Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Υπό την αιγίδα Περιφέρειας Ηπείρου και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η εκδήλωση «Εις Σούλι ... να φέρω την λύραν μου, να σας τα ψάλλω», που συνδιοργανώνεται την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, ώρα 20:30 στην αίθουσα Πυρσινέλλα του Δήμου Ιωαννιτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν στις 31 Ιανουαρίου 2014 στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα “B. Πυρσινέλλας’’ του Δήμου Ιωαννιτών εκδήλωση-παρουσίαση της μουσικής παράδοσης των Σουλιωτών με τίτλο: «ΕΙΣ ΣΟΥΛΙ…ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΛΥΡΑΝ ΜΟΥ ΜΕ ΣΑΣ ΝΑ ΨΑΛΛΩ»
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση του δίσκου ακτίνας (cd) που εξέδωσε το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση με τη συμπαράσταση του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης, αποτέλεσμα ενδελεχούς μακροχρόνιας ερευνητικής εργασίας του Παναγιώτη Τζόκα.
Στο cd παρουσιάζονται τα μουσικά ακούσματα, που αφορούν στο Σούλι και στους αγώνες των αδούλωτων Σουλιωτών, όπως καταγράφηκαν από τους εξαιρετικούς λαϊκούς οργανοπαίχτες της ορχήστρας του Νίκου Φιλιππίδη, συνεπικουρούμενη από τους άξιους ερμηνευτές Σάββα Σιάτρα, Κώστα Λεοντίδη, Κώστα Τζίμα, Γιώργο Πατσιούρα, Ηλιάνα Τζόκα, οι οποίοι και θα ερμηνεύσουν ζωντανά το έργο επί σκηνής.
Στην εκδήλωση θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρωμανού και του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Π. Ζήση, που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής.
Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Παναγιώτη Τζόκα και την αφήγηση θα κάνει ο Γιώργος Τζέρμπος. 
Τα έσοδα από την πώληση του εν λόγω δίσκου ακτίνας (cd), κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.