Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών από παγκάρια εκκλησιών στο Παλαιοκάτουνο Άρτας

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 24χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία
 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα, τρεις υποθέσεις κλοπών από εκκλησίες που έγιναν την 08-09-2014 στο Παλαιοκάτουνο Άρτας.
Ως δράστες για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 24χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες την 08-09-2014 στο Παλαιοκάτουνο Άρτας, διέρρηξαν τα παγκάρια από τρεις εκκλησίες (Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου, Εξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων και εξωκκλήσι του Αγίου Βλάσσιου), απ΄ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά.
Oι δράστες προσήχθησαν χθες (19-09-2014) στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, όπου και ομολόγησαν τις πράξεις τους, πλην όμως δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, σφυριά, καλέμια και μία βαριοπούλα).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Εξιχνιάστηκε κλοπή από αποθήκη στο Χανόπουλο Άρτας

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 29χρονου ημεδαπού
 Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή από αποθήκη στο Χανόπουλο Άρτας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού.
 Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 29χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 04-07-2014, αφαίρεσε από αποθήκη στο Χανόπουλο Άρτας, ένα μπεκ ποτίσματος, αξίας (700) ευρώ.
 Το αφαιρεθέν μηχάνημα ποτίσματος βρέθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη και αποδόθηκε στον κάτοχό του.
 Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

ALCO: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,8%

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ALCO για το «Πρώτο Θέμα», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,8%, ενώ το ΚΚΕ έχει «προσπεράσει» τόσο το Ποτάμι όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 26%
ΝΔ: 22,2%
ΧΤΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,2%
ΚΚΕ: 4,4%
ΠΑΣΟΚ: 4,3%
Ποτάμι: 4,3%
ΑΝΕΛ: 3,1%
ΔΗΜΑΡ: 1,7%
ΛΑΟΣ: 1,1%
Οικολόγοι: 1%
Αναποφάσιστοι/ΔΞ/ΔΑ: 25,7%

Στη δημοσκόπηση της ALCO, 33,5% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Αντώνη Σαμαρά πιο αξιόπιστο, ενώ 32,5% τον Αλέξη Τσίπρα.

MRB: Προβάδισμα 3,7% για το ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 3,7% για το ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για τη «REAL NEWS».
Το Ποτάμι εμφανίζεται τέταρτο.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 23,6%
ΝΔ: 19,9%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,7%
Ποτάμι: 5,6%
ΚΚΕ: 5,1%
ΕΛΙΑ: 4,2%
ΑΝΕΛ: 3,2%
ΔΗΜΑΡ: 1%,
Αναποφάσιστοι/ΔΞ/ΔΑ: 30,7%

Σύμφωνα με την MRB το 26,6% διατηρεί ευνοϊκή γνώμη για τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 26,2% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Νέα «έκρηξη» κατά 1,47 δισ. ευρώ στα ληξιπρόθεσμα χρέη

Νέα αύξηση κατά 1,47 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Σε ό,τι αφορά σο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2014, το Δημόσιο εισέπραξε συνολικά έσοδα 2,384 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα αυτό ανήλθε σε 8,654 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές - έως και το 2013 - το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών φθάνει τα 69,239 δισ. ευρώ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ.

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών των προηγούμενων, από 12 & 15-09-2014 συνεδριάσεων.
1. Απόφαση επί της προδικαστικής προσφυγής του άρθρου 4 του Ν. 3886/2010 της εταιρείας με την επωνυμία «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Τ.Ε.» κατά της αριθμ. 23/1016/30-07-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου που αφορά στην κατακύρωση των αποτελεσμάτων της από 17-06-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού € 9.403.350,00 με ΦΠΑ.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 26-08-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή εθνικής οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (κατασκευή σαρζανέτ)», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.

Καταργείται ο «νόμος Κατσέλη» για ρύθμιση χρεών από το 2016

Θα αντικατασταθεί από νέο πτωχευτικό κώδικα
Ημερομηνία λήξης το τέλος του 2015 θα έχει η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Από το 2016 και με την προϋπόθεση βεβαίως ότι η οικονομία θα έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, τόσο η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, όσο και ο «νόμος Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα αντικατασταθούν από ένα αναμορφωμένο πτωχευτικό δίκαιο για τις επιχειρήσεις, αλλά πλέον και για τα φυσικά πρόσωπα. Και αυτό διότι, τόσο ο νόμος Κατσέλη όσο και η προωθούμενη ρύθμιση για τη διαχείριση του χρέους των επιχειρήσεων θεωρούνται εμβαλωματικές λύσεις που θεσπίστηκαν ακριβώς για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως ήταν αυτές που προκάλεσε η οικονομική κρίση.
Την ίδια ώρα το εάν θα δοθεί παράταση ή όχι στη ρύθμιση που προβλέπει αναστολή των πλειστηριασμών και πόσης διάρκειας θα είναι αυτή, θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τις πολιτικές εξελίξεις και από την πορεία της συνολικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Κίνητρο 50.000 ευρώ για επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο

Πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.
Ο εθνικός φάκελος με τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα, προβλέπει ειδικά μέτρα στήριξης των νέων αγροτών, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Με ορίζοντα εξαετίας, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.
Συγκεκριμένα, 16.000 νέοι θα μοιραστούν ποσά ύψους 300 εκατ. ευρώ για να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ περισσότερες από 2.000 νέες επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «start-ups», που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα θα χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Υπουργείο Οικονομικών: Στο 13% η φορολόγηση για ατομική αγροτική επιχείρηση

Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει τη φορολόγηση των κερδών από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 13% και αυτό θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση, αναφέρει σε διευκρινιστική του ανακοίνωση το υπουργείο οικονομικών.

Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2014: «Η προστασία του περιβάλλοντος μας ενώνει»


Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία» 2007-2013
Λίμνη Ιωαννίνων, Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Για 3η συνεχή χρονιά, το Πρόγραμμα... Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία» 2007-2013 τιμά την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day), με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, με τίτλο «Η προστασία του περιβάλλοντος μας ενώνει».
 Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του «8ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων», στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014, στη λίμνη Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη συγχρηματοδότηση του ΕΤΠΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το «Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας»* και τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών Ιωαννίνων»**. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την ξενάγηση παιδιών στο οικοσύστημα της λίμνης και την ενημέρωσή τους από εμπειρογνώμονες του «Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας» γύρω από την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ακολουθεί καθαρισμός της περιοχής της λίμνης από παιδιά -εθελοντές, πριν και μετά τους αγώνες του «8ου Γύρου Λίμνης».