Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς: Εγγραφές σπουδαστών για το νέο σχολικό έτος 2012-13

Σπουδαστές θα δεχθεί και για τη νέα σχολική χρονιά το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, το οποίο εδρεύει στους χώρους της ομώνυμης Μονής, κοντά στο Καλπάκι.
Το σχολείο στεγάζεται σε ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα ενταγμένο στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Παρέχει στους μαθητές του πρόγραμμα μαθημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επιπλέον μαθήματα ειδικότητας.
Οι απόφοιτοί του έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ποσοστό 10% επιπλέον των εισακτέων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, οι οποίες προσφέρουν πτυχία ισότιμα των Πανεπιστημιακών Σχολών, στα προγράμματα Ιερατικών Σπουδών, Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης, καθώς και Διαχείρισης εκκλησιαστικών κειμηλίων.
Για τους σπουδαστές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς υπάρχουν επίσης μαθητική Εστία με δωρεάν σίτιση και διαμονή, εργαστήριο Πληροφορικής, βιβλιοθήκη, χώροι άθλησης και αναψυχής.
• Πληροφορίες για εγγραφές – μετεγγραφές στα τηλ.: 26530 – 41285 και 41485 και μέσω e – mail στο: mail@lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr

Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων στους υπολογιστές

500 ευρώ το εκπαιδευτικό επίδομα

Η δράση αναφέρεται στην επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (training vouchers), της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων. Η κατάρτιση θα γίνει σε προγράμματα με αντικείμενο τις Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και περιλαμβάνει την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που αποκτώνται από αυτά.
Διάρκεια
Η διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης είναι 100 ώρες
Εκπαιδευτικές Ενότητες
Χρήση Η/Υ και διαχείριση αρχείων, Επεξεργασία κειμένου, Υπολογιστικά φύλλα, Υπηρεσίες διαδικτύου (Internet & Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο), Βάσεις δεδομένων, Παρουσιάσεις, Υγιεινή & Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας, Προετοιμασία για την αγορά εργασίας (τεχνικές σύνταξης βιογραφικού, ανάπτυξη προσωπικής στρατηγικής, επαγγελματικός προσανατολισμός, τρόποι εξεύρεσης εργασίας προσομοίωση συνέντευξης με τον εργοδότη, βασικές αρχές για εκκίνηση επιχειρηματικότητας, κλπ)
Ωφελούμενοι
Δικαίωμα συμμετοχής στο παρόν πρόγραμμα έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής άνεργοι, που έχουν παρακολουθήσει ή παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ, το τελευταίο ένα (1) ημερολογιακό έτος.
Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης και εντός 30 ημερολογιακών ημερών, ακολουθούν υποχρεωτικές εξετάσεις για την Πιστοποίηση των βασικών δεξιοτήτων χρήσης ΤΠΕ
Εκπαιδευτικό Επίδομα
Οι καταρτιζόμενοι θα εισπράξουν από τον ΟΑΕΔ εκπαιδευτικό επίδομα 500€ μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και την υποχρεωτική συμμετοχή στις εξετάσεις/επανεξετάσεις Πιστοποίησης
Κριτήρια Επιλογής
Τα κριτήρια επιλογής των ανέργων είναι η ηλικία και η διάρκεια ανεργίας του υποψηφίου.
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής έως 25 Μαΐου 2012 στην παρακάτω διεύθυνση https://www.voucher.gov.gr/program/application-form/id/1

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Πονοκέφαλος» οι εκλογές

Αν τελικά οι εξετάσεις μετακινηθούν και φτάσουμε στον Ιούλιο, το υπουργείο θα πρέπει να καταβάλει σεβαστό ποσό για υπερωρίες εκπαιδευτικών

Αμέσως μόλις μπήκε στο υπουργείο Παιδείας σήμερα η νέα υπουργός, κα Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, κάλεσε σύσκεψη για τις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου.

