Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τσιπούρες σε ιδρύματα όλης της Ηπείρου, από δωρεά του Συλλόγου Ιχθυoκαλλιεργητών Λωρίδας Σαγιάδας

Τρεις χιλιάδες τσιπούρες παρέδωσε σήμερα στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Λωρίδας Σαγιάδας- Θεσπρωτίας, προκειμένου να διανεμηθούν σε Κοινωνικά Ιδρύματα, ενόψει του αυριανού εορτασμού του Ευαγγελισμού.
Τις ευχαριστίες του προς το Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας ότι πρόκειται για αξιέπαινη πρωτοβουλία που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω και της εορταστικής συγκυρίας.
"Με την σημερινή τους προσφορά οι ιχθυοκαλλιεργητές της Σαγιάδας, έστειλαν ένα μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας προς όλους τους Ηπειρώτες. Απέδειξαν πως πέραν της σημαντικής τους προσφοράς στην οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου, είναι πάντα πρόθυμοι να συμβάλλουν και στην ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικά πληθυσμιακών ομάδων", υπογράμμισε.

Σε αναβρασμό οι αγελαδοτρόφοι Άρτας και Πρέβεζας για την ρύθμιση στο γάλα

Καλούν τους βουλευτές της Ηπείρου να μην την ψηφίσουν

Οι αγελαδοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας καλούν τους βουλευτές και ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες «να μη συμβάλουν στον «αφανισμό» του τόπου, με την ψήφος τους στον νόμο για το φρέσκο γάλα».
Σε σχετική ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «Δούρειο Ίππο», για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας, τη διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος και προειδοποιούν τους βουλευτές της Ηπείρου ότι θα είναι «ανεπιθύμητοι στον τόπο».
Όπως αναφέρουν, «το φρέσκο γάλα, πέρα από νόμους και οδηγίες που εκπορεύονται από μεγάλες κτηνοτροφικές εταιρείες και επιχειρήσεις, είναι μόνο αυτό που, από τους κτηνοτρόφους, πηγαίνει άμεσα στον καταναλωτή μετά από παστερίωση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κορυτσά, παραβρέθηκε την Κυριακή, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και στην τελετή εγκαινίων της νέας έδρας του Ελληνικού Προξενείου στην Κορυτσά, παραβρέθηκε την Κυριακή, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μετά από πρόσκληση του Γενικού Προξένου Κορυτσάς κ. Ιωάννη Πεδιώτη.
Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, οι βουλευτές Καστοριάς και Κοζάνης αντίστοιχα κ.κ. Μ. Αντωνίου και Γ. Κασαπίδης, δήμαρχοι, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην βουλευτές, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, ο Έλληνας Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, ο Πρόεδρος της Βλάχικης Αμφικτυονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας. Από την Αλβανική πλευρά, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, οι Δήμαρχοι Κορυτσάς και Μοσχόπολης, ο Νομάρχης Κορυτσάς, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορυτσάς κ. Λένας.

Σε ετεροδημότες της Αθήνας μίλησε την Κυριακή 23 Μαρτίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου και Αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Ντόντης

                                                     

       
 «Δύναμη Ενότητας
    και
  Ευθύνης για το Πωγώνι»

Δολιανά 24 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στους ετεροδημότες της Αθήνας μίλησε την Κυριακή 23 του μηνός ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου και Αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Ντόντης.
Σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα στο Περιστέρι, ο κ. Ντόντης, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με πάθος και δυναμισμό και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον Δήμο με αναφορές στην σημερινή δημοτική αρχή, την οποία χαρακτήρισε ως δημοτική αρχή των κολλητών, της προχειρότητας, της αδιαφάνειας και του λαϊκισμού.
Στο κάλεσμά του, τόνισε ιδιαίτερα τις πολιτικές των παρασκηνίων και των διαδρόμων που υπήρξαν σε συγκεκριμένα ζητήματα του Δήμου, την σημασία των εκλογών της 18 Μαΐου και την αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας στο Πωγώνι, παρουσιάζοντας την δική του πρόταση για το μέλλον του Δήμου.

Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας: «Πλήρης η εγκατάλειψη της Μουργκάνας από συνοριοφύλαξη»

Δελτίο Τύπου

Πρωτοφανή συμμετοχή από εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων, αλλά και απλού κόσμου είχε η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας μας, που ως κύριο αντικείμενο ήταν το θέμα της μη επαρκούς φύλαξης των συνόρων το οποίο με επιχειρήματα, με νομική τεκμηρίωση αλλά και με γλαφυρό λόγο ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: ότι τα τελευταία χρόνια η έξαρση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, αλλά και ο φόβος που εκπέμπει το έγκλημα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα βιούμενα προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας.
Από αυτό το υπαρκτό πρόβλημα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η ιδιαίτερη πατρίδα μας και κυρίως η τρεις ακριτικές επαρχίες Φιλιατών, Πωγωνίου και Κόνιτσας όπου με ένταση παρατηρείται το φαινόμενο.
 Η εντεινόμενη φτώχεια, η ανεργία, η οικονομική εξαθλίωση των πλατειών λαϊκών μαζών, η ανεργία, η πλήρης ανατροπή καθημερινά των κοινωνικών δομών ως αποτέλεσμα των ακολουθούμενων αντιλαϊκών πολιτικών, είναι και αυτά που συντελούν στην ανάπτυξη της εγκληματικότητας.
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην απουσία του Κράτους λέγοντας αντί η πολιτεία να έχει 520 συνοριοφύλακες, 30 περιπολικά και 16 θερμικές κάμερες στις τρείς ακριτικές μας επαρχίες που είναι απολύτως απαραίτητα και αναγκαία για την επαρκή φύλαξη της επιμεθορίου, εξ αυτών σήμερα υπάρχουν οι μισοί περίπου συνοριοφύλακες, 16 παμπάλαια περιπολικά και δύο θερμικές κάμερες. 110 συνοριοφύλακες έχουν αποσπαστεί στον Έβρο όπου έχουν μεταφερθεί και 14 θερμικές κάμερες. Η πολιτεία όμως διαθέτει αστυνομικούς που φυλάνε εκδότες, δημοσιογράφους , πρώην πολιτικούς, μεγιστάνες του πλούτου με λεφτά του φορολογούμενου λαού.
Το Δ.Σ της Πανηπειρωτικής έχει ασχοληθεί πολλές φορές με το θέμα, σήμερα βρισκόμαστε σε άριστη και συνεχή συνεργασία με τους Δημάρχους Φιλιατών, Πωγωνίου και Κόνιτσας, αλλά και με τις Ομοσπονδίες μας, έχει βγει 11μελής επιτροπή για τον καλύτερο συντονισμό και έχουμε συναποφασίσει με όλους τους παραπάνω να απαιτήσουμε από την πολιτεία αρχικά με συνέντευξη τύπου, Όλοι οι Φορείς ζητούμε: Να υπάρξει επαρκής φύλαξη των συνόρων με πλήρη εφαρμογή του οργανογράμματος, με διασφάλιση επάρκειας των αναγκαίων μέσων (οχήματα, όπλα, θερμικές κάμερες, διόπτρες, εκπαιδευμένοι σκύλοι για όπλα και ναρκωτικά). Απορρίπτουμε τους ωμούς εκβιασμούς για δημιουργία κέντρων παράνομων μεταναστών που δεν δίνουν λύση αλλά επιτείνουν το πρόβλημα. Να επιστρέψουν άμεσα οι συνοριοφύλακες και οι 14 θερμικές κάμερες από τον Έβρο.
Να επανασυσταθούν τα στρατιωτικά φυλάκια σε όλη την παραμεθόριο περιοχή. Θα απευθυνθούμε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και αν δεν δώσει λύση θα προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ποιο δυναμικές κινητοποιήσεις κατέληξε ο Πρόεδρος.
Μετά τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου κ. Καραΐσκος ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης και στην πληροφόρηση από την υπηρεσία του ότι η εγκληματικότητα στην Ήπειρο έχει μειωθεί.
 Ακολούθησαν τοποθετήσεις πολλών παρισταμένων που όλοι ήταν καταπέλτες καυτηριάζοντας την αδιαφορία της Κυβέρνησης ιδιαίτερα στο θέμα της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην περιοχή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Η Γενική Γραμματέας

