Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς: Εγγραφές σπουδαστών για το νέο σχολικό έτος 2012-13

Σπουδαστές θα δεχθεί και για τη νέα σχολική χρονιά το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, το οποίο εδρεύει στους χώρους της ομώνυμης Μονής, κοντά στο Καλπάκι.
Το σχολείο στεγάζεται σε ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα ενταγμένο στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Παρέχει στους μαθητές του πρόγραμμα μαθημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επιπλέον μαθήματα ειδικότητας.
Οι απόφοιτοί του έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ποσοστό 10% επιπλέον των εισακτέων στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, οι οποίες προσφέρουν πτυχία ισότιμα των Πανεπιστημιακών Σχολών, στα προγράμματα Ιερατικών Σπουδών, Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης, καθώς και Διαχείρισης εκκλησιαστικών κειμηλίων.
Για τους σπουδαστές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς υπάρχουν επίσης μαθητική Εστία με δωρεάν σίτιση και διαμονή, εργαστήριο Πληροφορικής, βιβλιοθήκη, χώροι άθλησης και αναψυχής.
• Πληροφορίες για εγγραφές – μετεγγραφές στα τηλ.: 26530 – 41285 και 41485 και μέσω e – mail στο: mail@lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr