Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Συνελήφθησαν σε περιοχές των Ιωαννίνων τέσσερα (4) άτομα που κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, κατοχή ναρκωτικών και νόμο περί όπλων

 


Συνελήφθησαν χθες (27-11-2020) το απόγευμα σε περιοχές των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερα (4) άτομα, που κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, κατοχής ναρκωτικών και νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά και συνέλαβαν ημεδαπό και αλλοδαπό, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο επί της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων, διότι στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (κλομπ).

Στο πλαίσιο διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης, εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα στο Καλπάκι Ιωαννίνων και συνελήφθησαν ημεδαπός και αλλοδαπός που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά την πρόσφατη είσοδο των δύο παραπάνω αλλοδαπών στη χώρα μας, όπου διαμένουν μόνιμα, επιβαίνοντας στο ίδιο όχημα, διαγνώστηκε ένας από αυτούς θετικός στον κορωνοϊό, ύστερα από σχετικό έλεγχο (rapid test) που τους διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και τους συστήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός («καραντίνα»), μέτρο που παραβίασαν.

Σε όλους τους συλληφθέντες βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Εκατόν είκοσι ένα θάνατοι σήμερα, 1.747 νέα κρούσματα

 


2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκατόν είκοσι ένα νέοι θάνατοι, 1.747 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.747 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 103034, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4867 (4.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 27199 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

606 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 557 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 121 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 891 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τον Ιανουάριο του 2021 η 5η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

 


Για τις αρχές του 2021 μετατίθεται η 5η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής ενώ αλλάζουν τα κριτήρια χορήγησης των νέων χαμηλότοκων δανείων.

Η τεράστια ανταπόκριση που υπήρξε στην 4η φάση (οι αιτήσεις είναι ήδη 380.000 και συνεχίζουν να αυξάνονται) εκτίναξε τον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα ουσιαστικά να διατεθούν στην αγορά και τα χρήματα που προορίζονταν για την 5η φάση.

Με αυτό το δεδομένο, η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή θα ανοίξει εκ νέου τον Ιανουάριο και όχι τον Δεκέμβριο όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά. Αντί να ληφθεί υπόψη η μεταβολή του τζίρου κατά τον μήνα Νοέμβριο όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα ληφθεί υπόψη η μεταβολή κατά το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου προκειμένου να καταγραφεί η πτώση για όλη τη διάρκεια του lockdown το οποίο συνεχίζεται.

Άρα, μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η καταβολή των χρημάτων στο πλαίσιο του 4ου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής και στη συνέχεια ο νέος γύρος θα ξεκινήσει από τις αρχές του νέου έτους και μετά με στόχο να πέσει στην αγορά μέσα στον Ιανουάριο τουλάχιστον 1 δις. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών αναθεώρησε χθες τον προϋπολογισμό της επιστρεπτέας προκαταβολής IV προκειμένου αυτός να αυξηθεί από τα 1,2 στα 1,8 δις. ευρώ. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα χρειαστεί να τον αναθεωρήσει ακόμη μια φορά. Προς το παρόν έχουν διατεθεί 1,53 δις. ευρώ για να πληρωθούν οι αιτήσεις 319.835 επαγγελματιών αλλά οι αιτήσεις έχουν ήδη φτάσει στις 379.839.

Δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού βρέθηκαν εκτός ρύθμισης των 120 δόσεων

 


Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και την περίοδο Μαρτίου 2020-Οκτωβρίου 2020 και δεν μπόρεσαν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός ρύθμισης των 120 δόσεων, μπορούν τώρα να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των ρυθμίσεών τους από τον Νοέμβριο και μετά.

Η δεύτερη ευκαιρία δίνεται στους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού έχασαν τη ρύθμιση των 100 ή των 120 δόσεων να επανενταχθούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν κανονικά τη δόση του Νοεμβρίου και φυσικά των επόμενων μηνών.

