Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ο Παναγιώτης Καραγιάννης υποψήφιος Δήμαρχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Πωγωνίου

Με την παρουσία της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Όλυ Τσουμάνη και του υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο Πωγωνίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Παναγιώτη Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σύσκεψη στα Κάτω Ραβένια Πωγωνίου.
Ο Παναγιώτης Καραγιάννης κατάγεται από το Σταυροσκιάδι Πωγωνίου, είναι 25 χρονών και εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος.
Μέλος του ΚΚΕ, πρωτοπόρος στους αγώνες της νεολαίας αλλά και συνολικότερα του λαού μας από όποια θέση και αν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.

 Στις εισηγητικές τους ομιλίες οι δύο υποψήφιοι, αναφέρθηκαν στον ενιαίο χαρακτήρα που αντικειμενικά αποκτούν οι τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές εκλογές) καθώς και στην ενιαία, μαχητική, αποφασιστική απάντηση που πρέπει να δοθεί από τα εργατικά – λαϊκά στρώματα της περιοχής, με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.
Η ανάπτυξη που υποστηρίζουν και προωθούν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις και στην περιοχή, είτε έχουν την επίσημη στήριξη κάποιου Κόμματος είτε όχι, από τη στιγμή που δεν αμφισβητούν την ουσία της λυκοσυμμαχίας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ανάπτυξη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους σε βάρος των αναγκών και των δικαιωμάτων των λαϊκών οικογενειών.

Ειδικά για την ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη ), ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Καραγιάννης, τόνισε ότι πρόκειται να οδηγήσουν - με όρους εργασιακής σκλαβιάς και μισθούς απόλυτης εξαθλίωσης – στην παραπέρα φτωχοποίηση του λαού της περιοχής.
Η δημιουργία των ΕΟΖ προβάλλεται επενδυμένη με τα γνωστά παραμύθια για ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για αύξηση δημοσίων εσόδων κ.ο.κ.
Η διεθνής πείρα, βέβαια, αποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις των ΕΟΖ, χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς, δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους και ελάχιστα διασυνδέονται με την τοπική οικονομία.
Όσο για το επιχείρημα ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί η ανεργία της περιοχής και αυτό αμφισβητείται.
Η ελεύθερη διακίνηση προσωπικού όπως προβλέπει η ΕΕ και οικατευθύνσεις της, δίνουν τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους είτε να φέρνουν εργαζόμενους από άλλες χώρες, είτε να χρησιμοποιούν ντόπιο προσωπικό με τους όρους που ισχύουν στις χώρες προέλευσης των επιχειρήσεων. 
Με αρνητικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και ευρύτερα για το λαό κάθε περιοχής, όπου θα εγκατασταθεί τέτοια ΕΟΖ.

Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήματα και παρεμβάσεις των παραβρισκόμενων, ενώ η βραδιά έκλεισε με πολύ μουσική και τραγούδι.