Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πρόγνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από αύριο Πέμπτη 24 έως και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προβλέπει από αύριο, Πέμπτη (24-1-2013) έως και την Παρασκευή (25-1-2013) επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με καταιγίδες σε όλη την περιοχή της Ηπείρου, ακόμη και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά.
Πιο αναλυτικά:
- Την Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.
- Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα θα επεκταθούν στη Νότια Πελοπόννησο, τη Δυτική Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Τέλος τα μειωμένα τιμολόγια για τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ

Οριστικό τέλος μπαίνει στο μειωμένο τιμολόγιο των εργαζομένων στη ΔΕΗ μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την απόφαση του υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη, σύμφωνα με την οποία το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος αποτελεί «εισόδημα υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος».
Οριστικό τέλος μπαίνει στο μειωμένο τιμολόγιο των εργαζομένων στη ΔΕΗ μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την απόφαση του υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη, σύμφωνα με την οποία το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος αποτελεί «εισόδημα υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος».
Έτσι καταργήθηκε στην πράξη με νομοθετική ρύθμιση το μειωμένο τιμολόγιο που έπαιρναν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ από τη δεκαετία του 1960, ενώ με υπουργική απόφαση της 7ης Νοεμβρίου 1990 καθορίσθηκαν τα ανώτερα όρια κατανάλωσης με μειωμένο τιμολόγιο. Σημειωτέον ότι, το 1982 η Νομική Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών είχε κρίνει ως φορολογητέο εισόδημα το μειωμένο τιμολόγιο.
Όμως, ένα χρόνο αργότερα, το 1983, η Διεύθυνση Δικαστικού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχε τελείως διαφορετική άποψη: το μειωμένο τιμολόγιο δεν πρέπει να φορολογείται και δεν αποτελεί πρόσθετη αμοιβή, καθώς χορηγείται «εξ ελευθεριότητος» του εργοδότη (ΔΕΗ), κάτι που δέχθηκε η τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, απόφαση που ίσχυσε μέχρι πρόσφατα – δηλαδή για περίπου 30 χρόνια.
Για το θέμα αυτό ήδη είχε κάνει σχετική δήλωση ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν υφίσταται πλέον θέμα μειωμένων τιμολογίων για το προσωπικό της ΔΕΗ, καθώς με νομοθετική ρύθμιση το μειωμένο τιμολόγιο θεωρείται εισόδημα και για το λόγο αυτό φορολογείται».

ΠΗΓΗ:  www.iefimerida.gr

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών που διαπράχθηκαν από τα μέλη σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών, που συνελήφθησαν πρόσφατα από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων

Μετά την πρόσφατη εξάρθρωση οργανωμένης σπείρας, για σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα με πεδίο δράσης τα Ιωάννινα και την Άρτα και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, προέκυψε η εμπλοκή μελών της σπείρας και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και των στοιχείων της έρευνας,
· ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή της σπείρας και σε άλλες επτά διαρρήξεις σπιτιών (στο Σταυράκι, την Ανατολή και το Μαντείο Ιωαννίνων), από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.
· προσδιορίστηκε ότι η συγκρότηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2012, με σκοπό τη διάπραξη κάθε είδους κλοπών και διαρρήξεων.
 Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Οι εξαγωγές δίνουν «ανάσα» σε Ηπειρώτες κτηνοτρόφους

Θα πάνε καλύτερα εάν μειωθούν και οι τιμές στις ζωοτροφές

Προσπαθεί να …προλάβει τις απεργίες αγροτών το Υπουργείο


Την άποψη, ότι οι εξαγωγές αγροτικών και κυρίως κτηνοτροφικών προϊόντων μπορούν να δώσουν σημαντική «ανάσα» στην Ηπειρωτική οικονομία εκφράζουν το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι παραγωγοί, που διαβλέπουν πολλές και σημαντικές προοπτικές δραστηριοποίησής τους στο εξωτερικό.
Από τη στιγμή που η κατάσταση στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμο στάδιο και η οικονομία της χώρας είναι… βουτηγμένη στην αβεβαιότητα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι και κυρίως οι νέοι κοιτούν προς Ευρώπη, αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες, μέσω των οποίων μπορούν να έρθουν απ’ ευθείας σε επαφή με τους πελάτες τους. Στην Ήπειρο, ήδη οι τρεις ιδιωτικές γαλακτοβιομηχανίες («Δωδώνη», «Ήπειρος», «Μινέρβα») εξάγουν, όμως πλέον τον ίδιο δρόμο παίρνουν και πολλοί μικρότεροι παραγωγοί.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου, ανεβάζει την ''Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα'', στις Βρυξέλλες, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ

Ο Σύλλογος  Ηπειρωτών Βελγίου με πολύχρονη και συνεχή παρουσία και στα δρώμενα της απόδημης  Κοινότητας  μας,  κάνει  ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση  της  πολιτιστικής του παρέμβασης. Αποφάσισε να ανεβάσει στις 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:30 στο θέατρο Σαν Μισέλ  στις Βρυξέλλες  την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ένα από τα σημαντικότερα έργα  της Εκκλησιαστικής, αλλά και της Ελληνικής γενικότερα γραμματείας.
Το έργο σε ποιητική απόδοση, μουσική και σκηνοθεσία  του πολυδιάστατου  Ηπειρώτη καλλιτέχνη Νίκου Παπακώστα, με τεράστια παρουσία στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή, παρουσιάζεται  υπό την αιγίδα ενός από τους κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς  της Ελλάδος, του Ιδρύματος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.
Πρωταγωνιστούν κατά σειρά εμφανίσεως:
Νίκος Παπακώστας           ΑΦΗΓΗΤΗΣ
Δανάη Παπουτσή              ΠΝΕΥΜΑ
Περικλής Κασσανδρινός    ΑΓΓΕΛΟΣ
Δημήτρης Τσολάκης          ΣΚΙΑ ΘΕΟΥ

Ομάδα χορού:
 Μάρω Αγρίτη
Ράνια Αηδώνη
Θέμης Αμοιρίδης
Άννα Βασιλείου
Θέμης Μητρόπουλος
 Ποιητική απόδοση, Σκηνοθεσία και Μουσική: Νίκος Παπακώστας
Σκηνογραφία: Μιχάλης Αθανασιάδης
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιάννης Παπαϊωάννου
Εικαστική δημιουργία: Stam Bside,
Φωτισμοί: Tάκης Ποδαρόπουλος,
Ηχητικά εφέ βίντεο: Panas
Η Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα  που έχει αποσπάσει διθυραμβικές  κριτικές από σύσσωμο τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο της χώρας είναι μια διαδραστική και  πολυεπίπεδη παράσταση σε μορφή σύγχρονης μινιμαλιστικής  τραγωδίας, που συνδυάζει  το θέατρο και τη μουσική με το βίντεο  και τις εικαστικές δημιουργίες των μεγάλων ζωγράφων της ανθρωπότητας,  που ασχολήθηκαν με την Αποκάλυψη από 950 μΧ μέχρι και τον εικοστό αιώνα. (Michelangelo, Rafael, Tintoretto, Albrecht Dürer, Gustav Dore, William Blake, Hieronymus Bosch, Jan Brueghel, Hubert van Eyck, Diego Velázquez,  Francisco de Goya και πολλούς άλλους).

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών ''Παραδοσιακή Φλόγα'', διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 21:00, στην κλειστή αίθουσα της Ραδιοφωνίας, οδός Πριάμου, Ίλιον

Marc: Προβάδισμα 0,2% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Μικρό προβάδισμα 0,2% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ η νέα μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε 1.054 νοικοκυριά, το διάστημα 18-21 Ιανουαρίου, έχουμε:
ΝΔ: 22,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,3%
Χρυσή Αυγή: 9,7%
ΠΑΣΟΚ: 5,7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,6%
ΚΚΕ: 4,3%
Ακόμη, το Άλλο Κόμμα βρίσκεται στο 5,2%, το Άκυρο - Λευκό και η Αποχή στο 10,2%, ενώ η Αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,2%.
Αντίστοιχα, τα ποσοστά στο ίδιο ερώτημα, αλλά επί των εγκύρων, διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 28,2%, ΣΥΡΙΖΑ 27,9%, Χρυσή Αυγή 12,2%, ΠΑΣΟΚ 7,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,0%, ΔΗΜΑΡ 5,8%, ΚΚΕ 5,3% και Άλλο Κόμμα 6,4%.
Σε ερώτηση δε, «εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα ερχόταν πρώτο;», οι απαντήσεις δίνουν ποσοστό 44,5% στη ΝΔ και 44,4% στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, παραμένει πρώτος με 47,3% και τον ακολουθούν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με 43,2% και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με 37,3%. Ο Πάνος Καμμένος συγκεντρώνει 31,9%, στο 19,4% βρίσκεται η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετρά ένα 18,1% και, τέλος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος συγκεντρώνει 16,3%.
Ακόμη, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 53,2%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 30,9%.

Ανακοίνωση Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων σχετικά με την κρατική ενίσχυση (DE MINIMIS) στους κτηνοτρόφους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (DE MINIMIS)
Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ  ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ  ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ DE MINIMIS ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ  ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ  ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΡΕΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  (ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 38)  ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΑΠΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΜΕΧΡΙ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :
1)  ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
2)  ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ  2012.
3)   ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
4)   ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Να αναγράφεται και ο Α.Μ.Κ.Α.)
5)   ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΝΕΟΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ.
ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΖΩΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ:
1)ΑΝΤΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
2)ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
3)ΑΝΤΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ε5 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.
ΟΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΠΣΙ “ΠΙΝΔΟΣ” ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΝΑ  ΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΠΑ  TOY ΑΠΣΙ “ΠΙΝΔΟΣ”.
ΓΙΑ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΘΕ ΣΤΟ ΤΗΛ: 26510 70961 (3) ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ κ. ΤΑΣΙΟΥΛΑ ΣΤΑΥΡΟ
Ε.Α.Σ.     ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ξεκινά το Φεβρουάριο, το πρόγραμμα εμβολιασμών των αιγοπροβάτων κατά του μελιταίου πυρετού

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι εντός του μήνα Φεβρουαρίου ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμών των αιγοπροβάτων κατά του μελιταίου πυρετού.
Το πρόγραμμα των εμβολιασμών ανά τοπικό διαμέρισμα θα κοινοποιηθεί στους Δήμους.
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες μέρες και ώρες με το γραφείο του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων (τηλ. 2651087152 και 2651072016).
Επισημαίνεται ότι θα εμβολιάζονται μόνο τα ζώα που φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (ενώτια ή βώλους) και όσοι κτηνοτρόφοι δε συνεργαστούν με την υπηρεσία για τον εμβολιασμό των ζώων τους θα χάσουν το δικαίωμα παράδοσης γάλακτος στα τυροκομεία.

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος αλλοδαπού στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας

 Συνελήφθησαν ως δράστες δύο ομοεθνείς του

Συνελήφθησαν, χθες (21-1-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού.
 Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία του παθόντα, προχθές (20-1-2013) το απόγευμα στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, οι δύο δράστες με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών.
 Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων καθώς και του 27χρονου πρόεκυψε ότι όλοι είχαν εισέλθει λάθρα στη Χώρα και παρέμεναν παράνομα σε αυτή.
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Συλλήψεις τριών ατόμων για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν χθες (22-01-2013), σε διάφορες πόλεις της Ηπείρου, τρία άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν παραγγελίες του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

 Αναλυτικά:
 1. Συνελήφθη χθες (22-01-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 60χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 126.124,89 ευρώ.
 2. Συνελήφθη χθες (22-01-2013) το πρωί στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, 36χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 90.971,74 ευρώ.
 3. Συνελήφθη χθες (22-01-2013) στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 59χρονος ημεδαπός για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 386.040,16 ευρώ.
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.