Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Πολλά προβλήματα από νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ήπειρο

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και οι σφοδρές καταιγίδες στα πεδινά.
Από χθες το βράδυ, οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν πλήξει πολλές περιοχές της Ηπείρου και ιδιαίτερα τους ορεινούς δήμους των Ιωαννίνων και της Άρτας δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση των χωριών.
Το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο στη Μηλιά Μετσόβου, τη Βωβούσα στο Ζαγόρι και το Ματσούκι στα Τζουμέρκα.
Στα χωριά των Τζουμέρκων, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ έχουν παγώσει οι πηγές του Βρυζοκάλαμου που δίνουν νερό στην περιοχή.
Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο.
Με νέα απόφαση του δημάρχου Ζαγορίου κ. Βασίλη Σπύρου, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στο Δήμο Ζαγορίου, για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Μεγάλος αριθμός οχημάτων άνω των 3,5 τόνων παρέμεινε χθες βράδυ ακινητοποιημένος για αρκετές ώρες στον κόμβο του Κουτσελιού μέχρι  να κοπάσουν οι έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονταν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στο νομό Ιωαννίνων και να επιτραπεί η είσοδος και η κυκλοφορία τους στην Εγνατία Οδό.
H κίνηση των οχημάτων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και πολλών ορεινών επαρχιακών δρόμων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι της Πέμπτης θα εξεσθενήσουν, με εξαίρεση τα ανατολικά ορεινά τμήματα όπου οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής.