Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ

Σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής έχουμε:

ΝΔ: 21,8%,
ΠΑΣΟΚ: 21,2%,
ΚΚΕ: 7,3%,
ΛΑΟΣ: 5,5%,
ΣΥΡΙΖΑ: 3,1%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,3%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,1%,
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 2,1%.


Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%.
Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες (56,2%) επιθυμούν να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ – ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ 1 - 3

ALCO: Μπροστά 4,8% η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 4,8% έχει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:
ΝΔ: 22,2%,
ΠΑΣΟΚ: 17,4%,
ΚΚΕ: 7,1%,
ΛΑΟΣ: 5,6%,
ΣΥΡΙΖΑ: 4,00%,
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,4%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,4%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,2%,
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 1,4%,
Άλλο κόμμα: 3,4%
και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,9%.


Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το 6,4%.


Το 55% διαφωνεί με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας πριν από τις εκλογές ενώ το 67% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Το 76% δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές.
Οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι αναμένουν από τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει στη ΔΕΘ μείωση της φορολογίας (78%), δέσμευση ότι δεν επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα (66%), αλλαγή του εκλογικού νόμου και μείωση του αριθμού των βουλευτών (48%), άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (30%), κατάργηση και συγχώνευση των οργανισμών του Δημοσίου (27%) και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων (26%).

MRB: Προβάδισμα 5,1% στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 5,1% στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Real news.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:
ΝΔ: 23,7%,
ΠΑΣΟΚ: 18,6%,
ΚΚΕ: 8,1%,
ΛΑΟΣ: 5,5%,
ΣΥΡΙΖΑ: 5,1%,
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,1%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,7%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,3%,
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 1,3%,
Άλλο κόμμα: 4,7%
και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 25,9%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 11,9%.
Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι οι ερωτηθέντες απαντώντας σε σχετικό ερώτημα συμφωνούν με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -ΝΔ είτε πριν από τις εκλογές (52,1%) είτε μετά από εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία (56,4%).

ΠΑΡΓΑ: Σε εξέλιξη φωτιά στο Νάρκισσο

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση.


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Νάρκισσος στην Πάργα Πρεβέζης.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 12 πυροσβέστες, πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

ΠΡΕΒΕΖΑ: «Κόκκινη κάρτα» σε δύο «Γαλάζιες σημαίες»

Οκτώ ακτές, βραβευμένες με το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζιες Σημαίες», αποσύρθηκαν από τους εθνικούς και διεθνείς καταλόγους του 2011 και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Ανάμεσά τους το Μονολίθι και η Κυανή Ακτή Πρέβεζας.
Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος διαπίστωσαν μεν την πολύ καλή ποιότητα των Νερών Κολύμβησης στις υπόψη ακτές αξιολόγησαν όμως τις σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες.

ΔΕΗ: Έρχονται νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς

Οι συνήθεις ύποπτοι θα κληθούν να πληρώσουν τις νέες αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί έως και 36% η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με επιστολή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών, προς το υπουργείο Οικονομικών, ήδη παρατηρήθηκαν σημαντικές αυξήσεις στη μέση ημερήσια τιμή.
Ενώ την Τετάρτη, η τιμή έφτανε τα 56 ευρώ η μεγαβατώρα (χονδρική τιμή), την Πέμπτη, πρώτη ημέρα εφαρμογής, έφτασε τα 73,1 ευρώ, ενώ την Παρασκευή 66,04 ευρώ.
Σε περίπτωση που οι χονδρικές τιμές ενέργειας παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, αναμένεται να επηρεαστούν προς τα πάνω και οι λιανικές τιμές, οι οποίες έτσι και αλλιώς θα αυξηθούν το 2012, λόγω της σύνδεσής των τιμολογίων με το κόστος παραγωγής.
Η ΔΕΗ, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες λιανικής, που δουλεύουν με φυσικό αέριο επιβαρύνονται μετά την αύξηση και δεν προτίθενται να το καλύψουν, αλλά πιθανότατα θα μετακυλίσουν το κόστος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Χιλιάδες ευρώ μέσα σε λίγες ώρες.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", οι εισαγωγείς ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν τεράστια κέρδη, λόγω της μεγάλης διαφοράς τιμών με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία κ.α., όπου η χονδρική τιμή παραμένει στα 50-55 ευρώ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το επιπλέον κέρδος για εισαγωγές 10 μεγαβάτ, άγγιξε ακόμα και τα 100.000 ευρώ μέσα σε 10 ώρες, την πρώτη ημέρα εφαρμογής του ΕΦΚ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013»

Γενέθλια ΠΑΣΟΚ ...σε βαρύ κλίμα!!!

"Θα προχωρήσουμε με διάλογο αλλά ασυμβίβαστοι σε σχέση με το στόχο» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει αταλάντευτα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον «εναντίον οποιασδήποτε μειοψηφίας».

«Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
«Μέχρι τότε όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση, αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον» δήλωσε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στην Παιδεία και ιδιαίτερα στο θέμα των πανεπιστημίων και στις αντιδράσεις για το νέο νόμο-πλαίσιο. «Είτε το θέλουν είτε όχι θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Τα δημόσια πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κανενός, αλλά περιουσία του ελληνικού λαού» τόνισε.
Σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και στις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Υγείας. Αναφέρθηκε στις αντιδράσεις «μίας χούφτας ανθρώπων που είχαν μάθει να λειτουργούν μονοπωλιακά» και προειδοποίησε: «Θα είμαστε ανυποχώρητοι».
Αλλά και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «δεν ξεχνάμε πελατειακές και καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος» και προειδοποίησε ότι «η στήριξη του κράτους δεν είναι λευκή επιταγή».
«Απαιτούμε», είπε απευθυνόμενος προς τις τράπεζες, «μόλις εξομαλυνθούν τα πράγματα, να στηρίξουν την πραγματική οικονομία». Τόνισε δε ότι «δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει η στήριξη».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ενωτικός, απορρίπτοντας χαρακτηρισμούς όπως «παλιό», «νέο» και «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. Δεν θα χωρίσω μηχανιστικά τα μέλη μας, είπε. «Δεν είμαι εδώ για να σταματήσω το διάλογο, να συμβιβαστώ με συντηρητικές πρακτικές. Δύναμη του ΠΑΣΟΚ η αντιπαράθεση των ιδεών, όχι των προσώπων».
Στράφηκε επίσης εναντίον της ΝΔ, λέγοντας ότι στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησή της σχεδόν διπλασιάστηκε το χρέος, το έλλειμμα εκτινάχθηκε και η χώρα αφέθηκε έρμαια στις αγορές.
Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα 37 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στην πίστη ότι ένας λαός μπορεί να ορίζει τη μοίρα του και αυτό σήμερα -όπως είπε-, στις νέες συνθήκες, είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
«Η δικά μας παράταξη καλείται και πάλι να βγάλει τη χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση. Και θα τα καταφέρουμε» είπε κ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι «η υπόσχεση της αλλαγής θα γίνει πράξη ξανά.»
Ο κ. Παπανδρέου, αφού αναφέρθηκε στη συμβολή του Κινήματος τα προηγούμενα χρόνια, δεν παρέλειψε να δώσει και ένα τόνο αυτοκριτικής λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μερίδιο ευθύνης στο μέτρο που τα προηγούμενα χρόνια ανέχθηκε νοοτροπίες και δίστασε να δώσει ριζοσπαστικές λύσεις.
Η σημερινή συγκυρία -πρόσθεσε- με πείθει για την ανάγκη να αναδειχθούν οι αρχές του σοσιαλισμού.
«Δεν θεοποιούμε ούτε δαιμονοποιούμε την αγορά ούτε το κράτος» είπε.
«Κριτήριο μας η δικαιότερη κατανομή του πλούτου» και «πατριωτικό για μας είναι ό,τι ενώνει και εμπνέει τους Έλληνες».
«Έχουμε την ευθύνη να είμαστε η μεταρρυθμιστική δύναμη της κοινωνίας» είπε ο πρωθυπουργός και δήλωσε αποφασισμένος να «κάνουμε αυτό που πρέπει για την έξοδο από την κρίση, να αλλάξει η Ελλάδα».
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με αντιλήψεις και πρακτικές» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας:
«Κληρονομιά μας θα είναι η παραγωγική Ελλάδα.»
Αναφερόμενος στη διεθνή διάσταση της κρίσης, είπε ότι «ζούμε μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή στην παγκόσμια οικονομία». Τόνισε όμως ότι «θέσεις και οι ιδέες μας γίνονται όλο και πιο αποδεκτές, έστω και με καθυστέρηση».
«Πολλά από όσα έλεγα ακούγονταν ως αιρετικά, σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή». «Διεκδικήσαμε και πετύχαμε για τον έναν και τους πολλούς. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για όλους», τόνισε.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κανένα νέο εισπρακτικό μέτρο

Δεν τίθεται θέμα να λήφθούν νέα -και δη εισπρακτικά- μέτρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη τύπου στην οποία παρουίασε τα αποτελέσματα των επαφών με την τρόικα.



Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος διέψευσε κατηγορηματικά ότι επήλθε ρήξη με το κλιμάκιο της τρόικας, στη χθεσινοβραδυνή συνάντησή τους, επισημαίνοντας ότι ολοκληρώθηκε, όπως προβλεπόταν εξ αρχής ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων και σ΄ένα δεκαήμερο θα ξεκινήσει ο επόμενος.
"Έληξε πολύ φιλικά και δημιουργικά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και πρόσθεσε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι η ανάσχεση της βαθύτερης ύφεσης.
Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να προωθηθούν και θα προωθηθούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, τόνισε ο υπουργός.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αίτημα για αύξηση των κονδυλίων του Π.Ε.Π.Ηπείρου


Επιστολή σχετικά με την επιτάχυνση υλοποίησης του Π.Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ απέστειλε στoν Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Θ. Μωραϊτη, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αρμόδια για τα θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, αναφορικά με το αίτημα υπερδέσμευσης, για το έτος 2011, σε ποσοστό 123% δηλαδή 76,5 εκατ. ευρώ επιπλέον της αρχικής Επιχειρησιακής Σύμβασης Υλοποίησης (Ε.Σ.Υ.), το οποίο έχει υποβληθεί από τις αρχές Αυγούστου προς το Υπoυργείο, τονίζεται ότι βασίστηκε στην καταγραφή και ταξινόμηση των έργων που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της Περιφέρειας μας (διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο στη διεύθυνση: http://www.php.gov.gr/index.php/enimerosi/anakoinseis/753-2011-08-04-11-29-52.html  και αποτελούν έργα, «ορόσημα» και προτεραιότητας, για την παρούσα περίοδο.
Η συγκρότηση της βάσης δεδομένων ήταν πρωτοβουλία και πολιτικό στοίχημα της αιρετής Περιφερειακής Αρχής και επιτεύχθηκε χάρη στη συνεργασία των υπηρεσιών της με τους δυνητικούς δικαιούχους της γεωγραφικής αρμοδιότητάς της.
Η πρωτοποριακή αυτή δραστηριότητα της Περιφερειακής Αρχής διήρκησε από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι την 30η Ιουνίου 2011 και πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέσπισε πρόσφατα το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας για την υποβολή των αντίστοιχων αιτημάτων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών της Χώρας.
Η επιστολή για άμεση και ευνοϊκή αντιμετώπιση του αιτήματος για έγκριση της υπερδέσμευσης, συνοδεύεται και από επιπλέον αίτημα τροποποίησης της «ΣΑΜΠ 018/3 με ΚΑ 2010ΜΠ01830001», που σχετίζεται με τις «Μελέτες Κατασκευής Μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου», ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου.
Η Περιφερειακή Αρχή δημιουργεί με ταχύτητα και πλήρη επάρκεια κάθε προϋπόθεση που απαιτείται, ώστε να μην χάνονται ασκόπως χρόνος και κονδύλια.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η Εθνική Συνδιάσκεψη

Στο γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο.

Χαρακτήρα βαρύνουσας πολιτικής παρέμβασης, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και του εντεινόμενου κλίματος αβεβαιότητας στην ελληνική κοινωνία, αποκτά η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ανοίξει ο πρωθυπουργός, στις 10:45 το πρωί, αφού προηγηθεί η εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.
Θα ακολουθήσει η ομιλία του πρωθυπουργού .
Το μεσημέρι αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των συνέδρων και οι εργασίες θα λήξουν το απόγευμα με τις δευτερολογίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Με 20 εκατ. ευρώ ενισχύει τους δήμους

Στόχος, η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.


Με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους όλης της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, το παραπάνω ποσό δίδεται ως έναντι του συνολικού ποσού, το οποίο θα τους αποδοθεί για το τρέχον έτος 2011.
Στο Δήμο Πωγωνίου αντιστοιχεί ποσό 31.258 ευρώ.