Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Οδηγίες στους πολίτες για προφύλαξη από το κύμα κακοκαιρίας από την Πολιτική Προστασία

Σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες

Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα:
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα

Από την “ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ., από το μεσημέρι της Παρασκευής 07.11.2014, αναμένονται ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα (Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη), κατά μήκος όλης της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα προβλέπεται ότι  θα συνεχιστούν το Σάββατο 08.11.2014. Την Κυριακή 09.11.2014, πάρα την εξασθένηση των φαινόμενων στις περισσότερες περιοχές, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Οι οδηγοί που προτίθενται να μετακινηθούν τις προσεχείς ημέρες σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς και στους Κάθετους άξονες Καστοριάς, Ευζώνων, Προμαχώνα και Νυμφαίας, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις παρακάτω συμβουλές ασφαλούς οδήγησης:

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή, ως Ιδιώτες Συνεργάτες, στις Διενεργούμενες από την ΕΛΣΤΑΤ έρευνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές εργασίες να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, από την 3η Νοεμβρίου 2014 μέχρι την 24η ώρα της 3ης Δεκεμβρίου 2014, ώστε να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών, το οποίο θα ισχύει από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο 2015.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών.
Οι Ιδιώτες Συνεργάτες χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση στατιστικών ερευνών και απογραφών (συλλογή και έλεγχο στοιχείων).
Το έργο του Ιδιώτη Συνεργάτη
  περιλαμβάνει την  έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, και με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.
Με την αποδοχή της ανάθεσης έργου οι επιλεγέντες Ιδιώτες Συνεργάτες δεσμεύονται, και εγγράφως, για την καλύτερη δυνατή και έγκαιρη εκτέλεση του στατιστικού έργου που αναλαμβάνουν και για την τήρηση του στατιστικού απορρήτου των στοιχείων που θα χειριστούν.

Ευνοϊκή ρύθμιση για τα δάνεια 97.000 δικαιούχων του ΟΕΚ

Ευνοϊκή ρύθμιση που θα επιτρέψει σε δανειολήπτες προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να μειώσουν τη δόση του δανείου τους και 90% προωθεί η Διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Η νέα ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ τέθηκε σε ισχύ με βάση το άρθρο 55 του Ν. 4053/2014 με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες της συγκεκριμένης κατηγορίας να προσέλθουν στις τράπεζες από τις οποίες έχουν λάβει το δάνειο και να υποβάλουν αίτηση για τη ρύθμισή του.
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μειώσουν τη δόση του δανείου τους από 40% έως και 90%.
Με τον νέο νόμο, οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν τη χρονική επιμήκυνση των δανείων και καλύτερους όρους αποπληρωμής χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Άρτα: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Βρέθηκε ηρωίνη, κοκαΐνη, μεθαδόνη, ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ 

Συνελήφθη χθες (06-11-2014) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη τον 72χρονο πατέρα του, που αναζητείται.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας σχετικά στοιχεία, πραγματοποίησαν παρουσία δικαστικής αρχής, αστυνομική έρευνα στο σπίτι των δύο ημεδαπών, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, κατά την έρευνα στο σπίτι συνελήφθη ο 42χρονος ημεδαπός ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (4,2) γραμμαρίων.
  • μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,04) γραμμαρίων.
  • έξι ναρκωτικά χάπια.
  • ένα μπουκάλι που περιείχε μεθαδόνη σε υγρή μορφή, βάρους (76,42) γραμμαρίων.
  • χρηματικό ποσό, ύψους (3.100) ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και δοσοληψίες.
  • έξι χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου.
  • επτά κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 33χρονος ημεδαπός, για κλοπή από σπίτι στην πόλη της Άρτας

Συνελήφθη, χθες (06-11-2014) το πρωί στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Άρτας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 33χρονος εισήλθε σε σπίτι στην Άρτα και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ. Στη συνέχεια εισήλθε και σε δεύτερο σπίτι, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και στην προσπάθειά του να διαφύγει, εντοπίστηκε και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

