Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Παραμένει το μπλόκο των κατοίκων στη διασταύρωση Δολιανών

Φωτό: Andreas Tsouvalis
Συνεχίζουν οι κάτοικοι των Δολιανών για δεύτερο βράδυ στον αποκλεισμό του δρόμου, στη διασταύρωση της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς με τον δρόμο που οδηγεί στα Δολιανά.
Φωτό: Andreas Tsouvalis
Η απόφαση όλων των φορέων του χωριού είναι να παραμείνουν εκεί έως ότου επίσημο κυβερνητικό στέλεχος τους διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός από πλευράς κυβέρνησης για την εγκατάσταση κι άλλων προσφύγων τόσο στην μαθητική εστία όσο και σε άλλους χώρους του χωριού.
Φωτό: Andreas Tsouvalis
Φωτό: Andreas Tsouvalis
Φωτό: Andreas Tsouvalis

Άρτα: Θανάσιμο τραυματισμός 30χρονου οδηγού μοτοσικλέτας

Σήμερα (22-03-2016) και ώρα 14:50, στο 76,8ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων-Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 30χρονος  συγκρούστηκε με Ι.Χ.E. αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονη  με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 30χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας.

Για τα ακριβή αίτια του τροχαίου, ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Ρυθμίσεις για την εξόφληση οφειλών στη ΔΕΗ

Το Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΔΕΗ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δ.Σ. της επιχείρησης τις ακόλουθες ρυθμίσεις για την εξόφληση των οφειλών των πελατών.
1. Από 01.04.2016 μέχρι και 31.07.2016, όλοι οι πελάτες μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και εκείνοι οι πελάτες οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το ισχύον σήμερα σύστημα.Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.
2. Από 01.08.2016 και εξής θα ισχύουν για όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς -πλην των εποχικών και αγροτών- πελάτες τα εξής:
Μηνιαίες Δόσεις: Ύψος ίσο κατ’ αρχάς με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού αλλά με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.
Προκαταβολές:
 (α) Πελάτες χωρίς αντισυμβατική συμπεριφορά: 5%
 (β) Πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά: 15%

Επείγουσα έκκληση για βοήθεια για τους πρόσφυγες από το Δήμο Πωγωνίου

15 μωράκια κάτω των 2 ετών χρειάζονται βασικά είδη για να τραφούν και να ζεσταθούν.
Μπιμπερό, βραστήρες, ηλεκτρικά μάτια, ηλεκτρικά κατσαρολάκια, παιδικά σαπούνια ή πράσινο σαπούνι, παιδικά λάδια, ρουχαλάκια, πάνες, βρεφικό γάλα και κρέμα σε σκόνη.
Σας παρακαλούμε ό,τι δε χρειάζεστε από τα παιδιά σας που μεγάλωσαν χαρίστε το στα παιδιά του πολέμου για να μπορέσουν να περάσουν και αυτό το εμπόδιο και να συνεχίσουν το δρόμο τους στη ζωή

Τηλεφωνείστε στα 6945701108, 6975200586 ή παραδώστε τα στο Δημαρχείο Πωγωνίου.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «H Ήπειρος ξέρει και από ξενιτιά, από πολλές δύσκολες καταστάσεις και σέβεται τους ανθρώπους που έχουν έρθει στον τόπο μας»

Στη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην άμβλυνση των προβλημάτων που διαπιστώνονται στην υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ιδιαίτερα την υποχρέωση των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διακίνηση των προσφύγων και μεταναστών, να προχωρούν σε διαχωρισμό των εθνικοτήτων τους, προκειμένου να αποφεύγεται η πρόκληση εντάσεων εντός των Κέντρων Φιλοξενίας:
"Σε κάθε κέντρο- τόνισε- πρέπει να υπάρχει ομοιογένεια. Δεν μπορεί να είναι Σύριοι μαζί με Αφγανούς, και Ιρακινούς. Έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής και έχουμε ζητήσει από την αρχή το διαχωρισμό τους. Μας είχαν πει ότι θα έλθουν Σύριοι και Ιρακινοί, που όμως δεν τηρήθηκε".
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη μέχρι τώρα συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση προβλημάτων που υπήρχαν στα Κέντρα Φιλιππιάδος, Κόνιτσας και Δολιανών, ενώ εκτεταμένη αναφορά έκανε για το Κέντρο που έχει δημιουργηθεί στον Κατσικά και στο οποίο εντοπίζονται τα σοβαρότερα ζητήματα φιλοξενίας των προσφύγων. Αφού υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια και ο Δήμος Ιωαννιτών είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τον συγκεκριμένο χώρο, πρόσθεσε ότι ήταν ανέτοιμος για να υποδεχθεί κόσμο. Για να βελτιωθεί η κατάσταση η Περιφέρεια συνέδραμε στην επίστρωση του Κέντρου με χαλίκι, διέθεσε πίστωση για την αγορά προστατευτικών από νάιλον για τις σκηνές, κρεβάτια και στρώματα (από προσφορά επιχειρηματία από την Κέρκυρα), ενώ πρόκειται να μεταφέρει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μοκέτες για την κάλυψη του εδάφους.
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την επικοινωνία που είχε με τον συντονιστή Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και την συγκρότηση του τοπικού συντονιστικού οργάνου, θα υπάρξει καλύτερη συνεργασία για την άμβλυνση των προβλημάτων που θα εντοπίζονται. Στο τοπικό Συντονιστικό που θα λειτουργεί με ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα συμμετάσχουν εκπρόσωπος της Περιφέρειας, των Δήμων (κατά περίπτωση), της Αστυνομίας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

"Το παρήγορο είναι ότι από σήμερα έχουμε λόγο στη Συντονιστική Επιτροπή ώστε να γίνει συντονισμός και να έχουμε και εμείς κάποιο λόγο. Και θα βοηθήσουμε όπως είχαμε πει από την αρχή μαζί με τους Δημάρχους και τους εθελοντές. Γιατί η Ήπειρος ξέρει και από ξενιτιά, από πολλές δύσκολες καταστάσεις και σέβεται τους ανθρώπους που έχουν έρθει στον τόπο μας", κατέληξε.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να σεβαστούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο σκοτάδι συνεχίζει η πολιτεία να κρατά την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα των προσφύγων. Η μόνη ενημέρωση που είχε ο Δήμος Πωγωνίου ήταν η εντολή για δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων με την βεβαιότητα ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συνεργασία προκειμένου αφενός οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε χώρους αξιοπρεπείς κι αφετέρου η δημιουργία των κέντρων να γίνει υπό όρους που θα σέβονται την τοπική κοινωνία.
Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Πωγωνίου είχε επισημάνει ότι η μαθητική εστία Δολιανών μπορεί να φιλοξενήσει συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων, ήτοι 150 άτομα, κάτι που η ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου δεν έλαβε υπόψη καθώς οι πρόσφυγες που έφτασαν ήταν 207!
Χθες το απόγευμα πληροφορηθήκαμε ότι καταφθάνουν λεωφορεία με 200 ακόμη πρόσφυγες προκειμένου να φιλοξενηθούν κι αυτοί στην μαθητική εστία Δολιανών. Το γεγονός πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι που απέκλεισαν επ’ αόριστον το δρόμο και κάνουν λόγο για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
 Ο Δήμος Πωγωνίου δεν μπορεί να βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων. Η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να σεβαστούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία. Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν η Τοπική Κοινότητα Δολιανών και κατ’ επέκταση ο Δήμος Πωγωνίου σε «αποθήκες ψυχών». Η μαθητική εστία Δολιανών είναι στη διάθεση του υπουργείου μόνο για την προσωρινή φιλοξενία του συγκεκριμένου αριθμού προσφύγων. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση από την πλευρά του Υπουργείου θα μας βρει απέναντι και θα προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία. Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η προστασία των δημοτών και με γνώμονα αυτό επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί ερήμην μας, δε μπορεί να έχει την ανοχή του Δήμου Πωγωνίου.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από αργά το βράδυ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βαρομετρικό χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο κινούμενο ανατολικά θα επηρεάσει από αργά το βράδυ την περιοχή της Ηπείρου, προκαλώντας αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές οι οποίες από το πρωί της Τετάρτης σταδιακά θα ενταθούν.
Ο άστατος καιρός θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή, ενώ από την Πέμπτη το βράδυ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα στα ανατολικά ορεινά τμήματα της ηπείρου να σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι με τη διέλευση του βαρομετρικού χαμηλού αρχικά θα ενισχυθούν οι νοτιάδες στην περιοχή μας φτάνοντας στα ανοιχτά του Ιονίου τα 7 με 8 μποφόρ και στις παράκτιες περιοχές έως και 6 μποφόρ.

NAI στις κάρτες, … αλλά πως;

Γράφει ο Σταύρος Ζηκόπουλος

Προμήθεια των τραπεζών από την αγορά με κάρτες

Μπορώ ως επιχείρηση να αρνηθώ συναλλαγές με κάρτες;
ΟΧΙ, διότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται ότι όποιος αρνείται την πληρωμή με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες τιμωρείται, με βαρύτατα πρόστιμα ή/και φυλάκιση, κατά τις διατάξεις: των άρθρων 288 παρ. 1 και 452 του Ποινικού Κώδικα, του άρθρου 13α του ν. 2251/1994 (Α΄ 191), του άρθρου 18 α ν. 146/1914 (Α΄ 21), και του άρθρου 19 ν. 4177/2013 (Α΄ 173), όπως ισχύουν.
ΑΥΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ζητάνε από τις επιχειρήσεις από 1.5% έως 2,5%!
Επί πλέον ζητάνε [Εθνική π.χ.] να αγοράσουν τα μηχανάκια και να πληρώνουν από 6 έως 12 ευρώ το μήνα για συντήρηση.
Αυτό σημαίνει περίπου 3%επι των πωλούμενων προϊόντων.
Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει. ΤΡΑΠΕΖΑ συνεταίρος χωρίς κανένα άγχος με 10 έως 12% στα
Ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων!
ΑΝ ΑΝ το υπολογίσουμε στα καθαρά έσοδα! Άστω καλύτερα.
Ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων!
ΑΝ ΑΝ το υπολογίσουμε στα καθαρά έσοδα! Άστω καλυτερα.

Ζηκόπουλος Σταύρος

Οικονομολόγος

Απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, που αφορά τη μίσθωση και εκμίσθωση ακινήτων του Δημοσίου στην Π.Ε. Άρτας

Δελτίο Τύπου

Αποτέλεσμα είχε η πρωτοβουλία του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα ακίνητα που μισθώνει και εκμισθώνει το Δημόσιο στην Π.Ε. Άρτας. Η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών είναι συγκεκριμένη και καταγράφει αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε ακίνητο χωριστά.
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχει στην Π.Ε. Άρτας ελεύθερο και κατάλληλο κτίσμα, στο οποίο να μπορούν να στεγαστούν Δημόσιες Υπηρεσίες. Επίσης, το Δημόσιο εκμισθώνει μόνο ένα ακίνητο (κατάστημα) άμεσης διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Σκουφά 113 με μηνιαίο μίσθωμα 500 € και με μίσθωση που λήγει στις 31/8/2018.  Τέλος, αναφέρονται αναλυτικά τα στοιχεία των 20 ακινήτων που μισθώνονται για τη στέγαση Δημοσίων Υπηρεσιών. Παραθέτουμε τα βασικά στοιχεία που αναφέρονται στα ακίνητα αυτά (τα αναλυτικά στοιχεία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.hellenicparliament.gr ): 

Όπως προκύπτει και από τον παραπάνω πίνακα, το Δημόσιο καταβάλει συνολικά πολύ μεγάλο ποσό για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Είναι επιτακτική η ανάγκη, οι υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου στην Π.Ε. Άρτας να συντονιστούν και να συνεργαστούν, ώστε να εξευρεθούν  άμεσα λύσεις (π.χ. συστέγαση, αγορά κτηρίων, ανέγερση διοικητηρίου κλπ.) και να μειωθούν δραστικά οι δαπάνες αυτές.
Σχετικά με τα ακίνητα που εκμισθώνει το Δημόσιο και βρίσκονται στην κυριότητα του Υπ. Οικονομικών, πρόκειται για τα εξής:
• Τμήμα εμβαδού 20.000 τ.μ. στην περιοχή Πηγών στη θέση Συκιά Άρτας, το οποίο έχει εκμισθωθεί στην εταιρεία «ΑΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΕΕ»
• Οικόπεδο έκτασης 6.600 τ.μ., το οποίο έχει εκμισθωθεί στο ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΡΤΑΣ
• Αποξηραμένη αλίπεδη έκταση, συνολικής επιφάνειας 1.304.241 τ.μ. στη περιοχή του Δ.Δ. Ψαθοτοπίου, η οποία έχει εκμισθωθεί στην Ε.Π.Ε. «ΦΥΣΙΚΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ»
• Ανεξάρτητο βοηθητικό κτίριο, εμβαδού 40,00 τ.μ. στον περιβάλλοντα χώρο των Δικαστικών Υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Άρτας, το οποίο έχει εκμισθωθεί στην εταιρεία «B.D. ΚΥΛΙΚΕΙΑ Ο.Ε.».
Επειδή το ζήτημα που σχετίζεται με τα ακίνητα που συνδέονται με το Δημόσιο είναι εξαιρετικής σημασίας και η συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ορθολογική, αποτελεσματική και οικονομικά συμφέρουσα χρήση τους, ο βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, έχει ήδη απευθύνει ερωτήματα και σε άλλα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση και στις υπόλοιπες υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.
Η διαμόρφωση μιας συνολικής εικόνας για τη στέγαση της δημόσιας περιουσίας και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής εξοικονόμησης δημόσιων πόρων αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
****
Το έγγραφο της απάντησης και τα αναλυτικά στοιχεία των ακινήτων μπορείτε να τα βρείτε στον σύνδεσμο:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/9525900.pdf

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής στα Ιωάννινα

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονης ημεδαπής Ρομά

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα χθες (21-03-2016) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος μίας 42χρονης ημεδαπής Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή χρηματικού ποσού από 41χρονο ημεδαπό, που έγινε χθες το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας, παράνομο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (21-03-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο έναν παράνομο μετανάστη.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 54χρονος, διαπίστωσαν ότι αυτός μετέφερε έναν 48χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Ενισχυμένα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Ενισχυμένα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Θα ισχύουν επίσης απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
• Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
• Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
• Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Οι σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων των Δολιανών απέτρεψαν την νέα εγκατάσταση των προσφύγων

Άμεσες και σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων των Δολιανών μόλις έγινε ευρεία γνωστό ότι έχουν ξεκινήσει από το λιμάνι της Ελευσίνας  τέσσερα λεωφορεία  με προορισμό την μαθητική εστία Δολιανών.
Οι κάτοικοι τονίζουν ότι οι χώροι γεμάτοι της εστίας είναι γεμάτοι και ότι είναι αδύνατο να χωρέσουν κι άλλοι τόσοι.
Φωτό: Bilias Kokkinopoulos

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ανέφερε ότι την έλευση νέων προσφύγων το πληροφορήθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας.
Οι κάτοικοι των Δολιανών προχώρησαν σε  αποκλεισμό του δρόμου, στη διασταύρωση της εθνικής οδού Ιωαννίνων Κακαβιάς με τον δρόμο που οδηγεί στα Δολιανά.
Οι καμπάνες του χωριού χτυπάνε και όσο περνά η ώρα όλο και περισσότεροι συγκεντρώνονται.
Τοποθετούν τα αυτοκίνητά τους στο οδόστρωμα και ανάβουν φωτιά. Διαμηνύουν προς όλους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την διέλευση των λεωφορείων.
Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες γίνεται αλλαγή του σχεδίου και τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για τα Γιάννενα για να καταλήξουν γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές

Την Τετάρτη 11 Μαΐου η λήξη των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Την Τετάρτη 11 Μαΐου, ολοκληρώνεται το φετινό διδακτικό έτος 2015-16 για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της χώρας, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Η απόφαση αφορά τόσο τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, όσο και τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.
Οι πανελλαδικές ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου για τα ΓΕΛ και 17 για τα ΕΠΑΛ σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου. Όσον αφορά το πρόγραμμα των πανελλαδικών αυτό θα πρέπει να ανακοινωθεί τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων του Β΄ Τετραμήνου το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων αυτών γνωστοποιείται στις Διευθύνσεις Δ.Ε. και στη συνέχεια στα Γενικά Λύκεια της χώρας όπου και αναρτάται στους πίνακες ανακοινώσεων.