Επίσης παρατείνονται και οι πληρωμές των δόσεων ρυθμίσεων της εφορίας για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Σαράντα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (56.815) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.206) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.618) παραβάσεις και συνελήφθησαν (23) άτομα, ως ακολούθως:

(1.194) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(399) στην Αττική,

(121) στη Θεσσαλονίκη,

(100) στη Στερεά Ελλάδα,

  (92) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (74) στην Κρήτη,

  (67) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (63) στη Θεσσαλία,

  (63) στη Δυτική Ελλάδα,

  (62) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (45) στην Ήπειρο,

  (38) στην Πελοπόννησο,

  (25) στη Δυτική Μακεδονία,

  (23) στο Νότιο Αιγαίο και

  (22) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (24.633) ομοειδείς παραβάσεις.

(397) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (369) πρόστιμα των 300 ευρώ και (28) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(118) στην Αττική,

  (46) στην Κρήτη,

  (40) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (29) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (28) στη Στερεά Ελλάδα,

  (23) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (21) στη Δυτική Ελλάδα,

  (19) στα Ιόνια Νησιά,

  (17) στην Πελοπόννησο,

  (17) στη Θεσσαλία,

  (16) στη Θεσσαλονίκη,

  (10) στη Δυτική Μακεδονία,

  (11) στην Ήπειρο και

    (2) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (12.112) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (11.365) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (747) των (150) ευρώ.

(27) παραβάσεις και (23) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

στην Αττική, από 3.000 ευρώ σε (3) προσωρινά υπεύθυνους οίκων ανοχής,

στην Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ σε κατάστημα πώλησης ειδών οικιακής χρήσης,

στη Δυτική Ελλάδα, 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο γυμναστηρίου,

στην Κρήτη, 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας,

στην Πελοπόννησο, 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου,

στην Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ταβέρνας,

στο Βόρειο Αιγαίο, 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε μίνι μάρκετ.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (173) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (233) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη ενός 14χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου καθώς και πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πίστωση υπολοίπων άμεσων ενισχύσεων 2019 ύψους 5,6 εκατ. ευρώ

 


Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώνονται σταδιακά από σήμερα τα υπόλοιπα των άμεσων ενισχύσεων και των ενισχύσεων στα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους (ΜΝΑ) για τις αιτήσεις του 2019, σχεδόν 5,6 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το ποσό ανέρχεται σε 5.547.847,82 ευρώ και θα πληρωθεί σε συνολικά 57.857 δικαιούχους.

Οι εβδομαδιαίοι έλεγχοι των Κινητών Μονάδων του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την 6 η ΥΠΕ, την εβδομάδα που διανύσαμε πραγματοποίησε rapid tests σε προσωπικό των παρακάτω φορέων/υπηρεσιών: Στην Π.Ε. Άρτας: Γεν. Νοσοκομείο Άρτας, Σύλλογος «Αγκαλιά», ΤΟΕΒ «Ζώνης Λούρου, Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, ΕΚΑΒ Άρτας, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άρτας, Γηροκομείο Άρτας, Οικοτροφείο «Αίολος» «Βοήθεια στο Σπίτι». Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας: Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, Επαγγελματικό Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

  Στην Π.Ε. Πρέβεζας: Δημαρχείο Καναλακίου, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αγίας Τριάδας Πρέβεζας, «Μασούτης», Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, «ΑΒ» Βασιλόπουλος, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, «Σκλαβενίτης»

. Στην Π.Ε. Ιωαννίνων: Ι.Μ. Δουραχάνης, - Ίδρυμα Νεομάρτυρας Γεώργιος, Εργοτάξιο Δήμου Ιωαννιτών, Δ/ση Πρωτοβάθμια; Εκπαίδευση;, Δημαρχείο Μετσόβου, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, Δομή Ψυχικής Υγείας (Ψυχαργώς), Δημαρχείο Κόνιτσας και Κλιμάκιο Πυροσβεστικής, Οικοτροφείο «Νόστος» Κόνιτσα, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, 2 ο Ειδ. Δημοτικό Σχολείο, Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου.

 Για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η διενέργεια rapid test σε

 -Ανοιχτή δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων Πέραμα, Ξενοδοχείο Λάκκα, 1 ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο, Στρατόπεδο Περάματος, 4 ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Δημαρχείο Ιωαννίνων, Δημαρχείο Ζίτσας, ΣΑΠ Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο στη Νεοκαισάρεια, ΔΕΥΑΙ, «Ολύμπιον», Διεύθυνση Πολεοδομίας, Δ. Ζαγορίου, Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» (και παράρτημα).

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (30/11 - 06/12/2020)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/11/2020

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 01/12/2020

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/12/2020

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 03/12/2020

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/12/2020

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 08:00 - 15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/12/2020

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00 - 15:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/11/2020

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 08:00 – 15:00

ΤΡΙΤΗ 01/12/2020

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 18:00 – 01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/12/2020

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 03/12/2020

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/12/2020

Συρράκο – Καλαρρύτες - Ματσούκι.

 08:00 – 15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/12/2020

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι - Διχούνι. 08:00 - 15:00

ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Δ.Α. ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/11/2020 Δήμος Νικολάου Σκουφά  

(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου) 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 01/12/2020 Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε.Κομποτίου) 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/12/2020 Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου) 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 03/12/2020 Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε. Κομποτίου) 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/12/2020 Δήμος Νικολάου Σκουφά

(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου) 08.00-15.00

ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Δ.Α. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/11/2020 Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 01/12/2020

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/12/2020

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 03/12/2020

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/12/2020

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Δ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/11/2020

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 01/12/2020

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/12/2020     

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 03/12/2020      

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/12/2020

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/12/2020    

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή   08:00-15:00

Ολοκληρώνονται οι ασφαλτοστρώσεις μέσω ΕΣΠΑ σε αγροτικούς δρόμους στο Δήμο Ζίτσας

 

Έτοιμα να παραδοθούν προς χρήση είναι 7 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων στις Κοινότητες Ζίτσας και Πρωτόπαππας, καθώς τα έργα  ασφαλτόστρωσης που υλοποιεί ο Δήμος Ζίτσας συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης» ολοκληρώνονται άμεσα.

Έτσι, σύντομα πτηνοτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αμπελουργοί, και καλλιεργητές αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα μπορούν να μετακινούνται εύκολα και με ασφάλεια στις εκμεταλλεύσεις τους.

«Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε όπου μεταξύ άλλων η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων δεν είναι εύκολη, εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις υλοποιώντας έργα που στηρίζουν και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων αγροτικών περιοχών του Δήμου μας», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε  σε αγροτικούς δρόμους στην Κοινότητα Πρωτόπαππας όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθώς και στην Αμπελουργική Ζώνη Ζίτσας που βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν στα τεστ για κορωνοϊό

 

Στα 10 € το rapid test στα 40 € το μοριακό

Όπως ανακοίνωσε ο Γ.Γ.  Εμπορίου ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ως ανώτατη τιμή για μοριακό έλεγχο ορίζονται τα 40 ευρώ, ενώ για τα rapid test ορίζονται τα 10 ευρώ.

«Μέλημά μας ήταν και παραμένει η κοινωνική συνοχή και η ομαλή λειτουργία της αγοράς, που όμως τώρα βρίσκεται σε αναστολή. Γνωρίζοντας ότι για λόγους πρόληψης γίνεται τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, προχωράμε στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσης, με σχετική τροπολογία», επισήμανε.

Αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της διάταξης, θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορωνοϊού SARS-CoV-2, σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονωιού SARS-CoV-2, τα σαράντα ΕΥΡΩ (40,00 €)

β)  ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονωιού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα δέκα (10,00) ευρώ. 

Metropolitan: Ανανέωση συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών

 


To Metropolitan Hospital και το Μetropolitan General, μέλη του Hellenic Healthcare Group, του μεγαλύτερου ιδιωτικού Ομίλου υγείας στην Ελλάδα, ανακοινώνουν την ανανέωση της χορηγικής τους συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Τα δύο θεραπευτήρια τα οποία καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Αττική, είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στελεχώνονται από καταξιωμένο ιατρικό δυναμικό, πρόκειται να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στα μέλη του Συλλόγου και στις οικογένειές τους, καθώς και τεστ Covid σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή.



Όπως ανέφερε ο κ. Σπύρος Κοτρώτσιος, Γενικός Διευθυντής του Metropolitan General «συνεχίζουμε σταθερά να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων Ολυμπιονικών αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του Συλλόγου προς το κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το έργο ερχόμαστε να συνδράμουμε κι εμείς με κοινό στόχο την προαγωγή του αθλητισμού, της παιδείας και της υγείας, αξίες διαχρονικές αλλά και πιο επίκαιρες από ποτέ τη δεδομένη χρονική στιγμή της πανδημίας».