Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τέλος οι σπατάλες στους δήμους.


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τέλος οι σπατάλες στους δήμους.

Συνάντηση στην Αθήνα είχαν οι νέοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες με τον πρωθυπουργό.

Το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές περιορισμού της σπατάλης στο Δημόσιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας, σε διημερίδα χθες για τον «Καλλικράτη» προδιαθέτοντας προφανώς όλους πως και οι πιστώσεις προς τους καλλικρατικούς δήμους θα είναι περιορισμένες.

«Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μία καθαρή τριετία δουλειάς προκειμένου να ολοκληρώσει το τιτάνιο έργο που έχει αναλάβει», τόνισε ο πρωθυπουργός. Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε την ανάγκη διαφύλαξης της πολιτικής σταθερότητας.

«Το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές κατά τις οποίες θα προχωρήσουμε στον περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή στην μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

ΝΤΟΡΑ: Οι βουλευτές δεν είναι πιόνια.


ΝΤΟΡΑ: Οι βουλευτές δεν είναι πιόνια.

Απάντηση στην καταγγελία της ΝΔ για «νέα αποστασία» έδωσε σήμερα η Ντ. Μπακογιάννη δηλώνοντας: «οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δεν είναι πιόνια και δεν λογοδοτούν, παρά μόνον σε αυτούς που τους έφεραν στη Βουλή».
Η ορολογία του χθες δεν με αφορά. Εγώ επενδύω στο αύριο και εκεί θα δώσω τη μάχη», δήλωσε η αρχηγός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον οποίο ενημέρωσε για την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι στόχος του νέου κόμματος είναι να καταστεί καταλύτης στο πολιτικό σύστημα, ώστε να «πιεστούμε όλοι για αλλαγές και ρήξεις, που θα δώσουν ελπίδα στην Ελλάδα να βγει από τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται».
«Στόχος μας», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, «είναι η εθνική συναίνεση, όχι στην λογική των συμμαχικών κυβερνήσεων, αλλά στην εξεύρεση κοινού τόπου, κρατώντας ο καθένας τις διαφορές του».

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Νέα αποστασία».


ΣΑΜΑΡΑΣ: «Νέα αποστασία».

«Αμεση» ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη αλλά και στη χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη. «Ο Γ. Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλους, πολύ λίγους αλλά πολύ πρόθυμους», τόνισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες που κατέβηκαν με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές.

Για τον "Καλλικράτη" ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έχει μεγάλα προβλήματα από τη γέννησή του.

Στο μεταξύ, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής, είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της ηγεσίας της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, αρνείται σε δύσκολες ώρες για τη χώρα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον.

Είχε προηγηθεί, χθες, η διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι βρίσκονται πολύ κοντά στο νέο κόμμα (Δημοκρατική Συμμαχία) που ίδρυσε η Ντ. Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση για το αν η πράξη των δύο βουλευτών συνιστά «αποστασία», κύκλοι της Ρηγίλλης τόνιζαν πως «από τη στιγμή που στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τον Γ. Παπανδρέου, ναι είναι δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός «νέα αποστασία»».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Προβάρει τις μετατάξεις.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Προβάρει τις μετατάξεις.

Τάχιστη προώθηση του κυβερνητικού έργου εντός των επόμενων 100 ημερών ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα στελέχη της κυβέρνησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ενδεικτικό της σπουδής με την οποία η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει αυτή τη φορά τις μεταρρυθμίσεις είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου εισλήλθε στο υπουργικό κρατώντας από ένα φάκελο, ο οποίος περιείχε εν περιλήψει τις σχετικές με το Μνημόνιο δράσεις που πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις επόμενες 100 ημέρες κάθε υπουργείο.
Πέραν τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η δημιουργία γενικής διεύθυνσης ανά υπουργείο, ο προϊστάμενος της οποίας θα έχει την εκτελεστική «ευθύνη» εφαρμογής των «απαιτήσεων» της τρόικας, βλέπε των συμπεφωνημένων στο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, συζητήθηκαν και προωθούνται:
1.Η διάλυση της αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες
2.Η απορρόφηση των πιλότων της πρώην ΟΑ πέραν της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σε υπηρεσίες σχετικές με την εναέρια δασοπυρόσβεση
3.Η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας με την επωνυμία «Επικουρικοί Πυροσβέστες», αντί του ισχύοντος μέχρι τώρα καθεστώτος των 8μηνων συμβάσεων.
Επιπλέον στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε η μελέτη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα εξετασθεί η παραχώρηση χρήσης ορισμένων από αυτά σε ιδιώτες.
Συζητήθηκε επίσης η άμεση αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

ΟΓΑ: Και μέσω τράπεζας οι συντάξεις.


ΟΓΑ:Και μέσω τράπεζας οι συντάξεις.

Νέος τρόπος καταβολής των συντάξεων του ΟΓΑ τίθεται σε εφαρμογή από το 2011. Οι περίπου 800.000 συνταξιούχοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) θα έχουν δυνατότητα να επιλέξουν την πληρωμή των συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων και μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να δηλώσουν μέσω του απογραφικού δελτίου που τους αποστέλλεται εάν επιθυμούν την πληρωμή μέσω ΕΛΤΑ ή τραπεζών.

Ε.Μ.Υ.: Καταιγίδες την Παρασκευή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.


Ε.Μ.Υ.: Καταιγίδες την Παρασκευή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Νέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς αύριο Παρασκευή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 8 με 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα το Σάββατο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: «Η ΖΩ-ΔΩ είναι βιώσιμη».


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: «Η ΖΩ-ΔΩ είναι βιώσιμη».

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Δωδώνης» Λευτέρη Κόντο, κατηγορώντας τον ότι πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε το εργοστάσιο και χρησιμοποίησε "εκβιαστικές μεθόδους" όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, για να τους πείσει να δεχθούν την πώληση του εργοστασίου. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, επιχειρήθηκε να γίνει το περασμένο καλοκαίρι αλλά η προσπάθεια απέβη άκαρπη.
Αυτήν ακριβώς την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι τη θεωρούν μεθοδευμένη. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η «Δωδώνη» κρατάει κρυφό τον αγοραστή και διερωτώνται εάν γνώριζε το διοικητικό συμβούλιο της γαλακτοβιομηχανίας που έχει εξαγοράσει από πέρυσι τη ζωοτροφική εταιρία, την επίσκεψη του κ. Κόντου και τα λεγόμενά του στους εργαζόμενους.
Η ΕΛΒΙΖ, συνεταιριστική εταιρία, εξαγοράστηκε πέρυσι από την προηγούμενη διοίκηση της «Δωδώνης». Η εξαγορά μόνο συμφέρουσα δεν ήταν για την επιχείρησηκαι καταγγέλθηκε επίμονα ως ζημιογόνα, για ένα εργοστάσιο που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές. Την εξαγορά οι εργαζόμενοι την προσπερνούν αποφεύγοντας να πάρουν θέση λέγοντας ότι έγινε «καλώς ή κακώς». Τότε, η διοίκηση υπό τον κ. Δρούγκα ενέταξε την εξαγορά στην «καθετοποίηση» της παραγωγής. Οι κτηνοτρόφοι δηλαδή θα μπορούσαν να αγοράζουν ζωοτροφές από τη ΖΩ-ΔΩ για να τροφοδοτούν με γάλα τη «Δωδώνη», έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής τους. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιτεύχθη ποτέ. Αντίθετα μάλιστα οι ζωοτροφές της ΖΩ-ΔΩ έφτασαν κατά περίπτωση να είναι... ακριβότερες από άλλες του εμπορίου, καταδικάζοντας το σχέδιο της καθετοποίησης σε αποτυχία και φορτώνοντας τη «Δωδώνη» με υποχρεώσεις. Η νέα διοίκηση κατήγγειλε την κίνηση, η οποία στην εποχή της καταγγέλθηκε επίσης από διάφορους φορείς.
Σήμερα όμως, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η βιομηχανία έχει θετικούς ισολογισμούς και όσα ακούγονται περί ζημίων δεν είναι αληθινά. Καταγγέλλουν μάλιστα τη διοίκηση της «Δωδώνης» ότι συντελεί στη δημιουργία αυτών των εντυπώσεων, όπως επίσης και τα στελέχη των διοικήσεων της εταιρίας ότι αντιμετωπίζουν τη ΖΩ-ΔΩ ως «ανταγωνιστική και όχι θυγατρική επιχείρηση» και τους μετόχους ότι «υποστηρίζουν ψευδώς ότι η επιχείρηση είναι ζημιογόνα».
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης την Αγροτική ότι την ίδια στιγμή που συνεχίζει να χρηματοδοτεί άλλη θυγατρική της, έχει κόψει τους πόρους προς τη ΖΩ-ΔΩ με αποτέλεσμα «να μειωθεί η παραγωγή και πώληση των προϊόντων». Τονίζουν ακόμη ότι «τα χρέη της ΑΤΕ δεν τα δημιουργούν οι θυγατρικές αλλά άλλοι».
Στο τέλος της ανακοίνωσης δίνεται απάντηση και στο θέμα των τιμών. «Δεν παράγει η εταιρία, δεν μειώνει τις τιμές της γιατί τα κεφάλαιά της κάποιοι τα έχουν δώσει στον επίδοξο αγοραστή μεταφέροντας τις επιταγές του στο μέλλον» υποστηρίζουν και καταλήγουν ότι αν η εταιρία λειτουργήσει όπως πρέπει, θα προσφέρει καλά και φτηνά προϊόντα στους παραγωγούς, ζητώντας και από αυτούς να αντιδράσουν στην ενδεχόμενη πώλησή της.

