Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Καναλλάκι Πρέβεζας: Σύλληψη 56χρονου ημεδαπού για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου μετανάστη

Χθες (07-06-2016) το βράδυ στο Καναλλάκι Πρέβεζας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, συνέλαβαν 56χρονο ημεδαπό, για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, ο 56χρονος ημεδαπός στο Καναλλάκι Πρέβεζας απασχολούσε έναν 56χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε αγροτικές εργασίες, χωρίς αυτός να κατέχει τις απαιτούμενες άδειες παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Πρέβεζας

Για τις υποθέσεις, συνελήφθη 34χρονη ημεδαπή Ρομά

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (07-06-2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 34χρονη ημεδαπή Ρομά, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε έπειτα από σχετική καταγγελία, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας, η 34χρονη αφαίρεσε, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 80χρονο ημεδαπό, χρηματικό ποσό και κάρτα αναλήψεων.
Επιπρόσθετα, από την περαιτέρω αστυνομική διερεύνηση προέκυψε ότι η 34χρονη είχε αφαιρέσει, κατά το μήνα Φεβρουάριο, χρηματικό ποσό από το ταμείο καταστήματος πώλησης μουσικών οργάνων στην πόλη της Πρέβεζας.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Πώς θα υπολογίζεται το νέο εφάπαξ

Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, καθορίζει τις τεχνικές παραμέτρους για τον υπολογισμό των εφάπαξ παροχών. Σημειώνεται ότι τα ταμεία, τομείς, κλάδοι και λογαριασμοί πρόνοιας, αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λειτουργούν από την 1/1/2014 με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC). 
Από την 1/1/2014, οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο στους φορείς-τομείς πρόνοιας, τηρούνται σε ατομικές μερίδες.
Συγκεκριμένα, η εφάπαξ παροχή που χορηγείται σε όλους τους ασφαλισμένους των ταμείων, τομέων, κλάδων και λογαριασμών πρόνοιας, αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπολογίζεται, σύμφωνα με την τεχνική βάση, ως ακολούθως:
Χρόνος ασφάλισης από την 1/1/2014 και εφεξής.
Για χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2014 και εφεξής με βάση την αρχή της ισοδυναμίας, το ποσό της εφάπαξ παροχής ισούται με τη συσσωρευμένη αξία των εισφορών κατά την ημερομηνία αποχώρησης. Για τη συσσώρευση των εισφορών γίνεται χρήση πλασματικού ποσοστού επιστροφής, το οποίο ορίζεται ως η ετήσια μεταβολή της βάσης υπολογισμού των εισφορών για το σύνολο των ασφαλισμένων.
Το τμήμα της εφάπαξ παροχής που αναλογεί στα έτη ασφάλισης, πριν την 1/1/2014, υπολογίζεται ως εξής:
Για τους μισθωτούς:
Για τους μισθωτούς με εισφορά ύψους 4% επί των αποδοχών, η εφάπαξ παροχή αποτελείται από το γινόμενο του 60% των αποδοχών, επί των οποίων έγιναν οι νόμιμες κρατήσεις υπέρ του κλάδου, επί του δεκαδικού αριθμού των ετών ασφάλισης έως και την 31/12/2013, με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού ψηφίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (8-6-2016)

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τους αναδόχους των εξής έργων:
-  «Αποκατάσταση διατομών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: Αλέξανδρος Σμύρης.
-  «Βελτίωση οδικής σύνδεσης παραγωγικών μονάδων περιοχής Γκουμάτσας με επαρχιακό δίκτυο» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού  35.000 ευρώ. Ανάδοχος: η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
-  «Συντήρηση Αυλείου Χώρου 2ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας»   προϋπολογισμού 24.100  ευρώ. Ανάδοχος: Ιωάννης Καραμπίτιανης.
-  Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου για τ Δήμο Ζηρού, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕΜΑ- ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ  Α.Ε..
Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τις δημοπρατήσεις των έργων:
-  «Βελτίωση τεχνικών κατασκευών στο στραγγιστικό δίκτυο πεδιάδας  Άρτας» προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
-  Αποκατάσταση ζημιών στραγγιστικού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 22.000 ευρώ.
Η Ο.Ε. ανέδειξε επίσης την Μαρία Πατσιούρα, ως τελικό μειοδότη για το έργο "Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με την μέθοδο της παγιδοθεσίας" στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 18.070,67 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2016»


Αναλυτικά όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου για το καλοκαίρι του 2016.
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016   (της Αναλήψεως)
•Μαυρόπουλο: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον οικισμό Χρυσόδουλη.
Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 
•Χρυσόρραχη: Παραδοσιακό Πανηγύρι.
Κυριακή 19 Ιουνίου 2016   (της Πεντηκοστής)
•Στρατίνιστα: η Αδελφότητα Στρατίνιστας διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι το πρωί στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας  και στην πλατεία του χωριού.
•Περιστέρι: Παραδοσιακό Πανηγύρι.
•Χρυσόρραχη: Παραδοσιακό Πανηγύρι.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016   (του Αγίου Πνεύματος)
•Ιερομνήμη: Γιορτάζει η κεντρική εκκλησία.
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016  
•Τεριάχι: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον οικισμό Σταυροδρομίου.
Σάββατο 25 Ιουνίου 2016  
•Κάτω Ραβένια: Ημερήσιο Πανηγύρι στο εξωκκλήσι Αγ. Ιωάννη.
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2016  (Άγιοι Ανάργυροι)
•Κουκλιοί: Ημερήσιο γλέντι και το βράδυ παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία.
Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 
•Κεφαλόβρυσο: Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Κεφαλοβρύσου το 1943, από τα Γερμανικά Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής.
Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 (Αγίας Μαρίνας Μεγαλομ.)
•Αγία Μαρίνα: Παραδοσιακό Πανηγύρι.
•Μαυρόπουλο: Πανηγύρι στον οικισμό Ζαβρόχου.
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016  (Προφήτη Ηλία)
•Κεφαλόβρυσο: Παραδοσιακό Πανηγύρι στην πλατεία του χωριού.
•Μαυροβούνι: Παραδοσιακό Πανηγύρι.
•Τεριάχι: Παραδοσιακό Πανηγύρι.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στον Υπουργό Υγείας για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας είχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας και ο Αντιπρόεδρος κ. Κων/νος Τσιούφης ανέλυσαν στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων και Εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς για το συγκεκριμένο θέμα.
Αξιοποιώντας συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κάπνισμα -τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη- ανάδειξαν το παράδειγμα των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών -και όχι μόνο- χωρών που εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα κατά του καπνίσματος.
Αίτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελεί η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, αλλά και μια εθνική πολιτική πρόληψης υγείας, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά σε βάθος χρόνου η συνήθεια του καπνίσματος στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να υπάρχει και στο μέλλον διάλογος, τόσο με την ΕΚΕ όσο και με τις άλλες επιστημονικές εταιρείες, όπως η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, που με εκπροσώπους τους παραβρέθηκαν και εκείνοι στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, διατυπώνοντας συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις.

Περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης, από 20 Ιουνίου 2016 με θέμα «Δωδώνη, το Μαντείο των ήχων»


Αριθ. Πρωτ. 2926   Αθήνα 7-6-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συμπατριώτες
Το μουσείο της Ακρόπολης στα πλαίσια σειράς περιοδικών εκθέσεων με σημαντικά έργα της αρχαιότητας σπουδαίων τόπων  της Ελληνικής περιφέρειας,  εγκαινιάζει στις 20 Ιουνίου 2016 περιοδική έκθεση με θέμα «Δωδώνη το Μαντείο των ήχων». Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 10 Ιανουαρίου 2017 και γίνεται με συνεργασία  με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Όπως είναι γνωστό το μαντείο Δωδώνης είναι το παλαιότερο Ελληνικό Μαντείο και η ανάδειξη του τρόπου λειτουργίας του, ο ρόλος του και η σημασία που είχε στον αρχαίο κόσμο καταδεικνύει και την ανάγκη του  ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον.
Πέρα όμως από αυτό αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης και  το απείρου κάλλους περιβάλλον της περιοχής του μαντείου, ανοίγουν οι πύλες της επισκεψιμότητας από ανθρώπους που επιθυμούν  να δουν τους χώρους του  και την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ήπειρο.
Όλοι εμείς οι απόδημοι Ηπειρώτες θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε τους χώρους του Μουσείου που προβάλλεται η έκθεση την χρονική περίοδο 20 Ιουνίου  έως 10 Ιανουαρίου 2017 και να στηρίξουμε την προσπάθεια της προβολής του Μαντείου από τη μια μεριά και από την άλλη την Ήπειρο της καρδιάς μας.
Παρακαλούμε τα Διοικητικά συμβούλια να γνωστοποιήσουν στα μέλη τους την περιοδική έκθεση «ΔΩΔΩΝΗ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΗΧΩΝ» προκειμένου να στηριχθεί η όλη προσπάθεια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος  Δόσης            Κώστας Γαβριήλ