Ζωή Ντρούκα          Εύη Μάχου

Επικήδειος για τον Θανάση Μπάκο από τον κ. Καναβάκη

Στον Θανάση Μπάκο, τον Δάσκαλο και Σύμβουλο

Αείμνηστε Θανάση, Η είδηση του αδόκητου θανάτου σου με άφησε άναυδο. 
Για αρκετή ώρα προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω το γεγονός. 
Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι σώπασε το αηδόνι στη ρεματιά, ο πετροκότσυφας στο λόγκο, πως έσβησε ο αυγερινός, πως έπεσε κατάκαρδα λαβωμένος ο σταυραετός. 
Ο χάρος προφανώς φύλαγε καραούλι αρκετό καιρό και περίμενε να σε βρει μόνο και απροστάτευτο.
Δεν τόλμησε να σε επισκεφτεί όταν ήταν ο Σπύρος παρών, γιατί θα είχε να αντιμετωπίσει την αυτοθυσία του αδερφού. 
Δεν τόλμησε να σε πλησιάσει στο καφενείο, γιατί εκεί θα σε προστάτευε η αγάπη των φίλων σου. 
Πολύ περισσότερο δεν τόλμησε να σε αγγίξει στο αναλόγιο της εκκλησίας, γιατί θα είχε να αντιμετωπίσει σύσσωμο το εκκλησίασμα. 
Αφού όμως το μοιραίο είναι αναπόφευκτο, ο Θεός, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσίες σου σε εκείνον μια όλη ζωή, ευδόκησες να πεθάνεις στο σπίτι σου σαν άρχοντας.
Δεν επέτρεψε στο χάρο να σε ρίξει στο χώμα και στη λάσπη της βροχής. Ήθελε να σε υποδεχτεί σωματικά καθαρό και περιποιημένο Αείμνηστε Θανάση. Ανήκεις στους προνομιούχους της ζωής. 
Ευτύχησες να γεννηθείς μέσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια από γονείς αξιαγάπητους και αξιοσέβαστους από ολόκληρη την κοινωνία του χωριού. 
Ο πατέρας σου υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, εργατικός, τίμιος, κοινωνικός, φιλόξενος γνήσιος υπηρέτης του Θεού, πιστός τηρητής των παραδόσεων του γένους , άγρυπνος φρουρός των ηθών και εθίμων της φυλής μας.

Γιάννενα: Συνελήφθη 31χρονος για κλοπή από διαμέρισμα

Ο δράστης κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει με τα κλοπιμαία

Συνελήφθη, χθες (23-03-2014) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, ένας 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διάρρηξη σε διαμέρισμα και κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο 31χρονος διέρρηξε διαμέρισμα στα Ιωάννινα και αφαίρεσε κοσμήματα και χρυσαφικά. Κατά τη διαφυγή του, έγινε αντιληπτός από κατοίκους της περιοχής και συνελήφθη από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.
 Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και μικροποσότητα κάνναβης.
 Για τον 31χρονο ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, ενώ θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
 Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Σύλληψη 22χρονου διακινητή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (21) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη χθες (23-03-2014) το απόγευμα, στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 22χρονο στο Ράγιο Θεσπρωτίας να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατά τη διάρκεια ακινητοποίησης του οχήματος, απέρριψε στο οδόστρωμα ένα ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε (20) δέματα με κάνναβη βάρους (21.670) γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκε, όπως επίσης το όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας για τον προσδιορισμό του παραλήπτη του φορτίου και τον εντοπισμό και τη σύλληψη συνεργών του 22χρονου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ο Παναγιώτης Καραγιάννης υποψήφιος Δήμαρχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Πωγωνίου

Με την παρουσία της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Όλυ Τσουμάνη και του υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο Πωγωνίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Παναγιώτη Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σύσκεψη στα Κάτω Ραβένια Πωγωνίου.
Ο Παναγιώτης Καραγιάννης κατάγεται από το Σταυροσκιάδι Πωγωνίου, είναι 25 χρονών και εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος.
Μέλος του ΚΚΕ, πρωτοπόρος στους αγώνες της νεολαίας αλλά και συνολικότερα του λαού μας από όποια θέση και αν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.

 Στις εισηγητικές τους ομιλίες οι δύο υποψήφιοι, αναφέρθηκαν στον ενιαίο χαρακτήρα που αντικειμενικά αποκτούν οι τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές εκλογές) καθώς και στην ενιαία, μαχητική, αποφασιστική απάντηση που πρέπει να δοθεί από τα εργατικά – λαϊκά στρώματα της περιοχής, με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.
Η ανάπτυξη που υποστηρίζουν και προωθούν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις και στην περιοχή, είτε έχουν την επίσημη στήριξη κάποιου Κόμματος είτε όχι, από τη στιγμή που δεν αμφισβητούν την ουσία της λυκοσυμμαχίας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ανάπτυξη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους σε βάρος των αναγκών και των δικαιωμάτων των λαϊκών οικογενειών.

Πρέβεζα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για αγοραπωλησία κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (22-03-2014) το βράδυ στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 21 και 28 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη πόλη της Πρέβεζας.
 Ειδικότερα, εντοπίστηκε χθες το βράδυ ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω διότι πούλησε ποσότητα κάνναβης στον 28χρονο συλληφθέντα.
 Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 δύο συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (3,3) γραμμαρίων και
το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Καταχειροκροτήθηκε η επετειακή εκδήλωση εις μνήμη των Σουλιωτών ''Εις Σούλι...'', της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου Αττικής, την Παρασκευή το απόγευμα 21 Μαρτίου 2014, που διοργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας

Το παρατεταμένο χειροκρότημα και τα ευμενή σχόλια των παρευρισκομένων, εισέπραξε η επετειακή εκδήλωση ''Εις Σούλι...''  εις μνήμη του Σουλίου και των Σουλιωτών, που διοργάνωσε  η Αδελφότητα Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου Αττικής'', σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ελευσίνας, την Παρασκευή το απόγευμα 21 Μαρτίου 2014,  στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Και στο τέλος της παράστασης- εκδήλωσης όλοι έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Αδελφότητας Θοδωρή Τζαρτζούλη, την αεικίνητη Ρωξάνου Μαύρου και όλο το  Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και τον παρουσιαστή  και εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας  αυτής, δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζόκα, που ήλθε ειδικά από τα Γιάννενα για να παρουσιάσει τις θεματικές ενότητες της.

Ο Σταύρος Ζηκόπουλος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓIΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων, φίλων του Πωγωνίου και των μελών της
 Δημοτικής κίνησης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μάρτη 2014 στο Παρακάλαμο,  εξέλεξε υποψήφιο Δήμαρχο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για το ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Το ΣΤΑΥΡΟ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ κατάγεται από το ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ.
Είναι ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ασχολείται με την αμπελουργία και την οινοποιεία και είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΡΑΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΝΑΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΝΟΥΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΧΑΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας σε 3 υπερ-Ταμεία

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» αλλάζει πλήρως ο ασφαλιστικός "χάρτης" με τη δημιουργία τριών μόλις Ταμείων, που θα έχουν την ευθύνη χορήγησης τόσο της κύριας σύνταξης όσο και της επικουρικής και του εφάπαξ.
Οι νέοι φορείς θα καλύπτουν περίπου επτά εκατομμύρια εργαζομένους και συνταξιούχους και θα προκύψουν από την ενοποίηση πάνω από 60 κλάδων ασφάλισης.
Τα τρία ταμεία -για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες- θα έχουν στο εσωτερικό τους ενιαίους κανόνες, ενώ χωριστό πυλώνα θα αποτελεί το ΝΑΤ.
Ειδικότερα, πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα θέλουν να ενταχθούν στο ΙΚΑ οι μισθωτοί, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στον ΟΓΑ οι αγρότες. Παράλληλα, σχεδιάζεται ηλεκτρονική ταυτότητα για τα ένσημα και τα βιβλιάρια υγείας.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «(Το 1821) μας θυμίζει πώς το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό με ομόνοια, γενναιότητα και αποφασιστικότητα»


Στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, τονίζει τα ακόλουθα:
«Η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το εάν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του».
Ο κ. Παπούλιας υπογραμμίζει ότι «η εκπλήρωση θεμελιωδών στόχων μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν είναι απλώς μια δυνατότητα, είναι καθήκον απέναντι στη νέα γενιά που αδικήθηκε πολύ από τους μεγαλύτερους».
«Απασχόληση, ρευστότητα, ένα κράτος αποτελεσματικό και δίκαιο, ενίσχυση της παραγωγικής βάσης, κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας παντού», συμπληρώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το 1821 «μας θυμίζει πώς το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό με ομόνοια, γενναιότητα και αποφασιστικότητα», καταλήγει ο κ. Παπούλιας.