11η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αστήρ Αμφιθέας 9-11-14/14:45), εντός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου- Αετός Νήσου 9-11-14/14:45), εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Ο. Ανατολής-Α.Σ. Καλπακίου 9-11-14/14:45) εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Τιτάν Λογγάδων Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 8-11-14/15:15), για την 12η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΓΓΑΔΩΝ
ΩΡΑ: 15:15  
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 14:45

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 14:45

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΩΡΑ: 14:45

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:15)  
Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ (15:15)    
Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ (15:15)    
Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014
Π.Α.Σ.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (00:00)  
Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (14:45)  
Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (14:45)  
Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (14:45)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (14:45)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (14:45)    

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014
Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ-Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ (15:00)  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:15)  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:15)  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:15)    
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:15)  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:15)  
Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (14:45)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (14:45)  
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (14:45)   

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι, συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, στην αίθουσα του Περιϕερειακού Συμβουλίου με θέμα: "Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πλημμύρες-χιονοπτώσεις)".

Στην Ολομέλεια της Βουλής φέρνει ο Σταύρος Καλογιάννης το θέμα της επιβολής υψηλού ΕΝΦΙΑ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολιανών, καθώς ο Υπουργός Οικονομικών δεν απάντησε στην σχετική ερώτηση

Δεν απαντήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών η Ερώτηση του Σταύρου Καλογιάννη σχετικά με την επιβολή υψηλού ΕΝΦΙΑ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μετόχων Εξαγοράς Κτημάτων Δολιανών Ιωαννίνων (ΑΣΜΕΚ), που αφαιρεί ουσιαστικά τα μισά ακαθάριστα έσοδά του, καθιστώντας πλέον δυσχερή την λειτουργία του.
Στην Ερώτησή του ο Σταύρος Καλογιάννης είχε-μεταξύ άλλων- αναφερθεί στην ιδιαιτερότητα του Συνεταιρισμού που ιδρύθηκε το 1920, κατόπιν εξαγοράς κτημάτων της Κοινότητας Δολιανών πριν από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913, με συνεισφορά όλων των κατοίκων του χωριού.
Είχε τονίσει ότι πρόκειται για έναν ιδιότυπο συνεταιρισμό, μέλη του οποίου είναι οι κάτοικοι των Δολιανών και τα έσοδά του διατίθενται για κοινωφελείς σκοπούς και έργα στην τοπική κοινότητα Δολιανών με σημαντική μέχρι σήμερα προσφορά.
Είχε δε επισημάνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός καλείται να καταβάλλει το ποσό των 47.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 35.000 είναι συμπληρωματικός φόρος.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσκεψη Χρήστου Μαντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Μαντάς.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης και πλέον παραμονής του στον χώρο της Σχολής ο βουλευτής έτυχε πλήρους ενημέρωσης για τις δραστηριότητες, την διαμονή, τα μαθήματα και τα εργαστήρια των μαθητών από τον Διευθυντή της Σχολής Κώστα Μάντζαρη, ενώ περιόδευσε όλους τους χώρους της Σχολής και συνομίλησε με τους καθηγητές, τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο κ. Μαντάς διαπίστωσε την άρτια εκπαίδευση των μαθητευομένων και την προσήλωση του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο υψηλής ποιότητας παραγόμενο έργο, τονίζοντας ότι «η ενδεχόμενη μετατροπή μιας τέτοιας Σχολής πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα , που φιλοξενεί μάλιστα αγόρια και κορίτσια από όλη τη χώρα, σε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) θα υποβαθμίσει δραματικά το επίπεδό της. Αντίθετα μια τέτοια σχολή χρειάζεται την ουσιαστική και οικονομική αναβάθμισή της, έτσι ώστε να τοποθετηθεί σε ανάλογη βαθμίδα εκπαίδευσης π.χ ΙΕΚ, χωρίς βεβαίως να χάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που την κάνουν ελκυστική σε όλη τη χώρα».