Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: Πυρά σε βάρος αστυνομικών

Αντιμέτωποι με τα πυρά άγνωστων δραστών, πιθανώς Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών βρέθηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί του Τμήματος της Καστανής κοντά στο Χάνι Δελβινακίου, λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Οι αστυνομικοί περίπου στις 5 το πρωί έκαναν σήμα στάσης σε ένα ασημί VW Golf προκειμένου να το ελέγξουν και στο οποίο επέβαιναν σύμφωνα με πληροφορίες δυο άτομα.
Όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε και μόλις το όχημα πέρασε μπροστά από το περιπολικό ο ένας εκ των δυο δραστών άνοιξε πυρ σε βάρος των αστυνομικών με καλάσνικοφ.
Οι αστυνομικοί πρόλαβαν και καλύφθηκαν πίσω από το τζιπ και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Δυο σφαίρες χτύπησαν το όχημα των αστυνομικών το οποίο και ακινητοποιήθηκε ενώ οι δράστες διέφυγαν της σύλληψης και στο σημείο αυτό οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά επτά κάλυκες από καλάσνικοφ.
Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και τελικά περίπου στις 10 σήμερα το πρωί το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο κοντά στο χωριό Χαραυγή του δήμου Πωγωνίου δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα και σε μικρή απόσταση από το όχημα οι αστυνομικοί εντόπισαν μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και συγκεκριμένα χασίς που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεπερνά τα 50 κιλά.
Οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται ωστόσο εικάζεται πως αυτοί διέφυγαν προς το αλβανικό έδαφος.