«Δωδώνη, το Μαντείο των ήχων»: Περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης, από 20 Ιουνίου 2016

Το Μουσείο Ακρόπολης εγκαινίασε το 2015 σειρά περιοδικών εκθέσεων με σημαντικά έργα της αρχαιότητας από σπουδαίους τόπους της ελληνικής περιφέρειας. Στόχος του είναι να παρουσιάζει ασυνήθιστα θέματα που θα ενδιέφεραν τον σημερινό επισκέπτη και παράλληλα θα τον παρότρυναν να επισκεφθεί τους τόπους προέλευσης των εκθεμάτων.
Η δεύτερη έκθεση της σειράς έχει θέμα το Μαντείο της Δωδώνης. Θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2017. Σκοπός της είναι να κάνει ευρύτερα γνωστό το παλαιότερο ελληνικό μαντείο, να δείξει τον τρόπο λειτουργίας, τον ρόλο και τη σημασία του στον αρχαίο κόσμο αλλά και να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον. 
 Η αφήγηση της έκθεσης ξεκινάει με τη Δωδώνη της ύστερης εποχής του χαλκού. Πήλινα και χάλκινα αντικείμενα αναδεικνύουν την ταυτότητα των πρώτων κατοίκων, την αρχέγονη λατρεία της Μητέρας Γης και την καθιέρωση της λατρείας του Διός. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Δία και την κυρίαρχη παρουσία του στο ιερό. Κεντρικό θέμα είναι η μαντική βελανιδιά που με το θρόισμα των φύλλων της απαντούσε στα αγωνιώδη ερωτήματα των ανθρώπων για τα μελλούμενα. Τους χρησμούς αποκρυπτογραφούσαν ακόμη οι ιερείς από τους ήχους χάλκινων λεβήτων και το κρώξιμο των περιστεριών.
Στις ανασκαφές της Δωδώνης ήρθαν στο φως μερικές χιλιάδες ερωτήματα των επισκεπτών του ιερού χαραγμένα σε μολύβδινα ελάσματα. Ορισμένα τέτοια ελάσματα με ερωτήματα για το εμπόριο, τα χρέη, τα περιουσιακά, τα δικαστήρια, την υγεία, την απόκτηση παιδιών, τον επικείμενο γάμο, την προίκα και τη χηρεία παρουσιάζονται σε ξεχωριστή ενότητα της έκθεσης.   
 Από τα αναθήματα στο ιερό εκτίθενται τμήματα από χάλκινους ανδριάντες, επωμίδες, τελαμώνες, ξίφη, αφιερώματα αυτών που ωφελήθηκαν ή ζητούσαν τη βοήθεια των θεών.
Επιπλέον, μέσα από χαρακτηριστικά νομίσματα, τονίζεται και ο πολιτικός χαρακτήρας του μαντείου καθώς και η σχέση του με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου. Τέλος, δύο εκθέματα από το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζουν τις σχέσεις της Δωδώνης με την Αθήνα.
Η έκθεση θα συνοδεύεται από επιστημονικό κατάλογο των εκθεμάτων. Σε μεγάλη οθόνη στον εκθεσιακό χώρο θα παρουσιάζεται βίντεο για το μαντείο και το φυσικό του περιβάλλον.
Στο εστιατόριο του Μουσείου θα προσφέρονται γιαννιώτικα εδέσματα σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Μουσείου Ακρόπολης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Ιωαννίνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Συλλογή Καραπάνου.

Από 1 Ιουλίου η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καλοπληρωτές

Χωρίς ημερομηνία λήξης το μέτρο λέει ο πρόεδρος της ΔΕΗ  

Στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν την 1η Ιουλίου θα δουν για πρώτη φορά οι καλοπληρωτές της ΔΕΗ την έκπτωση 15% στα τιμολόγια όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης.
Υπενθυμίζεται ότι όφελος θα δουν όσοι εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη η έκπτωση αφορά περίπου 5 εκατομμύρια καταναλωτές και είναι ανοιχτή για τους υπόλοιπους 2,1 εκατομμύρια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και οι οποίοι μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν, εφόσον ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Όπως διευκρίνισε η μείωση δεν έχει ημερομηνία λήξεως, αλλά θα ισχύσει για όσους είναι ή γίνονται συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή/και ρυθμίζουν τα χρέη τους. Έτσι, η διατήρηση της έκπτωσης θα εξαρτάται από τη συνέπεια των καταναλωτών στην πληρωμή οφειλών και διακανονισμών.

Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας: 12ο Aντάμωμα Ηπειρωτών Αν. Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 19 Ιουνίου, ώρα 11:00 π.μ. στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στο κτήμα του Βασίλη Καρρά

Η Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας, σας προσκαλεί στο ''12ο Aντάμωμα Ηπειρωτών Αν. Μακεδονίας και Θράκης'', την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, ώρα 11.00 π.μ. στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στο κτήμα του Βασίλη Καρρά.
«Ελάτε να ανταμώσουμε, να ιδωθούμε,
να τα πούμε, να τα πιούμε και να χορέψουμε»
Η Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Καβάλας , μαζί με τους Συλλόγους Ηπειρωτών Δράμας, Σερρών, Κομοτηνής, Εβρου, Χρυσούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης , Μερακλήδες Αρτας σας προσκαλούμε στο 12ο Αντάμωμα των Ηπειρωτών Αν. Μακεδονίας & Θράκης.
Θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση αντιπροσωπέια  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γεώργιο Δόσης και τον αντιπρόεδρος  Κωνσταντίνο Κωνή.
Το περιοδικό Άπειρος χώρα θα παρακολουθήσει την εκδήλωση.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. στο Κοκκινοχώρι Καβάλας θα ηχήσει το εκπληκτικό κλαρίνο του Νίκου Φιλιππίδη και θα τραγουδήσει ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Γιάννης Παπακώστας.
Ελάτε να ανταμώσουμε, όλοι όσοι αγαπάμε την παραδοσιακή μουσική, τον χορό, σε ένα ολοήμερο δυναμικό Ηπειρώτικο γλέντι.
Πάρτε τις οικογένειες σας και ελάτε να απολαύσετε την φύση, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
Με είσοδο 5,00 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης.
Όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε θα υπάρχουν φαγητά και ποτά στα κιόσκια, μπορούν να παραγγείλουν και θα πληρώνουν το κόστος ο καθένας μόνος του.
Όπως γίνεται στα παραδοσιακά πανηγύρια στην Ηπειρο.
Μια μέρα που ελπίζουμε, έχοντας ως σύμμαχο μας τον καιρό, να μείνει αξέχαστη σε όλους.
Σας περιμένουμε.


Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ένωσης Καβάλας

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (617) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -381 - (εκ των οποίων -4- διακινητές)
Για ανθρωποκτονία με πρόθεση :- 3 -
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης: -23-
Για ληστεία:-7-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -19-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -19-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 57 -
Για πλαστογραφίες: -9-
Για εκούσια απαγωγή: -1-
Για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας:-1-
Για έκθεση ανηλίκου:-2-
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -2-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-31-

Συγχαρητήριο μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για την άνοδο της Αμβρακίας Κωστακιών στην Γ΄ Εθνική

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές της Αμβρακίας Κωστακιών για την άνοδο του συλλόγου στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Με το πάθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν έκαναν υπερήφανους όλους τους Αρτινούς. Έδειξαν πως το ποδόσφαιρο αλλά και γενικά ο αθλητισμός στον Νομό μας έχει παρόν και μέλλον.
Εύχομαι στη νέα κατηγορία η  Αμβρακία Κωστακιών να πετύχει τους στόχους που θα θέσει για τη νέα αγωνιστική περίοδο και να εκπροσωπήσει την περιοχή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Με δύο ομάδες πλέον στην Γ' Εθνική -ΑΕ Γ. Καραϊσκάκη και Αμβρακία Κωστακιών- μπορούμε να ελπίζουμε ότι το αρτινό ποδόσφαιρο θα επιστρέψει στη θέση που του αξίζει.

Οφείλουμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των συλλόγων και να θέσουμε τον αθλητισμό στο επίκεντρο της ζωής των νέων του Νομού μας.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για το Μάιο 2016 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Μάιο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 12 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 9 το 2015 ).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι ενός το 2015)
4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2015)
5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 23 παθόντες (έναντι 18 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν :
4 νεκροί (έναντι ενός το 2015 )
7 σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2015 )
12 ελαφρά τραυματίες (έναντι 15 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Συλλήψεις δύο ημεδαπών στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, χθες (06-06-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για απάτη.
Στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.