Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Θανατηφόρο τροχαίο στο 80ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας

Την Δευτέρα  (22-07-2013) το πρωί, στο 80ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (στην Πλαταριά), ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονη ημεδαπή.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ο 57χρονος οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, σοβαρά ένας 50χρονος και μία 18χρονη (επιβάτες του δεύτερου οχήματος) και ελαφρά η 42χρονη οδηγός του δεύτερου οχήματος και ένα 12χρονο κορίτσι (που επέβαινε στο δεύτερο όχημα).
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 23-7-2013

Κατά την γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων την Τρίτη 23-7-2013 αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις ως απάντηση στην διαθεσιμότητα –απόλυση των συναδέλφων μας και την  στοχοποίηση των καθηγητών και του δημόσιου σχολείου από την κυβέρνηση.
-Τετάρτη 24-7-2013 στις 11 π.μ. συγκέντρωση μπροστά στην περιφέρεια Ηπείρου για αναγραφή πανό, ανάρτηση μαύρων σημαιών στα σχολεία, ενημέρωση των πολιτών με το μοίρασμα κειμένου.
-Πέμπτη 25-7-2013 στις 10 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στο γραφείο του ΠΥΣΔΕ ενόψει της απόφασης για τα πλεονάσματα που θα σταλούν στο Υπουργείο.
-Παρασκευή 26-7-2013 στις 12:00 στο χώρο του 2ου ΣΕΚ ενημέρωση από τον δικηγορικό σύλλογο Ιωαννίνων για την νομική διάσταση-αντιμετώπιση της απόφασης για την διαθεσιμότητα.
-Τρίτη 30-7-2013 στις 21:00 κοινή σύσκεψη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων στον χώρο μπροστά στην ΕΡΑ  Ιωαννίνων.
-Τετάρτη 31-7-2013 έκτακτη γενική συνέλευση στις 21:00 στον χώρο της Ακαδημίας.
-Κάθε Τετάρτη στις 11 π.μ. συνάντηση μπροστά στην Ακαδημία για ενημέρωση σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις και  την πορεία του αγώνα μας.

Yπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι :
Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί.
Εχει καταγραφεί ήδη ως η κυβέρνηση των απολύσεων καθηγητών  και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Κανένας καθηγητής δεν περισσεύει!
Όλοι στον αγώνα! 

 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Απόφαση της συγκέντρωσης των κτηνοτρόφων Ηπείρου της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2013

Εμείς οι κτηνοτρόφοι όλης της Ηπείρου, που μαζευτήκαμε έξω από το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ, αποφασίσαμε ομόφωνα τα εξής:
*Απαιτούμε μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουνίου την εξόφληση ΟΛΩΝ των παραγωγών για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα.
*Απαιτούμε τις προκαταβολές και την εκκαθάριση όπως γινόταν από το 1963 μέχρι και την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ.
* Εάν δεν υλοποιηθούν τα  παραπάνω δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης στη βιομηχανία οι νέοι «επενδυτές» που θα έφερναν τα κεφάλαια  τους για να φάμε με χρυσά κουτάλια.

Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου με μεγαλύτερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να δώσουν το παρόν τους και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και ώρα 11:00 το πρωί στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Επίσης καλούμε τα Δημοτικά και το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και όλους τους φορείς να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης τους και να παραβρεθούν στη συγκέντρωση για να ενισχύσουν τον αγώνα για στήριξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας και να κάνουμε τη ΔΩΔΩΝΗ μοχλό στήριξης και διάσωσης των κτηνοτρόφων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΛΕΝΤΡΩΣΗΣ 17/07/2013 ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ 17/07/2013

Σημείωση:
Υπενθυμίζουμε ότι οι οφειλές Απριλίου έπρεπε να εξοφληθούν 17-20 Μαΐου, οι οφειλές Μαΐου 17-20 Ιουνίου και οι οφειλές Ιουνίου 17-20 Ιουλίου.

Καθυστέρηση τριών μηνών.  

Λουκέτο σε 118 σχολεία από Σεπτέμβριο

Η λίστα με τα σχολεία που καταργούνται και συγχωνεύονται

Κλειστές πόρτες στα σχολεία θα βρουν τον Σεπτέμβριο χιλιάδες μαθητές αφού υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας κ. K. Αρβανιτόπουλο η απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.
Καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά
Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο καταργούνται 31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία ανα περιφερειακή διεύθυνση και συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.
Επίσης υποβιβάζονται 5 νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία. Προάγονται 2 δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται στα κτίρια. Αφού ολοκληρωθούς οι εργασίες κατασκευής τότε θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών.
Εκτός από τις καταργήσεις, ιδρύονται 3 δημοτικά και 2 νηπιαγωγεία.
Θα εξοικονομηθούν 76.000 ευρώ το 2013 και 228.000 ευρώ το 2014
Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις αυτές θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 δεδομένου ότι οι αλλαγές γίνονται στα μέσα του οικονομικού έτους, ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 καταργήθηκαν περίπου 800 σχολικές μονάδες και το 2012 120 σχολεία.
Δείτε εδώ τη λίστα με τα σχολεία που καταργούνται – συγχωνεύονται:
http://www.newsit.gr/flash/SXOLEIA.pdf

Έρχονται κατασχέσεις ακινήτων

Μέτρα-σοκ με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων που δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς τους στην εφορία εντός 30 ημερών φέρνει ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Το νέο ποινολόγιο της εφορίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι όσοι πολίτες καθυστερούν άνω των 30 ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία τότε οι αρχές θα προχωρούσε σε κατασχέσεις ακινήτων, τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων χωρίς δικαστική απόφαση.
Επιπλέον επιβάλλεται σημαντική μείωση των προστίμων για τυπικές και ουσιαστικές φορολογικές παραβάσεις και προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος κατ' εκτίμηση από τις φορολογικές αρχές.
«Ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών εκτείνεται σε όλο το πεδίο της φορολογικής διαδικασίας, της είσπραξης των φόρων καθώς και διοικητικών κυρώσεων και προστίμων. Δεν περιλαμβάνει ποινικές διατάξεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα ενταχθούν σε ειδική ποινική νομοθεσία» ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

«Βραδιά Πνεύματος & Πολιτισμού Παπαδατών» το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 ώρα 8:30 μ. μ. στην Πλατεία Παπαδατών



Πρόσκληση

 

 Σας προσκαλούμε στην Πνευματική & Πολιτιστική Εκδήλωση

 

     ‘‘Βραδιά Πνεύματος & Πολιτισμού Παπαδατών’’

 

            Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 ώρα 8:30 μ. μ.                        

            

                            στην Πλατεία Παπαδατών

 

Στην επέτειο των 150 τευχών του περιοδικού ‘‘Ήπειρος Άπειρος Χώρα’’ και στην παρουσίαση του Γ΄ τόμου του βιβλίου: ‘‘Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι’’ και του ομώνυμου ψηφιακού δίσκου του Σωκράτη Βασιλείου.

''Καρυωτάκης και Πρέβεζα: Μια σχέση αέναη...'' Στο χώρο και ακριβώς 85 χρόνια μετά, από την ημέρα που αυτοκτόνησε ο ποιητής, οι Πρέβεζάνοι ταξίδεψαν και φέτος, στο χρόνο με προπολεμικές εικόνες και ήχους της πόλης τους, μέσα από τα μάτια και την γραφή, ενός ανθρώπου που είχε επιλέξει τον θάνατο του

