Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Δημοσιεύθηκαν στο διαδικτυακό τόπου του ΟΑΕΔ, 4.413 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης

Δημοσιεύθηκαν στο διαδικτυακό τόπου του ΟΑΕΔ, οι 4.413 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα». Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ:
"Στις 16-1-2014 κατόπιν σχετικής Απόφασης του Διοικητή του ΟΑΕΔ αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr , στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 4.413 θέσεις πλήρους απασχόλησης».
Ύστερα από τα ανωτέρω, καλούνται οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, μέχρι την Παρασκευή 24-1-2014 προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς.
Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr , στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα/«Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα» και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2)".

Υπό την αιγίδα Περιφέρειας Ηπείρου και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η εκδήλωση «Εις Σούλι ... να φέρω την λύραν μου, να σας τα ψάλλω», που συνδιοργανώνεται την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, ώρα 20:30 στην αίθουσα Πυρσινέλλα του Δήμου Ιωαννιτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν στις 31 Ιανουαρίου 2014 στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα “B. Πυρσινέλλας’’ του Δήμου Ιωαννιτών εκδήλωση-παρουσίαση της μουσικής παράδοσης των Σουλιωτών με τίτλο: «ΕΙΣ ΣΟΥΛΙ…ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΛΥΡΑΝ ΜΟΥ ΜΕ ΣΑΣ ΝΑ ΨΑΛΛΩ»
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση του δίσκου ακτίνας (cd) που εξέδωσε το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση με τη συμπαράσταση του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης, αποτέλεσμα ενδελεχούς μακροχρόνιας ερευνητικής εργασίας του Παναγιώτη Τζόκα.
Στο cd παρουσιάζονται τα μουσικά ακούσματα, που αφορούν στο Σούλι και στους αγώνες των αδούλωτων Σουλιωτών, όπως καταγράφηκαν από τους εξαιρετικούς λαϊκούς οργανοπαίχτες της ορχήστρας του Νίκου Φιλιππίδη, συνεπικουρούμενη από τους άξιους ερμηνευτές Σάββα Σιάτρα, Κώστα Λεοντίδη, Κώστα Τζίμα, Γιώργο Πατσιούρα, Ηλιάνα Τζόκα, οι οποίοι και θα ερμηνεύσουν ζωντανά το έργο επί σκηνής.
Στην εκδήλωση θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρωμανού και του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Π. Ζήση, που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής.
Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Παναγιώτη Τζόκα και την αφήγηση θα κάνει ο Γιώργος Τζέρμπος. 
Τα έσοδα από την πώληση του εν λόγω δίσκου ακτίνας (cd), κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Πρέβεζα: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

Οι δράστες εμπλέκονται σε αγοραπωλησία αυτοκινήτου, με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου και ταυτότητας, αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, ηλικίας 36, 49 και 44 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Συγκεκριμένα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε αγοραπωλησία Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου και ταυτότητας, αποκομίζοντας από την παράνομη δράση τους μεγάλο περιουσιακό όφελος.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες αφαίρεσαν τη μεταλλική επιφάνεια του αριθμού πλαισίου τρακαρισμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και την «εντοίχισαν» σε όχημα ίδιου τύπου, πετυχαίνοντας τη «νομιμοποίησή» του. Στη συνέχεια, πούλησαν το παραποιημένο αυτοκίνητο ενώ προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες για τη δράση τους, πραγματοποίησαν μεταβολή του αριθμού κυκλοφορίας, κατά τη μεταβίβαση του οχήματος.
Σημειώνεται ότι ο 36χρονος δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές και αποσυναρμολογήσεις οχημάτων, με γεωγραφικό πεδίο δράσης διάφορες περιοχές της Αττικής, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας (Σχετικό το από 02-11-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Μόνο μέσω των τραπεζών όλες οι πληρωμές του Δημοσίου

Υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα γίνονται στο εξής οι πληρωμές χρηματικών ενταλμάτων από το Δημόσιο προς τους δικαιούχους, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ.  Χρήστου Σταϊκούρα.
Με την απόφαση μπαίνει τέλος στις πληρωμές του Δημοσίου από τα ταμεία των εφοριών και διευκολύνεται παράλληλα η διαδικασία ελέγχου και συμψηφισμού των οφειλών των δικαιούχων προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με την απόφαση, η διαδικασία πληρωμής των δημοσίων δαπανών θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται από μία υπηρεσία, με κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών ενώ εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτόν θα επιταχυνθεί η διαδικασία πληρωμών από το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Ανακοίνωση του Ε.Πα.Μ. Ιωαννίνων

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργεί την επικύρωση αντιγράφων

Με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  μπαίνει τέλος, στο επικυρωμένο αντίγραφο, μία από τις χιλιάδες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που όχι μόνο δεν διασφάλιζαν ουσιαστικά την εγκυρότητα των υποβαλλόμενων στοιχείων, αλλά συντηρούσαν μία ολόκληρη αντιπαραγωγική διαδικασία.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφεξής οι απλές φωτοτυπίες αντικαθιστούν τα επικυρωμένα αντίγραφα στις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων.
Τα επικυρωμένα αντίγραφα ανάλωναν τους εξής πόρους και εργατοώρες:
•50 εκατομμύρια επικυρώσεις αντιγράφων σε ΚΕΠ και αστυνομικά τμήματα
•3 λεπτά ο μέσος χρόνος για την κάθε επικύρωση
•2,5 εκατομμύρια εργατοώρες
•312.500 εργάσιμες ημέρες
•1.420 υπάλληλοι με αποκλειστική και πλήρη απασχόληση

Στο πλαίσιο αυτό καταργούνται επίσης η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών των εταιρειών ΑΕ και ΕΠΕ καθώς και των τροποποιήσεων των καταστατικών τους σε ΦΕΚ και καταργείται η υποχρέωση βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται στην πρώτη φάση προσφοράς σε διαγωνισμό του Δημοσίου, όσον αφορά στον τομέα των κρατικών προμηθειών.

Κοπή Πίτας από την Ένωση Χειμαρριωτών Αθήνας, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 21:00, στην αίθουσα δεξιώσεων "Παλατάκι", Ελ. Βενιζέλου 162 (Θησέως), πλησίον σταθμού του τρένου, Καλλιθέα

Όλοι εμείς οι νέοι της Χειμάρρας έμπλεοι από αγάπη και υπερηφάνεια για τον τόπο μας και πιστοί στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σας προσκαλούμε στην κοπή της δικιάς μας πίτας το Σάββατο 8 του Φλεβάρη 2014 και ώρα 9.00 μ.μ στην αίθουσα δεξιώσεων "Παλατάκι " (Διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 162 (Θησέως, πλησίον σταθμού του τρένου) Καλλιθέα.
Στην εκδήλωση θα χορέψει η χορευτική ομάδα της Ένωσης Χειμαρριωτών
Στο τραγούδι ο Χρήστος Αγγελής
Κλαρίνο Χρήστος Γκίτζιος

Τιμή εισόδου: 17,00 ευρώ
Στην τιμή περιλαμβάνεται φαγητό και απεριόριστο ποτό και αναψυκτικό.

Τηλέφωνα κρατήσεων:
6970112849-Κωνσταντίνος Γκούμας
6940189379-Αλεξάνδρα Δημαλέξη

6982799554 Αναστάσιος Μέξης