Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Δολιανά Πωγωνίου: Συνελήφθη 48χρονος αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, σήμερα (19-01-2017) το πρωί στη διασταύρωση Δολιανών Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 48χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 33, 28, 26 και 50 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων μεταναστών προέκυψε ότι, σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 48χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Καλπάκι Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή για διευκόλυνση παράνομης εισόδου τεσσάρων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας

Συνελήφθη, σήμερα (19-01-2017) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας τεσσάρων μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 37χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά, προς το εσωτερικό της χώρας, τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας (ηλικίας 31, 25, 20 και 31 ετών), οι οποίοι στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Γιάννης Καραγιάννης: Στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί το 2ο EUSAIR FORUM


Χαιρετίζω, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την απόφαση της Κυβέρνησης να επιλέξει τα Ιωάννινα για τη διεξαγωγή των συναντήσεων και συσκέψεων, που θα αποτελέσουν την κορύφωση της διπλής Προεδρίας της Ελλάδας για την Πρωτοβουλία Αδριατικής - Ιονίου και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Περιφέρεια Αδριατικής Ιονίου (EUSAIR).

Σύμφωνα με την ενημερωτική επιστολή που απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η επιλογή αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η Ήπειρος αποτελεί περιφέρεια με πλούσια παράδοση και σημαντικό ιστορικό ρόλο στην περιοχή και επιπλέον τα Ιωάννινα διαθέτουν την κατάλληλη συνεδριακή και ξενοδοχειακή υποδομή για να υποδεχθούν επάξια ανάλογες εκδηλώσεις.

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου τιμά τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων και κόβει τη Πίτα της, τη Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, το πρωί

Απόφαση Περιφερειάρχη για ένταξη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Πάργας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκε στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020",  η πράξη:   «Δομή παροχής Bασικών Aγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πάργας», με συνολική δημόσια δαπάνη 117.000 ευρώ. 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πάργας θα διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη:
i. Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα
ii. Είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. καινούρια ή «δεύτερο χέρι»
iii. Είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd - dvd, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού
Το παντοπωλείο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00.
Ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίστηκε η 1η Ιουλίου 2017 και λήξης η 31η Αυγούστου 2020.


Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας τιμά την μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων και κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Βόλου, ώρα 9:30 π.μ. και στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE , ώρα 11.30 π.μ.

Η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας  τιμά την μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων  με την καθιερωμένη αρτοκλασία στον προστάτη της Άγιο,  την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Βόλου, στις 9.30, πρωινή.
Στη συνέχεια  στις 11:30, θα ακολουθήσει η κοπή της Πίτας στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE και ομιλία από τον επίκουρο καθηγητή  Δημήτριο Γιαννούλη, με θέμα ''Ανώτατη Ακαδημίας Ιεράς Μονής Βελλάς''.
Μετά την ολοκλήρωση  της ομιλίας, θα ακολουθήσει μικρό ηπειρώτικο γλέντι και προσφορά ηπειρώτικων εδεσμάτων και τσίπουρου και φυσικά χορός για όλους
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.


Το Δ.Σ. της Ηπειρώτικης Αδελφότητας Μαγνησίας

Πλαίσιο Φιλιατών Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω αλλοδαποί διαρρήκτες

Οι δράστες εντοπίσθηκαν μέσα σε σπίτι, το οποίο είχαν προηγουμένως διαρρήξει

Συνελήφθησαν, χθες (18-01-2017) το βράδυ στο Πλαίσιο Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 19 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω μέσα σε σπίτι στο Πλαίσιο Φιλιατών, το οποίο είχαν προηγουμένως διαρρήξει.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του 21χρονου εκκρεμεί επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διοργάνωση του 2ου Forum της “EUSAIR”

Η Περιφέρεια Ηπείρου με το από 07.06.2016, σχετικό έγγραφο της προς τον Πρωθυπουργό αιτήθηκε την ανάληψη της διοργάνωσης του 2ου Forum της “EUSAIR” στην Ήπειρο.
Με έγγραφο (18.01.2017) του Υπουργείου Εξωτερικών γίνεται γνωστό ότι το αίτημα της Περιφέρειας έγινε δεκτό.
Η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει οικονομικό και πολιτικό γεγονός ευρωπαϊκής κλίμακας με προσδοκώμενα αποτελέσματα που είναι δυνατόν να καθορίσουν ταχύτατες εξελίξεις στην προώθηση της υλοποίησης έργων διευρωπαϊκών δικτύων που συστηματικά διεκδικεί και στοχεύει η Περιφέρεια μας από την αρχή της θητείας της.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η Περιφερειακή Αρχή ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργού Εξωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα της.


Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαποί για κλοπή από κατάστημα στην Κόπραινα Άρτας

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη δύο 17χρονων ημεδαπών, για κλοπή από κατάστημα στην Κόπραινα Άρτας.

Ειδικότερα, χθες (18-01-2017) το απόγευμα στην Κόπραινα Άρτας, οι προαναφερόμενοι εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν την ταμειακή μηχανή, που περιείχε χρηματικό ποσό.
Εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς λίγο αργότερα στην Περάνθη Άρτας και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Αίρεται η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό στο Νομό Ιωαννίνων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού στο Νομό Ιωαννίνων, από την 73,000 χθ έως και την 122,00 χθ (από τον Κόμβο Κατσικά έως τον Κόμβο Παναγιάς).

Πολλά προβλήματα από νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ήπειρο

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και οι σφοδρές καταιγίδες στα πεδινά.
Από χθες το βράδυ, οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν πλήξει πολλές περιοχές της Ηπείρου και ιδιαίτερα τους ορεινούς δήμους των Ιωαννίνων και της Άρτας δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση των χωριών.
Το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο στη Μηλιά Μετσόβου, τη Βωβούσα στο Ζαγόρι και το Ματσούκι στα Τζουμέρκα.
Στα χωριά των Τζουμέρκων, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ έχουν παγώσει οι πηγές του Βρυζοκάλαμου που δίνουν νερό στην περιοχή.
Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο.
Με νέα απόφαση του δημάρχου Ζαγορίου κ. Βασίλη Σπύρου, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στο Δήμο Ζαγορίου, για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Μεγάλος αριθμός οχημάτων άνω των 3,5 τόνων παρέμεινε χθες βράδυ ακινητοποιημένος για αρκετές ώρες στον κόμβο του Κουτσελιού μέχρι  να κοπάσουν οι έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονταν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στο νομό Ιωαννίνων και να επιτραπεί η είσοδος και η κυκλοφορία τους στην Εγνατία Οδό.
H κίνηση των οχημάτων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και πολλών ορεινών επαρχιακών δρόμων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι της Πέμπτης θα εξεσθενήσουν, με εξαίρεση τα ανατολικά ορεινά τμήματα όπου οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Κοπή Πίτας και Ετήσιος χορός της Αδελφότητας των εν Αθήναις Κτισματινών & Νεοχωριτών Πωγωνίου, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα προσέλευσης 12:00 το μεσημέρι

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΤΙΣΜΑΤΙΝΩΝ & ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ανακοίνωση-Πρόσκληση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας σας καλεί στον ετήσιο χορό και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει την Κυρική 29 Ιανουαρίου 2017 στο κέντρο: «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ» ΘΡΑΚΗΣ 80 ΚΑΜΑΤΕΡΟ
(Τηλέφωνα επικοινωνίας 2102318830 και 2102384008)
πίσω από την εκκλησία «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΛΙΟΝ».
Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει, κοπή Βασιλόπιτας και παραδοσιακό Κτισματιώτικο γλέντι με το συγκρότημα του Χ. ΞΙΟΥΡΑΣ.
Τιμή Πρόσκλησης 20 ευρώ/το άτομο και ώρα προσέλευσης 12:00 μ.μ. (μεσημέρι).
Συγχωριανοί, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να ενημερώσετε τα μέλη της οικογένειας σας, τους γνωστούς σας και τους φίλους σας που θα ήθελαν να παρευρεθούν στην ετήσια εκδήλωση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη της αδελφότητας στα ακόλουθα τηλέφωνα.
Μάτσιας Χρήστος 6947 491596
Μάτσια-Ράλλη Αικατερίνη 6978 898847
Βασιλείου Γιώργος 6981 215858
Δολιώτης Χαράλαμπος 6932 575601
Νούσια Κων/να 6977 418305
Σούλιος Σπύρος 6973 773410
Με την παρουσία σας δείχνετε την συμπαράσταση στην προσπάθεια που κάνει η αδελφότητα μας και σας περιμένουμε να σας δούμε στο χορό.


ΤΟ Διοικητικό Συμβούλιο

Ηλεκτρονικά η αίτηση συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 23 Ιανουαρίου ηλεκτρονική, θα είναι πλέον η αίτηση συνταξιοδότησης προς τον ΕΦΚΑ (Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) και έτσι ο ασφαλισμένος μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου κεντρικού καταστήματος, ενώ επόμενος στόχος είναι η πλήρης δυνατότητα για ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους (μητρώο, ένσημα κτλ), όπως και στον online ατομικό λογαριασμό ασφαλισμένου, με όλα τα προσωπικά του στοιχεία.
Στις 23 Ιανουαρίου θα πρέπει να “ανοίξει” εν μέρει ο προσωπικός λογαριασμός ασφαλισμένου ώστε ο καθένας να παρακολουθεί το χρόνο ασφάλισής του, τις οικονομικές του εκκρεμότητες και κυρίως τις  ασφαλιστικές του εισφορές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Στόχος του υπουργείου Εργασίας μέσω της συγχώνευσης αναμένεται να υπάρξει και μείωση του λειτουργικού κόστους, εξοικονομώντας χρήματα από ενοίκια, λογαριασμούς υπηρεσιών και σύντμηση του χρόνου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης κόβει τη Πίτα της, τη Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, ώρα 11:00 π.μ., στα γραφεία της, Στρ. Καλάρη 2 και Λεωφόρο Νίκης