Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες της Κυριακής

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου και   κατά τόπους ενδέχεται να είναι έντονα και να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Την Κυριακή πριν το μεσημέρι το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.
Μετά το μεσημέρι τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία οι Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το βράδυ αργά η Εύβοια. Τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Τη Δευτέρα: Μέχρι νωρίς το πρωί πιθανόν η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες. Μέχρι το απόγευμα η Κρήτη και για λίγο τα Δωδεκάνησα.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου: Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Το Δ.Σ. και οι παίκτες της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του ποδοσφαιριστή Στέφανου Γεράση και προς την ποδοσφαιρική οικογένεια του Π.Α.Ο. Ασβεστοχωρίου.

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641» στη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Το βιβλίο «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641», που έγραψε ο φιλόλογος Δημήτρης Βλαχοπάνος, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου, ημέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το δημαρχείο Αθηνών).

Το βιβλίο αφηγείται την τραγική ιστορία του Αρτινού Εβραίου Ισαάκ Μιζάν, ο οποίος μεταφέρθηκε μαζί με άλλους 351 αδελφούς του στα στρατόπεδα ομήρων Άουσβιτς – Μπιρκενάου, Μπέργκεν – Μπέλζεν κλπ., όπου βίωσε όλη τη φρίκη της ναζιστικής κτηνωδίας και κουβάλησε, επιστρέφοντας ως επιζών στην πατρίδα του Άρτα, όλη την ανείπωτη τραγωδία που περίμενε τα εκατομμύρια Εβραίων στα κρεματόρια. Ο Ισαάκ Μιζάν γεννήθηκε το 1927 στην Άρτα όπου και έζησε ως το έτος 1961, για να πάρει κι αυτός, όπως και η πλειονότητα των υπόλοιπων επιζώντων Εβραίων, το δρόμο για την Αθήνα.
Ο Αρτινός Εβραίος Ισαάκ Μιζάν, ο ήρωας του βιβλίου, ζει σήμερα στη Γλυφάδα.
Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιάννης Μπαλάφας, Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Λαοκράτης Βάσσης, Φιλόλογος – Συγγραφέας, η Κατερίνα Μπαλκούρα, Φιλόλογος – Ιστορικός, και ο Αριστομένης Συγγελάκης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Προλόγισε και συντόνισε ο Βασίλης Τσίρκας, Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντώνης Κοντός, Πρόεδρος Συλλόγου των Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας, ο Γιώργος Δόσης, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ο Κώστας Καρούσος, Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Ελλάδος, και εκπρόσωπος των εκδόσεων «Άπειρος Χώρα».
Την εκδήλωση, η οποία ήταν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, διοργάνωσαν ο Σύλλογος των Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.
Βιντεοσκόπηση - διαδίκτυο Ναπολέων Ροντογιάννης δημιουργός το site  http://www.giannena-e.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από μονοκατοικία στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από μονοκατοικία στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 04 έως 07-09-2016 σε μονοκατοικία στο Τρικόρυφο Θεσπρωτίας , απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα και εργαλεία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Σύλληψη 68χρονου αλλοδαπού για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών σε δασική περιοχή στην Δροσοπηγή Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (19.05.2017) το μεσημέρι σε δασική περιοχή στην Δροσοπηγή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 68χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι σε δασική περιοχή στη Δροσοπηγή Ιωαννίνων, ο 68χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει πεζός δύο τσουβάλια που περιείχαν αρωματικά φυτά και βότανα, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν παίκτες,  διοίκηση και προπονητής του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά προς την οικογένεια του νεαρού ποδοσφαιριστή Στέφανου Γεράση.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και οι παίκτες του Πωγωνάτου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του ποδοσφαιριστή Στέφανου Γεράση και προς την ποδοσφαιρική οικογένεια του Π.Α.Ο. Ασβεστοχωρίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος φαρμακοποιού περιόδου Ιουνίου 2017

Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης έναρξης επαγγέλματος, περιόδου  ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 19-06-2017. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 26-06-2017.
Οι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά στις κατά τόπους  Περιφερειακές Ενότητες
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)  Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4)  Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
 5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας  ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8208807
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)

ΠΗΓΗ: www.php.gov

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι προς τιμή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την Κυριακή 21 Μαΐου 2017


Σύλλογος Γυναικών Κεφαλόβρυσου
Σας προσκαλούμε όλους, και φέτος με μεγάλη μας χαρά, στο παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι που θα διοργανώσει ο Σύλλογός μας, προς τιμή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.
Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην Κεντρική Πλατεία του χωριού μας.
Θα προσφερθεί πιλάφι και θα γλεντήσουμε με την ορχήστρα του Βασίλη Παπαγεωργίου.
Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, το πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Κεφαλοβρύσου.

Σας περιμένουμε!

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (22-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (23-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (24-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (25-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (26-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (27-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή δικαιολογητικών & ορισμός ημερομηνίας εξετάσεων βοηθών φαρμακείων περιόδου Ιουνίου 2017

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών συμμετοχής στις εξετάσεις Βοηθών Φαρμακείου περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ως εξής:
α) Στην Αθήνα και την Πάτρα από 15-05-2017 έως 16-06-2017
β) Στην Θεσσαλονίκη από 15-05-2017 έως 09-06-2017
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πατρών).
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην ΑΘΗΝΑ την 30-06-2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
β) Στην ΠΑΤΡΑ στις 30-06-2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00πμ στο ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ της Φαρμακευτικής του Παν/μίου Πατρών (δίπλα στην Ιατρική κοντά στο Νοσοκομείο Ρίου)
γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την 15-06-2017 ημέρα Πέμπτη & 16-06-2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00π.μ. στις αίθουσες ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ (2ος όροφος κτιρίου Βιολογίας-Φαρμακευτικής) και Δ12 (ισόγειο κτιρίου Φυσικομαθηματικής Σχολής) αντίστοιχα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
5. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
6. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
7. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας
-Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
8. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
9. Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας, Τμ. Β΄: 2132161501.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (22-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό – Ροδαυγή – Πιστιανά.
Τρίτη (23-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Τετάρτη (24-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο – Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (25-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Παρασκευή (26-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα.

Σάββατο (27-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.