Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Από 1 Ιουλίου η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καλοπληρωτές

Χωρίς ημερομηνία λήξης το μέτρο λέει ο πρόεδρος της ΔΕΗ  

Στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν την 1η Ιουλίου θα δουν για πρώτη φορά οι καλοπληρωτές της ΔΕΗ την έκπτωση 15% στα τιμολόγια όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης.
Υπενθυμίζεται ότι όφελος θα δουν όσοι εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη η έκπτωση αφορά περίπου 5 εκατομμύρια καταναλωτές και είναι ανοιχτή για τους υπόλοιπους 2,1 εκατομμύρια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και οι οποίοι μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν, εφόσον ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Όπως διευκρίνισε η μείωση δεν έχει ημερομηνία λήξεως, αλλά θα ισχύσει για όσους είναι ή γίνονται συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή/και ρυθμίζουν τα χρέη τους. Έτσι, η διατήρηση της έκπτωσης θα εξαρτάται από τη συνέπεια των καταναλωτών στην πληρωμή οφειλών και διακανονισμών.



Σημειώνεται ότι η ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή λήγει στις 31 Ιουλίου και, αυτή τη στιγμή, δεν αντιμετωπίζεται θέμα παράτασης.