Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΟΓΑ: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για 440.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους για τα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας»

Δελτίο Τύπου
Η Διοίκηση του Οργανισμού ανακοινώνει ότι ξεκινούν οι αιτήσεις των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ για τη συμμετοχή τους στα κοινωνικά προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας».
Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» ξεκινά την Τετάρτη 25-04-2012 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 25-05-2012.
Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.
440.000 ασφαλισμένοι (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα καθώς και την δωρεάν παροχή βιβλίων.
Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού είναι μέχρι 31-03-2013, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων είναι έως 31-12-2012.
Από το ίδιο Κ.Ε.Π. που ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους υπέβαλε την αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, θα πληροφορηθεί τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει) και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του, για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και των εκδρομών.

ΛΟΓΓΑΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εξιχνίαση ζωοκλοπής

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου Ιωαννίνων, ζωοκλοπή που συνέβη την 08-04-2012 στους Λογγάδες Ιωαννίνων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 50χρονου ημεδαπού για διάπραξη ζωοκλοπής.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος το βράδυ της 08-04-2012 αφαίρεσε από στάβλο ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού στους Λογγάδες Ιωαννίνων, έξι (6) πρόβατα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ τα πρόβατα αποδόθηκαν στον 51χρονο.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (25.04.2012) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα) , ηλικίας 42 και 26 ετών αντίστοιχα, γιατί κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης βάρους (0,2) γραμμαρίων καθώς και μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους (7) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (25.04.2012) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων, ένας 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 53χρονος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 51χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε από το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου που διενεργεί την προανάκριση ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

«Πράσινο φως» σε 32 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένους υποψηφίους, για να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου 2012

Το «πράσινο φως» σε 32 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένους υποψηφίους, για να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου 2012, έδωσε το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής για τις βουλευτικές εκλογές 36 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, συνδυασμοί ανεξάρτητων υποψηφίων και μεμονωμένοι βουλευτές.
Εξ αυτών δεν «πέρασαν» τέσσερα: 1) Εθνική Ελπίδα, 2) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ., 3) Φίλοι του Ανθρώπου και 4) Δημοβούλιο Πολιτών - (Άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη.
Οι «32» που θα μετάσχουν στις εκλογές, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 4/2012 απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, είναι:
1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
2) Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.)
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)
4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.)
6) Δημοκρατική Συμμαχία
7) Κοινωνική Συμφωνία
8) Ανεξάρτητοι Έλληνες
9) Δημοκρατική Αριστερά
10) Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία
11) Οικολόγοι Πράσινοι
12) Ένωση Κεντρώων
13) Κόμμα Φιλελευθέρων
14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι
16) ΟΧΙ (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο -Σ. Παπαθεμελής)
17) Κίνημα «Δεν Πληρώνω»
18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης
19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία
20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας
21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε.
22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές)
23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
25) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια
26) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
27) Δημιουργία Ξανά
28) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ.
29) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων)
30) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)
31) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος)
Για το 32ο υποψήφιο κόμμα «Τυραννοκτόνοι» ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει η χρήση του τίτλου του, καθώς «καταδεικνύει πρόθεση αξιόποινης πράξης», ενώ αντίθετα μπορεί να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές ως μεμονωμένος υποψήφιος (Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών) ο Αθαν. Δασκαλόπουλος, ο οποίος και κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο την αίτηση συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές.
Επίσης, η Νέα Δημοκρατία κατά την εκλογική διαδικασία πρέπει να χρησιμοποιεί σε όλη την επικράτεια το έμβλημα του κόμματός της, που είναι τα αρχικά γράμματα «ΝΔ», χωρίς διάκενο μεταξύ των δύο γραμμάτων, σύμφωνα με τη σχετική από 20.4.2012 δήλωση του ίδιου του κόμματος.
Τέλος, από τα κόμματα «Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια» και «Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές)» «κόπηκαν» οι υποψήφιοι Αντώνιος Κατσούρας και Αγγελική - Αρτέμις Καρδουλάκη, αντίστοιχα, καθώς δεν είχε προηγηθεί η ανακήρυξή τους από τα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία.

ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: Πυρά σε βάρος αστυνομικών

Αντιμέτωποι με τα πυρά άγνωστων δραστών, πιθανώς Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών βρέθηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί του Τμήματος της Καστανής κοντά στο Χάνι Δελβινακίου, λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι αστυνομικοί περίπου στις 5 το πρωί έκαναν σήμα στάσης σε ένα ασημί VW Golf προκειμένου να το ελέγξουν και στο οποίο επέβαιναν σύμφωνα με πληροφορίες δυο άτομα.
Όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε και μόλις το όχημα πέρασε μπροστά από το περιπολικό ο ένας εκ των δυο δραστών άνοιξε πυρ σε βάρος των αστυνομικών με καλάσνικοφ.
Οι αστυνομικοί πρόλαβαν και καλύφθηκαν πίσω από το τζιπ και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Δυο σφαίρες χτύπησαν το όχημα των αστυνομικών το οποίο και ακινητοποιήθηκε ενώ οι δράστες διέφυγαν της σύλληψης και στο σημείο αυτό οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά επτά κάλυκες από καλάσνικοφ.
Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και τελικά περίπου στις 10 σήμερα το πρωί το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο κοντά στο χωριό Χαραυγή του δήμου Πωγωνίου δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα και σε μικρή απόσταση από το όχημα οι αστυνομικοί εντόπισαν μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και συγκεκριμένα χασίς που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεπερνά τα 50 κιλά.
Οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται ωστόσο εικάζεται πως αυτοί διέφυγαν προς το αλβανικό έδαφος.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή


Συνελήφθησαν, χθες (25-04-2012) το μεσημέρι στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 35 και 32 ετών αντίστοιχα, διότι κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως προϊόντα εγκλήματος, πενήντα έξι (56) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Εντός του αυτοκινήτου, βρέθηκε πληθώρα από διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, πένσες, κόφτης, νυστέρι).
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών των κλαπέντων αντικειμένων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια

Κατασχέθηκαν δέκα οκτώ (18) κιλά κάνναβης.

Συνελήφθησαν, χθες (25-04-2012) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια και κατοχή δέκα οκτώ (18) κιλών κάνναβης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος και στο οποίο επέβαινε ο 33χρονος, βρέθηκαν δέκα έξι (16) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους 18 κιλών.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε ότι οι δράστες είχαν παραλάβει τις ναρκωτικές ουσίες λίγο νωρίτερα από σημείο απόκρυψης σε δασώδη περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας, το οποίο επιτηρούσε ο 31χρονος αλλοδαπός.
Οι ναρκωτικές ουσίες, το όχημα καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(Για την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων του προγράμματος της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)


Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - Ε.Ψ.Ε.Π., αναφορικά με την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ύστερα από την νεότερη ενημέρωση της 24ης Απριλίου 2012 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους του προγράμματος ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, που υλοποιεί με Συμπράττοντες φορείς την Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Ενότητα Ιωαννίνων και το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων, ότι, λόγω της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης των εκατόν είκοσι δύο (122) ωφελούμενων του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. 23.403/1/2012) αναστέλλεται.
Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - Ε.Ψ.Ε.Π. θα ανακοινώσει, χρησιμοποιώντας εκ νέου τους προβλεπόμενους τρόπους και μέσα επικοινωνίας (τοπικός τύπος, αναρτήσεις στο ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, στην Περιφερειακή Ενότητα και το ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων, στα Δημοτικά Καταστήματα και Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας, στα γραφεία και στην ιστοσελίδα της Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - Ε.Ψ.Ε.Π., στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»), τις νέες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. επικοινωνίας 26510-39820.


Ιωάννινα, 24-04-2012
Για την Ε.Ψ.Ε.Π.
Κρανάς Παναγιώτης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ RIVER ACTION KALAMAS 2012

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ RIVER ACTION KALAMAS 2012

Φίλες και φίλοι

Μετά από την πρώτη διημερίδα που έγινε στον Παρακάλαμο, οι προετοιμασίες για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις και ιδιαίτερα για τις κεντρικές εκδηλώσεις του Αυγούστου παίρνουν πλέον επιτακτικότερο χαρακτήρα λόγω του περιορισμένου χρόνου που έχει απομείνει. Είναι ανάγκη λοιπόν, για να έχουν οι εκδηλώσεις την επιτυχία που όλοι προσδοκούμε, να κάνουμε πολύ καλό προγραμματισμό με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ημερομηνίες, που θα τις τηρούμε όλοι στις υποχρεώσεις που ο καθένας αναλαμβάνει.
 Για τι λόγο αυτό στην επόμενη συνάντησή μας θα πρέπει να παραβρεθούν όσο γίνεται περισσότερα άτομα, να προσδιορισθούν οι ανάγκες που υπάρχουν και να αναλάβουμε όλοι την υλοποίησή τους.
Τα θέματα που προτείνεται να συζητηθούν - φυσικά ο καθένας μπορεί να θέσει και άλλα – είναι:
Το πρόγραμμα της διημερίδας που θα γίνει στις 16 &17 Ιουνίου στο Βουτσαρά και αφορά το περιβάλλον ( Σχέδιο του προγράμματος συννημένο)
Μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες για το τετραήμερο 9-12 Αυγούστου
Δημοσιοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης των εκδηλώσεων 9-12 Αυγούστου
Χορηγίες για την οικονομική στήριξη των εκδηλώσεων 9-12 Αυγούστου
Διοργάνωση μέσα στο Μάϊο συγκέντρωσης-εκδήλωσης των αδελφοτήτων των χωριών Πωγωνίου και Ζίτσας, όπως και όσων κατάγονται από τα χωριά και μένουν στην Αθήνα για αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις River Action Kalamas.
H συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην Ομοσπονδία Πωγωνίου Δεληγιώργη 7 Ομόνοια


Μάκης Σταύρου
Συντονιστής της ομάδας προετοιμασίας

Απάντηση της Αγνής Σμπόνια σε σχετικό σχολιασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας Πρέβεζας ''Τομή στην Ενημέρωση''

Πρέβεζα 25/04/2012
Επιστολή προς έναν Απρόσεκτο Ψυθυριστή...


Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά που μου επιφυλάξατε, στη στήλη της ηλεκτρονικής σας έκδοσης, της 24ης Απριλίου. Στη διάρκεια αυτής της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας, έχω αντιμετωπίσει παρόμοιες αιτιάσεις και σχόλια και θα έλεγα ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που ένας νέος άνθρωπος, όπως εγώ, αποφάσισε να ανατρέψει τη συνήθεια του ηλικιακού περιορισμού και να θέσει υποψηφιότητα στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Από την περιγραφή που κάνετε για τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Πρέβεζα, είναι σαφής η προτίμηση σας και προσπάθεια να διαμορφώσετε άποψη, πλην όμως την τελική επιλογή θα την έχουν οι πολίτες στην κάλπη της 6ης Μαΐου.
Η προσέγγιση σας, για το νεαρό της ηλικίας μου, υπακούει πλήρως σε μια νοοτροπία που θέλει διαρκώς τους νέους ανθρώπους ‘’άπειρους’’ και χωρίς γνώσεις για τα προβλήματα που καλούνται να χειριστούν. Είναι η νοοτροπία που προβάλλει την ανανέωση του πολιτικού κόσμου και την ανάγκη για νέες ιδέες, αλλά μόλις εμφανιστούν αυτά, επιστρέφουμε στη λογική των δήθεν έμπειρων και δοκιμασμένων λύσεων. Με τη σειρά μου όμως, τολμώ να αναρωτηθώ ανοιχτά, μήπως αυτή η ‘’εμπειρία’’ και η ‘’γνώση των προβλημάτων’’, που επικαλείστε, είναι μια από τις βασικές αιτίες για το σημερινό αδιέξοδο που, σήμερα, βιώνουμε; Μια σύντομη συνομιλία με τους ανθρώπους που καθημερινά συναντώ, θα σας δώσει την απάντηση. Όπως άλλωστε τονίζω σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, είμαστε η γενιά που καλείται να διαχειριστεί το κόστος των αποφάσεων που έλαβε η προηγούμενη, έχοντας όλη την ''εμπειρία’’ και τη γνώση των προβλημάτων’’ που αναφέρετε.
Ας μη γελιόμαστε, η κοινωνία σήμερα απαιτεί νέα πρόσωπα και φρέσκες ιδέες και είναι έτοιμη να μας ακούσει, να μας στηρίξει. Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι η λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να έρθει από όσους ήταν μέρος τους όλα αυτά τα χρόνια.
Το γεγονός ότι επαγγελματικά δραστηριοποιούμε στην Αθήνα, ως δασκάλα σε δημόσιο σχολείο, είναι αποτέλεσμα των διαδικασιών που ισχύουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι οποίες δεν μου επέτρεψαν τη δυνατότητα μετάθεσης στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Πρέβεζα, όπως είχα ζητήσει.
Η υποψηφιότητα μου σήμερα, είναι μια ξεκάθαρη πρόθεση για να βρίσκομαι καθημερινά στον τόπο μου και να στηρίξω με τις δυνάμεις μου, τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν αγώνα να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, εμείς οι νέοι δίνουμε το παρόν και παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τη στήριξη της κοινωνίας, δίνουμε τη μάχη για να αλλάξουμε το παρόν και να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.


Με Εκτίμηση
Αγνή Σμπόνια
Υποψήφια Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Πρέβεζας

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ: Επίσκεψη σε Θεσπρωτικό την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. και Φιλιππιάδα το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υποψήφιος Βουλευτής Πρέβεζας της Νέα Δημοκρατίας κ. ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ, θα επισκεφτεί το Θεσπρωτικό την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 και ώρα 11:00πμ. ενώ το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 θα παραβρεθεί στην Φιλιππιάδα την ίδια ώρα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόγραμμα σεμιναρίου Μελισσοκομίας

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφτεί τα Γιάννενα το Σάββατο 28 Απριλίου

Στα Γιάννενα θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο 28 Απριλίου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στις 18:00 στο Ξενοδοχείο GRAND SERAI.
Στις 19:00 θα ακολουθήσει η Ομιλία του Προέδρου του ΛΑΟΣ.



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Καθαρισμός επαρχιακού δρόμου το Σάββατο 28 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
Δελβινάκι 25-04-2012


Ο Πολιτιστικός σύλλογος Δελβινακίου ενημερώνει, πως το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 8 το πρωί, θα γίνει καθαρισμός του επαρχιακού δρόμου, από Δελβινάκι έως την Διασταύρωση Χάνι Δελβινακίου.
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης, είναι το Δημαρχείο Δελβινακίου.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν.


Εκ του Πολιτιστικού Δελβινακίου

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΓΝΗΣ ΣΜΠΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

ΑΘΗΝΑ 25.04.2012



Αγαπητοί φίλοι,
Αγαπητές φίλες.
Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που σήμερα βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους δικούς μου, ανθρώπους που μας ενώνει η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Πρέβεζα και η ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου. Βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσα σας για να μοιραστώ μαζί σας όλα εκείνα που θέλουμε για τον τόπο μας και να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στον κοινό στόχο να αποκτήσει η πατρίδα μας τη θέση που της αξίζει.
Αυτός ακριβώς ο κοινός στόχος και το αίτημα όλο και περισσοτέρων για ανανέωση του πολιτικού κόσμου, με νέους ανθρώπους και φρέσκες ιδέες, με ώθησε στην απόφαση να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και σήμερα να είμαι υποψήφια στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Επίσκεψη στα Γιάννενα την Πέμπτη 26 Απριλίου

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος θα επισκεφτεί σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου τα Γιάννενα.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης:
* 12:00 μ.μ. άφιξη στην κεντρική πλατεία Κατσικάς, και συνάντηση με τους κατοίκους.
* Στην συνέχεια θα ακολουθήσει την διαδρομή Γαριβάλδη-Αβέρωφ-Παρασκευοπούλου όπου θα επισκεφτεί τα γραφεία του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Παρασκευοπούλου 4).
* Θα ακολουθήσουν δηλώσεις μπροστά στο Δημαρχείο του Δήμου Ιωαννιτών (περί τις 1:00 μ.μ.) και στην συνέχεια επίσκεψη στην αγορά της πόλης, καταλήγοντας στην πλατεία Πάργης.