Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Παρακάλαμος: Επιτυχία την πρώτη μέρα του κυνηγιού για «συνταξιούχο» λαγοκυνηγό

Με το δεξί και η νέα κυνηγετική σεζόν για «συνταξιούχο» λαγοκυνηγό από τον Παρακάλαμο.

Η συζήτηση  σε καφενείο στέκι σε μικρό χωριό του Πωγωνίου δεν ήταν άλλη από την νέα επιτυχία την πρώτη μέρα του κυνηγιού.

Έφυγε με τον βαθμό η Αναγέννηση από την Περίβλεπτο (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 2-2)-Έχασε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στην Κόνιτσα (Πίνδος Κόνιτσας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 1-0)

*Η Πίνδος Κόνιτσας υποδέχτηκε στο Δημοτικό Στάδιο Κόνιτσας το απόγευμα του Σαββάτου, την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος για την 2η αγωνιστική του Α΄ Ομίλου, της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής και επικράτησε με το 1-0.
Οι γηπεδούχοι πήραν το τρίποντο, χάρη στο αυτογκόλ του Μπούρη Γεώργιου στο 45΄.
Οι γηπεδούχοι είχαν δυο δοκάρια με τους Χαλούλο Σωτήρη και Μούρα Βασίλη.


Πίνδος Κόνιτσας:
Γρατσούνας Ευάγγελος, Ρούστα Σπύρος, Σπανός Χρήστος, Σπανός Αλέξανδρος, Βλάχος Παναγιώτης, Ζαχαρόπουλος Αρσένιος, Κατσούκης Απόστολος (Διαμάντης Ευάγγελος 85΄), Σπανός Δημήτριος (Βλάχος Χαρίσης 70’), Κλεισούρας Αντώνιος,  Μούρας Βασίλειος (Κατσούκης Χρήστος 90΄), Καραγιάννης Θεοχάρης, Χαλούλος Σωτήριος, Μήτσος Θεόδωρος 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Κατσαρός Δημήτριος-Μάριος (Καπρινιώτης Ευστράτιος 27΄),  Ντέλλας Κων/νος, Μούτας Περικλής, Μυριούνης Σταύρος, Μπούρης Γεώργιος (Κασίμης Μάριος 77΄)  Ναθαναήλ Νικήτας, Κλεισούρας Αντώνιος (Γκίτσας Βασίλειος 54΄),  Καραγιάννης Θεοχάρης, Μπαλλατζία Αγκίμ (Ζενέλης Πάτροκλος 46΄), Μπουτοβίνας Αλέξανδρος

*Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε η Αναγέννηση  Κεφαλόβρυσου από την Περίβλεπτο το απόγευμα του Σαββάτου αφού ήρθε ισόπαλη με τον τοπικό ΠΑΣ με 2-2.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με σουτ του Ντόντη Βασίλειο στο 15΄.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Θανασιά Δημήτριο στο 57΄.
Στο 80΄  ο Σταμάτης Μιχαήλ έδωσε με κεφαλιά προβάδισμα με 2-1 στον ΠΑΣ Περίβλεπτου.

Το τελικό 2-2 έκανε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γκορίτσας Παναγιώτης στο 86΄.
Οι γηπεδούχοι  τελείωσαν στο παιχνίδι με δέκα παίχτες καθώς ο Μπαλωμένος Κων/νος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 75΄.
Π.Α.Σ. Περιβλέπτου:
Ζωής Ιωάννης, Θανασιάς Δημήτριος, Βλάχος Χριστόφορος, Γκαραβέλας Αδαμάντιος, Κατάγης Δημήτριος, Μπαλωμένος Κων/νος, Κατσής Ηλίας (Παππάς Χρήστος 46΄), Σταμάτης Μιχαήλ Γκιαλόπουλος Ναπολέων 83΄), Παπαδόπουλος Βασίλειος, Πασχάλης Ιωάννης, Κοροβεσαϊ  Άγγελος
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Μόσχος Δημήτριος, Καραμάνης Αλέξανδρος (Κούρος Γιώργος 70΄), Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης, Γκορίτσας Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος, Γραμμόζης Γεώργιος (Στεφάνου Χρήστος 45΄), Μπάσιος Γεράσιμος (Δήμος Αναστάσιος 81΄), Συμεωνίδης Θεόφιλος, Τσούκας Κωνσταντίνος, Ντόντης Βασίλειος,  Πριαβάλης Αναστάσιος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο, MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0-4
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-2
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 2-1
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-0
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 1-2
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (14:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (17:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ (17:00)

Ιωάννινα: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής

Συνελήφθη, σήμερα (16-09-2017) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής.
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 26, 27 και 23 ετών και προσποιούμενος τον αστυνομικό επιχείρησε να τους υποβάλει σε έλεγχο και σωματική έρευνα.

Άμεσα ενημερώθηκαν και μετέβησαν στο σημείο περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη.

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στον Αμάραντο Κόνιτσας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, συναντήθηκε την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στον Αμάραντο Κόνιτσας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η περεταίρω αξιοποίηση των μοναδικών στην Ελλάδα ατμούχων λουτρών, ώστε η περιοχή να αναδειχθεί και να καθιερωθεί ως προορισμός τουρισμού υγείας και ευεξίας.
Οι επαγγελματίες του κλάδου επισήμαναν στον βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εστιάζοντας στην απουσία σαφούς επενδυτικού προγράμματος, στη βελτίωση της προσβασιμότητας, στην αδυναμία λειτουργικής διασύνδεσης τους με τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής και κατά συνέπεια στην απουσία αποτελεσματικής ένταξης τους στο τουριστικό προϊόν.
Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τους επαγγελματίες της περιοχής σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης (προετοιμασία πρόσκλησης χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία) για τη χαρτογράφηση των αναγκών ανάδειξης και αξιοποίησης των ιαματικών πηγών καθώς και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Λαδοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός ο οποίος μετάφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από -41- κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (15-09-2017) το απόγευμα στο 92ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (περιοχή Λαδοχώρι Θεσπρωτίας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 37χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος (35) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (41.730) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (17,8) γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 20χρονος υπήκοος Αλβανίας για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (15-09-2017) το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.
 Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του, εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Αναστολή ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια για το 2017 και το 2018

Εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα από τις 14 Σεπτεμβρίου υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων την διετή παράταση αναστολής επιβολής συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα αγροτεμάχια που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, δηλαδή για το 2017 και το 2018.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (Συνεδρίαση 15/9/2017)

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, που συνεδρίασε με την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη μεταξύ άλλων, αποφάσισε τη σύναψη των εξής προγραμματικών συμβάσεων:
«Αναστύλωση – επισκευή οικίας Μπούση και πηγαδιών στον Ιερό Χώρο του Σουλίου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΥΠ.ΠΟ.Α./ΕΦΑ Θεσπρωτίας και του Δήμου Σουλίου)
«Συντήρηση- Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων στην Κλειδωνιά Κόνιτσας» προϋπολογισμού 86.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΥΠ.ΠΟ.Α./ΕΦΑ Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυινουπόλεως ,Πωγωνιανής & Κονίτσης)
«Διαγνωστικές- διερευνητικές εργασίες και μελέτες αποκατάστασης Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαιοσελίου Δήμου Κόνιτσας» προϋπολογισμού 86.800 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΥΠ.ΠΟ.Α./ΕΦΑ Ιωαννίνων)
«Διαγνωστικές- διερευνητικές εργασίες και μελέτες αποκατάστασης Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στον οικισμό Πάδες Κόνιτσας» προϋπολογισμού 71.920 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΥΠ.ΠΟ.Α./ΕΦΑ Ιωαννίνων)
«Εργασίες αποκατάστασης ζημιών χειμάρρου στη θέση ¨Τσίρκα¨ της Τ.Κ Κάτω Αθαμανίου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας)
«Προμήθεια Συστήματος Ψηφιοποίησης Ακτινογραφιών» προϋπολογισμού 14.900 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και τoυ Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας)
«Αποκατάσταση γηπέδου 5χ5 του Δ.Δ. Συβότων Ηγουμενίτσας (Προμήθεια Υλικών)», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ηγουμενίτσας)
«Διαγνωστικές- διερευνητικές εργασίες και μελέτες αποκατάστασης Καθολικού Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Διχουνίου» προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΥΠ.ΠΟ.Α./ΕΦΑ Ιωαννίνων).

Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας σε τρεις Εκθέσεις
Ακόμη εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις το διάστημα Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για τις διοργανώσεις: 2η Έκθεση ΝΟΣΤΟΣ (13-16/10/2017) στη Ναύπακτο, 1η Μεσογειακή Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Μ.Ι.Τ.Ε. (Mediterranean International Tourism Exhibition) στην Αθήνα (19-22/10/2017), και 4η Greek Tourism Expo στην Αθήνα (8-10/12/2017).

Γνωμοδοτήσεις επί Μ.Π.Ε.
Η Επιτροπή γνωμοδότησε, μεταξύ άλλων, και για τις εξής Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων:
«Οδικός άξονας Πανηπειρωτικό Στάδιο-κόμβος Βογιάνου, ολοκλήρωση οδικού δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων.» - Θετική γνωμοδότηση με όρους.
«Προβλήτα φόρτωσης – εκφόρτωσης αδρανών στη θέση τσιμέντα Ηγουμενίτσας».– Θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία με όρους.

ΠΗΓΗ: www.php.gov

Παραμυθιά: Από 6 μέχρι 15 Οκτωβρίου 2017 ο φετινός «Λάμποβος»

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, ξεκινά ο Λάμποβος της Παραμυθιάς.
Έτσι  ο φετινός Λάμποβος θα διαρκέσει ως την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.
Ο «Λάμποβος» αποτελεί το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου το οποίο διοργανώνεται στην Παραμυθιά από τα τέλη της δεκαετίας του 1880, ενώ υπάρχουν στο ιστορικό αρχείο Παραμυθιάς έγγραφα από το 1930.
Η ονομασία προέρχεται από το Λάμποβο, ένα χωριό κοντά στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Λένε ότι η εμποροπανήγυρη είχε  συσταθεί εκεί από τον Ιουστινιανό, τον 6ο αιώνα μ.Χ. και το έφεραν στην Παραμυθιά κάτοικοι του χωριού.

Θεωρείται το πιο παλιό παζάρι της Ηπείρου με ιδιαίτερη ακμή τον 18ο αιώνα, όταν στην περιοχή παρατηρείται έντονη εμπορική δραστηριότητα.

2η Ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά




Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (18-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά-Χειμαδιό-Λυγιά-Βράχος-Λούτσα-Τσουκνίδα-Βαλανιδορράχη-Μεσοπόταμος-Αμμουδιά-Αγία Κυριακή-Λιβαδάρι-Αγιά.
Τρίτη (19-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (20-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (21-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (22-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (23-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει δράση στη διαχείριση των αδέσποτων


Προγραμματική σύμβαση για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Δήμου Ιωαννιτών
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε ομόφωνα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών, Περιφέρειας Ηπείρου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ιωαννιτών και λειτουργία του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ιωαννιτών.
Η ισχύς της σύμβασης είναι για ένα έτος. Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει τη διάθεση επιστημονικού προσωπικού (κτηνίατρος) για την υγειονομική επίβλεψη και εποπτεία  του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, τον έλεγχο και την εποπτεία του συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων ζώων βάσει ανάλυσης κινδύνου, την κλινική εξέταση των λυσσύποπτων ζώων καθώς και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα του αντικειμένου του.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (18-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (19-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (20-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Πέμπτη (21-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (22-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Σάββατο (23-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

1η Ημερίδα ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ,  πιστός στο όραμα του να παρέχει στους φαρμακοποιούς υπηρεσίες και δράσεις για την υποστήριξη του φαρμακείου και την μετεξέλιξη  του φαρμακευτικού επαγγέλματος,  διοργανώνει την  Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος  ημερίδα με κεντρικό μήνυμα «ΑΥΡΙΟ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»
Οι εργασίες  της ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 09:30  και θα ολοκληρωθούν στις 18:00. Οι εισηγητές θα μιλήσουν για  τις σημαντικές αλλαγές που επιτελούνται στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς στον Δυτικό κόσμο, και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρόκειται να αναλάβει το φαρμακείο στη φροντίδα υγείας, την πρόληψη των παθήσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. 
 Στα αξιοσημείωτα της ημερίδας είναι η  ομιλία του διεθνώς αναγνωρισμένου Καθηγητή Μοριακής Φαρμακολογίας, Eoin O'Brien για τον βασικό ρόλο των φαρμακοποιών στη διαχείριση ασθενών με υπέρταση τον 21ο αιώνα.
Στο κλείσιμο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση (Στρογγυλό Τραπέζι) με θέμα Αύριο, Ένα Νέο Επάγγελμα στην οποία Έλληνες φαρμακοποιοί θα παρουσιάσουν τη δική τους εμπειρία στην εφαρμογή συμβουλών υγείας και φαρμακευτικής φροντίδας και θα γίνει συζήτηση, για τις προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα της υγείας και την αναγκαιότητα να μπει το επάγγελμα σε μια νέα γραμμή πλεύσης.

Η διοργάνωση της ημερίδας από τον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ είναι η πρώτη από μια σειρά ενεργειών που θα ακολουθήσουν σχετικά με την αναβάθμιση του  ρόλου του φαρμακοποιού,  καθιστώντας τον την πρώτη επιλογή συνεργασίας των φαρμακοποιών λόγω του υψηλού επιπέδου ποιότητας που χαρακτηρίζει κάθε του  υπηρεσία και λόγω της δέσμευσής του για την στήριξη του φαρμακείου.

Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στην Ήπειρο

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συνελήφθη, προχθές (13-09-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Λευκάδας  και Θεσσαλονίκης, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
***
Συνελήφθη, χθες (14-09-2017) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Κιλκίς και Χαλκίδας,  για παραβάσεις του ΚΟΚ.
***
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
Συνελήφθη, χθες (14-09-2017) το βράδυ στην Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε  μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (3,1) γραμμαρίων.
***
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Συνελήφθη, προχθές (13-09-2017) το βράδυ στη διασταύρωση Παντοκράτορα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.