Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την 1η Σεπτεμβρίου η εφάπαξ πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Κεράσοβο Πωγωνίου
Η ενίσχυση δίνεται τα τελευταία χρόνια προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με εισοδήματα αρκετά κάτω από το όριο της φτώχειας και για να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές της χώρας. 
Βασική προϋπόθεση, το ύψος του ετησίου εισοδήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 4.700,00€. 
Η εισοδηματική ενίσχυση των 300 και 600€ ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα του δικαιούχου, καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, με την υποβολή συγκεκριμένων δικαιολογητικών που φέτος θα συγκεντρώνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  μέσω των ΚΕΠ. 
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, το συντομότερο δυνατό: 

ΟΑΕΕ: Προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) υπενθυμίζει στους ασφαλισμένους του ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες, με συμψηφισμό αναδρομικών συντάξεων, σύμφωνα με την μεταβατική διάταξη του άρθρου 38 Ν. 4331/15.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 38 του Ν. 4331/2015 ισχύει ότι η σύνταξη από τον Οργανισμό καταβάλλεται από την ημερομηνία που ορίζουν οι καταστατικές διατάξεις, αν το οφειλόμενο ποσό εισφορών δεν είναι μεγαλύτερο των πενήντα πέντε μηνιαίων συντάξεων κατωτάτων ορίων ανά κατηγορία σύνταξης (γήρατος-αναπηρίας-θανάτου), όπως αυτά ισχύουν κάθε φορά για κάθε ασφαλιστικό φορέα ή Τομέα και ανάλογα με τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης (καταστατικές διατάξεις των πρώην Ταμείων ή καταστατικές διατάξεις ΟΑΕΕ) και όχι πέραν του ποσού των 25.000 ευρώ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αλλαγή ημερομηνίας για τις εξετάσεις φαρμακοποιών

Σύμφωνα με νέο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, τελευταία προθεσμία για την αποστολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) ορίστηκε η Δευτέρα 12-10-2015. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων ορίστηκε η Δευτέρα 19-10-2015.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων-Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας-Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας-Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας-Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)  Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8833459 & 210-8216480.
Παράβολο εξετάσεων εκδίδεται μόνο από την Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (Ακαδημίας 40 Αθήνα)


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άρτα: Σύλληψη 45χρονου ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (14-09-2015) αργά το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι, ο 45χρονος προχθές το απόγευμα στην Άρτα, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης από 31χρονο ημεδαπό, μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Πάργα: Συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός για παράνομη πρόσληψη και απασχόληση αλλοδαπού

Συνελήφθησαν, χθες (14-09-2015) αργά το βράδυ στην Πάργα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 62χρονος ημεδαπός και ένας 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο 62χρονος απασχολούσε παράνομα τον 18χρονο ως υπάλληλο σε κατάστημά του, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ, να ασκούν παράνομη θήρα

Η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία ακολουθήθηκε στην περίπτωση των δύο ατόμων που συνελήφθησαν από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ, το βράδυ της Παρασκευής, να ασκούν παράνομη θήρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των καθημερινών και συνεχών ελέγχων και περιπολιών τους, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες εντόπισαν περίπου στις 23:00 σε περιοχή του Πεντόλακκου στο Δήμο Δωδώνης, ένα Ι.Χ να κινείται ύποπτα.
Σε σήμα στάσης για έλεγχο που δόθηκε από τους Θηροφύλακες, ο οδηγός του αυτοκινήτου δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Μετά από διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων, ο οδηγός σταμάτησε το όχημά του, το οποίο ελέγχθηκε εξονυχιστικά από τους Θηροφύλακες, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι παράνομο.
Όμως σε μικρή απόσταση από το σημείο του ελέγχου, οι Θηροφύλακες μετά από επιτόπια έρευνα εντόπισαν και
κατάσχεσαν μία κυνηγετική καραμπίνα, έτοιμη προς χρήση, που περιείχε τρία φυσίγγια.

Επίσκεψη του Χρήστου Μαντά και της Μερόπης Τζούφη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Ο Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκαν στην Εκδήλωση μνήμης για την ίδρυση της Ανατολής

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν  ο Χρήστος Μαντάς και η Μερόπη Τζούφη, υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τις διοικητικές και τις τεχνικές υπηρεσίες, τα εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής, καθώς και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου.
Ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο είναι η υποστελέχωση λόγω της πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους τέθηκε επί τάπητος η αξιοκρατική κατανομή του προσωπικού στη βάση της κάλυψη ζωτικών αναγκών του ιδρύματος.

Επιπλέον, έγινε σαφές πως οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου κρατούνται ζωντανές λόγω της προσπάθειας που καταβάλουν οι εργαζόμενοι, ενώ πρέπει να απελευθερωθούν κονδύλια για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών που θέτουν σε δοκιμασία την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Τέλος, εκτενής συζήτηση έγινε με τους εργαζόμενους σχετικά με τη σωστή διαχείριση και την παράταση του ΕΣΠΑ, καθώς και για τα νέα κονδύλια που πρέπει να διατεθούν για την επιστημονική πληρότητα του Πανεπιστημίου και την πρόσληψη νέου επιστημονικού προσωπικού, όπως νέους διδακτορικούς φοιτητές και φοιτήτριες.

Επίσης, την Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη οι υποψήφιοι βουλευτές του Σύριζα Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης με κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη και φίλους του κόμματος παρευρέθηκαν στην Εκδήλωση μνήμης για την ίδρυση της Ανατολής την οποία οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών και η Δημοτική Κοινότητα Ανατολής. 
Στη συνέχεια ο Γιάννης Στέφος επισκέφτηκε το Δημαρχείο του Δ. Δωδώνης όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ντακαλέτση και συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Δήμου. Στο τέλος της περιοδείας του επισκέφτηκε τα χωριά Μουσιωτίτσα και Χάνι Τερόβου.


Αντίστοιχα ο υπ. βουλευτής Γιάννης Καραγιάννης είχε διαδοχικές συναντήσεις με κτηνοτρόφους της Πεδινής, καθώς και με κτηνοτρόφους των περιοχών Βασιλικής και Λογγάδων.
Καταληκτικά,ο υπ. βουλευτής Κώστας Μπασιούκας επισκέφθηκε το πρωί την ΔΕΗ και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους –τεχνικούς της εταιρίας, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο και το απόγευμα είχε συναντήσεις στο Νησί Ιωαννίνων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 23ης/14-09-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 14-09-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 04-09-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 23/14-09-2015
Αριθμός Απόφασης/Θέμα
1255. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 01-09-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Περιφέρειας Ηπείρου και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου πεζοδρομίων» προϋπολογισμού € 959.511,72 με ΦΠΑ.
1256. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 25-08-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση στραγγιστικού και οδικού δικτύου ΤΟΕΒ Πόρου», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.
1257. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», αναδόχου Αθανασίου Μηλιώνη, Ε.Δ.Ε., μέχρι την 15-10-2015.

Καλπάκι Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθησαν, χθες (14-09-2015) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33, 24 και 32 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση.
Αναλυτικότερα, οι τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να εκκρεμούν σε βάρος τους μέτρα απαγόρευσης εισόδου.
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 24χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης (13) μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί του Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Πέτα Άρτας: Σύλληψη δύο ημεδαπών, για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (14-09-2015) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν σε χωράφι στο Πέτα Άρτας, ιδιοκτησίας του 59χρονου, βρήκαν και εκρίζωσαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (1,62) μέτρων, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα καλλιεργούσαν από κοινού.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Κτίσματα Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (14.09.2015) το πρωί στη διασταύρωση Κτισμάτων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί, ο 25χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες

Συνελήφθη, χθες (14-09-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν σε βάρος του:
  •  απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών, για την πράξη της απάτης κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα.
  •  απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών, για απάτη κατ΄εξακολούθηση και παράβαση της Νομοθεσίας περί μεσαζόντων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Προσοχή στο ροχαλητό των παιδιών συνιστούν οι Ωτορινολαρυγγολόγοι

Aιτία σοβαρών προβλημάτων, όπως η νυκτερινή ενούρηση, οι μαθησιακές δυσκολίες και οι διαταραχές συμπεριφοράς, μπορεί να υποκρύπτει το συνεχές και επίμονο ροχαλητό των παιδιών!
Αυτό τονίζουν οι Ωτορινολαρυγγολόγοι, που εφιστούν την προσοχή των γονιών ιδιαίτερα για τα «πρωτάκια» αλλά και για όλα τα παιδιά.
«Πράγματι, έχει αποδειχτεί ότι  το επίμονο ροχαλητό και η ενδεχόμενη υπνική άπνοια των παιδιών χρειάζεται διερεύνηση καθώς διαταράσσουν την ποιότητα του ύπνου και είναι συνδεδεμένα με άλλες κρυφές καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν  την ανάπτυξη  του παιδιού και να οδηγήσουν σε προβλήματα συμπεριφοράς, καρδιάς και πνευμόνων»  αναφέρει ο  διακεκριμένοςΧειρουργός-Ωτορινολαρυγγολόγος  κ.  Μηνάς Αρτόπουλος, Υπεύθυνος Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων Γενικής Κλινικής και Παίδων «ΜΗΤΕΡΑ».
Σύμφωνα με τους Ωτορινολαρυγγολόγους, πρώτα  απ όλα οι γονείς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το ροχαλητό δεν είναι κάτι το τελείως αθώο και ακίνδυνο. Στη συνέχεια θα πρέπει να παρακολουθήσουν αν το παιδί τους έχει επίμονο ροχαλητό  και να ζητήσουν  την βοήθεια του  γιατρού αν επιπλέον το παιδί τους:
• Έχει ανήσυχο ύπνο,
•  Είναι κουρασμένο το πρωί,
•  Είναι υπερδραστήριο,
•  Έχει νυκτερινή ενούρηση,
• Πρωινούς πονοκεφάλους,