ΚΤΕΛ: Επιβεβλημένη ανάγκη οι αυξήσεις στα κόμιστρα.



ΚΤΕΛ: Επιβεβλημένη ανάγκη οι αυξήσεις στα κόμιστρα.

Τα Υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών καλούνται να αποφασίσουν για το αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα της Ομοσπονδίας Στην ηγεσία των Υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών εναπόκειται η τελική απόφαση για την αύξηση του κόμιστρου που ζητούν οι διοικήσεις των Υπεραστικών ΚΤΕΛ.
Στην γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας την περασμένη Τρίτη, εκφράστηκε ο προβληματισμός για τα οικονομικά ζητήματα που ανοίγονται και για τον κλάδο των μεταφορών και αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα στα συναρμόδια Υπουργεία για αύξηση του κομίστρου κατά 5%-7%.

Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ενεργοποιείται το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ.


Μ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ενεργοποιείται το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ.

«Έως το τέλος Μαρτίου το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ θα πιάσει «κανονικά δουλειά», δίνοντας μάλιστα και τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να λάβουν χρηματοδότηση για την αγορά ζωοτροφών» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας σε ημερίδα, με θέμα «Η Βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία, Το παρόν και το μέλλον»., που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Όπως τονίστηκε στην ημερίδα, το 70% του κόστους παραγωγής γάλακτος αφορά στην αγορά ζωοτροφών, η τιμή των οποίων ολοένα και αυξάνεται.

Στην «κατάψυξη» οι τιμές του κρέατος.


Στην «κατάψυξη» οι τιμές του κρέατος

Σημαντικά μειωμένες εμφανίζονται οι πρόσοδοι των κτηνοτρόφων και των πτηνοτρόφων από την πώληση κρέατος, κατά το δεκάμηνο του 2010 (περίοδος Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2010), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου οργανισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΛΟΓΑΚ.
Βάσει των στοιχείων του ΕΛΟΓΑΚ, οι παραγωγοί των βασικών ειδών κρέατος είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται μέσα στο 2010, σε σύγκριση με το περασμένο έτος.
Αυτό που αξίζει ν’ αναφερθεί είναι ότι για το χοιρινό κρέας η ανώτερη τιμή εντός του 2009 ήταν 2 ευρώ το κιλό, ενώ το τρέχον έτος 1,8 ευρώ, για το πρόβειο, ενώ τον Αύγουστο του 2009 ο παραγωγός εισέπραξε 7,5 ευρώ ανά κιλό, η αντίστοιχη ανώτερη τιμή δεν ξεπέρασε τα 6,11 ευρώ μέσα στο 2010.
Ίδια η εικόνα και στο γίδινο κρέας, με ανώτερη τιμή παραγωγού τα 7 ευρώ το κιλό το 2009 και τα 5 ευρώ/κιλό το 2010, ενώ στο κοτόπουλο οι τιμές το 2010 δεν ξεπέρασαν τα 1,8 ευρώ/κιλό, το 2009 έφτασαν τα 2 ευρώ. Τέλος, στη γαλοπούλα το περασμένο έτος ο παραγωγός εισέπραξε στην καλύτερη των περιπτώσεων 5,5 ευρώ και μόλις 5 ευρώ το 2010.
Αναλυτικά οι τιμές με βάση τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ.

ΕΦΟΡΙΑ: Παράταση για τον ειδικό φόρο ακινήτων έως 30 Δεκεμβρίου.


ΕΦΟΡΙΑ: Παράταση για τον ειδικό φόρο ακινήτων έως 30 Δεκεμβρίου.

Παρατείνεται, έως τις 30 Δεκεμβρίου 2010, η προθεσμία υποβολής της δήλωσης του ειδικού φόρου ακινήτων από τις offshore εταιρείες που θα επιλέξουν να μη μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους σε φυσικά πρόσωπα μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου. Με τον τελευταίο φορολογικό νόμο ο φόρος αυξήθηκε από 3% σε 15%.

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: Αναδιάρθρωση ή Δραχμή.


ΡΟΥΜΠΙΝΙ: Αναδιάρθρωση ή Δραχμή.

Σύμφωνα με το Βloomberg o καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Nouriel Roubini δήλωσε στο Boerse-Online ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί είτε να αναδιαρθρώσει το χρέος της είτε να αποχωρήσει από το ευρώ.

To χρέος της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλo, φέρεται να έχει δηλώσει ο οικονομολόγος στο Boerse-Online που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταφέρει η χώρα να αποφύγει την αναδιάρθρωση. Η μοναδική ρεαλιστική λύση που έχει η Ελλάδα δήλωσε είναι να εγκαταλείψει το ευρώ και να εισάγει μια νέα δραχμή.

ΠΗΓΗ: http://www.boerse-online.com/

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: Στα 150 ευρώ η εγγύηση για εγκατάσταση.


ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: Στα 150 ευρώ η εγγύηση για εγκατάσταση.

Απόφαση για τη θεσμοθέτηση ενός καθεστώτος εγγυοδοσίας που θα διασφαλίζει ότι οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ΑΠΕ που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης Άδειας Παραγωγής δεν θα καθυστερούν αδικαιολόγητα την υλοποίηση των έργων τους δεσμεύοντας ηλεκτρικό χώρο εις βάρος άλλων ενδιαφερομένων υπογράφηκε από την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξουσιοδότηση για την έκδοση της Απόφασης δίνεται στο άρθρο 3 του νέου νόμου 3851 για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ που τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές Ιουνίου 2010.

ΟΕΚ: Θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου σε όσους δεν το έχουν λάβει.


ΟΕΚ: Θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου σε όσους δεν το έχουν λάβει.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Εργασίας για θέματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής, έλαβε χώρα σύσκεψη στα γραφεία του Ο.Ε.Κ. με την συμμετοχή του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου. Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του Ο.Ε.Κ. στις 24 Νοεμβρίου 2010, ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφασίστηκαν:
-Το πλαίσιο και οι βασικοί άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.
- Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενικοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο.
- Ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.
- Η σταδιακή δημοσιοποίηση των προγραμμάτων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξή τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.
- Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του Ο.Ε.Κ., σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους άνεργους.
-Η καταβολή στο επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.
- Η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι 9 Ιουλίου 2010.
- Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με συναρμόδιους φορείς, Ι.Κ.Α. - Ο.Α.Ε.Δ. - Δ.Ο.Υ. - Εθνικό Δημοτολόγιο, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση της διαφάνειας.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΟ: 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.


ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΡΟΠΟ: 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Νέα απεργία, 48ωρη αυτή τα φορά, αποφάσισαν τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών. Θα είναι κλειστά σήμερα Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Οι πράκτορες ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων, την άμεση κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων, την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ μέσα από τα πρακτορεία, την άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρους καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης με τον ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ.
Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης μεταξύ άλλων την καταβολή 1 ευρώ ανά εκκαθαριστικό ανά πράκτορα το οποίο θα παρακρατείται από τα μέλη των σωματείων/ μέλη της ΠΟΕΠΠΠ μέσω του μηχανογραφικού συστήματος της ΟΠΑΠ ΑΕ, και θα αποδίδεται στην ΠΟΕΠΠΠ, προκειμένου αυτή να ενισχύσει την οικονομική της αυτοτέλεια.