2016

Βραβείο στον λογοτέχνη, ποιητή και λαογράφο Γεώργιο Σιμιτζή

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων ΘΥΑΜΙΑ 2016, πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις:
1. Την καθιερωμένη εκδήλωση ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΕΙΑ στο Μικρό Σουλόπουλο, με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Χρήστου Χριστοβασίλη και βράβευση του Λογοτέχνη Γεωργίου Σιμιτζή από την ΓΡΑΝΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
2. Αθλητικές εκδηλώσεις Ποδοσφαίρου 5Χ5, Μπάσκετ και Βόλεϊ, παίδων από 8-11 ετών, εφήβων από 12-15 ετών και ανδρών από 16 και άνω.
3. Την 5η έκθεση εικαστικών στα ΚΟΥΡΕΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ από 8-18 Αυγούστου με καλλιτέχνες από τη ευρύτερη περιοχή του Καλαμά.
4. Έκθεση αγροτικών προϊόντων στα ΚΟΥΡΕΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με τοπικά προϊόντα της Ηπειρώτικης Γής.
5. Θεατρικές παραστάσεις και Ηχοράματα σε διάφορα χωριά της περιοχής μας όπως ΙΕΡΟΜΝΗΜΗ, ΚΟΥΚΛΙΟΙ στις οποίες θα παρουσιαστεί και μέρος της έκθεσης εικαστικών των Κουρέντων.
6. Την μουσική συναυλία BACK TO THE RIVER που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ στο πάρκο της Αγρότισσας, από 12-14 Αυγούστου.
7. Την γιορτή ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών στις 13 Αυγούστου.
Βραβείο στον Γεώργιο Σιμιτζή στα «Χρηστοβασίλεια 2016»
Τον Γεώργιο Σιμιτζή,  λογοτέχνη, ποιητή και λαογράφο με καταγωγή από τη  Γρανίτσα θα βραβεύσει στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Χρηστοβασίλεια 2016» ο Δήμος Ζίτσας το βράδυ της Τετάρτης  10 Αυγούστου.
Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον λογοτέχνη, δημοσιογράφο και πολιτικό Χρήστο Χρηστοβασίλη εντάσσονται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ζίτσας και πραγματοποιούνται  κάθε χρόνο στην γενέτειρα του Χρηστοβασίλη, το Σουλόπουλο (Σούλι Χρηστοβασίλη), σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, την Τοπική Κοινότητα Σουλόπουλου και την Αδελφότητα Αποδήμων Σουλόπουλου.
Το πρόγραμμα που ξεκινά στις 8.00 το βράδυ περιλαμβάνει, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Χρηστοβασίλη, χαιρετισμό από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, ενώ για τη ζωή και το έργο του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και αγωνιστή πολιτικού Χρήστου Χρηστοβασίλη θα μιλήσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού & Παιδείας, Στέφανος Μιχάλης.
Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στη θέση «Αγνάντια» του οικισμού Σούλι Χρηστοβασίλη, στο Σουλόπουλο.
Back to the River Festival: Καλοχώρι Iωαννίνων, στο Πάρκο Αγρότισσας, 12, 13 και 14 Αυγούστου 2016. Τρεις μέρες χαλάρωσης, δημιουργίας, μουσικής και δράσεων, μέσα σε ένα πάρκο Ύμνο της Φύσης
back_to_the_river

Εικαστικά Κούρεντα 2016, 3η έκθεση-αγροτικός Αύγουστος και Summer Events για μικρούς & μεγάλους στα Κούρεντα, 8-18 Aυγούστου 2016
– 4η Eικαστική Έκθεση Kουρέντων
– 3η Έκθεση «Aγροτικός Aύγουστος Hπειρώτικη Xλωρίδα»
– Summer Events για μικρούς & μεγάλους
(καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες)
agrotikos_augoustos eikastika kourenta

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016. Γιορτή καλαμποκιού στους Κουκλιούς Πωγωνίου.
Δείτε ένα video από την γιορτή καλαμποκιού το 2010

''Η σφαγή του Κομμένου'': Το βιβλίο του Ηπειρώτη λογοτέχνη Γιάννη Δάλλα που αναφέρεται στην σφαγή του ιστορικού Κομμένου

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, , παρουσίασε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών
Στο Κοµµένο της Άρτας, ένα όµορφο καµποχώρι στο Δέλτα του Αράχθου, πριν από 65 χρόνια έγινε µια άγρια σφαγή. Δύσκολα µπορεί να την περιγράψει κανείς. Αδύνατο να νιώσουµε τον φόβο και τον τρόµο εκείνον του κυνηγημένου και ανυπεράσπιστου. Τον πόνο των γονιών, που µέσα από τα συντρίµµια µαζεύουν για να θάψουν τα παιδιά τους. Την απόγνωση του παιδιού που ψάχνει τους γονείς του.
Οι φιλόδοξοι αριθµοί, που τόσο καλά κατάφεραν να περιγράψουν τους νόµους της φύσης, ακόµα και αυτοί είναι ανήµποροι να αποδώσουν το µέγεθος.

95 παιδιά έως 15 χρονών, 117 γυναίκες, 317 συνολικά οι νεκροί. ...
Κοµµένο Άρτας, 16 Αυγούστου 1943. 120 νέα παιδιά, στρατιώτες του Χίτλερ, άφησαν τα σπίτια τους, την πατρίδα τους κι ήρθαν να σπείρουν τη φρίκη, γιατί είπαν πως µπορούν τον κόσµο όλον να κάνουν δικό τους. Γαλουχημένοι µε τα ιδανικά του παγγερμανισμού, φουσκωμένα µε εθνικιστικά και φυλετικά αισθήματα για την καθαρότητα και την ανωτερότητα της φυλής τους, δεν άργησαν να µμπολιαστούν µε µίσος ακόµα και για µικρά παιδιά. Με την υπεροψία της τεχνολογίας του όπλου που κρατούσαν στα χέρια τους, µμπήκαν στο χωριό και «θέρισαν».
Ο Ηπειρώτης (από τη Φιλιππιάδα) λογοτέχνη ς Γιάννης Δάλλας ήταν τότε απόφοιτος του Γυµνασίου της Άρτας. Τον συγκλόνισε η σφαγή του Κοµµένου και δύο χρόνια µετά, το 1945, γράφει το Χρονικό «Η σφαγή του Κοµµένου».

Εδώ έχουµε την εξιστόρηση της µμεγάλης σφαγής από έναν χωρικό, Κοµµιώτη, που την είδε µε τα ίδια του τα µάτια και έζησε τις τροµερές της ώρες. Αυτός ο χωρικός, ο Κοσµάς Ανάστας, όπως τον ονοµάζει ο Δάλλας, ένας απλοϊκός και αγράµµατος άνθρωπος, γράφει την τροµερή ιστορία της 16ης Αυγούστου µ' απλό τρόπο κι ο Δάλλας εκφράζει τις εντυπώσεις του και την απήχηση που είχαν τα ανείπωτα αυτά γεγονότα στην αισθαντικότητά του και προσπαθεί να τα ανυψώσει σαν σύµβολα στην αιωνιότητα.
Το Χρονικό του Γιάννη Δάλλα έγινε βιβλίο και κυκλοφόρησε από τις Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα», µε τον τίτλο «Η Σφαγή του Κοµµένου», µε εικόνα εξωφύλλου έργο του Ηπειρώτη γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη, µε τίτλο Τραγωδία.

Η «Δωδώνη» εξαγοράζει εργοστάσιο της ΦΑΓΕ

Στον έλεγχο της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, περνά σύμφωνα με πληροφορίες του www.Capital.gr  το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο.
Πηγές κοντά στην ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία ανέφεραν ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, το τίμημα αγγίζει τα 6,5 εκατ. ευρώ ενώ οι ίδιες πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο είχε βγει προς πώληση από τις αρχές της χρονιάς όταν η εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από την κατηγορία του γάλακτος. 
Ωστόσο οι τίτλοι τέλους της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο, το οποίο εγκαινιάσθηκε τον Ιούνιο του 2005 και στοίχισε περί τα 37 εκατ. ευρώ, έπεσαν οριστικά στις 31 Μαΐου. 
Την ίδια ώρα πληροφορίες από τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως έχουν υπάρξει διερευνητικές επαφές προκειμένου η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη να αναλάβει τον ρόλο του στρατηγικού επενδυτή στη ΜΕΒΓΑΛ. 
Κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται επισήμως. Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ αναμένει το “πράσινο φως” από τις τράπεζες στο business plan που έχει καταθέσει για να τρέξει το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Μέχρι στιγμής πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό το φως δεν έχει ανάψει.

