Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το ενιαίο μισθολόγιο


Ανατροπές φέρνει το νέο μισθολόγιο με την εξισορρόπηση των αποδοχών υπαλλήλων και τη συνολική αναδιάρθρωση των επιδομάτων που θα φτάσουν μέχρι και μειώσεις 40% στις αποδοχές περίπου 30.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, που λαμβάνουν υψηλές αμοιβές λόγω των πολλαπλών και ακριβών επιδομάτων.
Αντίστοιχα, συνάδελφοί τους που έχουν τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα αλλά αμείβονται λιγότερο, θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται μέχρι και 15%.
Στην προχθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης με την ΑΔΕΔΥ για τη διαμόρφωση του πλαισίου διαλόγου σχετικά με την αναδιοργάνωση του κράτους, για πρώτη φορά περιγράφηκε με σαφή τρόπο από κυβερνητικά χείλη ότι:
- Το νέο Ενιαίο Μισθολόγιο θα εφαρμοστεί για το σύνολο των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.
- Δεν θα υπάρξει μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους, που υπολογίζεται σε 16 δισ. ευρώ για το 2011.
- Το Ενιαίο Μισθολόγιο θα εξισορροπήσει μισθολογικές ανισότητες μεταξύ εργαζομένων που έχουν την ίδια προϋπηρεσία και ανήκουν στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί ένα ενιαίο πλαίσιο αμοιβών, που θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και τη θέση ευθύνης, έτσι ώστε οι γραμματείς να μην αμείβονται με μισθούς υψηλότερους από τους γιατρούς, όπως συμβαίνει σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις.
Στις προτάσεις, που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι η διαμόρφωση τεσσάρων μισθολογικών κατηγοριών ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα που ανήκουν οι εργαζόμενοι: Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Ο εισαγωγικός μισθός για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είναι 711 ευρώ, Δευτεροβάθμιας 830, Τεχνικής 938 και Πανεπιστημιακής 984 ευρώ. Ο καταληκτικός μισθός θα διαμορφωθεί γύρω στις 2.100 ευρώ, προκειμένου να επικρατήσει η σχέση εισαγωγικού και καταληκτικού μισθού στο ένα προς τρία, όπως ισχύει στα μισθολόγια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Στην Ελλάδα, σήμερα, η σχέση μεταξύ εισαγωγικού μισθού ενός υπαλλήλου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με τον καταληκτικό μισθό ενός υπαλλήλου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης είναι 1 προς 2,34.
Τα 40 γενικά επιδόματα, που ισχύουν σήμερα, θα ενσωματωθούν σε ένα, το οποίο θα ξεκινά από τα 140 ευρώ για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και θα αυξάνεται ανάλογα με το κλιμάκιο. Θα διατηρηθούν μόνο τέσσερα επιδόματα: το οικογενειακό, το επίδομα θέσης, το κίνητρο απόδοσης, που θα μετατραπεί σε πριμ παραγωγικότητας και θα καταβάλλεται έπειτα από αξιολόγηση, καθώς και το επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας.
Σήμερα τα επιδόματα καταλαμβάνουν το 40% -κατά μέσο όρο- των αμοιβών στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος του Ενιαίου Μισθολογίου, εάν αποφασιστεί να ενσωματωθούν τα γενικά επιδόματα στον βασικό μισθό, θα είναι στις τελικές αποδοχές να καταλαμβάνει ο μισθός τουλάχιστον το 70% και τα επιδόματα το 30%.

ΤΡΟΪΚΑ: Τρεις αστερίσκοι για τη δόση των 15 δις


Τρεις «αστερίσκους» θα περιέχει το ενημερωτικό σημείωμα που θα παραδώσει το τεχνικό κλιμάκιο στους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι καταφθάνουν στην Αθήνα και πιάνουν δουλειά τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις τους έγκειται στην εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων, στην έλλειψη οικονομικών στοιχείων για φορείς της γενικής κυβέρνησης και στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, όπου έχουν ζητήσει την ενεργό συμμετοχή ιδιωτών στις αστικές συγκοινωνίες.
Η πρόοδος του μνημονίου θα εξεταστεί σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις της τρόικας σε όλα τα παραγωγικά υπουργεία. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους έχει προκύψει πως το θεσμικό πλαίσιο δεν έχει οδηγήσει σε ευρεία εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων, όπως επιζητεί η τρόικα.
Επίσης σε ότι αφορά τις ΔΕΚΟ, η τρόικα έχει ζητήσει πλάνο με τη συμμετοχή ιδιωτών στις αστικές συγκοινωνίες και επανεξέταση του μισθολογικού κόστους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ:Η Πίτα του Ηπειρώτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 10:00 π.μ.


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 6/2/2011, 10 π.μ.

Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν.
Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.
Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 400 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν 600.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, μας προσκαλεί στην ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ».
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη στους Ηπειρώτες που ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν. Με μια άγρα από τους πιο όμορφους ανθούς της ηπειρώτικης παράδοσης, με τον ανθό της ηπειρώτικης νεολαίας.
Με τη συμμετοχή ογδόντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα, με τη συμμετοχή 2.500 και πλέον χορευτών, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και καταξιωμένων Ηπειρωτών τραγουδιστών, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί ένα τρίωρο υπερθέαμα που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης. Παρουσιαστές της τρεις από τους καλύτερους νέους Ηπειρώτες ηθοποιούς, η Ρηνιώ Κυριαζή, η Παρασκευή Κατσάνη και ο Νίκος Αρβανίτης.
Σκηνοθέτης ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Έφορος Πολιτισμού της Π.Σ.Ε.. Στοιχείο της εκδήλωσης η παράλληλη προβολή πλούσιου οπτικού υλικού από την Ηπειρώτικη φύση καθώς και τις διαδρομές των Ηπειρωτών στο χρόνο.
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης η βράβευση Ηπειρωτών για την προσφορά τους στον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τη Νεολαία, την Ηπειρώτικη Αποδημία. Η αξία των βραβευόμενων κοσμεί τη φετινή μας εκδήλωση.
«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς.
Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία. Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας.
Κι είναι για αυτό που φέτος η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Γιατί τώρα το νιώθουμε περισσότερο από άλλοτε:
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Συναγερμός για τους αγρότες


Το ενδεχόμενο να προστεθούν τα αγροτικά μπλόκα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης από την ερχόμενη εβδομάδα προβληματίζει τα υπουργεία.

Το κυριότερο στοιχείο προβληματισμού έγκειται στο ενδεχόμενο να επικρατήσει η εντύπωση ότι φουντώνει το κύμα αντίδρασης από τα χαμηλά κοινωνικά κλιμάκια, το οποίο θα μπορούσε να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τους επόμενους μήνες.

Στην κυβέρνηση μιλούν ήδη (διά του αρμοδίου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη ) για ανεξήγητες και μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις, καθώς οι αγρότες του Προμαχώνα έχουν ήδη προαναγγείλει την κάθοδό τους στα μπλόκα από την ερχόμενη Δευτέρα. Μάλιστα, στο παρασκήνιο τονίζουν ότι οι αντιδράσεις είναι υποκινούμενες από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ανησυχία της κυβέρνησης έγκειται και σε έναν επιπλέον κίνδυνο: τη δημιουργία και διασπορά εντυπώσεων και εικόνων αναταραχής στη χώρα κατά το διάστημα παραμονής της τρόικας, η οποία από την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει έναν νέο κύκλο ελέγχων εν όψει της αποδέσμευσης της 4ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

internet: Οι διευθύνσεις μας τελείωσαν


Είναι πια επίσημο, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην ιστορία του Ίντερνετ. Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων διευθύνσεων του διαδικτύου, οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, που ήσαν περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια, εξαντλήθηκαν και τώρα πρέπει να γίνει οργανωμένα η διεθνής μετάβαση σε ένα νέο σύστημα διευθύνσεων, κάτι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Και το πιο σημαντικό: οι περισσότεροι χρήστες του Ίντερνετ δεν θα καταλάβουν καν το πρόβλημα και τις αλλαγές που προωθούνται.

Σε μια ειδική "τελετή" στο Μαϊάμι των ΗΠΑ -σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό-, όπως άρμοζε στην περίσταση, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ICANN που εποπτεύει την απόδοση και κατανομή των διαδικτυακών διευθύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, παραχώρησε και τα τελευταία πέντε διαθέσιμα πακέτα διευθύνσεων (αριθμών ΙΡ) με βάση το υπάρχον πρωτόκολλο IPv4.

Ήδη, έχει αρχίσει η μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο IPv6, που θα αποτελέσει το νέο διεθνές πρότυπο για τις διευθύνσεις του διαδικτύου και θα επιτρέψει να υπάρξει πολύ περισσότερος "χώρος" για την επέκταση του Ίντερνετ, το οποίο συνεχίζει να γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη. Το νέο σύστημα φέρνει ένα ασύλληπτα μεγάλο αριθμό νέων διευθύνσεων, που περιγράφονται από τον αριθμό 340 ακολουθούμενο από 36 μηδενικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ICANN Ροντ Μπέκστρομ, υπάρχουν πλέον τρισεκατομμύρια διευθύνσεις για ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους και η Γη έχει μόνο επτά δισεκατομμύρια κατοίκους.

Για να καταλάβει κανείς τη σύγκριση, αν όλες μαζί οι διευθύνσεις IPv4, που μόλις εξαντλήθηκαν, καταλαμβάνουν χώρο όσο μια μπάλα γκολφ, οι νέες διευθύνσεις IPv6 πιάνουν χώρο όσο ο ήλιος! Οπότε, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή τη φορά υπάρχουν αρκετές διευθύνσεις για να πάρουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και έτσι, στο προβλεπτό μέλλον, δεν αναμένεται να γίνει ξανά μετάβαση σε κάποιο νέο πρωτόκολλο λόγω εξάντλησης των νέων διευθύνσεων.

Ο Μπέκστρομ καθησύχασε όσους φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο "αποκαλυπτικό" σενάριο. Αν μη τι άλλο, τα Περιφερειακά Μητρώα του Διαδικτύου έχουν ακόμα στη διάθεσή τους ορισμένες διευθύνσεις, τις οποίες θα συνεχίζουν να παραχωρούν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, και αυτές οι διευθύνσεις θα αρχίσουν να εξαντλούνται από την αρχή του 2012. Αυτό αναμένεται να συμβεί πρώτα στην Ασία, όπου η ζήτηση είναι τεράστια για νέες διευθύνσεις. Μόλις τα Περιφερειακά Μητρώα Διευθύνσεων ξεμένουν οριστικά από διευθύνσεις IPv4, θα αρχίσουν να παραχωρούν τις νέες διευθύνσεις IPv6.

Για τις εταιρείες που έχουν δικό τους δικτυακό τόπο (website), η μετάβαση στο σύστημα διευθύνσεων IPv6 σημαίνει ότι πρέπει να διαμορφώσουν έτσι τον εξοπλισμό τους, ώστε να υποστηρίζει το νέο πρότυπο, χωρίς να είναι ανάγκη -στις περισσότερες περιπτώσεις- να προχωρήσουν σε αναβάθμιση υλικού (hardware). Αν δεν κάνουν τις αναγκαίες ρυθμίσεις, η ταχύτητα των ιστοσελίδων τους μπορεί να επιβραδυνθεί, ενώ στο μέλλον μερικοί χρήστες μπορεί να μην έχουν καν πρόσβαση σε αυτές.

Οι φορητοί υπολογιστές, τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα και άλλες σύγχρονες φορητές συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο, ήδη υποστηρίζουν το νέο πρωτόκολλο. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Μητρώο Αριθμών (Διευθύνσεων) του Διαδικτύου, λιγότεροι από το 1% των χρηστών του διαδικτύου δεν έχουν κατάλληλα ρυθμισμένο εξοπλισμό και θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσουν τις ρυθμίσεις τους.

Αντίθετα με τους καταναλωτές-χρήστες που δεν θα καταλάβουν τίποτε (μερικοί μπορεί απλώς να χρειαστεί να αναβαθμίσουν τις ρυθμίσεις των μόντεμ και των ρούτερ τους), η προσπάθεια και το κόστος μετάβασης στο νέο σύστημα διευθύνσεων θα πέσει κυρίως στους ώμους των παρόχων πρόσβασης στο διαδίκτυο, των υπεύθυνων των διαδικτυακών τόπων και των εταιρειών δικτύωσης. Αυτοί θα πρέπει να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των συστημάτων τους, όταν αυτά θα κληθούν να χειριστούν τις νέες online διευθύνσεις IPv6.

Σύμφωνα με τον Μπέκστρομ της ICANN, η πλήρης μετάβαση στο νέο πρότυπο θα πάρει χρόνια, με συνολικό κόστος μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς. Το Google, το Facebook και άλλοι μεγάλοι "παίκτες" του διαδικτύου θα προσθέσουν μαζικά διευθύνσεις IPv6 δοκιμαστικά και ταυτόχρονα, στις 8 Ιουνίου φέτος (ώρα 00:01 Γκρίνουιτς), για να ελέγξουν τυχόν προβλήματα κατά την μετάβαση.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Κλείνουν την μία μετά την άλλη τις κτηνοτροφικές μονάδες


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Παναγιώτη Πεβερέτο, μόνο την τελευταία διετία έκλεισαν περισσότερες από 7.000 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Ο ΣΕΚ ζητά στήριξη από την Πολιτεία, προκειμένου ο κλάδος, στον οποίο απασχολούνται άμεσα και έμμεσα περισσότερα από 400.000 άτομα, να έχει μέλλον. Ο συνολικός αριθμός τους τώρα διαμορφώνεται σε περίπου 135.000.

Ο ίδιος, με αφορμή την εκδήλωση του Συνδέσμου που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα, στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας Zootechnia, στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε την Πολιτεία να λάβει μέτρα, τόσο για την προστασία του κλάδου, όσο και των καταναλωτών.

Στα αιτήματα του ΣΕΚ σημαντική θέση έχει η εντατικοποίηση των ελέγχων για την εξάλειψη των «ανεξέλεγκτων εισαγωγών αμφιβόλου ποιότητας γάλακτος - γαλακτοκομικών, αλλά και κρέατος, που σε μεγάλο βαθμό ελληνοποιούνται παράνομα, εξαπατώντας τους καταναλωτές» όπως είπε ο κ. Πεβερέτος.

Ο ΣΕΚ ζητά, μεταξύ άλλων, το «πάγωμα» των χρεών (ληγμένων και άληκτων) των κτηνοτρόφων για 3 χρόνια (με ανάληψη των τόκων από το κράτος και αποπληρωμή σε 10 χρόνια, με επιδοτούμενο το 50%), την άμεση λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ για την κτηνοτροφία, τη μείωση του ΦΠΑ των ζωοτροφών στο 6,5%, την επιστροφή φόρου πετρελαίου 4% επί των τιμολογίων πώλησης των κτηνοτροφικών προϊόντων και την εφαρμογή των κανόνων της αγοράς στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

Σε ετήσια βάση, η παραγωγή γάλακτος (αιγοπρόβειου και αγελαδινού) ανέρχεται σε μισό εκατομμύριο τόνους, όμως, η «φυγή» των κτηνοτρόφων «εντείνεται κάθε μέρα που περνάει, αφού δε μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος κάλεσε τους καταναλωτές να προτιμούν το φρέσκο γάλα και όχι το μακράς διάρκειας, διότι, όπως είπε, «το φρέσκο είναι ελληνικό, ενώ το μακράς διάρκειας εισάγεται και η επεξεργασία του είναι τέτοια που δεν του αφήνει κανένα θρεπτικό συστατικό».

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μείον 28 επιχειρήσεις το 2010

Αρνητικό είναι τελικά το ισοζύγιο ίδρυσης νέων επιχειρήσεων σε σχέση με τις επιχειρήσεις που έκλεισαν κατά τη διάρκεια του 2010 στο Νομό Ιωαννίνων.
Το 2010 δημιουργήθηκαν 841 νέες επιχειρήσεις, ενώ διέκοψαν τη λειτουργίας τους 869, δηλαδή 28 λιγότερες.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.


ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 11:00 π. μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΖΩΟΔΟΧΟΣ

ΟΕΚ: Με το σταγονόμετρο οι επιδοτήσεις κατοικιών


Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται όσοι περιμένουν –πάνω από ένα χρόνο- για να πάρουν την επιδότηση ενοικίου του 2009. Για επιδότηση ενοικίου το 2010 ή το 2011 ούτε λόγος να γίνεται! Από τα περασμένα Χριστούγεννα η διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας έχει ανακοινώσει ότι σταδιακά θα εξοφλήσει τις οφειλές τους προς του δικαιούχους του προγράμματος επιδότησης ενοικίου. Όμως οι πληρωμές που πάγωσαν για τα καλά από τις γιορτές δύσκολα θα αναθερμανθούν το 2011.

Εάν περιμένετε την επιδότηση ενοικίου

Με περισσότερη υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι δικαιούχοι καθώς πηγές από τον ΟΕΚ, αφήνουν να νοηθεί ότι η καταβολή των ενισχύσεων (του 2009) θα γίνει σταδιακά κατά την χειμερινή περίοδο!!!

Επίσης καλό είναι να γνωρίζεται ότι ο ΟΕΚ θα δώσει την επιδότηση ενοικίου μόνο σε όσες αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τον Ιούλιο του 2010 καθώς από εκεί και πέρα σταμάτησε να εγκρίνει αιτήσεις.

Θα υπάρχουν νέα προγράμματα το 2011;

Άγνωστο για την ώρα! Λόγω της έλλειψης κονδυλίων (το υπερχρεωμένο ΙΚΑ χρηματοδοτεί τον ΟΕΚ με τις εισφορές των εργαζομένων) η διοίκηση του οργανισμού, υπό την εποπτεία του υπουργείου εργασίας, επανασχεδιάζουν τα κριτήρια χορήγησης ενισχύσεων ώστε να μπουν -στα οποία προγράμματα αποφασιστούν- όσο το δυνατόν λιγότεροι δικαιούχοι.
Άσχετο βέβαια γεγονός ότι οι κρατήσεις υπέρ ΟΕΚ συνεχίζουν να γίνονται κανονικά στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.

Παγώνουν όλες οι πληρωμές;

Με δυσκολία θα συνεχιστούν και οι πληρωμές για επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ. Και φυσικά εννοούμε αυτά που τρέχουν καθώς έχουν παγώσει και οι οποίες σκέψεις για νέα δάνεια.

Δέκα χιλιάδες αιτήσεις για δάνεια στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή, αναμένεται να παγώσουν, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι στο Οργανισμό.
Αιτία οι όφειλες του ΟΕΚ που οι εργαζόμενοι υπολογίζουν ότι θα φθάσουν στο τέλος του 2011 τα 450 εκατομμύρια ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Κατάργησε εν κρυπτώ το Τελωνείο στις Δρυμάδες Πωγωνίου


Χωρίς κανένα δισταγμό η Κυβέρνηση προχωρά στην απογύμνωση των ακριτικών περιοχών του Νομού Ιωαννίνων και του Δήμου Πωγωνίου.
Αντί να δίνει λύσεις στα πολλά προβλήματα που έχουν οι ακρίτες, αντίθετα με την εύκολη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης κάνει ακόμη δυσκολότερη ούτως ή άλλως δύσκολη ζωή των κατοίκων των ακριτικών περιοχών.
Το χειρότερο όμως σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι οι αποφάσεις, οι οποίες αφορούν θέματα όπως το κλείσιμο ή η μεταφορά των τοπικών δημοσίων υπηρεσιών παίρνονται ερήμην των πολιτών που ζουν κοντά στα σύνορα, παρά το γεγονός ότι τους αφορούν άμεσα και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή τους.

Ένα παράδειγμα που είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες είναι η περίπτωση του Τελωνείου Δρυμάδων, στην περιοχή του Πωγωνιανής.
Την απόφαση για κατάργηση του Τελωνείου Δρυμάδων είχε παρθεί εν κρυπτώ τον περασμένο Σεπτέμβριο στο υπουργείο Οικονομικών.
Παράγοντες και κάτοικοι τονίζουν ότι η παραπάνω απόφαση αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία της κεντρικής εξουσίας, γιατί οδηγεί στην περεταίρω απομόνωσης της ακριτικής περιοχής.
Η ίδρυση του Σταθμού και η κατασκευή της οδικής αρτηρίας που ξεκινά από το Χάνι Δελβινάκι και διαμέσου Δρυμάδων φτάνει ως την Σωπική Βορείου Ηπείρου, έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, με χρηματοδότηση από πρόγραμμα Interreg και στοίχισε πάνω από 10 εκατ. ευρώ!!!

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Είμαστε λαϊκό κόμμα


Το σύγχρονο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος προσδιόρισε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παράλληλα εξαπέλυσε και εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση.
«Η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, στηρίζεται στον λαό, αγωνίζεται για τον λαό και απευθύνεται σε όλο τον λαό και μόνο σε αυτόν» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η «η ΝΔ χρειάζεται να συγκροτήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα προκύψει από την μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της πατρίδας, της Δημοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας, της ατομικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης».
Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών προσπαθώντας να εμφυσήσει αισιοδοξία στους βουλευτές του λέγοντας ότι «αν γίνουν θα τις προκαλέσουν τα αδιέξοδα, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ, τις εκλογές όμως όποτε κι αν γίνουν θα τις κερδίσουμε εμείς για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να στήσουμε την χώρα στα πόδια της».
Είπε ακόμη ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλους του Έλληνες πολίτες σε όσους είναι απογοητευμένοι σε όσους την εγκατέλειψαν αλλά και σε όσους δεν την ψήφισαν ποτέ.
Κάλεσε τους βουλευτές του να απορρίψουν τα στρογγυλεμένα λόγια: «ο λόγος μας έχει αιχμές και η πολιτική μας έχει γωνίες» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα θέματα της οικονομίας. «Όχι νέα επαχθή μέτρα που θα επιδεινώσουν την ύφεση και δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία», είπε με κατηγορηματικότητα και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα ως εταιρία υπό εκκαθάριση».

ΑΔΕΔΥ: Αντιδράσεις για την αύξηση ωραρίου


Δεν λύνει το πρόβλημα του δημοσίου η επέκταση του ωραρίου, δηλώνει ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κ. Ηλίας Βρεττάκος

Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κάνει λόγο σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, απαντώντας στις προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διεύρυνση του ωραρίου εργασίας στον στενό δημόσιο τομέα καθώς και την απογευματινή λειτουργία συγκεκριμένων υπηρεσιών αιχμής.

"Νομίζω ότι είναι αποπροσανατολισμός της κοινωνίας να υποστηρίζει κανείς ότι είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο κοινωνίας με την επέκταση κατά μία ώρα του ωραρίου εργασίας. Το βασικό πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει είναι οι πόροι που διατίθενται για να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών", δηλώνει ο κ. Ηλίας Βρεττάκος.