Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, λόγω εκλογών


Με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, επιστρέφονται από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού  τους δικαιώματος στις επικείμενες εκλογές.
 Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τρίτη 21 Μάιου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:
• του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και
• της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018. Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018). Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Με εντατικό ρυθμό οι επισκέψεις του κ. Κωνσταντίνου Καψάλη στα χωριά του Πωγωνίου


Με εντατικό ρυθμό συνεχίζει η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» τις επαφές με τους δημότες στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης  Κωνσταντίνος  και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαΐου,  την Τ.Κ. Καταρράκτη και την  Τ.Κ. Κουκλιών.

Με την επίσκεψη στην Τ.Κ. Ιερομνήμης ολοκληρώθηκε  η προτελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας.
Πολλοί οι σταθμοί, εκατοντάδες οι δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη και των συνεργατών του.
Την Παρασκευή 24 Μαΐου ο κ. Καψάλης  θα επισκεφτεί στις 7:00 μ.μ. την Τ.Κ. Δολιανών ενώ στις 8:30 μ.μ. θα ρίξει την αυλαία του προεκλογικού αγώνα με ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην Τ.Κ. Παρακαλαμου.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τρία άτομα, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν περίπου (36) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Συνελήφθησαν, σήμερα (23-05-2019) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρία άτομα, που μετάφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο άνδρες, ηλικίας 44 και 50 ετών και μία 40χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ο 44χρονος, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (28) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (35) κιλών και (950) γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και ένας 50χρονος και μία 40χρονη, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
(28) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (35) κιλών και (950) γραμμαρίων,
δυο οχήματα,
τρία κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Την Κυριακή οι Θεσπρωτοί και όλοι οι Ηπειρώτες επιβραβεύουν το έργο της Περιφερειακής Αρχής


Το έργο της Περιφερειακής Αρχής αναγνωρίζεται και επιδοκιμάζεται σε όλη την Ήπειρο και την Κυριακή, οι Ηπειρώτες δίνουν καθαρή εντολή συνέχειας στον νυν και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και στην παράταξή του «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου».
Το μήνυμα αυτό βγήκε και από την περιοδεία και ομιλία που πραγματοποίησε την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα ο Περιφερειάρχης, ο οποίος παρουσίασε ενδεικτικά στοιχεία των έργων και των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί, ως και αυτών που έχουν ήδη προγραμματιστεί.
 «Το έργο μας- είπε ο κ. Καχριμάνης- αναγνωρίζεται εντός και εκτός Ελλάδος. Κάνει υπερήφανους τους Ηπειρώτες. Αποδεικνύει πως με συνεργασία μπορούμε να έχουμε μόνο επιτυχίες», τόνισε, προσθέτοντας πως ο, τι έχει επιτευχθεί σε καίρια ζητήματα έγινε χάρη στη συνεργασία που υπήρχε με τους Δήμους, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, τα νοσοκομεία, τους επαγγελματίες, τους αγρότες. Μια νέα εποχή έχει ανατείλει ήδη για τη Θεσπρωτία», πρόσθεσε.
Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κάλεσε τους Ηπειρώτες να δώσουν το παρών τους στην εκλογική διαδικασία και να στηρίξουν με την ψήφο τους την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη»:
«Πειραματισμοί και ακροβασίες δεν χωρούν.
Γιατί τότε ναι, το ρολόι θα γυρίσει πίσω.
Η Ήπειρος θα βαδίσει σε αχαρτογράφητα νερά.
Σας ζητάμε εντολή αυτοδιοίκησης.
Καθαρή νίκη από αυτή την Κυριακή.
Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς εμπόδια μπροστά..
Μόνο έτσι θα πάει η Ήπειρος, η Θεσπρωτία ακόμη ψηλότερα».

Μέχρι τις 10 Ιουνίου η προθεσμία για το Κτηματολόγιο!


Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η ημερομηνία λήξης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για Άρτα, Λευκάδα, Πρέβεζα και Ιωάννινα παραμένει η 10η Ιουνίου για τους κατοίκους εσωτερικού και ΔΕΝ έχει παραταθεί.

Ευχές Ριζόπουλου στους υποψήφιους δημάρχους Πάργας και Πρέβεζας


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά», συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη τις επισκέψεις και τις περιοδείες σε δήμους.
Σε αυτό το πλαίσιο, της διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες, βρέθηκε διαδοχικά στην Πάργα και την Πρέβεζα όπου επισκέφθηκε την τοπική αγορά και συζήτησε με δεκάδες πολίτες που του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.
Παράλληλα όμως, πιστός στο πνεύμα του εκλογικού πολιτισμού που έχει στηρίξει από την αρχή του προεκλογικής εκστρατείας, επισκέφθηκε εκλογικά κέντρα υποψηφίων δημάρχων για να ευχηθεί καλό αγώνα και καλό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, στην Πάργα επισκέφθηκε τα κέντρα των υποψηφίων δημάρχων:
• Αντώνη Νάστα, Γιώργου Καούρη, Φώτιου Νάκια και Νίκου Ζαχαριά.
Και στην Πρέβεζα τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων δημάρχων:
• Χρήστου Μπαΐλη, Γιώργου Νίτσα, Νίκου Γεωργάκου και Βαγγέλη Ροπόκη.



Ο Δήμος Πωγωνίου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ


Τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ OTA δηλώνει ο Δήμος Πωγωνίου.
Σε επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης σημειώνει τα εξής:
«Αποτελεί αναμφίβολο γεγονός ο σπουδαίος ρόλος που διαδραματίζουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ως Δήμος Πωγωνίου συνεχίζουμε να τασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στην κατεύθυνση προστασίας των δομών και των δικαιωμάτων τους.
Στηρίζουμε τα αιτήματά τους για:
• Μόνιμες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους.
• Σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Κράτος για την πλήρη κάλυψη του λειτουργικού κόστους.
• Μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό των δομών.

                                       Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

                                        Κωνσταντίνος Καψάλης»

Καψάλης Κωνσταντίνος: Μήνυμα προς απανταχού Πωγωνισίους


Συνδημότισσες και συνδημότες,
Βρισκόμαστε μία ανάσα από την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, την ημέρα που θα επιλέξουμε ποιος θα οδηγήσει το Πωγώνι στο μέλλον.
Έχετε αποδείξει ότι διαθέτετε σωστό κριτήριο για τους ανθρώπους στους οποίους εμπιστεύεστε την τύχη του Δήμου και άποψη για όσα αφορούν το Πωγώνι και τους ανθρώπους του.
Με ειλικρίνεια και σεβασμό σε εσάς και στην ιστορία του τόπου μας, ζητούμε την ανανέωση της στήριξή σας ώστε να έχουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε για την άρση της απομόνωσης και την ανάπτυξη της όμορφης περιοχής μας.
Σας δίνουμε μόνο μία υπόσχεση: με σκληρή δουλειά θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχονται και θα ανταποκριθούμε με την μέγιστη αποτελεσματικότητα στις προσδοκίες σας.
Στηρίξτε την «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» και σταθείτε στο πλευρό μας για να πάμε το Πωγώνι ακόμη πιο ψηλά! Το μέλλον είναι εδώ!

Κωνσταντίνος Καψάλης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου η κεντρική ομιλία του Ν. Κάτσιου στην Παραμυθιά, ώρα 20:15


Στις 20:15 στο χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξης (Κων/νου Καραμανλή 108-δίπλα στα ΕΛ.ΤΑ.)

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» προσκαλεί όλους τους συνδημότες από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι στην κεντρική προεκλογική ομιλία του. Η εκδήλωση με την οποία θα ολοκληρώσει και τυπικά τον προεκλογικό του αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, στις 20:15 στο χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξης (Κων/νου Καραμανλή 108-δίπλα στα ΕΛ.ΤΑ.).  
Στο μήνυμά του προς τους συνδημότες ο Ν. Κάτσιος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι η ώρα να πάμε την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι ψηλά. Σας περιμένω όλες και όλους στη συγκέντρωση της νίκης την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, στις 20:15 στο χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξης μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, πετυχαίνουμε καθαρή νίκη από την πρώτη κιόλας Κυριακή και από τις 27 Μαΐου σηκώνουμε τα μανίκια και προχωράμε μπροστά!»

Οι θέσεις της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με την έρευνα - εξόρυξη υδρογονανθράκων


Η παράταξή μου «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» και εγώ αφουγκραζόμενοι το κόσμο του Πωγωνίου και την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, μετά από την αδιαφορία που επέδειξε ο Δήμαρχος Πωγωνίου και την άρνησή του να υπάρξει σωστή ενημέρωση σε όλους τους δημότες με ημερίδες αλλά και ενημέρωση των τοπικών προέδρων των χωριών ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους συγχωριανούς τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά όλους μας μα πάνω απ όλα το μέλλον των παιδιών μας, ενημερωθήκαμε απο το διαδίκτυο από μελέτες επιστημόνων από συλλογικότητες από οργανώσεις , Ψάξαμε το ιστορικό της εταιρίας Repsol που δραστηριοποιείται στο τόπο μας και για τις αστοχίες και ατυχήματα που συνέβησαν και Απερίφραστα λέμε:

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ-ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
 • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΡΟΣ ΌΦΕΛΟΣ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΌΣΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗΣ

Δημήτρης Σ. Ντότης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου

ΥΓ. Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κώστας σε τηλεφωνική  συνέντευξη που παραχώρησε στον κ. Χάρη Καψάλη-Τζουρλάκο προέτρεψε τους νέους του Πωγωνίου να ενημερώνονται για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας από το Διαδίκτυο.
Εμμέσως πλην σαφώς προτρέπει όλους τους Πωγωνίσιους να ενημερώνονται από το Διαδίκτυο για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί όπως η ενημέρωση για την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων!!!

Ομιλία του κ. Ιωάννη Νικόπουλου στο Καλπάκι


"Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα αδυναμίας"

Με αυτό το ρητό ξεκίνησε την ομιλία του στο Καλπάκι χθες ο Ιωάννης Νικόπουλος και σίγουρα υπονοούσε πολλά.
Με τη στάση του, εδώ και αρκετό καιρό, ο Πωγωνίσιος Νομίατρος έχει εγκαινιάσει ένα νέο τρόπο πολιτικής διεκδίκησης του Δήμου. Την πραότητα και την ηρεμία του λόγου.
Κι ως φαίνεται αποδίδει καρπούς μιας και ο κόσμος έχει βαρεθεί τους φωνασκούντες πολιτικάντηδες!
Αυτό άλλωστε υποδηλώνει και η ονομασία της Παράταξής του.
Η ασφαλτόστρωση κατά μήκος της κεντρικής οδού του Καλπακίου, ήταν το πρώτο αίτημα που ζήτησε από τον κ. Νικόπουλο να μεριμνήσει σχετικά, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξής του Γεώργιος Σκόρδος, ο οποίος τον προλόγισε κι "άνοιξε τον ασκό του Αιόλου" για να συζητηθούν πλήθος ζητημάτων που φαίνεται ότι ανησυχούν τους κατοίκους της περιοχής του Πωγωνίου όπως αυτό των ανεμογεννητριών, των εξορύξεων, της ασφάλειας, της υδροδότησης κ.α.
Φυσικά, δεν παρέλειψε να χαιρετήσει εγκάρδια πριν την ομιλία του αρκετούς από τους κατοίκους του χωριού, αφού αυτό απαιτεί ο πολιτικός πολιτισμός!






Άρτα: Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άτομα για διάρρηξη αυτοκίνητου


Συνελήφθησαν, χθες (22-05-2018) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δράστες, βραδινές ώρες της 21/22-05-2019 στην Άρτα, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σπάζοντας το παράθυρο αυτού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο από το εσωτερικό του.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Ιωάννη Νικόπουλου στο Ήπειρος TV1 την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 16:45


Με φόντο της εκλογές της 26ης Μαΐου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ. Ιωάννης Νικόπουλος θα ξεδιπλώσει την Πέμπτη 23 Μαΐου,  στις 16:45 στον τηλεοπτικό Σταθμό "ΗΠΕΙΡΟΣ TV1" και στη δημοσιογράφο Έλενα Χριστοφορίδου τα σχέδιά του για το Δήμο Πωγωνίου τον οποίο διεκδικεί.

Τα εκλογικά τμήματα στο Δήμο Πωγωνίου