Σταύρος Καλογιάννης: Χαιρετισμός στην Ημερίδα της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων/Ενώσεων Πωγωνησίων με θέμα: «Ασφάλεια-Οδικά έργα στο Πωγώνι»

Ο Σταύρος Καλογιάννης, μετείχε στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν στα Κτίσματα, την Κυριακή 7 Αυγούστου, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Πωγωνησίων και ο Δήμος Πωγωνίου, με θέμα: «Ασφάλεια – Οδικά έργα στο Πωγώνι».
Ο κ.  Καλογιάννης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, αναφέρθηκε σε τρία σημαντικά οδικά έργα υποδομής τα οποία αφορούν όχι μόνο το Πωγώνι και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων:
Ειδικότερα τόνισε:
«α) Για τον οδικό άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακκαβιά
Ο εν λόγω άξονας αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας οδού, οι εργασίες της οποίας επανεκκίνησαν το 2013. Οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις του τμήματος Ιωάννινα – Κακαβιά  έχουν ολοκληρωθεί επίσης από το 2013, δηλαδή το έργο έχει πλήρη «ωριμότητα».
Η Κυβέρνηση όμως φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει το έργο, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά το Πωγώνι, την παραμεθόρια περιοχή, την Ήπειρο γενικότερα και τις διακρατικές μεταφορές. Άλλωστε, πρόκειται για έργο του βασικού κορμού του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και οφείλει η χώρα μας να το ολοκληρώσει κατά προτεραιότητα.

ΟΓΑ: Ξεκινούν από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου οι αιτήσεις για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ξεκινάει από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου  η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την απονομή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπεριλήκων. όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ) στην επιλογή: Συντάξεις-Επιδόματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων ή Εγκύκλιοι. 
Ο ΟΓΑ επισημαίνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντομότερη επεξεργασία των αιτήσεων.

Με τους κωδικούς του Taxisnet θα πληροφορούνται οι αγρότες για το ποιες επιδοτήσεις έχουν λάβει

Με το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιεί ο κάθε αγρότης στις υπηρεσίες της ΓΓΠΣ (TAXISnet) θα μπορεί από δω και πέρα να συνδεθεί με το σύστημα ΙΡΙΣ και να πληροφορηθεί τις πληρωμές ενισχύσεων που τον αφορούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μέχρι πρόσφατα ο δικαιούχος θα έπρεπε να κλικάρει στο πλαίσιο που έλεγε «πληρωμές» στην πρώτη σελίδα του site του ΟΠΕΚΕΠΕ και στην συνέχεια θα έπρεπε να γράψει το ΑΦΜ του ή τα τέσσερα τελευταία ψηφία της ταυτότητας ή τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Πλέον η ενημέρωση γίνεται μέσω του συστήματος ΙΡΙΣ (Διεπαφή Αγροτικών Υπηρεσιών Πληροφόρησης). Αν και ακόμα δεν έχει εκδοθεί σχετική ενημέρωση – ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αν κάποιος επισκεφθεί τον ιστότοπο του Οργανισμού θα διαβάσει ότι «η υπηρεσία διατίθεται πλέον μέσα από την ενότητα Ψηφιακές Υπηρεσίες του portal ΙΡΙΣ (κατηγορία Πληρωμές/Ενισχύσεις).

Σύμφωνη γνώμη Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Π. Ηπείρου για έργα του Δήμου Πρέβεζας

Με δύο αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δίνεται το "πράσινο φως" στο Δήμο Πρέβεζας για την προώθηση των διαδικασιών για τη δημοπρασία δύο υποέργων, που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020".
Συγκεκριμένα διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου:
Α) για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το Υποέργο «Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια Δήμου Πρέβεζας» ΑΑ 1 της Πράξης «Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια Δήμου Πρέβεζας»,  συνολικού προϋπολογισμού «111,879 €».
Β) για τα  σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το Υποέργο "Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Πρέβεζας" ΑΑ1 της πράξης "Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Πρέβεζας"  συνολικού προϋπολογισμού «99,348.55 €».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr