Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Toποθέτηση Περιφερειάρχη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τις βοσκήσιμες γαίες

Τις θέσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος επί του Σχεδίου Νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, (με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος). στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Βουλή.
Εισαγωγικά μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:
"Ως Περιφέρειες, έχουμε φοβερή αγωνία για το τι θα γίνει με τους βοσκότοπους {...).Η ποιότητα των προϊόντων μας εξαρτάται από το αν θα έχουμε τα ορεινά ως κτηνοτροφική γη ή όχι. Δυστυχώς έγιναν πάρα πολλά λάθη στο παρελθόν. {...}. Πάντα στο Ελληνικό Δημόσιο ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Στα ορεινά συνυπήρχαν τα ήμερα με τα άγρια. Μόλις ονομάσαμε δασικές όλες αυτές τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, διώξαμε τις αρκούδες και τις φέραμε μέσα στα χωριά μας και σιγά- σιγά ερημώσαμε τον τόπο. Αυτό καταφέραμε και έτσι διαλύσαμε τη βιοποικιλότητα".

Σοβαρά προβλήματα στην Ήπειρο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο 24ωρο την Ήπειρο έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών, οχημάτων και είναι η αιτία να πλημμυρίσουν ισόγεια καταστήματα και σπίτια.
Στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας η στάθμη του νερού ξεπέρασε τους 20 εκατοστά, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την ισχυρή βροχόπτωση έχουν πλημμυρίσει ισόγεια καταστημάτων και σπιτιών.
Πλημμύρες σε σπίτια και δρόμους σημειώθηκαν στην Ηγουμενίτσα, καθώς και στην Άρτα.
Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς.

Στο δίκτυο της ΔΕΗ σημειώνονται μικροδιακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.30

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 13-11-2015 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή κελιών Ι.Μ. Αβάσσου», αναδόχου εταιρείας «Β. Γκαρτζώνης & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.
2. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου», αναδόχου εταιρείας «Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.
3. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Παλαιοχωρίου Συρράκου», αναδόχου εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΤΖΗΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.
4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 9ης Επαρχιακής Οδού από διακλάδωση προς Θεριακήσι μέχρι Δερβίζιανα», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.
5. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση υδραύλακα - Διευθέτηση υδάτων τμημάτων εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 23.000,00 με Φ.Π.Α.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 23 και 49 ετών

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, που έλαβε χώρα στην Άρτα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών (άνδρα – γυναίκας), ηλικίας 23 και 49 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, 53χρονος ημεδαπός εντόπισε ηλεκτρονική αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο, την οποία είχε αναρτήσει ο 23χρονος δράστης, σχετικά με πώληση μηχανήματος έργου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν τον παθόντα, πείθοντάς τον να τους αποστείλει, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, χρηματικό ποσό, για την αγορά του μηχανήματος, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνηθείσα αγοραπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Δελβινακίου για την διαφαινόμενη Κατάργηση του Α.Τ. Δελβινακίου

Κατάσχουν καταθέσεις για χρέη στην εφορία

Η άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες ΔΟΥ προς τις τράπεζες.
Σε αυτόματες κατασχέσεις ποσών οποιουδήποτε ύψους κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου προχωρούν οι τράπεζες για λογαριασμό της εφορίας.
Ταυτόχρονα, όσοι πολίτες χρωστούν στο Δημόσιο μεγάλα ποσά οφειλών κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις της πρώτης τους κατοικίας, καθώς αυτή δεν προστατεύεται έναντι των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να επιβάλει το Δημόσιο.
Η άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες ΔΟΥ προς τις τράπεζες.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός ο οποίος παραβίασε άδεια που του είχε δοθεί από τις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

Συνελήφθη, χθες (24-11-2015) το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος ημεδαπός, καθότι δεν επέστρεψε, ως όφειλε, στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας Αργολίδας, από όπου είχε λάβει τακτική άδεια απουσίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν 41χρονο λαθρομετανάστη

Συνελήφθη, χθες (24-11-2015) το πρωί στο 4ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν 41χρονο υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο αλλοδαπό. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 21χρονος, το οποίο κινούνταν στην Παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 41χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη Θεόδωρου Δεύτου ''Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής'', τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19.30', στο Δημοτικό Θέατρο Ιλίου ''Μελίνα Μερκούρη'', Αγίου Φανουρίου 99. Ίλιον

Τόσο επίκαιρο, όσο ποτέ, το νέο Λογοτεχνικό πόνημα του Ηπειρώτη λογοτέχνη Θοδωρή Δεύτου.
Μια συγκλονιστική ίστορία, μέσα στην πραγματική ιστορία! Από τα χρώματα και τα αρώματα της Τραπεζούντας ως τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κατερίνης, της Ν.Σάντας, τις περιπέτειες στο Σοχούμι, την εξορία στον Καύκασο, την αναγκαστική μετανάστευση στο Μόναχο και το λυτρωτικό ταξίδι της επιστροφής.
Η δυνατή πένα του Δεύτου πλέκει μια συγκλονιστική ιστορία, μέσα από την οποία περνάει όλο το δράμα του Ποντιακού Ελληνισμού, που συγκινεί, ξαναθυμίζει σε κάποιους αφηγήσεις του παππού και της γιαγιάς, αλλά κυρίως μαθαίνει σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, την πραγματική ιστορία. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε:
Αυτό το βιβλίο είναι σίγουρα μια πρόκληση, μην χάσετε την ευκαιρία να το φυλλομετρήσετε και να το ξεκοκαλίσετε, γιατί πέρα από την γνώση που θα σας προσφέρει, θα συνεπάρει και το συναίσθημα!!!

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε και να το δωρίσετε στους φίλους σας, στις γιορτές που έρχονται!!!

Νέο πρόσωπο σε 34χρονο δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες

Νέο πρόσωπο σε 34χρονο, που είχε υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού, δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες, μετά από σειρά πλαστικών επεμβάσεων και εμφύτευση φρυδιών και γενιών!
Η περίπτωση του 34χρονου παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στη Θεσσαλονίκη, από το διαπρεπή πλαστικό χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή, πρόεδρο της   Advanced   Hair   Clinics στην Αθήνα.
Η ομάδα του Δρ Βεκρή, με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση τριχοθυλακίων ,ήταν εκείνη που διαμόρφωσε την τελική εικόνα του προσώπου του 34χρονου ο οποίος για πολλά χρόνια λόγω της σοβαρής παραμόρφωσης είχε περιθωριοποιηθεί.
«Ο 34χρονος είχε ταλαιπωρηθεί για  μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς είχε υποβληθεί σε σειρά πλαστικών  επεμβάσεων προκειμένου να επουλωθούν τα σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο»αναφέρει ο Δρ Βεκρής και συμπληρώνει:
«Οι πλαστικές επεμβάσεις είχαν αποτέλεσμα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αποκατάσταση σε περιοχές που είχαν χάσει την τριχοφυΐα τους, όπως γένια, φρύδια, φαβορίτες. Ταυτόχρονα  είχε αρκετές αντιαισθητικές ουλές οι οποίες έπρεπε να καλυφθούν για να έχει μια φυσιολογική εικόνα».
Για το λόγο αυτό ο Δρ Βεκρής   επανασχεδίασε τα πάντα, καθώς τα συγκεκριμένα σημεία ήταν γυμνά. Η πολύχρονη εμπειρία του με χιλιάδες περιστατικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο.
 «Κάναμε μετρήσεις και μελετήσαμε την ανατομία της περιοχής» τονίζει και προσθέτει.