Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

112: Προειδοποιητικό μήνυμα προκειμένου οι πολίτες να είναι προσεκτικοί λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας Bogdan

 


Το μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία ανέφερε:

«Επείγουσα ειδοποίηση. Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί») στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου:

Αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της Ηπείρου οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27/09 κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους.

Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.

Άνοιξε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τους προσωπικούς βοηθούς ατόμων με αναπηρία

 


Άνοιξε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί Ατόμων με Αναπηρία.

 Οι Προσωπικοί Βοηθοί θα υποστηρίξουν, με εξασφαλισμένη αμοιβή και ασφάλιση, τους συμπολίτες μας με αναπηρία, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ψηφιακά την αίτησή τους από σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, θα λειτουργεί helpdesk για αναφορά/επίλυση προβλημάτων και παροχή οδηγιών, τηλεφωνικώς στους αριθμούς 1555 και 210-7000240, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας.

Στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών εγγράφονται ενήλικοι έως 67 ετών που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί. Της εγγραφής τους θα προηγείται ο έλεγχος του ποινικού μητρώου τους και η επιτυχής ολοκλήρωση εξ αποστάσεως προγράμματος εκπαίδευσης, που παρέχεται από το υπουργείο δωρεάν.

Οι Προσωπικοί Βοηθοί, μετά την ένταξή τους στο Μητρώο, θα επιλέγονται από τους συμπολίτες μας με αναπηρία (άτομα με κινητική, νοητική ή/και αναπτυξιακή ή και ψυχική αναπηρία και άτομα με αισθητηριακή αναπηρία), για να τους υποστηρίξουν στην ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσής τους και της συμπερίληψής τους στην κοινωνία.

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός που κατηγορείται για κλοπές δίκυκλων και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

 


Συνελήφθη χθες το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών σχετικά με κλοπές οχημάτων και την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί μοτοσυκλέτα που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας και συνελήφθη καθώς στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την παραπάνω μοτοσικλέτα καθώς και ακόμη ένα μοτοποδήλατο είχε αφαιρέσει κατά τον προηγούμενο μήνα από διαφορετικά σημεία της πόλης της Άρτας.

Το μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας καθώς και η μοτοσικλέτα παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.

 


Συνεδριάζει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Καλπάκι (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.).

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Έγκριση 8ης  Αναμόρφωσης  προϋπολογισμού
  2. Έγκριση 4ης κατανομής  ΣΑΤΑ
  3. Έγκριση έκθεσης πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Α΄εξαμ. 2022.
  4. Έγκριση πρόωρης λύσης ή μη της σύμβασης μίσθωσης Καταστήματος Υ.Ε. & Ξενώνα στην Κοιν/τα Δελβινακίου.
  5. Έγκριση απόφασης Ο.Ε. για της Άδεια Εισόδου – Εξόδου σε Αγροτική οδό.
  6. Κατανομή Επιχ/σης Σχολικών Επιτροπών.
  7. Έγκριση κοπής δένδρων στην Κοιν/τα Ζαραβίνας.
  8. Έγκριση επέκτασης δικτύων  Φ.Ο.Π.
  9. Επί αιτήσεως Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Γορμός»  Κάτω Ραβενίων, για Επιχορήγηση μουσικής εκδήλωσης.
  10. Έγκριση παραχώρησης χρήσης Κοινοτ. Καταστήματος   Κοινότητας Πωγωνιανής.
  11. Έγκριση παραχώρησης γηπέδων Δελβινακίου & Κεφαλοβρύσου.
  12. Έγκριση παραχώρησης δημοτικής αίθουσας στο Καλπάκι στην   ΟΜΑΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ.
  13. Έγκριση εκδηλώσεων: «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2022» και «ΠΑΥΛΟΣ  ΜΕΛΑΣ». 
  14. Ορισμός Προέδρου Επιτροπής Παραλαβής Έργων.
  15. Έγκριση παραχώρησης έκτασης για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και έγκριση υποβολής αίτησης στη ΔΕΔΔΗΕ.
  16. Έγκριση νέας αίτησης για δωρεά μελετών προς ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΛΕΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Α.Ε.

Άρτα: Συνελήφθη με καταδικαστική απόφαση, για ανθρωποκτονία από αμέλεια

 


 Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας άνδρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, με ποινή φυλάκισης (3) ετών, για «Ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνάντηση της κας Μερόπης Τζούφη με τον Πρόεδρο ΓΑΣ Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κ. Χάρη Λιούρη

 


Τον  ΓΕΝΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” επισκέφτηκε  σήμερα η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Χάρη Λιούρη και μέλη του Δ.Σ.

  Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κα. Τζούφη ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τα παριστάμενα μέλη για τα τεράστια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας και  έχουν να κάνουν τόσο με τις τιμές διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων όσο και με το κόστος παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή επίπεδα λόγω της αύξησης των τιμών γεωργικών εφοδίων (ζωοτροφών, λιπασμάτων, κλπ.) αλλά και της ενέργειας (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο, υγραέριο) με αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος να απειλείται με αφανισμό.

  Από την μεριά της η κα Τζούφη δεσμεύτηκε για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός

 


Συνελήφθη χθες (25-09-2022) το απόγευμα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου προέκυψε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας για αδικήματα της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

 


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίου Επιδείνωσης  καιρού (ΕΔΕΚ), σύμφωνα με το οποίο:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα BOGDAN που επηρεάζει την Ιταλία, θα κινηθεί προς την περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη (27-9-2022) θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους:

α. Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και

β. Η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Με βάση το ανωτέρω ΕΔΕΚ, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, εφιστά την προσοχή και ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων, Δήμων, πολιτών.

ΠΗΓΗ:  www.php.gov.gr/

Γιάννενα: Στα πλαίσια του 6ου Photometria Festival, θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία Σαν Το Νερό/Just Like Water, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 20:00

 


Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, θα προβληθεί στα Γιάννενα η πολυβραβευμένη ταινία Σαν Το Νερό / Just Like Water, στο πλαίσιο του 6ου Photometria Festival, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) στις 20:00 το βράδυ.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Τριανταφυλλάκης και στην παραγωγή συμμετέχει ο Γιαννιώτης Κώστας Μακρής.

Η ταινία έχει αποσπάσει 70 πρώτα βραβεία, 45 υποψηφιότητες για το πρώτο βραβείο, έφτασε να γίνει 40 φορές Φιναλίστ, αποσπώντας 22 Εύφημες Μνείες και έλαβε 250 επίσημες συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια κινηματογραφικά φεστιβάλ έως σήμερα.

https://www.photometria.gr/provoles/

Θέατρο Actina: Εναρκτήρια παράσταση της σεζόν ο μονόλογος του Άκη Δήμου «...και Ιουλιέτα»

 


Το Θέατρο Actina ως εναρκτήρια παράσταση της σεζόν 2022-2023 έχει την χαρά να φιλοξενεί τον μονόλογο του Άκη Δήμου «...και Ιουλιέτα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη και Σκηνικό – Κοστούμια Άννας Μαχαιριανάκη της παραγωγής MoueTTe Theatre Group. Ερμηνεύει η Σοφία Δερμιτζάκη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου στις 21:15’ και μια επιπλέον απογευματινή παράσταση την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 19:00’.

Η Ιουλιέτα δεν πέθανε στην αγκαλιά του Ρωμαίου. Δεν τόλμησε να τον ακολουθήσει. Και τώρα ζει εξόριστη στην Ελλάδα, μόνη, 427 χρόνια μετά. Δεν είναι πια 14 ετών, αλλά γερνάει πολύ αργά, ζώντας «το εξαίσιο χάος» που αξιώθηκε, παρακαλώντας μάταια τον Χρόνο να τη συνθλίψει.



Μπροστά μας,  μια νέα γυναίκα που υπήρξε απόλυτα ερωτευμένη και τώρα δοξολογεί τον έρωτά της, τον ξεγυμνώνει, τον περιβάλλει με πραγματικά και με φανταστικά γεγονότα, κι ύστερα τον καλεί να ‘ρθει εδώ, σ΄αυτήν την παραθαλάσσια- ή παραλίμνια;- κατοικία, να ζήσει επιτέλους μαζί της, να κουρνιάσει στο κρεβάτι, να της τραγουδήσει «αιθέρια ψέματα κι απίστευτες αλήθειες».

Όμως μέχρι τότε η Ιουλιέτα αποφασίζει να εξομολογηθεί. Σε έναν σιωπηλό επισκέπτη που επινοεί η ίδια. Σε έναν σαν κι εμάς- που ξέρει την παλαιά ιστορία, αλλά δεν ξέρει όλη την αλήθεια. Και τον ξαφνιάζει και μας ξαφνιάζει: με τον πλούτο της σκέψης της, με τον αυτοσαρκασμό της, με την ελαφράδα της, με την εξαίρετη χρήση της γλώσσας, με την έκπληξη που καραδοκεί σε κάθε της φράση.

Δεν είναι μια Οπτασία. Μοιάζει ανθρώπινη η μορφή της. Την έχουμε δει στην παρακάτω γωνία να βγάζει τα χρυσαφένια πέδιλά της που κοπήκανε και να συνεχίζει ξυπόλητη. Με ψηλά το κεφάλι. Είναι μια  Γυναίκα στην τελική ευθεία ενός  μαραθωνίου της Αγάπης.

Κι εμείς ακούμε «το τελευταίο της λαχάνιασμα», όπως αποκαλύπτει ο Άκης Δήμου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Σκηνικό – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Φωτισμοί: Αντώνης Αλεξάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη

Στον ρόλο της Ιουλιέτας, η Σοφία Δερμιτζάκη.

Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης

Γραφιστική Επιμέλεια: Νίκος Μαργαριτάκης

Παραγωγή: MoueTTe Theatre Group

Παρασκευή 14, Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου

στις 21:15΄ & απογευματινή στις 19:00 την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Τιμή εισιτηρίου: 12 € ταμείο, 10 € προπώληση, 8 € μειωμένο (ανέργων-εφήβων-παιδιών-65+)

Η προπώληση θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τοποθεσία: Θέατρο Actina

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Κρατήσεις: 6974865401

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Αναστασάκης και η ηθοποιός Σοφία Δερμιτζάκη είναι διαθέσιμοι για  επικοινωνία και συνεντεύξεις.

Γιάννης Αναστασάκης

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972336225 email: yannisanastasakis1@gmail.com

Σοφία Δερμιτζάκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942291891 email: sdermitzaki8@yahoo.gr

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

 


Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας- ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Δελβινάκι, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό Κέντρο, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

Οι 7 πιο συνηθισμένοι μύθοι για τη ρήξη πρόσθιου χιαστού

 


Η ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου (ΠΧΣ) είναι ένας από τους πιο συχνούς τραυματισμούς στο γόνατο που προκαλεί αστάθεια και προοδευτική φθορά της άρθρωσης. «Παρατηρείται πιο συχνά σε επαγγελματίες (π.χ. χορευτές) και σε αθλήματα (π.χ. ποδόσφαιρο, σκι, μπάσκετ, βόλεϊ) με έντονη καταπόνηση του γόνατος και αιφνίδια αλλαγή κατεύθυνσής του», αναφέρει ο κ. Αναστάσιος Δεληγεώργης, MD, MSc, Αναπληρωτής Διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Εξειδικευμένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός Ώμου, Γόνατος & Ισχίου, Ειδικός Αθλητίατρος, ο οποίος αναλύει τους 7 πιο συνηθισμένους μύθους που αφορούν στη ρήξη του πρόσθιου χιαστού.

Μύθος 1: Άντρες και γυναίκες έχουν το ίδιο ποσοστό ρήξης ΠΧΣ

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες αθλήτριες εμφανίζουν υψηλότερο ποσοστό ρήξης πρόσθιου χιαστού συγκριτικά με τους άντρες αθλητές του ίδιου αγωνίσματος. Έχουν προταθεί ως πιθανά αίτια ανατομικοί και εμβιομηχανικοί παράγοντες όπως η διαφορά στη φυσική κατάσταση, στη μυϊκή ισχύ και στο νευρομυϊκό έλεγχο, οι ανατομικές διαφορές που αφορούν τη λεκάνη, τη διαφορετική ευθυγράμμιση των κάτω άκρων και την αυξημένη χαλαρότητα των συνδέσμων καθώς και η επίδραση των οιστρογόνων στους συνδέσμους.

Μύθος 2: Αρκεί να φοράτε ένα νάρθηκα γονάτου ή να δυναμώσετε τους τετρακέφαλούς σας, για να προλάβετε τη ρήξη του χιαστού 

«Με το να φοράτε συνεχώς έναν προστατευτικό νάρθηκα γονάτου αλλά να μην ακολουθείτε ένα ειδικά σχεδιασμένο για το άθλημά σας προπονητικό πρόγραμμα, θα καταφέρετε μόνο να  δημιουργήσετε εξάρτηση στο γόνατο από το νάρθηκα και να το αποδυναμώσετε, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού του. Η χρήση νάρθηκα γόνατος συνιστάται μόνο μετά από τραυματισμό ή μετεγχειρητικά», εξηγεί ο ιατρός.