Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΝΙΤΣΑ: Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση, την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Θεία Λειτουργία για τα παιδιά των Σχολείων

Επιστροφή στις νίκες με τεσσάρα για τον Α.Σ. Καλπακίου

Φωτό: Bilias Kokkinopoulos
*Ο Α.Σ. Καλπακίου, με γκολ του Μπονόβα και χαν-τρικ του Κατσαβριά, φιλοδώρησε  την Λαψίστα με τέσσερα γκολ το απόγευμα του Σαββάτου στην έδρα του.
Τα αποτελέσματα της 26ης  αγωνιστικής:
Α.Σ. Καλπακίου -Λαψίστα 4-0
Πίνδος Κόνιτσας -Σερβιανά 1-1
Α.Ο. Βελισσαρίου-Α.Ε. Μικρασιατών 4-0
 Α.Ο. Ανατολής-Χαροκόπι 5-0
Κόντσικα -Ατρόμητος '95 4-0
Κάστρο-Προοδευτική Περάματος 0-2
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014
ΠΑΟ Κρύας -Πεδινή 3-0
Κουτσελιό-Θύελλα Ελεούσας 1-0
Θύελλα Κατσικά-Ροδοτόπι 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (26η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 54
2. Α.Ο. Ανατολής: 52
3. Θύελλα Ελεούσας: 50 
4. Α.Ο. Βελισσαρίου: 50
5. ΠΑΟ Κρύας: 48   
6. Προοδευτική Περάματος: 47
7. Κουτσελιό: 38    
8. Πίνδος Κόνιτσας: 38    
9. Χαροκόπι: 37  
10. ΠΑΣ Κάστρο: 37 
11.  Α.Ε. Μικρασιατών: 36  
12. Α.Σ. Καλπακίου: 35 
13. Θύελλα Κατσικά: 33 
14. Ροδοτόπι: 32 
15. Κόντσικα: 30
16. Ατρόμητος '95: 15
17. Λαψίστα: 8
18. Πεδινή: 7 

Μουσική εκδήλωση στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ.

Μουσική εκδήλωση στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ..
Στην μουσική αυτή βραδιά τα Κρητικά τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Σταύρος Ψαρουδάκης, στη λύρα και το τραγούδι, και ο Κυριάκος Σταυριανουδάκης στο λαούτο και το τραγούδι, ενώ τα Ηπειρώτικα ο Δημήτρης Υφαντής στο λαούτο και το τραγούδι, ο Νίκος Τάσης στο κλαρίνο, ο Κώστας Καραπάνος στο βιολί, ο Φώτης Παπαζήκος, στο λαούτο και το τραγούδι, και ο Μιχάλης Σκόρδος στα κρουστά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνέλευση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. στα Κάτω Ραβένια

Καλούνται τα μέλη της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ σε συνέλευση, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στα Κάτω Ραβένια με θέμα:
*Οικονομική και πολιτική κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Πωγώνι.

*Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές, ευρωεκλογές, και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέες αλλαγές στο φορολογικό

Ακατάσχετο μισθών 1.500 ευρώ, πρόστιμα από 100 ευρώ, εκτός Ε1 οι τόκοι έως 250 ευρώ

 Από τα 100 ή 250 ευρώ, αντί για 1.000, ξεκινά την Δευτέρα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα για τα νέα μειωμένα πρόστιμα της εφορίας. 
Με εντολή του πρωθυπουργού και μετά από παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, στο υπουργείο Οικονομικών ξαναγράφουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με πρόστιμα χαμηλότερα και από τα περίπου 400 - 800 ευρώ, όπως αρχικά σχεδιαζόταν.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, αν και η διαπραγμάτευση με την Τρόικα μπορεί να οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση ή αλλαγές στα χρηματικά όρια.

''Επινίκια'' της πετυχημένες εκδηλώσεις «Η Πίτα της «Ηπειρώτισσας 2014» διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου

Πετυχημένη πέρα για πέρα ήταν η εκδήλωση ''Η Πίτα της Ηπειρώτισσας 2014'' του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου, που διοργανώθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Μια εκδήλωση που χειροκροτήθηκε πολύ θερμά από τους 1.000  και πλέον θεατές που παρευρέθηκαν, αλλά και τα δεκάδες  μέσα ενημέρωσης που την αξιολόγησαν, σχολιάζοντας θετικά και κολακευτικά για την ποιότητα της και την συμμετοχή των Ηπειρωτισσών της  αποδημίας των Αθηνών.

Η διαδικασία της μεταδημότευσης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Σύμφωνα με το Π.Δ 497/1991 και το αρθ. 13 του Ν. 3242/2004 η μεταδημότευση είναι εφικτή όταν κάποιος κατοικεί το λιγότερο δύο χρόνια σε ένα δήμο κι αυτό αποδεικνύεται με δύο λογαριασμούς ΔΕΚΟ, εκ των οποίων ο ένας θα πρέπει να είναι  διετίας κι ο άλλος πρόσφατος ή από δύο φορολογικές δηλώσεις.
Αφού εκδοθεί η βεβαίωση κατοικίας, οι ενήλικες που μεταδημοτεύουν συμπληρώνουν αιτήσεις και τις προσκομίζουν ή αναζητά ο δήμος αυτεπάγγελτα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και ληξιαρχική πράξη γέννησης.
Αν δεν έχουν ανοίξει μερίδα διότι είναι νεόνυμφοι, χρειάζονται τα παρακάτω πιστοποιητικά: πιστοποιητικό γέννησης, ληξιαρχική πράξη γέννησης και ληξιαρχική πράξη γάμου, πιστοποιητικό γέννησης, ληξιαρχική πράξη γέννησης και ληξιαρχική πράξη γάμου.

Οι γονείς για λογαριασμό των ανηλίκων τέκνων υποβάλουν τη δήλωση Ε9

Το υπουργείο Οικονομικών, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι οι γονείς ανήλικων τέκνων με περιουσία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων.

Η διευκρίνιση αφορά την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για το Ε9 στην οποία αναφέρονταν ότι « η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανηλίκου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου».

Κατ' εκτίμηση έξτρα φόρος σε όσους δεν κάνουν δήλωση

Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα υπολογίζει και θα στέλνει σε όσους φορολογούμενους δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις «ραβασάκι» υπολογίζοντας  κατ' εκτίμηση τον φόρο.
Ο μοναδικός τρόπος για να ακυρώσει ο φορολογούμενος τον κατ' εκτίμηση φόρο θα είναι να υποβάλει τη δήλωση.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη  στη Βουλή, ο φόρος αυτός θα είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με τον κανονικό προκειμένου να αναγκαστεί ο φορολογούμενος, προφανώς σε κατάσταση σοκ, την επόμενη ημέρα από την ειδοποίηση του εκτιμώμενου φόρου να κάνει δήλωση.

Όσο καθυστερεί θα είναι εις βάρος του, καθώς σε έναν εικονικό φόρο θα αρχίσουν να τρέχουν πρόστιμα και προσαυξήσεις αν δεν πληρωθεί.