Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Σε ετεροδημότες της Αθήνας μίλησε την Κυριακή 23 Μαρτίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου και Αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Ντόντης

                                                     

       
 «Δύναμη Ενότητας
    και
  Ευθύνης για το Πωγώνι»

Δολιανά 24 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στους ετεροδημότες της Αθήνας μίλησε την Κυριακή 23 του μηνός ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου και Αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Ντόντης.
Σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα στο Περιστέρι, ο κ. Ντόντης, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με πάθος και δυναμισμό και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον Δήμο με αναφορές στην σημερινή δημοτική αρχή, την οποία χαρακτήρισε ως δημοτική αρχή των κολλητών, της προχειρότητας, της αδιαφάνειας και του λαϊκισμού.
Στο κάλεσμά του, τόνισε ιδιαίτερα τις πολιτικές των παρασκηνίων και των διαδρόμων που υπήρξαν σε συγκεκριμένα ζητήματα του Δήμου, την σημασία των εκλογών της 18 Μαΐου και την αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας στο Πωγώνι, παρουσιάζοντας την δική του πρόταση για το μέλλον του Δήμου.


Χαρακτηριστικά ανέφερε τις εξής κυρίαρχες και άμεσες προτεραιότητες της επομένης των εκλογών για την Παράταξή του:
 Έλεγχος πεπραγμένων προηγούμενης Δημοτικής Αρχής από ανεξάρτητη λογιστική Αρχή και δημοσίευση αποτελεσμάτων.
 Αποκέντρωση των δημοτικών υπηρεσιών σε έδρες των Δ. Ε. για την ενίσχυση, την αναβάθμιση και την απαραίτητη στήριξη των τοπικών περιοχών.
 Αυξημένες αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια και σύσταση της Πάγιας Προκαταβολής για να ασκήσουν αποτελεσματικά τις αρμοδιότητές τους.
 Δημιουργία Γραφείου Προγραμμάτων και Απασχόλησης με 3 ειδικευμένους υπαλλήλους, για την στήριξη των νέων ανθρώπων και των επιχειρηματικών σχεδίων.
Θεσμοθέτηση λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, με αρμοδιότητα και εισηγήσεων στο Δ. Σ.
 Μείωση των τελών ύδρευσης, φωτισμού και καθαριότητας για ορισμένες κοινωνικές ομάδες.
 Συνεχής έλεγχος των πράξεων της Διοίκησης και μέριμνα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας.
 Καθαρισμός & συντήρηση αγροτικών δρόμων.
 Εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου Δήμου και αξιοποίηση Δημοτικής περιουσίας και δημοτικών κτιρίων.
 Ανάπτυξη Δημοτικής Συγκοινωνίας. (σύνταξη και υλοποίηση ολοκληρωμένης Μελέτης για την Συγκοινωνιακή δημοτική σύνδεση όλων των Τοπικών Κοινοτήτων με τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου).
 Δημιουργία Εργοταξίου Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
 Δημιουργία Γραφείου Δήμου στην Αθήνα.
 Αναβάθμιση των επίσημων εκδηλώσεων (Ολοκαύτωμα, Μνημόσυνο Παύλου Μελά) & Επαναφορά εορτασμού 9ης Μαΐου στο Χάνι Δελβινάκι,
Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προβολής του Δήμου, (ξεκινώντας αρχικά με την τοποθέτηση πινακίδων στο Δήμο και χαρτών με τις απαραίτητες σημάνσεις για τα επισκέψιμα σημεία συνολικά του Δήμου μας & την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών).
 προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος.
 Αξιοποίηση και ανάδειξη λίμνης Ζαραβίνας & Ριαχόβου, Γορμού & Αγιούς.
 Διεκδίκηση, όπως ο Νόμος ορίζει, ώστε να έχουμε αγροτικούς γιατρούς 24 ώρες το 24ωρο στο Πωγώνι.
 Διεκδίκηση με χρονοδιαγράμματα των υποθέσεων του Δήμου.