Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη του Χρήστου Μαντά και της Μερόπης Τζούφη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Ο Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκαν στην Εκδήλωση μνήμης για την ίδρυση της Ανατολής

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν  ο Χρήστος Μαντάς και η Μερόπη Τζούφη, υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τις διοικητικές και τις τεχνικές υπηρεσίες, τα εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής, καθώς και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου.
Ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο είναι η υποστελέχωση λόγω της πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους τέθηκε επί τάπητος η αξιοκρατική κατανομή του προσωπικού στη βάση της κάλυψη ζωτικών αναγκών του ιδρύματος.

Επιπλέον, έγινε σαφές πως οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου κρατούνται ζωντανές λόγω της προσπάθειας που καταβάλουν οι εργαζόμενοι, ενώ πρέπει να απελευθερωθούν κονδύλια για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών που θέτουν σε δοκιμασία την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Τέλος, εκτενής συζήτηση έγινε με τους εργαζόμενους σχετικά με τη σωστή διαχείριση και την παράταση του ΕΣΠΑ, καθώς και για τα νέα κονδύλια που πρέπει να διατεθούν για την επιστημονική πληρότητα του Πανεπιστημίου και την πρόσληψη νέου επιστημονικού προσωπικού, όπως νέους διδακτορικούς φοιτητές και φοιτήτριες.

Επίσης, την Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη οι υποψήφιοι βουλευτές του Σύριζα Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης με κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη και φίλους του κόμματος παρευρέθηκαν στην Εκδήλωση μνήμης για την ίδρυση της Ανατολής την οποία οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών και η Δημοτική Κοινότητα Ανατολής. 
Στη συνέχεια ο Γιάννης Στέφος επισκέφτηκε το Δημαρχείο του Δ. Δωδώνης όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ντακαλέτση και συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Δήμου. Στο τέλος της περιοδείας του επισκέφτηκε τα χωριά Μουσιωτίτσα και Χάνι Τερόβου.


Αντίστοιχα ο υπ. βουλευτής Γιάννης Καραγιάννης είχε διαδοχικές συναντήσεις με κτηνοτρόφους της Πεδινής, καθώς και με κτηνοτρόφους των περιοχών Βασιλικής και Λογγάδων.
Καταληκτικά,ο υπ. βουλευτής Κώστας Μπασιούκας επισκέφθηκε το πρωί την ΔΕΗ και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους –τεχνικούς της εταιρίας, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο και το απόγευμα είχε συναντήσεις στο Νησί Ιωαννίνων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