Το κύριο ζήτημα συζήτησης με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν το θέμα της μετακίνησης των ημερομηνιών διεξαγωγής τμήματος των εξετάσεων, στην περίπτωση που, όπως όλα δείχνουν, στις 17 Ιουνίου θα έχουμε τη διεξαγωγή των εκλογών.
Μάλιστα, ακούστηκε ότι η μετακίνηση θα είναι περίπου 3 ή 4 ημέρες.
Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι κυρίως το θέμα του χρόνου, γιατί αν τελικά οι εξετάσεις μετακινηθούν και φτάσουμε στον Ιούλιο, το υπουργείο θα πρέπει να καταβάλει σεβαστό ποσό για υπερωρίες εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν αποκλείεται να παραταθεί η διαδικασία, κάτι που συνεπάγεται προηγουμένως συνεννόηση με τους καθηγητές. Ήδη, η υπουργός ζήτησε να μιλήσει με την ΟΛΜΕ, ενώ κάλεσε την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου να μελετήσει επακριβώς το κόστος της όλης διαδικασίας. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας αναμένει επισήμως την ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών.
Η κ. Κιάου μίλησε σήμερα στους υπαλλήλους του υπουργείου, από τους οποίους ζήτησε να έχουν στενή συνεργασία, ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλήνιες, ενώ επισήμανε ότι αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς.

ΦΙΛΙΩ ΝΟΚΑ-ΖΑΡΑΧΗ: Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι όλος ο μηχανισμός είναι έτοιμος για να διασφαλίσει το αδιάβλητο των διαδικασιών και την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων.
«Καλούμε τους υποψήφιους της Περιφέρειάς μας να αντιμετωπίσουν αυτές τις μέρες της μεγάλης προσπάθειας με ηρεμία, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Τους υπενθυμίζουμε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορούν να πετάξουν. Ούτε και οι ίδιοι δεν το ξέρουν, προτού ανοίξουν τα φτερά τους.
Ας δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με δύναμη ψυχής και επιμονή στο στόχο τους!
Καλούμε επίσης τους γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μας να συνεχίσουν με ψυχραιμία, δύναμη και διακριτική παρουσία την πολύπλευρη στήριξη των παιδιών τους.
Καλή επιτυχία σε όλους!», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η κα Νόκα - Ζαχαράκη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 54.560,94 ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (17-05-2012) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 56χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος σιδηροκατασκευών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 54.560,94 ευρώ.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 52χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο μελισσοκομίας

Δελτίο Τύπου
Ξεκινά την 21η Μαΐου το σεμινάριο Αμπελουργίας.



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Μελισσοκομίας στον Δήμο Πωγωνίου από τις 30.04.2012-14.05.2012 .
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη (πλέον των 40 ατόμων συμμετείχαν καθημερινά) και ο Δήμος ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες εκείνων που ήθελαν να αποκομίσουν τις πρώτες γνώσεις στο αντικείμενο της μελισσοκομίας.


Οι τρείς επισκέψεις σε «Μελλισοκομία» και στο «Τυποποιητήριο Μελιού» (Νεγράδες, Πωγωνιανή, Θεσπρωτία) επέτρεψαν στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο παραγωγής και τυποποίησης του μελιού.

Ο Δήμος ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του και πιστεύει πως η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει την ανάγκη για την δημιουργία υποδομών στην περιοχή του Πωγωνίου όσον αφορά την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους ότι την Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 ξεκινάει στον Δήμο Πωγωνίου - Τ.Κ.Καλπακίου το σεμινάριο Αμπελουργίας που θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Πληροφορίες-Δήμος Πωγωνίου: Δ. Γκαρτζονίκας, Τηλ: 2653360112 -6937484444

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο


Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 84.112,93 ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (17-05-2012) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 56χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εταιρείας πλυντηρίων ρούχων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 84.112,93 ευρώ.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 56χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

«Πράσινο» για την αποστολή του ΕΤΑΚ 2009

Ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να σταλούν τα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ 2009 τα οποία, είναι μεν έτοιμα από τα τέλη του περασμένου έτους, αλλά υπό την προοπτική της κάλπης είχαν μείνει στα αζήτητα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης και υπό την πίεση της αύξησης των εσόδων, αποφασίστηκε η άμεση αποστολή τους.
Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ανακοίνωση από το μέγαρο Μαξίμου, με την οποία ωστόσο το πρωθυπουργικό γραφείο σπεύδει να διαψεύσει φήμες που κυκλοφόρησαν για την χρονική επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε πράγματι συζήτηση για την κατάσταση της Οικονομίας και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών.
Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα ενημερώσει λεπτομερώς, σύντομα, για την πορεία των εσόδων και των δαπανών, αφού προηγουμένως λάβει αναλυτικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Επισημάνθηκε επίσης ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός δεν πρέπει να δείξει σημάδια χαλαρότητας –όπως συνήθως συμβαίνει σε προεκλογικές περιόδους– ειδικά στις παρούσες συνθήκες.
Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά και στο ΕΤΑΚ, δίχως να υπάρξει αναλυτική εξέταση του θέματος και δίχως να δοθεί οιαδήποτε συγκεκριμένη εντολή από τον Πρωθυπουργό στον υπουργό Οικονομικών. Επίσης δεν συζητήθηκε το ζήτημα της χρονικής επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων.
Η ΓΓΠΣ είναι έτοιμη να αποστείλει συνολικά 270.000 ραβασάκια προς ισάριθμους φορολογούμενους οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλλουν Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009 ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Μετά τα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ 2009, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν ραβασάκια για :
Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα πληρώσουν ΦΑΠ για το 2010.
Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Θα πληρωθεί από περίπου 600.000 φορολογούμενους που κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
Όσον αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων πάντως, το λεγόμενο «χαράτσι» οι φορολογούμενοι θα ηρεμήσουν τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές καθώς όπως λένε στελέχη της ΔΕΗ, οι επόμενοι λογαριασμοί θα είναι χωρίς χαράτσι (για το 2012) και οι επιβαρύνσεις θα επανέλθουν – αν δεν καταργηθούν από τη νέα κυβέρνηση όταν προκύψει- μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.


ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Μείωση εσόδων 20% στις εισπράξεις φόρων

Ολοκληρωτική καθίζηση εμφανίζουν οι εισπράξεις φόρων λόγω της παρατεταμένης ακυβερνησίας της χώρας, με συνέπεια τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών να δείχνουν μείωση πάνω και από 20% των κρατικών εσόδων στο α΄δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Τα μηνύματα από τις εφορίες δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι αναβάλλουν την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων, την ίδια ώρα όμως που και το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει στις καλένδες την αποστολή των ειδοποιητηρίων.
Για παράδειγμα, το δημόσιο συνεχίζει να καθυστερεί να αποστείλει εκκαθαριστικά για εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ από φόρους ακινήτωνπερασμένων ετών (ΕΤΑΚ 2009, ΦΑΠ 2010 και 2011) και αναβάλλει επί μήνες την αποστολή τους αν και είναι ήδη έτοιμα επειδή επίκεινται εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Ζανιάς ενημέρωσε σχετικά το υπουργικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση είναι πλέον οριακή, όχι μόνο εν σχέσει με τους στόχους στο Μνημόνιο, αλλά και για αυτήν ακόμα την κάλυψη τρεχουσών δαπανών του δημοσίου.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο υπουργός Οικονομικών ζητά να έχει συνεχή ενημέρωση από τις υπηρεσίες για την πορεία των εσόδων και των ταμειακών διαθεσίμων, δίνοντας έμφαση στην συγκράτηση των δαπανών, στη λογική πως «ό,τι δεν εισπράττεται από φόρους, θα κόβεται από τις κρατικές δαπάνες».
Άμεσα πάντως, πριν τα τέλη του μηνός και αφού αποκτήσει πλήρη εικόνα της κατάστασης, ο κ.Ζανιάς θα πρέπει να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό ποια από τα προειλημμένα εισπρακτικά μέτρα θα πρέπει επισπευσθούν.
Η ΔΕΗ για παράδειγμα δεν έχει λάβει ακόμα το πράσινο φως για να ενσωματώσει στους λογαριασμούς της το Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, με αποτέλεσμα οι παρτίδες που ταχυδρομήθηκαν μετά τις 15 Μαΐου να μην έχουν περιλάβει ούτε αυτή τη φορά την α΄δόση που έπρεπε να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Καθώς η αποστολή λογαριασμών δρομολογήθηκε ήδη, διαφαίνεται πλέον πως η 1η δόση θα εισπραχτεί στο β΄εξάμηνο του 2012 και έτσι, είτε η 5η δόση θα εισπραχτεί στις αρχές του 2013, είτε το ΕΕΤΗΔΕ θα χρειαστεί να «συμπτυχθούν» οι δόσεις από 5 σε 4 για να εισπραχτούν τα έσοδα μέσα στη φετινή χρονιά.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αναζητείται 23χρονος ημεδαπός για οπλοχρησία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, στο Αβγό Ιωαννίνων


