Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν δύο άτομα από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ, να ασκούν παράνομη θήρα

Η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία ακολουθήθηκε στην περίπτωση των δύο ατόμων που συνελήφθησαν από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ, το βράδυ της Παρασκευής, να ασκούν παράνομη θήρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των καθημερινών και συνεχών ελέγχων και περιπολιών τους, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες εντόπισαν περίπου στις 23:00 σε περιοχή του Πεντόλακκου στο Δήμο Δωδώνης, ένα Ι.Χ να κινείται ύποπτα.
Σε σήμα στάσης για έλεγχο που δόθηκε από τους Θηροφύλακες, ο οδηγός του αυτοκινήτου δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Μετά από διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων, ο οδηγός σταμάτησε το όχημά του, το οποίο ελέγχθηκε εξονυχιστικά από τους Θηροφύλακες, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι παράνομο.
Όμως σε μικρή απόσταση από το σημείο του ελέγχου, οι Θηροφύλακες μετά από επιτόπια έρευνα εντόπισαν και
κατάσχεσαν μία κυνηγετική καραμπίνα, έτοιμη προς χρήση, που περιείχε τρία φυσίγγια.


Ο οδηγός του οχήματος και ο συνεπιβάτης παραδέχτηκαν ότι το όπλο είναι δικό τους και πως ασκούσαν θήρα τις νυχτερινές ώρες.
Και οι δύο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα που όρισε τακτική δικάσιμο.
Το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια που βρέθηκαν κατασχέθηκαν, όπως και η άδεια θήρας την οποία κατείχε ο ένας εκ των δύο.

Η Ε’ ΚΟΗ με αφορμή το παραπάνω περιστατικό υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι έλεγχοι και οι περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι και θα συνεχίσουν να είναι ακόμη πιο εντατικοί, για να παταχθεί κάθε κρούσμα λαθροθηρίας και κάθε αντικυνηγετική συμπεριφορά.