Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Να προχωρήσει άμεσα η ίδρυση επιχειρηματικού πάρκου στην Άρτα

Την αναγκαιότητα να ληφθούν επιτέλους αποφάσεις και να δημιουργηθεί Επιχειρηματικό Πάρκο στην Άρτα, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε για το θέμα αυτό το Επιμελητήριο Άρτας.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η Άρτα, που γεωγραφικά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, δεν είναι δυνατόν να παραμένει ακόμα χωρίς οργανωμένο χώρο άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καλώντας όλους τους τοπικούς φορείς να συμβάλλουν στην επίλυση του ζητήματος της χωροθέτησης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει με κάθε τρόπο την ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου.
Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, στη διάθεση τους είναι και η Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.».Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Ι. Παπαλέξης, στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, της Αναπτυξιακής «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», μελετητές κ.α.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η περιοχή που ενδείκνυται για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου είναι της Καλαμιάς, για την οποία ωστόσο πρέπει να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων.