Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ»: Ετήσια χοροεσπερίδα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 13:30

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ» διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 13:30, στο Μεζεδοπωλείο ο «Χοχλιός».

Δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία Νοεμβρίου

 


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου,  η κλήρωση της φορολοταρίας αποδείξεων για τον μήνα Οκτώβριο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τα μηνιαία χρηματικά έπαθλα είναι έως 50.000 ευρώ και υπάρχει μια ετήσια κλήρωση όπου 12 τυχεροί φορολογούμενοι θα κερδίσουν 100.000 ευρώ ο καθένας. Κάθε έτος θα διεξάγονται 12 κληρώσεις σε μηνιαία βάση και μία σε ετήσια.

Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι είναι τα εξής:

1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ

5 τυχεροί κερδίζουν 20.000 ευρώ ο καθένας

50 τυχεροί κερδίζουν 5.000 ευρώ ο καθένας

500 τυχεροί κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.

Δείτε εδώ αν κερδίσατε: https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Δήμος Πωγωνίου: Εντάχθηκε στο πράσινο ταμείο η «ανάδειξη περιοχής Ντοβρίτσι»

 


Με στόχο να γίνει ευρέως γνωστή η πλούσια φυσική ομορφιά της λίμνης Ριαχόβου, της δεύτερης λίμνης της περιοχής, και να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης ενέταξε ο Δήμος Πωγωνίου σχετική δράση στο Πράσινο Ταμείο.

Το έργο «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” στην Κοινότητα Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά», με προϋπολογισμό μελέτης 278.254,00€ με Φ.Π.Α.24%, εντάχθηκε στο  Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2021, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» και θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση του προγράμματος αλλά και με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για ανάδειξη του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής ώστε ο Δήμος Πωγωνίου να αποτελέσει τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζόπαγκοι, ψησταριές, κιόσκια κ.λπ.), θα γίνουν καθαρισμοί βλάστησης και διαμορφώσεις χώρων εστίασης (πικ-νικ), σήμανση διαδρομών και χώρων καθώς και διαμόρφωση μονοπατιών περιμετρικά της μικρής λίμνης που υπάρχει κοντά στον οικισμό του Ριαχόβου και μεταξύ των χώρων αναψυχής.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του έργου για την ανάδειξη της περιοχής «Ντοβρίτσι» θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος αναψυχής μεγάλης έκτασης περιμετρικά της λίμνης που θα καταλήγει στην Κοινότητα Ιερομνήμης, περιοχή στην οποία έχουν γίνει ανάλογες παρεμβάσεις μέσα από το έργο «Αξιοποίηση περιοχής νερόμυλου Ιερομνήμης  Δ.Ε. Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού 200.000,00€.

Κοινό των Ηπειρωτών: Εγκληματική κυβερνητική απόφαση η εγκατάσταση «ασφαλτικών» στη Λωρίδα Σαγιάδας

 


Έκπληκτη η τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας και φορείς της Ηπείρου πληροφορήθηκαν την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εγκρίνει την εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου, με πρόβλεψη τροφοδοσίας διά θαλάσσης και δημιουργία λιμενικών εγκαταστάσεων, στη Λωρίδα Σαγιάδας, στον πυρήνα της ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) Θεσπρωτίας.

Σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αρμόδια

Υπουργεία, προκαλούν, με αποφάσεις σαν κι αυτή, την υποβάθμιση της Ηπείρου με τον περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες να παρακολουθούν ως θεατές, αν όχι χειροκροτητές, των κυβερνητικών αποφάσεων.

Κόνιτσα: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε μετά από πυρκαγιά στην οικία της

 


Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε σε οικία, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων κατά τις πρωινές ώρες σήμερα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα..

Οι νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του Δεκεμβρίου

 


Ο Υπουργός Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τις νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του μηνός  Δεκεμβρίου 2022.

Επιδοτήσεις Δεκεμβρίου, ηλεκτρικό ρεύμα.

Οικιακά τιμολόγια

Σε όλες τις παροχές χωρίς κριτήρια η επιδότηση για το Δεκέμβριο διαμορφώνεται ως εξής:

  • έως 500MWh 221 ευρώ, αφορά το 90% των νοικοκυριών
  • έως 1000MWh 171 ευρώ, αν νοικοκυριό μειώσει και 15% κατανάλωση η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ
  • πάνω από 1000MWh 81 ευρώ, αφορά το 2% των νοικοκυριών ισχύει το μπόνους.
  • Κοινωνικό τιμολόγιο

    Απορρόφηση του 100% της αύξησης, με επιδότηση 269 ευρώ ανά μεγαβατώρα

    Φυσικό αέριο

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Αναγέννηση (Π.Α.Ο. Κουτσελιού-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 26-11-22/15:00)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ  ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ

ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ


Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής       

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)     

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:00)

Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:30)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Ο.ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (15:00)

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ  (15:00)

Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:00)

Απάντηση Στέλιου Κουκουλάρη σε δημοσίευμα του www.protagon.gr

 


Απάντηση στα όσα αναφέρονται στο χρονογράφημα της κ. Ρέας Βιτάλη με τίτλο «Μία Κιβωτός Τύψεις» στην ιστοσελίδα www.Protagon.gr  σχετικά με το Δήμο και τους κατοίκους, απέστειλε στον εκδότη και διευθυντή του ηλεκτρονικού μέσου ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.

Η επιστολή έχεις ως εξής:

"Κύριε Διευθυντά,

Με λύπη μας ενημερωθήκαμε και διαβάσαμε το χρονογράφημα της συνεργάτιδάς σας κ. Ρέας Βιτάλη, με τίτλο «Μία Κιβωτός Τύψεις», στις 19/11/2022, στην ιστοσελίδα Protagon.gr, που προκάλεσε οργή και θυμό στους συνδημότες μας στην Πωγωνιανή.

Δεν κατανοούμε την εικόνα που μεταφέρει για το χωριό, ένα χωριό που κόντρα στου καιρούς δημιουργεί πολιτιστική, εκπαιδευτική και οικονομική δραστηριότητα, που αυξάνει σταδιακά τον πληθυσμό του και στηρίζεται από τους μόνιμους αλλά και τους χιλιάδες ετεροδημότες πολίτες του.

Δεν γνωρίζετε την εκπαιδευτική ιστορία του χωριού από το 1924 έως σήμερα, αλλά θα αρκούσε μια ερώτηση σ’  ένα από τα χιλιάδες παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις δομές κι αποφοίτησαν από τα σχολεία για τις αναμνήσεις τους από το χωριό για να σχηματίστε την πραγματική εικόνα.

4η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε. Κληματιάς-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 27-11-22/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (Συνθετικό)

ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:00)

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)        

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)    

Περιφέρεια Ηπείρου: 1η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Ήπειρος 2021-27, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου

 


Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027.

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα Ήπειρος για τη νέα Προγραμματική Περίοδο και η Εξειδίκευση των δράσεων του.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Du Lac» με ώρα έναρξης 9:30 π.μ. (Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου).

6η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης

Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020

Την ίδια ημέρα (Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022), θα πραγματοποιηθεί η 6η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020, όπου θα παρουσιαστεί η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος, καθώς και η πρόοδος υλοποίησης ειδικών δράσεων (Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, ΟΧΕ Αρχαίων Θεάτρων, ΣΒΑΑ Δήμου Ιωαννιτών).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

 


Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, 09:00-15:00.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Προκαλούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες;

 


Η ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφόρησης καθιστά όλο και πιο εύκολη την πρόσβαση στο διαδίκτυο παγκοσμίως. Αυτή η εξέλιξη έχει οδηγήσει και στην έκρηξη της χρήσης των smartphones και των social media, τα οποία γίνονται ολοένα πιο δημοφιλή μέσα επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Η εκτεταμένη ενασχόληση των ανθρώπων με αυτά, ωστόσο, έχει αρνητικό αντίκτυπο σε διάφορες πτυχές της ζωής.

Όπως αποκάλυψε μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Sexual Medicine, η προβληματική χρήση τους έχει επιπτώσεις και στη σεξουαλική υγεία. Δημοφιλή sites, όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram συγκεντρώνουν την προσοχή των ατόμων που διψούν για επικοινωνία μερικές φορές σε βαθμό που τους γίνεται εξάρτηση (η οποία σπανίως γίνεται αντιληπτή) με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τη φυσιολογική ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής, αφού το 71% των χρηστών του διαδικτύου (που υπερβαίνει το 95% των ατόμων ηλικίας 15-24 ετών στις αναπτυγμένες χώρες και το 67% στις αναπτυσσόμενες) είναι και χρήστες των εν λόγω ιστοτόπων. Ο αριθμός όσων καθημερινά μπαίνουν σε αυτούς υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 3 δισεκατομμύρια άτομα!