Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 62 και 24 ετών

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 62 και 24 ετών, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-06-2017, σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας , απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και ένα χρυσό κόσμημα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τη 3η συνάντηση Xορωδιών και Φωνητικών ομίλων δημοτικής μουσικής, διοργανώνει η ''Ελλοπία-Εταιρεία Πολιτισμού'' του Μιχάλη Ζάμπα, την Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 21.00, στην "Όπερα του νερού και του ονείρου", στην παραλία της Πρέβεζας

Η 3η Συνάντηση Χορωδιών και Φωνητικών Ομίλων Δημοτικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στις 21.00΄,  στην "Όπερα του νερού και του ονείρου", στην παραλία της  Πρέβεζας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Συμμετέχουν.
Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροκάμπου Κιλκίς.
Η Χορωδία Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων.
Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας ''Σπύρος Δήμας''.
Η ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον Πρεβεζάνο Μιχάλη Ζάμπα στο λαούτο και το τραγούδι, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Πρεβεζάνο Σάκη Κάκκο στο ντέφι.

Την γενική επιμέλεια έχει ο Μιχάλης Ζάμπας και η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την ''Εταιρεία πολιτισμού Ελλοπία'' και το Δήμο Πρέβεζας.

Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού από 84χρονο ημεδαπό στον Λούρο Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 61χρονου ημεδαπού

Απέσπασε διαδοχικά χρηματικά ποσά και πραγματοποίησε αγορές, με κάρτα συναλλαγών, που είχε αφαιρέσει από τον παθόντα
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή χρηματικού ποσού από 84χρονο ημεδαπό στον Λούρο Πρέβεζας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 61χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 61χρονος αφαίρεσε από την κατοχή του ηλικιωμένου άνδρα, κάρτα συναλλαγών και κατά το χρονικό διάστημα από 09/05/2017 έως 29/06/2017, πραγματοποίησε διαδοχικές αναλήψεις από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών καθώς και αγορές από καταστήματα στην περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας, αφαιρώντας συνολικά από τον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των (3.029,54) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου προτείνει τα ακόλουθα:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό (ΡΙΝ) την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.
Αποφεύγετε να γράφετε το ΡΙΝ οπουδήποτε.
Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ΡΙΝ σε περισσότερες από μια κάρτες σας.
Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό ΡΙΝ που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δεν θα μπορεί να προσδιορισθεί από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή στη τσάντα σας.
Μην δίνετε τον κωδικό σας PIN σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεσθεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του ΡΙΝ για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.
Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το Α.Τ.Μ.
Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του Α.Τ.Μ. με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσως την Τράπεζα.
Να υπογράφετε την κάρτα σας. Αυτό εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παραποιήσει το όνομά σας πάνω σε αυτήν.
Μη δίνετε και μη δανείζετε ποτέ και σε κανέναν την κάρτα σας.
Όταν κυκλοφορείτε έχετε μαζί σας μόνο τις κάρτες που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε.
Αναφέρατε αμέσως την κλοπή ή την απώλεια κάρτας στην Τράπεζα και στην Αστυνομία.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (10-07-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λαθρεμπορίας, παράνομης εισόδου στη χώρα και ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης.
Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν στα πλαίσια συστηματικών ελέγχων και όπως διαπιστώθηκε είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (687) γραμμαρίων.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε ο 22χρονος αλλοδαπός δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ στη συνέχεια από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Ο δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

"ΕΠΑΜ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ": Ομιλία Συζήτηση με Θέμα: Δασικοί Χάρτες την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ώρα 19:00



Γιάννης Καραγιάννης: Άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας

Απάντηση της Έλενας Κουντουρά σε ερώτηση του Γιάννη Καραγιάννη για την πληρέστερη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Αμάραντου και Καβασίλων του Δήμου Κόνιτσας
Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης σχετικά με την πληρέστερη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του Δήμου Κόνιτσας, έδωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην οποία αναφέρει τα εξής:
·         Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας στη χώρα μας, ο οποίος αποτελεί άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού και της τουριστικής πολιτικής της κυβέρνησης, το υπουργείο Τουρισμού έχει ενεργοποιήσει εκ νέου την Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων. Η εν λόγω επιτροπή, που στο παρελθόν είχε περιορισμένη δράση, εξετάζει τα αιτήματα αναγνώρισης ιαματικών πηγών που βρίσκονται επί σειρά ετών σε αναμονή. Μεταξύ των αιτημάτων που εκκρεμούν είναι και τα αιτήματα αναγνώρισης των φυσικών πόρων Αμάραντου και Καβασίλων, η εκμετάλλευση των οποίων έχει παραχωρηθεί στις τοπικές κοινότητες και στο Δήμο Κόνιτσας, με το υπ' αριθμ. 600/1978 - ΦΕΚ Α' 129 Π.Δ. και το υπ' αριθμ. 84/Α/13.05.1957 Β.Δ., αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Στέφος συμμετείχε τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του 1943 στο Αηδονοχώρι και στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος επισκέφτηκε το Αηδονοχώρι Κόνιτσας και την Δευτέρα 10 Ιουλίου το Κεφαλόβρυσο, τιμώντας στις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος τους νεκρούς από τις θηριωδίες του Ναζισμού το 1943.
Στις εξαιρετικές ομιλίες και χαιρετισμούς τονίστηκαν τα ιστορικά γεγονότα εκείνων των ημερών, ημέρες που η 1η ορεινή Μεραρχία καταδρομών “Εντελβάϊς” εκτέλεσε, έκαψε ζωντανούς 22 κατοίκους στο Αηδονοχώρι και 21 στο Κεφαλόβρυσο και πυρπόλησε τα χωριά. Τονίστηκε όμως, κυρίως αυτό: η σταθερή απόφαση των Ελλήνων να μην επιτρέψουν να συμβεί ποτέ ξανά το ίδιο έγκλημα ούτε στον τόπο μας ούτε σε κανέναν άλλον τόπο. Ο ναζισμός δεν “εξανθρωπίζεται” δεν γίνεται περισσότερο πολιτισμένος όσο και αν πασχίζουν να τον παρουσιάσουν σαν τέτοιο κάποιοι σήμερα ακόμα και στη χώρα μας, χώρα αιματοβαμμένη από τα εγκλήματα των Ναζί. Και η δημοκρατία και η ειρήνη για την οποία παλεύουμε διαχρονικά δεν μπορεί παρά να στηρίζεται σε ανθρώπους ελεύθερους και δημοκρατικούς που γνωρίζουν την ιστορία, αντλούν από τις θυσίες των παλαιότερων και τιμούν στο πρόσωπο των σφαγιασθέντων από τη Ναζιστική μηχανή εκείνη την ψυχή που δεν υποτάσσεται ποτέ. Τέλος, απ' όλους, φορείς και κατοίκους έγινε φανερό ότι το αίτημα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις παραμένει ζωντανό και επίκαιρο και χρειάζεται τις ακάματες προσπάθειες της πολιτείας μέχρι να ικανοποιηθεί.

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Η ολική αρθροπλαστική δεν είναι μονόδρομος

Μια εναλλακτική λύση στην πλήρη αντικατάσταση του γόνατος προσφέρει η μερική αρθροπλαστική της άρθρωσης, κυρίως σε δραστήριους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα που περιορίζεται σε ένα μόνο διαμέρισμά της. Ενώ στο παρελθόν, η μερική αντικατάσταση προοριζόταν μόνο για ηλικιωμένους και με περιορισμένες δραστηριότητες πάσχοντες, τώρα προσφέρει τεράστια οφέλη και σε όσους εξακολουθούν να έχουν έντονη κινητικότητα και διάθεση για δράση. Η μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος, όπως ονομάζεται η επέμβαση, προτιμάται από μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, καθώς η ανάκαμψή τους ενέχει πολύ λιγότερο πόνο, είναι ταχύτερη, όπως άλλωστε και η επάνοδός τους στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.
«Στα αρχικά στάδια της οστεοαρθρίτιδας, σε πολλές περιπτώσεις, μόνο το ένα τμήμα του γόνατος είναι κατεστραμμένο, με συχνότερο αυτό που βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της άρθρωσης. Βέβαια, δεν αποκλείεται η πάθηση να επηρεάσει μόνο την εξωτερική πλευρά της. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περίπου το 50% των ασθενών που υποβάλλονται σε αρθροπλαστική γόνατος είναι υποψήφιοι για μερική αντικατάστασή του, με την οποία υπάρχουν πιθανότητες περιορισμού της οστεοαρθρίτιδας προτού αυτή προχωρήσει και είναι αναπόφευκτη η ολική αντικατάσταση της άρθρωσης», σημειώνει ο ορθοπεδικός-χειρουργός Δρ. Βασίλης Βερναρδάκης, Διευθυντής Γ' Ορθοπεδικής Κλινικής του ΙΑΣΩ GENERAL.
Ειδικότερα, η μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που μειώνει τη νοσηρότητα, τις επιπλοκές και τη διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο, γεγονός που την καθιστά ιδανική για όσους πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα σε ένα τμήμα του γονάτου τους.

Παρακάλαμος: Πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 15 Ιουλίου, ώρα 11:00 μ.μ.


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών), οι οποίες ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.
Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής
Επιχειρήσεις:
Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του Δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται με το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (101 Α’) και οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010, οι οποίες ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά). Ως μείωση προσωπικού κατά το τρίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης θεωρείται:
α. η καταγγελία της σύμβασης εργασίας,
β. η αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε εκ περιτροπής απασχόληση.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα πρέπει να καλύψει τη μείωση έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της αλλά έχει προβεί σε προγενέστερη νέα πρόσληψη υπαλλήλου, μέσα στον ίδιο μήνα που έχει λάβει χώρα η μείωση, μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Η ανωτέρω δέσμευση ισχύει και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι την ημερομηνία ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα.

Κουρκουμάς: ένα «φάρμακο» της φύσης

Ο κουρκουμάς (κιτρινόριζα), αυτό το μπαχαρικό «θησαυρός», δεν δίνει, απλά, μια πικάντικη νότα στα φαγητά. Είναι γνωστός εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη συμβολή του σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων και έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική και στην παραδοσιακή ινδική ιατρική για χιλιετίες.
Καλλιεργείται εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια, κυρίως στις τροπικές περιοχές της Ασίας. Τον 13ο αιώνα οι Άραβες έμποροι τον έφεραν στις δυτικές χώρες.
Πλέον μπορούμε να επωφεληθούμε στο έπακρο από την ευεργετική του δράση περισσότερο από ποτέ. Φύση και επιστήμη συνέβαλαν στη δημιουργία του πρώτου παγκοσμίως συμπληρώματος κουρκουμά σε μορφή στοματικού σπρέι.
Η κουρκουμίνη και τα παράγωγά της, διμεθοξυκουρκουμίνη και δις διμεθοξυκουρκουμίνη, γνωστά ως κουρκουμινοειδή, αποτελούν βασικά συστατικά του ριζώματος του φυτού Curcuma Longa.
Όμως τα κουρκουμινοειδή είναι υδρόφοβα, που σημαίνει ότι δεν διαλύονται στο νερό, με αποτέλεσμα να απορροφώνται δύσκολα και σε πολύ μικρή ποσότητα στο έντερο και να μεταβολίζονται γρήγορα.
Αυτές οι συνθήκες αποτρέπουν τις δραστικές ουσίες του κουρκουμά να φθάσουν σε ιστούς «στόχους» μακριά από το έντερο και να ασκήσουν την ευεργετική τους δράση. Επιπλέον η κλασική σκόνη κουρκουμά μπορεί να δώσει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στα φαγητά, αλλά δεν μπορεί να αποδώσει ουσιαστικά οφέλη υγείας στις ποσότητες που συνήθως καταναλώνεται.