Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πληγείσες περιοχές των Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας επισκέϕτηκε ο Περιϕερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Το εύρος των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει από κοντά ο Περιϕερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισκεπτόμενος σήμερα περιοχές των Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Μεταξύ άλλων επισκέϕτηκε την Βρυσέλα Φιλιατών, την περιοχή Αμμουδιάς καθώς και περιοχές του Δήμου Ζηρού, όπου παραμένουν πλημμυρισμένες πεδιάδες και έχουν προκληθεί ζημιές σε αγροτικές υποδομές και σε καλλιέργειες.

Ο Περιϕερειάρχης, υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. "Οι υπηρεσίες των δύο Περιϕερειακών Ενοτήτων αντιμετώπισαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά ϕαινόμενα που έπληξαν την Ήπειρο. Οι όγκοι του νερού όμως ήταν τεράστιοι και αδύνατο να αντιμετωπιστούν με όσα μέσα και αν διέθετε η Πολιτεία", τονίζω προσθέτοντας ότι έχει συνεχή συνεργασία με τους αντίστοιχους Αντιπεριϕερειάρχες κ.κ. Θ. Πιτούλη και Στ. Ιωάννου, ώστε αμέσως μόλις υποχωρήσουν τα νερά, να αρχίσει η προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών.


Πέραν αυτών, ο Περιϕερειάρχης εξέτασε και προβλήματα που έχουν προκληθεί στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο από τα ακραία καιρικά ϕαινόμενα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν με τη βελτίωση της κατάστασης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δηλώσεις Περιφερειάρχη για την Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας και την Εγνατία Οδό

Στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες για την προσωρινή αποκατάσταση και παράδοση σε κυκλοφορία της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας, στην περιοχή Τερόβου, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Το σημείο της εθνικής οδού είχε υποστεί σοβαρή καθίζηση εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών, και απαιτήθηκαν εργασίες διαπλάτυνσης και στερέωσης για την παράδοσή του σε κυκλοφορία.
«Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε, έστω με χαλίκια, το κομμάτι του δρόμου στην περιοχή Τερόβου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό, για τα μηχανήματα που διέθεσε για την αποκατάσταση του δρόμου. Γιατί με τις δικές μας διαδικασίες θα ήθελε 5-6 μήνες για να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος. Μένουν κάποιες εργασίες που θα κάνουμε εμείς σε δεύτερο χρόνο, αλλά τουλάχιστον από σήμερα  (Πέμπτη) ο δρόμος θα δοθεί σε κυκλοφορία».

Δηλώσεις από τη συνέντευξη τύπου (5-2-2015) στην περιφέρεια Ηπείρου για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλακάς

Φωτό: Vagelis Giotopoulos
Δηλώσεις από τη συνέντευξη τύπου (5-2-2015) στην περιφέρεια Ηπείρου για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλακάς.
Ι. ΓΚΟΛΙΑΣ (ΠΡΥΤΑΝΗΣ Ε.Μ.Π.):
Το Πολυτεχνείο ήρθε σήμερα εδώ με ένα κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων σε αναστηλώσεις, σε μελέτες που απαιτούνται σε ένα γεϕύρι, στις γεωτεχνικές μελέτες, για να προσϕέρει, αυτό που πιστεύει ότι πρέπει να προσϕέρει στην Ελληνική κοινωνία, να συνεισϕέρει στην αντιμετώπιση προβλημάτων τεχνικών που απασχολούν κάθε τοπική κοινωνία
Το Πολυτεχνείο έχει και ένα ιδιαίτερο λόγο να ενδιαϕέρεται για την Ήπειρο και το Μέτσοβο. Είναι η περιοχή από την οποία οι ευεργέτες - ιδρυτές μας κατάγονται και επομένως θεωρούμε ότι είναι μέρος της επιστροϕής του χρέους μας προς την περιοχή αυτή. Πήγαμε στο μνημείο και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι μπορούμε, υπάρχει τεχνογνωσία, υπάρχει τεχνολογία, που μπορεί να ξαναβάλει το γεϕύρι εκεί που ήτανε, να ξαναβάλει με τον τρόπο που ήτανε, όπως ήτανε, να το ξαναβάλει και σύντομα. Αυτό ήταν μια διαπίστωση που είδαμε όλοι οι επιστήμονες και το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο θα σας πει στη συνέχεια την άποψή του και είμαστε έτοιμοι να προσϕέρουμε άμεσα προς τους κρατικούς ϕορείς, εκείνα τα στοιχεία τη σύλληψη δηλαδή της προσέγγισης η οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και στη συνέχεια να δούμε πως θα προχωρήσουμε άμεσα στη μελέτη, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα πάρα πολύ σύντομα να βρισκόμαστε στη θέση να ξεκινήσουμε άμεσα στην κατασκευή του μνημείου.

Πως θα φορολογηθούν από φέτος οι αγρότες

Φόρος 13% από το πρώτο ευρώ στα κέρδη των αγροτών

Το νέο φορολογικό καθεστώς που ισχύει από φέτος για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες αποσαφηνίζει σχετική αναλυτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα βασικότερα σημεία της εγκυκλίου:
1) Υπόχρεοι τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων κ.λπ.) είναι από την 1η-1-2014 οι αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι κ.λπ.), οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν εισπράξεις μεγαλύτερες των 10.000 ευρώ από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών ή έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ. Εάν μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους δεν είναι γνωστό το ύψος των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης που δικαιούται ο αγρότης, λαμβάνεται υπόψη το ποσό του προπροηγούμενου έτους.
2) Η υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων ισχύει και για μισθωτούς και για συνταξιούχους που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά ασκούν αγροτική εκμετάλλευση, εφόσον κατά τη διάρκεια του 2013 υπερέβησαν ένα από τα 2 παραπάνω όρια.
3) Όσοι αγρότες, ενώ κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα και είχαν δικαίωμα να λάβουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης άνω των παραπάνω ορίων, δεν θα ασκήσουν την αγροτική τους εκμετάλλευση φέτος ούτε δικαιούνται να λάβουν φέτος δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, δεν υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων.

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο περιπολιών και αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών, στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη χθες (05-02-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη χθες (05-02-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης ενός έτους και χρηματικής ποινής, για εισφορές.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, συνελήφθη χθες (05-02-2015) το απόγευμα στην Πρέβεζα, ένας 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.
Από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθη χθες (05-02-2015) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης (13) μηνών για σωματικές βλάβες και οπλοχρησία. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

22η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Ο. Κόνιτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 8-02-15/15:00), εντός ο Α.Σ. Καλπακίου (Π.Α.Ο. Κουτσελιού-Α.Σ. Καλπακίου 8-02-15/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Βελισσαρίου 8-02-15/15:00) για την 25η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ


ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ
 
Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου  2015
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95  (00:00)  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ - Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  (15:00)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)  
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου  2015
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (00:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (13:00)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (9-02-15/15:00)  

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου  2015
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)  
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)    
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:00)  
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου  2015
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (15:00)  
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου  2015 (εξ αναβολής)
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (15:00)  

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (17:15)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Μέτρα ανακούφισης των πλημμυροπαθών της Π.Ε. Άρτας ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

Την οριοθέτηση ως πλημμυρόπληκτης του συνόλου της Π.Ε. Άρτας και την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Π.Ε. Άρτας από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα ζητά με έγγραφά του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς και τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Συνοπτικά τα μέτρα που ζητούνται είναι:
1. Έκδοση Κ.Υ.Α. περί οριοθέτησης του συνόλου της Π.Ε. Άρτας ως πληγείσας περιοχής και παροχής πιστωτικών διευκολύνσεων για αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια και κτιριακές εγκαταστάσεις.
2. Λήψη μέτρων διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, αλλά και για φορολογική ελάφρυνση των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
3. Χορήγηση στεγαστικής συνδρομής με τη μορφή δωρεάν κρατικής αρωγής στους πληγέντες κατοίκους.
4. Στις περιπτώσεις αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια και κτιριακές εγκαταστάσεις, που αφορούν σε μη φέροντα στοιχεία, οι μελέτες επισκευής να ανατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία που θα επωμιστεί το έργο της αποκατάστασης και στις περιπτώσεις που απαιτείται μελέτη από ιδιώτη μηχανικό η αμοιβή να χορηγείται με τη μορφή δωρεάν κρατικής αρωγής.

Άριστα τα αποτελέσματα της νέας μεθόδου αντιμετώπισης του καρπιαίου σωλήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως άριστα, αξιολογήθηκαν    τα αποτελέσματα της  νέας αναίμακτης ενδοσκοπικής μεθόδου αντιμετώπισης  του συνδρόμου  καρπιαίου σωλήνα, σε σχέση με αυτά  παλαιών χειρουργικών μεθόδων,    στο  5th Annual meeting of American Society for surgery of the hand 2015  στις Μπαχάμες!
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε  21 με 24 Ιανουαρίου 2015  στις Μπαχάμες των ΗΠΑ με τη συμμετοχή εκατοντάδων διάσημων χειρουργών χεριού απ όλο τον κόσμο.
Τα αποτελέσματα της νέας ενδοσκοπικής μεθόδου, η οποία πραγματοποιείται μέσα από οπή μόλις 1-1,5 εκατοστών, απέσπασαν τον θαυμασμό των συνέδρων γιατρών οι οποίοι τα αξιολόγησαν ως άριστα.
 Η ενδοσκοπική χειρουργική μέθοδος  δεν αφήνει επώδυνες ουλές ή αντιαισθητικά σημάδια, ούτε  δυσκαμψία(αγκύλωση).
H ανάρρωση και η επούλωση είναι ταχύτατη(4 με 7 ημέρες), ενώ η  επάνοδος στην εργασία γίνεται μέσα σε λίγες ημέρες (έως 2 εβδομάδες) όταν δεν πρόκειται για βαριά χειρωνακτική εργασία.
 « Η αναίμακτη ενδοσκοπική χειρουργική μέθοδος προσφέρει σημαντικά οφέλη για τον ασθενή και πραγματοποιείται  μέσα από οπή 1-1,5 εκατοστών,» αναφέρει ο   Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριού και αντιπρόεδρος για το 2014 της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Άνω Άκρου, κ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.