Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Θανατηφόρο τροχαίο στα Καλάβρυτα-Νεκρός ο συγχωριανός μας Λεωνίδας Χρ. Γκάνιας

Στη διασταύρωση Κερπινής

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο βρήκε σήμερα το απόγευμα στα Καλάβρυτα ο συγχωριανός μας Λεωνίδας Χρ. Γκάνιας.
****
Η κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, ώρα 4:00 μ.μ.  στην Αθήνα την Δευτέρα 3 Αυγούστου.       

****
Θανατηφόρο τροχαίο στα Καλάβρυτα
Ι.Χ. εξετράπη και έπεσε σε βράχο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 6.30 το απόγευμα στο 5ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Καλαβρύτων-Πούντας κοντά στη διασταύρωση (στάση) Κερπινής.

Την ζωή του έχασε ένας 50 χρονος οδηγός κάτοικος Αθηνών όταν το I.X που οδηγούσε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε βράχο.
Στο σημείο έφτασε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως και όχημα της Π.Υ. Καλαβρύτων και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το www.kalavrytanews.gr  ο άτυχος 50χρονος, διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.





Φωτό: http://www.kalavrytanet.com/

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη επαναληπτικής δημοπρασίας για τη διάθεση δασικών προϊόντων της συστάδας 1ε του Δημοτικού δασούς Βασιλικού

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) τις διατάξεις του Ν.3463/2006(ΦΕΚ 114/8-06-2006 τεύχος Α΄) Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας
γ) τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-06-2010 τεύχος Α΄)-Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης
δ) τις ισχύουσες Διαχειριστικές Μελέτες των Δημοτικών δασών Βασιλικού και Χαραυγής, που εγκρίθηκαν με τις υπ΄αριθμ. 10643/785/4-03-2015 & 22000/1539/5-05-2015 αντιστοίχως, αποφάσεις του Γ.Γ.Περιφέρειας Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας
ε) τις αριθ. 93/2015 & 140/2015 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
στ) την 109/2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
ζ) την 119/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί κατακύρωσης προηγούμενου πρακτικού και επαναδημοπράτησης

Συνελήφθη 21χρονη ημεδαπή για κλοπή στην Πρέβεζα

Η συλληφθείσα αφαίρεσε χρηματικό ποσό από πεζό, με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθη, σήμερα (31-07-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 21χρονη ημεδαπή Ρομά, κατηγορούμενη για κλοπή.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην Πρέβεζα, η 21χρονη μαζί με δύο ακόμα γυναίκες συνεργούς της που αναζητούνται, πλησίασαν 57χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (420) ευρώ.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα την 21χρονη και αφού την προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, αναγνωρίσθηκε από τον παθόντα και συνελήφθη.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών της 21χρονης.

Παρακάλαμος: Πατάτες έχτρα διαστάσεων

Σοδιά πέρα από κάθε προηγούμενο.
Έκπληκτος έμεινε συνταξιούχος, ερασιτέχνης μικροκαλλιεργητής  από τον Παρακάλαμο Πωγωνίου, όταν άρχισε να βγάζει τις πατάτες από χωράφι που καλλιεργούσε στην ευρύτερη περιοχή.
Ανάμεσα στην πολύ καλή σοδιά που είχε, ξεχώριζαν και μερικές πατάτες εξαιρετικά μεγάλες.
Ανάμεσά τους όχι μία, όχι δύο, αλλά 35 πατάτες που το βάρος τους ξεπερνούσε τα 500 γραμμάρια
Δικαιολογημένα ο κ. Βασίλης Ντότης περηφανεύεται για την φετινή σοδιά.
Για την ιστορία η πατάτα της φωτογραφίας είναι 580 γραμμάρια!
Του ευχόμαστε πάντα τέτοια και καλοφάγωτες.

Ανατροπή φορτηγού στην περιφερειακή οδό Καλπακίου-Κακαβίας με ένα τραυματία

Τροχαίο ατύχημα με την ανατροπή φορτηγού σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στην περιφερειακή οδό Καλπακίου-Κακαβίας.
Συμφώνα  με τα πρώτα στοιχεία ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος όταν κλάταρε ένα μπροστινό λάστιχο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα,  προσέκρουσε στο κράσπεδο και ανετράπη.
Από το φορτηγό ανασύρθηκε τραυματίας ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες.
Άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Στο σημείο βρίσκεται όχημα της αστυνομίας  για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα .

Συνελήφθησαν, χθες (30.07.2015) το βράδυ, έξω από τον Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ένας 35χρονος υπήκοος Συρίας και μία 19χρονη υπήκοος Ιράκ, με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν κλεμμένες ταυτότητες Βουλγαρίας ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν σκοπό να ταξιδέψουν λάθρα στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Τα κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Παράταση έως τις 26 Αυγούστου του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους

Παράταση έως τις 26 Αυγούστου δίνεται για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους, όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ για την "Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή" μπορούν να ενημερωθούν είτε διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eiead.gr/ επιλέγοντας τον σύνδεσμο ΤΕΒΑ , είτε ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία διαμένουν, από τον Επικεφαλής Εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης, από τους Εταίρους αυτής και από τις άτυπες Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

16ο Αντάμωμα Λιππιωτών Δωδώνης το Σάββατο 8 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Εξετάζονται ελαφρύνσεις για τα μικρής αξίας ακίνητα  
Επιβαρύνσεις στα ακριβά

Διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα επιχειρήσει το οικονομικό επιτελείο, χωρίς ωστόσο να αλλάζει ο στόχος των 2,650 δισ. ευρώ, αλλά και χωρίς να αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες.
Έτσι, εξετάζεται η δυνατότητα να υπάρξει ένα μικρό αφορολόγητο στα τετραγωνικά ή στην αξία του ακινήτου.
Παράλληλα, εξετάζονται αυξομειώσεις των συντελεστών με στόχο τη μεταφορά του βάρους σε ακριβότερα ακίνητα, όπως επίσης η μείωση του αφορολογήτου του συμπληρωματικού φόρου, το οποίο σήμερα είναι 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή», οι προτάσεις που επεξεργάζεται το υπ. Οικονομικών για τις αλλαγές στη δομή του φόρου φέτος προβλέπουν:

Λάθη που κάνουμε στο μαύρισμα


Μαύρισμα

Τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο μαύρισμα 

1ο

ΛΑΘΟΣ: Συμβαίνει συχνά να μην χρησιμοποιούμε αντιηλιακό στην αρχή του καλοκαιριού ή στην αρχή των διακοπών μας και γενικά όταν δεν έχουμε μαυρίσει. Η «λογική» σε αυτή την περίπτωση είναι «να μη χρησιμοποιήσω αντιηλιακό για να μαυρίσω και μετά, αφού έχω μαυρίσει, βάζω για να προστατευτώ».
ΣΩΣΤΟ: Όσο πιο λευκό είναι το δέρμα μας τόσο λιγότερο προστατευμένο είναι από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Στην αρχή του καλοκαιριού, των διακοπών μας και γενικά όταν δεν έχουμε μαυρίσει χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προστασία.
TIP 1: Μην ανησυχείτε για το μαύρισμά σας, γιατί και μεγάλο δείκτη προστασίας να χρησιμοποιήσετε, το δέρμα σας θα μαυρίσει.
TIP 2: Χρησιμοποιήστε μεγάλου δείκτη προστασίας αντιηλιακό στην αρχή και όσο επιτυγχάνετε το μαύρισμα τόσο μπορείτε, αν θέλετε, να μειώσετε το δείκτη προστασίας του αντιηλιακού σας, από το 50 στο 25.
TIP 3: Επιτυγχάνοντας σταδιακό μαύρισμα και όχι απότομο, θα διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το μαύρισμά σας.
TIP 4: Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η απότομη έκθεση στον ήλιο αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος περισσότερο απ’ ότι η σταδιακή έκθεση στον ήλιο.

Έρχεται το ηλεκτρονικό ΚΕΠ

Ποια έγγραφα  θα εκδίδονται


Στην τελική ευθεία είναι η διαδικασία ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων για να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό ΚΕΠ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης προγραμματίζει την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, από το οποίο, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του, οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά 9 έγγραφα:
•ατομικός λογαριασμός ΙΚΑ
•ληξιαρχική πράξη γάμου
•ληξιαρχική πράξη γέννησης
•ληξιαρχική πράξη θανάτου
•χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας για επιχειρήσεις και ιδιώτες
•ιθαγένειες

Πόσοι μόνιμοι θα προσληφθούν μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με τον νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων

Με το σταγονόμετρο θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις για το μονιμο προσωπικό. Κύρια προτεραιότητα της Κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των 5.183 επαναπροσληφθέντων στο Δημόσιο από την κατηγορία των απολυμένων και των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε «διαθεσιμότητα». Εντός του 2015 θα πραγματοποιηθούν ακόμα 4.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας και 2.771 προσλήψεις στις υπόλοιπες Κρατικές Υπηρεσίες.
Πέντε συνολικά αλλαγές φέρνει το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που ψηφίστηκαν ως προαπαιτούμενα από τη Βουλή.
 Οι αλλαγές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων προσλήψεις, το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ,καθώς και νέο κύμα κινητικότητας.
 • Τη λειτουργία του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, που θα παρουσιαστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι πολίτες θα μπορούν να ταυτοποιηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα ermis.gov.gr με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν στο Taxisnet και θα μπορούν να λαμβάνουν απευθείας αρχικά 9 πιστοποιητικά, τα οποία είναι: ατομικός λογαριασμός ΙΚΑ, ληξιαρχική πράξη γάμου, ληξιαρχική πράξη γέννησης, ληξιαρχική πράξη θανάτου, ασφαλιστική ενημερότητα για επιχειρήσεις, εργοδότες, πιστοποιητικό γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας, οικογενειακή κατάσταση για ΟΓΑ και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Παράλληλα, με ηλεκτρονικές αιτήσεις θα μπορούν να παραλαμβάνουν δημόσια έγγραφα από εντός μίας ή δύο ημερών στην ηλεκτρονική τους θυρίδα.
 • Το νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση του προσωπικού που έχει ήδη δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει την αξιολόγηση «360 μοιρών» για τους υπαλλήλους από τους προϊσταμένους τους, τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία.
 • Την «κινητικότητα» που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2015, όπου υπάρχουν προτάσεις να εφαρμοστεί όχι ανά εκπαιδευτική κατηγορία (π.χ. για υπάλληλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), αλλά ανά ειδικότητα (π.χ για μετακινήσεις οικονομολόγων ή μαθηματικών) με βάση το περίγραμμα θέσης που πρέπει να καλυφθεί.
 • Τις αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα εφαρμοστούν στις αρχές του 2016. Σύμφωνα με το πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, οι δαπάνες για τη δημόσια διοίκηση θα αποτελούν ποσοστό επί του ΑΕΠ.