Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Pulse: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ

Παγιώνεται δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε μία ακόμη δημοσκόπηση που παρουσιάζει αύριο το «Ποντίκι» ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ενισχυμένος στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος με ταυτόχρονη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Η δημοσκόπηση είναι της εταιρείας Pulse και στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και ακολουθούν η ΝΔ με 21,5%, το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, και με 6% το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση του κ. Μάνου που συγκεντρώνουν από 2%.
Τα ποσοστά αυτά είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων ενώ χωρίς αυτήν τα κόμματα συγκεντρώνουν:
ΣΥΡΙΖΑ: 22%
ΝΔ: 19,5%
ΠΑΣΟΚ: 14%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 7,5%
ΚΚΕ: 5,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1,5%
ΛΑΟΣ: 1,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1,5%
ΔΡΑΣΗ: 1,5%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 1,5%

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Επιστολή για τα διόδια της Εγνατίας Οδού

Την κατηγορηματική αντίθεση της Περιφέρειας Ηπείρου στην αύξηση των διοδίων της Εγνατίας Οδού, εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ταυτόχρονα επαναφέρει το αίτημα για έκδοση εκπτωτικών καρτών για όσους πραγματοποιούν συχνές διελεύσεις από τα διόδια Τύριας και Μαλακασίου, υπενθυμίζοντας πρόσφατη (Ιανουάριος 2012) απάντηση της Εταιρίας προς την Περιφέρεια, ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες του οδικού άξονα, για το οποίο όμως- όπως επισημαίνει- δεν υπήρξε καμία πρόοδος.

ΑΡΤΑ: Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών δικύκλων

Από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, προέκυψαν τα στοιχεία ενός 18χρονου ημεδαπού, ο οποίος, κατά τους τελευταίους μήνες, προέβαινε σε κλοπές δικύκλων στην πόλη της Άρτας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 18χρονος το βράδυ της 15/16-03-2012 και 01/02-04-2012, αφαίρεσε δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες, από την πόλη της Άρτας.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 24χρονου ημεδαπού για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

 Συνελήφθη χθες (15-05-2012) το βράδυ στο Κομπότι Άρτας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στην κατοχή και την οικία του 24χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία ήταν τυλιγμένη με καφέ μονωτική ταινία και περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους (2,60) γραμμαρίων.

Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, με ηρωίνη βάρους (28,60) γραμμαρίων.
Ένα (1) λευκό χάπι άγνωστης χημικής σύνθεσης.
Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο με δυο (2) κάρτες SIM, με τα οποία πραγματοποιούσε τις παράνομες συναλλαγές του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρώτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναδείχτηκαν πρώτο κόμμα στο Μαυρονόρος Πωγωνίου, τόπο καταγωγής της δικηγόρου Έλενας Τζούλη, συζύγου του κ. Πάνου Καμμένου.
Την ημέρα των εκλογών ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος βρέθηκε στο Μαυρονόρος.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Πωγώνι ο κ. Χήτος βγήκε πρώτος σε σταυρούς από τους υποψήφιους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

VPRC: Ανατροπής του πολιτικού σκηνικού - Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκηνικό ανατροπής του πολιτικού σκηνικού δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα 10 έως 14 Μαΐου του 2012 από τη VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 804 άτομα ηλικίας 18 χρονών και πάνω, μπροστά με διαφορά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,3%, ακολουθεί η ΝΔ με 14,2% και στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 10,9%.
Αναλυτικά τα ποσοστά που δίνει η δημοσκόπηση της VPRC:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,3%
ΝΔ: 14,2%
ΠΑΣΟΚ: 10,9%
ΔΗΜΑΡ: 6,1%
ΚΚΕ: 4,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,7%
Χρυσή Αυγή: 2,2%
Δημιουργία Ξανά: 1,6%

Δημοκρατική Συμμαχία: 1,1%
Άλλο κόμμα: 2,3%
Αναποφάσιστοι: 17,3%
ΔΞ/ΔΑ: 6,0%

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Παναγιώτης Πικραμμένος

17 Ιουνίου οι νέες εκλογές

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, που επιλέχθηκε να ηγηθεί της κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Αυτό αποφάσισε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασε υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια.

ΚΑΤΣΙΚΑ: Προσποιήθηκαν υπαλλήλους του Δήμου για να κλέψουν ηλικιωμένη!

Εξιχνιάσθηκε, μετά από επισταμένες έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ληστεία που είχε συμβεί πριν δύο μήνες περίπου, με δράστες δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 18 ετών, σε βάρος 79χρονης ημεδαπής στο χωριό Λάζαινα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων.
Η σύλληψη των δύο δραστών πραγματοποιήθηκε χθες (15-05-2012) το απόγευμα στην Κατσικά Ιωαννίνων, δυνάμει Ενταλμάτων Σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το απόγευμα της 13-03-2012 οι δράστες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου, εισήλθαν στην οικία 79χρονης ημεδαπής και αφού την ακινητοποίησαν, με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Ανακρίτρια Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, που υπερβαίνει τα 117 κιλά


Συνελήφθησαν χθες (15-05-2012) το βράδυ στη Βροντισμένη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 57 ετών, για κατοχή και εμπορία (117) κιλών κάνναβης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου, εντοπίσθηκε χθες το βράδυ στην Επαρχιακή Οδό Παρακάλαμου - Κουκλιών, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.
Σε σήμα των αστυνομικών για στάση του οχήματος, ο οδηγός δεν σταμάτησε και επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε εποχούμενη καταδίωξη και τελικά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα στη Βροντισμένη Ιωαννίνων και συνέλαβαν τα δύο άτομα.

 Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο καθώς επίσης και στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τέσσερις σάκοι, που περιείχαν εκατόν δέκα (110) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 117 κιλών και 885 γραμμαρίων.
• Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο ημεδαποί θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 52χρονου, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Εμπαιγμός χωρίς τέλος στους εργαζόμενους στο "Βοήθεια στο Σπίτι"


Κοροϊδία χωρίς τέλος υφίστανται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι" σε όλη τη χώρα, καθώς μετά τις "διαβεβαιώσεις" ... ήρθε η διάψευση! Δεν προβλέπεται οικονομική εξασφάλιση για τη συνέχιση του προγράμματος κι έτσι για άλλη μια φορά στον "αέρα" βρίσκονται 4.000 εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Ιουνίου.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή του δελτίου τύπου που εξέδωσε προεκλογικά το Υπουργείο Εργασίας ως ανταπάντηση στην καταγγελία των Σωματείων Βοήθεια στο Σπίτι, έχουμε να πούμε τα εξής:
Λίγες μέρες μετά την διεξαγωγή των εκλογών, επιβεβαιώνεται και επίσημα από το Υπουργείο Εργασίας η «κοροϊδία» που παίχτηκε επί μήνες σε βάρος των εργαζομένων, αφού σύμφωνα με την Γεν. Γραμματέα Διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων, δεν υπάρχει συγχρηματοδότηση ούτε προβλέπεται για τη συνέχιση του προγράμματος.
Αυτό επιβεβαιώθηκε στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ με τους αρμόδιους του Υπουργείου. Να σημειωθεί δε ότι και η ΚΕΔΕ είχε επίσης εφησυχαστεί στις διαβεβαιώσεις του κ. Κουτρουμάνη για εξασφάλιση της συγχρηματοδότησης, είχαν μάλιστα ενημερώσει και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά απ' ότι φαίνεται κι αυτοί εξαπατήθηκαν!
Τα Σωματεία λοιπόν, δικαίως και αγανακτισμένα μίλησαν για εξόντωση 4.000 εργαζομένων μετά από δέκα χρόνια συνεχούς εργασίας οι οποίοι μάλιστα έχουν προσληφθεί όλοι με ΑΣΕΠ, και εξακολουθούν να δουλεύουν επί σειρά μηνών απλήρωτοι.
Δικαίως αντέδρασαν για την «ταφόπλακα» που βάζει το Υπουργείο Εργασίας σε 130.000 ωφελούμενους μέχρι σήμερα (ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ), αφού με το φεκ .για τα κριτήρια ωφελουμένων που εξέδωσε εκ νέου το Υπουργείο μετά την έντονη αντίδραση που υπήρξε, η μοναδική αλλαγή είναι για τα ΑΜΕΑ (και μόνο γι αυτούς με 67% αναπηρία και άνω), όπου δεν τίθεται θέμα ηλικίας.
Είναι φανερό πλέον ποιοι παραπληροφορούσαν σκόπιμα τόσο καιρό τους εκπροσώπους των εργαζομένων, και ποιοι εξυπηρετούσαν προεκλογικές σκοπιμότητες.
Οι εργαζόμενοι, εδώ και χρόνια φωνάζουμε ότι η μόνη σωστή και δίκαιη λύση είναι το ΒΣΣ να γίνει υπηρεσία στους Δήμους όπως προβλέπεται κι απ' τον Καλλικράτη, διότι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε ευπαθείς ομάδες, είναι πάνω απ' όλα υποχρέωση και μέριμνα κάθε πολιτισμένου κράτους.
Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα δίκτυ προστασίας για τους ανήμπορους συμπολίτες μας. Εκτός των άλλων επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί για την εξοικονόμηση πολλών χρημάτων για τη χώρα, με την αποφυγή της ιδρυματικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που πετυχαίνεται με τη ΒΣΣ.
Τη δεδομένη στιγμή 30 Ιουνίου 2012 λήγουν οι συμβάσεις 4000 εργαζομένων ενώ το νέο ΒΣΣ «ταφόπλακα» το οποίο προώθησε το Υπουργείο Εργασίας, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, άγνωστο πότε θα τεθεί σε εφαρμογή! Επιτέλους οι αρμόδιοι ας δώσουν λύση! «Το Βοήθεια είναι εδώ»!


Τα Σωματεία
- Αττικής- Α. Μακεδονίας κ' Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Κέρκυρας-
- Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας- Φωκίδας- Ευρυτανίας
- Φθιώτιδας- Βοιωτίας- Φωκίδας-Λευκάδος- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ' Πελοποννήσου- Κρήτης- Κυκλάδων- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Εύβοιας

ΔΩΔΩΝΗ: Μέχρι τις 25 Ιουνίου οι τελικές προσφορές .

Ούτε οι εκλογές, ούτε οι μετεκλογικές εκκρεμότητες, ούτε όσα ακούστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο επηρέασαν το σχεδιασμό της Αγροτικής Τράπεζας για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Έτσι το αρχικό χρονοδιάγραμμα για την πώληση της μονάδας ακολουθείται με μαθηματική ακρίβεια.
Σύμφωνα με την Ημερησία η 25η Ιουνίου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, ελληνικές και ξένες, που πέρασαν στη β' φάση διεκδίκησης του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου της «Δωδώνη», υπέγραψαν ένα memorandum, το οποίο αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις πρόσβασής τους στα οικονομικά δεδομένα της γαλακτοβιομηχανίας.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι σύντομα θα ξεκινήσουν στελέχη των υποψήφιων εταιρειών να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα Ιωάννινα, όπου θα έχουν πρόσβαση σε σχετικό data room, το οποίο έχει δημιουργηθεί. Ο διαγωνισμός μέχρι στιγμής καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι ενδιαφερόμενοι από την αλλοδαπή, δεν θέλησαν σε καμία περίπτωση να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, διασφαλίζοντας αυτήν την απαίτησή τους και με ρήτρες εμπιστευτικότητας.
Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού το μόνο στοιχείο, που έγινε επίσημα γνωστό από την ΑΤΕ είναι πως έδειξαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον συνολικά 15 υποψήφιοι αγοραστές, εκ των οποίων 8 διεθνείς και 7 ελληνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της κοινοπραξίας των κτηνοτρόφων-μετόχων της «Δωδώνη», ΕΑΣ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας και Άρτας - Φιλιππιάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους αρχικά ενδιαφερόμενους ήταν οι ελληνικές Τυράς (του ομίλου Όλυμπος), η Μινέρβα Ελαιουργική, επενδυτικό κεφάλαιο που ελέγχεται από τον εφοπλιστή Ρέστη, εταιρεία που συνεργάζεται εμπορικά με τη Vivartia κ.ά., ενώ από το εξωτερικό ο κολοσσός στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Lactalis, η Friesland, αλλά και μεγάλη επιχείρηση του κλάδου από τη γειτονική Τουρκία.
Συρρίκνωση τιμής
Η προώθηση της πώλησης της «Δωδώνη» πραγματοποιείται σε μία περίοδο, που έχουν αρχίσει οι πιέσεις στην τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα, η οποία είχε υπερβεί τα 50 λεπτά/λίτρο, με την ηπειρωτικηή γαλακτοβιομηχανία να είναι μάλιστα αυτή, η οποία δίνει την υψηλότερη τιμή πανελλαδικά. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα η τιμή παραγωγού στο αγελαδινό συρρικνώθηκε κατά 1-2 λεπτά και αναμένεται να αποκλιμακωθεί κι άλλο μέχρι το Σεπτέμβριο.
Η μείωση αυτή προβλέπεται ότι τουλάχιστον κατά το ήμισυ θα γίνει αισθητή και στον καταναλωτή, καθώς το υπόλοιπο μισό θα καλύψει τα αυξανόμενα πάγια έξοδα των γαλακτοβιομηχανιών με κυρίαρχο το ενεργειακό κόστος, όπου οι αυξήσεις ξεπέρασαν και το 30%. Πάντως, στελέχη γαλακτοβιομηχανιών επισημαίνουν πως η πτώση της ζήτησης, ακόμη και στο φρέσκο γάλα, θα οδηγήσει μοιραία σε περαιτέρω μείωση την τιμή λιανικής, καθώς τα σούπερ μάρκετ θα περάσουν στον καταναλωτή ένα ποσοστό της έκπτωσης, που λαμβάνουν από τις γαλακτοβιομηχανίες.


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr

Ο Κάρολος Παπούλιας συγκαλεί εκ νέου τους πολιτικούς αρχηγούς

Νέα συνεδρίαση όλων των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στη 13:00, προκειμένου να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.
Oι πιθανότερες ημερομηνίες, είναι στις 10 ή -το πιθανότερο- στις 17 Ιουνίου.
Με βάση τη νομοθεσία, οι νέες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν με λίστα.

Αναγνώστης για το Δασονομείο Δελβινακίου

Όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι του ακριτικού Δελβινακίου, πριν λίγες μέρες υπάλληλοι της δασικής υπηρεσίες φόρτωσαν τα πράγματα του Δασονομείου, στο οποίο απ' ότι φαίνεται έβαλαν εν κρυπτώ «λουκέτο».
Το γνωρίζει άραγε η προϊσταμένη αρχή της δασικής υπηρεσίας Ιωαννίνων, που είναι η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου;
Ποια είναι η αντίδραση του Δήμου Πωγωνίου;
Πριν να μπει το «λουκέτο» είχαμε το φαινόμενο της πλήρους υποβάθμισης του δασονομείου (σε μια περιοχή με πολύ σημαντικά δασικά ζητήματα) και με καθημερινή απουσία των στελεχών του (αλήθεια που ήταν;) και όποιος πολίτης ήθελε κάτι έπρεπε και πρέπει να μεταβεί στην έδρα του δασαρχείου στα Γιάννινα.
Κύριε δασάρχη Ιωαννίνων που βρίσκονταν οι υπάλληλοί σου τόσο καιρό και γιατί ταλαιπωρείται τους πολίτες που σας πληρώνουν;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Να προχωρήσει άμεσα η ίδρυση επιχειρηματικού πάρκου στην Άρτα

Την αναγκαιότητα να ληφθούν επιτέλους αποφάσεις και να δημιουργηθεί Επιχειρηματικό Πάρκο στην Άρτα, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε για το θέμα αυτό το Επιμελητήριο Άρτας.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η Άρτα, που γεωγραφικά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, δεν είναι δυνατόν να παραμένει ακόμα χωρίς οργανωμένο χώρο άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καλώντας όλους τους τοπικούς φορείς να συμβάλλουν στην επίλυση του ζητήματος της χωροθέτησης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει με κάθε τρόπο την ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου.
Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, στη διάθεση τους είναι και η Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.».Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Ι. Παπαλέξης, στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, της Αναπτυξιακής «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», μελετητές κ.α.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η περιοχή που ενδείκνυται για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου είναι της Καλαμιάς, για την οποία ωστόσο πρέπει να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων.

ΛΟΥΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Σεισμός 3,7 ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.36 τα ξημερώματα, 20 χλμ. βορειοδυτικά της Άρτας, και βόρεια του Λούρου, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 5 χλμ., σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.