Αναζητείται 23χρονος ημεδαπός ο οποίος χθες (16/05/2012) το βράδυ στο Αβγό Ιωαννίνων, χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησε και προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και στην οικία 47χρονου ημεδαπού, με τον οποίον είχε προσωπικές διαφορές.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 73χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 35.027,11 ευρώ.


Συνελήφθη, σήμερα (17-05-2012) το πρωί στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 73χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 35.027,11 ευρώ.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 73χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Η άσκηση της εξουσίας και της διοίκησης

Γράφει ο Μανούρης Παναγιώτης

Φταίνε αυτοί που εξουσιάζουν και διοικούν...

Για αρκετό καιρό ακούμε τους διάφορους ειδήμονες, να στέφονται κατά των δημοσίων υπαλλήλων και να τους επιρρίπτουν το σύνολο των ευθυνών για την κατάσταση που επικρατεί στην λειτουργία του δημόσιου τομέα της χώρας μας.
Όμως, οι εργαζόμενοι φέρουν την μεγάλη ευθύνη, για την γραφειοκρατία και όλα τα άλλα δεινά;
Έχουν και οι εργαζόμενοι- κάποιοι, όχι όλοι- μερίδιο ευθύνης, αλλά δεν είναι αυτοί που ευθύνονται κατά κύριο λόγο.
Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν αυτοί που άσκησαν και ασκούν εξουσία σε κάθε βαθμίδα. Αυτοί που άσκησαν και ασκούν διοίκηση ιδίως σε τομείς που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών. Κυρίως έχει να κάνει με την νοοτροπία μερικών αιρετών και μη, που όταν αναλαμβάνουν κάποια θέση εξουσίας, θεωρούν τον εαυτό τους ειδήμονα και πρίγκιπα και την κάθε υπηρεσία, Φορέα και δημόσια - κοινωφελή επιχείρηση «τσιφλίκι» τους. Και τι καλύτερο παράδειγμα απ’ την κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η νοοτροπία αυτή δυστυχώς διακατέχει και αρκετά στελέχη της, ανεξάρτητα αν προέρχονται απ’ τον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα, που προδίδουν την εμπιστοσύνη των πολιτών που τους τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και τον ίδιο τον ηγέτη τους που τους τίμησε με αξιώματα.
Προεκλογικά διακηρύσσουν τις αρχές τις αξιοκρατίας, της ίσης μεταχείρισης πολιτών και εργαζομένων, του σεβασμού και της τήρησης της νομιμότητας και μετεκλογικά όταν εκλέγονται και αναλαμβάνουν καίρια πόστα πράττουν ακριβώς τα αντίθετα και τους μεθά η αλαζονεία της εξουσίας.
Το βέβαιο είναι βέβαια ότι πάντα για αυτούς αργά ή γρήγορα έρχεται η σκληρή τιμωρία των πολιτών που με την ψήφο τους στέλνουν στο περιθώριο.
Μόνο που η ζημιά που προκαλούν είτε στο Κράτος, είτε στον –κάθε- Δήμο ή Φορέα, αρκετές φορές δεν αποκαθίσταται.
Και πάλι τότε τον λογαριασμό καλούνται να τον πληρώσουν οι εργαζόμενοι και –κατ’ επέκταση- οι πολίτες…
Τα παραπάνω δυστυχώς έχουν σε ένα βαθμό, βάση αναφοράς και στην περιοχή μας…
Ο νοών νοείτω…

ΑΡΤΑ: Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ καταγράφηκε λίγο πριν τις 1:30 τα ξημερώματα, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καναλακίου και 29 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρτας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.