Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Νέα εποχή για τον τουρισμό η ένταξη της σύνδεσης Ιωαννίνων-Ηρακλείου στις άγονες γραμμές

 


Η ένταξη της σύνδεσης Ιωαννίνων-Ηρακλείου στις άγονες γραμμές θα σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής με αμέτρητες νέες δυνατότητες αναφέρει στο Cretalive.gr o Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

“Η Ήπειρος και η Κρήτη είναι δύο περιφέρειες στις άκρες της χώρας. Η δυσκολία απευθείας μετακίνησης εκ των πραγμάτων στερεί σε έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων τους να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τις δύο περιοχές. Τώρα με το άνοιγμα της γραμμής επιτυγχάνεται η «γεφύρωση» του χάσματος που γεωγραφικά υπάρχει και η επίτευξη  αμφίδρομης επικοινωνία”

Όπως είπε, πρώτη στόχευση είναι η ανάπτυξη των τουριστικών ανταλλαγών και σε ο, τι αφορά την Ήπειρο επιδίωξή της Περιφέρειας είναι “να μπορέσουν οι συμπατριώτες μας από την Κρήτη να γνωρίσουν τα αξιοθέατά της, τα μνημεία της, αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει εν αφθονία”.

Ταυτόχρονα όμως θα δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές, εργαζομένους στις δύο περιφέρειες και άλλους να επισκέπτονται πιο συχνά και με άνεση τους οικείους τους. “Νομίζω ότι τα οφέλη θα είναι πολύ σημαντικά και μετρήσιμα και για τις δύο περιοχές”, εξηγεί.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

Οι πτήσεις ανά εβδομάδα και εποχή

Συνεχίζοντας ο κ. Καχριμάνης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία για τις αεροπορικές εταιρείες που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, ευελπιστεί να μην υπάρξουν εμπλοκές που θα καθυστερήσουν την ανακήρυξη του φορέα που θα αναλάβει τα δρομολόγια της «άγονης γραμμής» Ιωάννινα- Ηράκλειο για μία τετραετία, από 1/2/2023-31/12/2027.

Η τουριστική αγορά της Βάδης-Βυρτεμβέργης ο νέος στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου

 

Με σημαντικά μεγάλο αριθμό επισκεπτών που έφτασε τις 265.000, ολοκληρώθηκε η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού CMT της Στουτγκάρδης που πραγματοποιήθηκε από 14 έως και 22 Ιανουαρίου του 2023 και στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου για πρώτη φορά.

Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν άνω του μέσου όρου των προηγούμενων ετών, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη τάση τουριστών που σε μικρές ομάδες ενδιαφέρονται για διακοπές σε τόπους με έντονο, αλλά όχι τόσο γνωστό, στίγμα. Στο πλαίσιο αυτό οι «προτάσεις» της Ηπείρου προσέλκυσαν το  ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών της Έκθεσης, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες περαιτέρω αύξησης της επισκεψιμότητας τους επόμενους μήνες.

 Η Γερμανία άλλωστε αποτελεί «παραδοσιακή» αγορά, από τίς κορυφαίες κάθε έτος, για την Ήπειρο, ενώ το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί ένα νέο στόχο μετά από αυτούς, κυρίως, της Βόρειας Βεστφαλίας-Ρηνανίας και της Βαυαρίας.

Στην «Πίτα του Ηπειρώτη» ο Δήμος Ζίτσας

 


Στην κορυφαία εκδήλωση των απόδημων Ηπειρωτών, την « Πίτα του Ηπειρώτη» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής  (22/01/2023) έδωσε το «παρών» ο Δήμος Ζίτσας.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), σε μια εκδήλωση όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1500 χορευτές και μουσικοί παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λιάκος και οι Πρόεδροι των Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλκιβιάδης Βότσικας, και του Ν.Π.Δ.Δ. Περικλής Γρίβας.

«Μετά από τρία χρόνια πανδημίας και περιοριστικών μέτρων ανταμώσαμε και πάλι στην κορυφαία διοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος και πρόσθεσε, «είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε δεκάδες δημότες που συμμετείχαν είτε ως μέλη χορευτικών του Δήμου είτε ως μέλη χορευτικών Αδελφοτήτων και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αττική και παρουσίασαν  χορούς του τόπου μας εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων».

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την ελληνική επικράτεια από την Ελληνική Αστυνομία


Σε 99.358 τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο διάστημα από 15 έως 21 Ιανουαρίου 2023, σε όλη την Ελλάδα, βεβαιώθηκαν 22.584 παραβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται, ότι οι 443 ήταν για οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, είναι οι εξής: 4.150 στην Αττική, 3.637 στη Θεσσαλονίκη, 2.643 στη Θεσσαλία, 2.153 στη Δυτική Ελλάδα, 1.859 στην Κρήτη, 1.680 στην Κεντρική Μακεδονία, 1.359 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1.353 στην Πελοπόννησο, 1.077 στη Στερεά Ελλάδα, 944 στην Ήπειρο, 605 στα Ιόνια Νησιά, 527 στη Δυτική Μακεδονία, 355 στο Βόρειο Αιγαίο και 242 στο Νότιο Αιγαίο.

Οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν: 7.127 για παράνομη στάθμευση, 4.658 για υπερβολική ταχύτητα, 1.264 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, 975 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 651 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 583 για Κ.Τ.Ε.Ο, 443 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, 369 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 329 για ανασφάλιστα οχήματα, 279 για παραβίαση σηματοδότη, 223 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 157 για θορύβους, 148 για αντικανονικούς ελιγμούς, 115 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, 100 για φθαρμένα ελαστικά, 60 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο, 59 για αντικανονικό προσπέρασμα, 49 για αντικανονική χρήση φώτων, 45 για καυσαέρια, 33 για απόσπαση προσοχής οδηγού, 30 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 23 για παραβίαση προτεραιότητας, 22 για παραβίαση σήματος τροχονόμου, 16 για υπέρβαρο φορτίο, 9 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας, 6 για μη κίνηση σε δεξιό άκρο οδού, 1 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα και 4.810 λοιπές παραβάσεις.

TEE Hπείρου: Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 20:00, στο Ξενοδοχείο Epirus

 


Ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σας προσκαλούμε

τηρώντας το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας να γιορτάσουμε και να ευχηθούμε να είναι καλή και παραγωγική με υγεία η νέα χρονιά 2023 και να επιβεβαιώσουμε τη θέλησή μας για εποικοδομητική συνεργασία με στόχο ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο Epirus Palace στα Ιωάννινα.

Αισθητήρες μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση στον οικιστικό ιστό του Δήμου Ζίτσας

 


Η διαχείριση περιβαλλοντικών ζητημάτων, λαμβάνοντας υπόψη μόνο επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις αποτελεί κυρίαρχη  προϋπόθεση για τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας. Αυτό αποδεικνύει έμπρακτα και η πρόσφατη βράβευση του Δήμου Ζίτσας στα Best City Awards, τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις, όπου ο Δήμος απέσπασε χρυσό βραβείο για την εγκατάσταση αισθητήρων μέτρησης αέριας ρύπανσης.

«Από την αρχή της θητείας μας θέλαμε να έχουμε μετρήσιμα στοιχεία τόσο για την ποιότητα των νερών του ποταμού Καλαμά, όσο και για την ποιότητα του αέρα γιατί οι κινδυνολογίες χωρίς στοιχεία δεν είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας  Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τη βράβευση επισημαίνοντας πως «με δεδομένο το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο λεκανοπέδιο αποδείχθηκε σοφή ενέργεια η τοποθέτηση τριών αισθητήρων μέτρησης σε συγκεκριμένα σημεία απ’ όπου συλλέγονται δεδομένα αέριας ρύπανσης, δίνοντας τη δυνατότητα κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πολιτών να αξιοποιήσουν σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα  ζωής τους».

Περιφέρεια Ηπείρου: "Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό για τα έργα οδοφωτισμού σε Ιωάννινα-Πρέβεζα

 


Το «πράσινο φως» για την υπογραφή των "Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό   για τα έργα οδοφωτισμού  σε Ιωάννινα – Πρέβεζα συμβάσεων για τα έργα οδοφωτισμού στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας, έδωσε με αποφάσεις του το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ζ΄ Κλιμάκιο) το οποίο είχε επιληφθεί για την εξέταση της νομιμότητας της διαδικασίας ανάδειξης των αναδόχων και των σχεδίων σύμβασης που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στις πράξεις που κοινοποιήθηκαν προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρεται επίσης ότι μπορεί να προβεί άμεσα στην υπογραφή των αντίστοιχων συμβάσεων, χωρίς να αναμένεται η πάροδος της 15μερης προθεσμίας «δεδομένου ότι κατά της Πράξης αυτής (αντίστοιχα για κάθε έργο)  δεν προβλέπεται άσκηση προσφυγής ανάκλησης ενώπιον του Έβδομου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας απάτη με λεία 10.000 ευρώ σε βάρος ηλικιωμένης

 


Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπή, που δρούσε ως μέλος κυκλώματος έχοντας το ρόλο «εισπράκτορα»

Συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών, κατά την προσπάθειά της να διαφύγει στο εξωτερικό

Η μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας οδήγησε στην άμεση εξιχνίαση απάτης, που έγινε προχθές (21-01-2023) το πρωί στην Άρτα σε βάρος ηλικιωμένης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε αλλοδαπή, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το πρωί, κύκλωμα που δραστηριοποιείται στις απάτες έκανε την εμφάνισή του σε περιοχές της Άρτας, μέσω της πραγματοποίησης αιφνιδιαστικών τηλεφωνικών κλήσεων σε ανυποψίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα, μέλος του κυκλώματος, προσποιούμενο στενό συγγενικό πρόσωπο των καλούμενων, ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου είτε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, επειδή είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, είτε να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου, επειδή είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα ανήλικο.