Δείτε την εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού, για τον Καρυωτάκη και την Πρέβεζα, που φιλοξενήθηκε από την ΕΡΤ το 1980, χωρισμένη σε 4 μέρη.
Το αεράκι φύσηξε το βράδυ της Κυριακής στο Βαθύ Πρέβεζας και πήρε μαζί του την αύρα του ποιητή, που ακόμη και σήμερα ρίχνει βαριά τη σκιά του στη μικρή μας πόλη. Καρυωτάκης και Πρέβεζα. Μία σχέση αέναη.
Μία σχέση άφθαρτη μέσα στο χρόνο. Μια σχέση που διατηρείται 85 χρόνια από την τραγική αυτοκτονία του και στιγμάτισε τόσο τον Καρυωτάκη, όσο και την Πρέβεζα. Σαν κληρονομιά.
Στο σημείο που ο Κώστας Καρυωτάκης άφησε την τελευταία του πνοή, εκεί που η σφαίρα έμελλε να «δέσει» για πάντα τον εξαιρετικό αυτό ποιητή με την Πρέβεζα, ο Δήμος Πρέβεζας οργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή, στην προβλήτα απέναντι από το μνημείο της Περιηγητικής Λέσχης Πρέβεζας. Και όσοι είχαν την τύχη να παραβρεθούν, ταξίδεψαν στο χρόνο, με εικόνες, ήχους και Πρέβεζα, μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που σαν ήρωας αρχαίας τραγωδίας είχε διαλεχθεί το ριζικό του.

Η Κασσώπη θα «ταξιδέψει στα άστρα», το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων, οι Σύλλογοι Κρυοπηγητών Αθήνας & Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας συνδιοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:30 στον Αρχαιολογικό Χώρο Κασσώπης αστρονομική βραδιά.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Ομιλία για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης από την Προϊσταμένη της ΛΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Χριστίνα Μερκούρη
Παρουσίαση "Ένα ταξίδι στ' Άστρα" από τον κ. Νικ. Ματσόπουλο, αστρονόμο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Αστρονομική παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων με τηλεσκόπια, που θα φέρει και θα εγκαταστήσει στο χώρο η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυοπηγής
Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.
Απαγορεύονται τρόφιμα και ποτά στον αρχαιολογικό χώρο.
Σύλλογος Κρυοπηγητών Αθήνας.

ΠΗΓΗ: www.atpreveza.gr

«Θα απορροφηθεί το 70% των 2.000 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα» ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Τη διαβεβαίωση ότι το μέγιστο τμήμα των 2.000 εκπαιδευτικών που τέθηκαν χθες σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
"Από αυτούς τους 2.000 έχουμε μεριμνήσει σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε το 55-60% το οποίο αφορά επαγγέλματα υγείας να απορροφηθεί στον κλάδο της υγείας και οι υπόλοιποι είτε σε διοικητικές υπηρεσίες, αλλά έχουμε να κάνουμε και με ανθρώπους οι οποίοι ούτως ή άλλως ασκούν ελεύθερο επάγγελμα δηλαδή στον τομέα της αισθητικής, στον τομέα της κομμωτικής, άρα λοιπόν είναι πιο εύκολη η μετάβαση, αλλά και γι' αυτούς νομίζω ότι το μεγάλο ποσοστό θα απορριφηθεί σε διοικητικές θέσεις. Και επίσης από όλους αυτούς, θα έχουμε και ωρομίσθιους οι οποίοι θα διδάξουν στα δημόσια ΙΕΚ ή θα διδάξουν και στα ΕΠΑΛ προκειμένου να αποφοιτήσουν οι μαθητές οι οποίοι έχουν πάρει την ειδικότητα αυτή η οποία καταργείται. Άρα θεωρώ ότι το μέγιστον τμήμα των ανθρώπων αυτών θα απορροφηθεί", σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA".
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ερωτώμενος σχετικά με το ποσοστό της απορρόφησης και εάν το μέγιστον σημαίνει για παράδειγμα 70%, "τουλάχιστον".
Εξηγώντας την διαδικασία με την οποία επιλέχθηκαν οι 2.000 εκπαιδευτικοί στάθηκε στο γεγονός ότι έγινε αξιολόγηση μέσω σχεδίου και δεν επικράτησε λογικά οριζόντιων περικοπών.

Η Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου ανακοινώνει τον τρόπο επικοινωνίας των φορέων και φίλων

Προς όλους τους φορείς  και φίλους που θέλουν να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, μόνο, με τους
1)   Πρόεδρο: Βαγγέλη Παππά-ΕΩ4511142 ΑΘΗΝΑ  Τηλ.: 6976040158
Votafon.+6987944064wht,sup+6931014764wind.+2102915255τηλ+φαξ.
mailREPORTER.LAKKA@GMAIL.COM

2)Γραμματέα: Γεώργιο Καρζή
6977066621+mail hpeiros@xotmail.com

3) Υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Σωτήριο Γιώτη
6937Ο27443

4)Ταμία: Λευτέρη Κιτσούλη για οικονομικά θέματα
6974295776.

Επειδή  μερικοί επικοινωνούν  δήθεν εκ μέρους της Ομοσπονδίας μόνο εμείς μιλάμε για ότι έχει σχέση  τα θέματα της ομοσπονδίας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Κράτος, διαβολή και προπαγάνδα

Η πολιτεία δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αποπροσανατολίζει λέγοντας για δημοσίους υπαλλήλους που πήραν αναρρωτικές, χαρακτηρίζοντας τους ως κοπανατζήδες.
Κάθε άνθρωπος έχει την ατυχία να ασθενήσει.
Ο υπάλληλος υποβάλλει αίτηση στην υπηρεσία του μαζί με την γνωμάτευση από νοσοκομείο.
Κατόπιν εξετάζεται ο υπάλληλος από πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή.
Εάν η υπηρεσία του υπαλλήλου δεν έστειλε γιατρό στο σπίτι του, δεν φταίει γι' αυτό ο υπάλληλος, αλλά η υπηρεσία του.
Γιατί το κράτος εν όψη απολύσεων διαστρεβλώνει τα πιο πάνω;
Θέλει να προετοιμάσει την κοινή γνώμη και παράλληλα να διασώσει τους χιλιάδες παράνομα προσληφθέντες τα 14 τελευταία χρόνια, που τους έκαναν αορίστου χρόνου, με ψεύτικες προϋπηρεσίες, όπως σε ΑΕΙ στην Αθήνα, που είναι συγγενείς καθηγητών, υπαλλήλων κ.λπ..
Οι επινοήσεις, οι μεθοδεύσεις, και η προπαγάνδα τους είναι ανεξάντλητη. Έφτασαν στο σημείο δόλια να ξαναστήσουν τον Καιάδα για υπαλλήλους που είχαν την ατυχία να ασθενήσουν (από ίωση μέχρι καρκίνο).
Υποβολείς όλων αυτών οι μεγαλοεπίορκοι, που έκαναν αυτές τις προσλήψεις.
Αυτά αν δεν είναι βρώμικη προπαγάνδα, διασύροντας ασθενείς, τότε τι είναι;
Να διώξουν και να απολύσουν τους πιο πάνω παράνομα  προσληφθέντες, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή (αυτά πάνε παρέα).
Όμως είναι αμετανόητοι και αδίστακτοι, ότι μπορούν μηχανορραφούν για να σώσουν τους ημέτερους.
Εξάλλου με αυτές τις μεθόδους κατέστρεψαν την Ελλάδα.
Δεν αλλάζουν, ότι και  να λέμε.

Η Αδελφότητα των Απανταχού Μελιγγιωτών Δωδώνης, διοργανώνει στους Μελιγγούς, την εκδήλωση ''Στιγμές και Μνήμες του Σουλίου'', την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, ώρα 20:30

Η Αδελφότητα των Απανταχού Μελιγγιωτών και η Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και ώρα 8:30μ.μ., στην πλατεία των Μελιγγών, διοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα:
«Στιγμές και Μνήμες του Σουλίου»
Ομιλητές:
Πάνος Τζιόβας, λογοτέχνης - ιστορικός
«Αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης του Πήλιο-Γούση»
Μιχάλης Παντούλας, φιλόλογος - πρ. βουλευτής
«Κούγκι και Ζάλογγο»
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος - συγγραφέας κ. Στέφανος Ντόβας.