Σε μία από τις περιπτώσεις, ηλικιωμένη στην πόλη της Άρτας πείστηκε και σύμφωνα με τις υποδείξεις, πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της σακούλα με το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, την οποία παρέλαβε άγνωστη γυναίκα, μέλος του κυκλώματος, που είχε αναλάβει την παραλαβή των χρημάτων στις περιπτώσεις που το εγκληματικό σχέδιο επιτύγχανε.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να ανακαλύψουν την ταυτότητα της γυναίκας, αλλοδαπής καταγωγής, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με την ίδια μεθοδολογία από τα μέλη του κυκλώματος.

Για την αναζήτηση της αλλοδαπής ενημερώθηκαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες ανά την επικράτεια, με αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες (22-01-2023) τα ξημερώματα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Προμαχώνα Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, κατά την προσπάθειά της να διαφύγει στη Βουλγαρία.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 40 ευρώ, 25 λέβα Βουλγαρίας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η συλληφθείσα προσήχθη στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δείτε τα ένσημά σας με 3 απλά βήματα

 


Υπάρχει τρόπος και είναι απλός για να δείτε τα ένσημά σας. Πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να μάθουν πόσα ένσημα έχουν σε ένα ή σε περισσότερα Ταμεία κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου.

Χρειάζεται να έχετε τα στοιχεία του ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ και κωδικούς taxinet.

Μία επιλογή που έχετε για να δείτε τα ένσημά σας, είναι ο ΕΦΚΑ:

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης, η οποία διατίθεται για Μισθωτούς Ασφαλισμένους, υποστηρίζεται η δυνατότητα άντλησης των ατομικών στοιχείων ασφάλισης από 1/1/2002 απ' ευθείας από τους ίδιους ασφαλισμένους μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

 


Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Πέρδικα, Παλαιό ΚΕΠ, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Αποτελεσματικά αντιμετωπίζεται πλέον η νόσος των μουσικών

 


Αποτελεσματικά, όταν γίνεται έγκαιρη και σωστή διάγνωση, αντιμετωπίζεται πλέον και στην Ελλάδα η «νόσος» των μουσικών που ταλαιπωρεί χιλιάδες οργανοπαίκτες!

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή παίζει η ενημέρωση που έχουν από το 2002 τα μέλη του κλάδου της μουσικής για τη νόσο, μέσα από το βιβλίο «ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ» του πλέον ειδικού Δρ. Ιωάννη Ιγνατιάδη, Χειρουργού Ορθοπαιδικού, Διευθυντή τμήματος Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού.

«Πράγματι το βιβλίο βοήθησε πολύ στην ενημέρωση των μουσικών για τα συμπτώματα αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου» αναφέρει ο Δρ. Ιγνατιάδης και προσθέτει πως «Η απουσία ενημέρωσης, η μη σωστή διάγνωση και η έλλειψη ειδικών κέντρων αποθεραπείας, ευθύνονταν για την «έξαρση» που παρουσίαζε  στην Ελλάδα η «νόσος» των μουσικών».



Μάλιστα λόγω της μεγάλης ζήτησης η πρώτη έκδοση του βιβλίου εξαντλήθηκε και γι αυτό επανεκδίδεται σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ» στην Αθήνα.

Η πρώτη έκδοση από τις εκδόσεις «ΚΑΥΚΑΣ» το 2002 έχει εξαντληθεί πλήρως και αυτό το γεγονός φανέρωσε τη μεγάλη ζήτηση από τους ενδιαφερόμενους (μουσικοί πάσχοντες, φυσικοθεραπευτές, γιατροί ορθοπαιδικοί, φυσίατροι και νευρολόγοι).

Σύμφωνα με στοιχεία η «νόσος», με την ευρύτερη έννοια η «νοσολογία» του χεριού, μέχρι το 2005 είχε πάρει διαστάσεις επιδημίας στον χώρο των παικτών οργάνων μουσικής.

«Η δυσμενής αυτή εξέλιξη αρχίζει να αλλάζει καθώς τα τελευταία χρόνια οι μουσικοί οργάνων με καταπονημένα και ταλαιπωρημένα χέρια, ενημερώνονται ότι υπάρχει λύση, και απευθύνονται στους λίγους ειδικούς γιατρούς που υπάρχουν στη χώρα μας» εξηγεί ο Δρ. Ιγνατιάδης και προσθέτει: