Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Διαπρέπουν τα ποδοσφαιρικά ταλέντα από το Πωγώνι

Στην ένωση ποδοσφαιρικών σωματίων Ιωαννίνων επιλέχθηκαν από δεξιά προς αριστερά:
Α) Γιάννης Βάσσιος με καταγωγή από Κουκλιούς.
Β) Ταμπουράκης Αλέξανδρος του Δημητρίου μόνιμος κάτοικος Κτισμάτων.
Γ) Παππάς Άγγελος με καταγωγή από Κτίσματα.
Δ) Ντότης Ραφαήλ του Δημητρίου μόνιμος κάτοικος Παρακαλάμου.
Ε) Τσίκας Νικόλας του Ιωάννη με καταγωγή από Παρακάλαμο
Στ) Κόντος Κωνσταντίνος του Σταύρου, μόνιμος κάτοικος Παρακαλάμου.

Η αναμέτρηση ήταν ΕΠΣ Ιωαννίνων-ΕΠΣ Άρτας 1-0

Εξαιρετική επιτυχία η εκδρομή των Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων στην Αλβανία

Εξαιρετική επιτυχία είχε η τριήμερη εκδρομή που πραγματοποίησε η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων στις 28, 29 και 30  Οκτωβρίου 2016 στην Αλβανία.
Η εκδρομή άρχισε με επίσκεψη στους Βουλιαράτες και στο μνημείο των Πεσόντων Ελλήνων ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής. 
Οι Βελλαΐτες κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων Ελλήνων του έπους του ΄40 και έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.
 Για τον ηρωισμό και τη θυσία των Ελλήνων που πολέμησαν στην Αλβανία και άφησαν τη ζωή τους πάνω στα ελληνοαβανικά βουνά μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Βελλαϊτών Δημήτρης Φλώρος.
Η εκδήλωση τελείωσε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή ελάχιστον δείγμα ευγνωμοσύνης και τιμής στα ηρωικά  Ελληνόπουλα.
Χρέος όλων μας και κυρίως της Ελληνικής Πολιτείας να συγκεντρωθούν τα οστά και των άλλων παλικαριών μας που βρίσκονται διάσπαρτα πάνω στα αλβανικά βουνά και να τοποθετηθούν σε ένα κενοτάφειο.


Γιάννινα: Συνελήφθη 24χρονος για διαρρήξεις σε καταστήματα και ιατρείο

Συνελήφθη, χθες (01.11.2016) το μεσημέρι στο πλαίσιο συντονισμένης έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος εμπλέκεται σε τρεις διαρρήξεις- κλοπές σε καταστήματα και σε ιατρείο, που έγιναν στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα:
· Κατά το χρονικό διάστημα από 27 έως 31-10-2016, αφού έθραυσε το τζάμι παραθύρου ιατρείου, αφαίρεσε από το εσωτερικό έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και φύλλα από συνταγολόγιο.
· Την 29-10-2016, μετά τα μεσάνυχτα, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο, σε καφετέρια και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το ταμείο  και ένα κινητό τηλέφωνο.
· Την 31-10-2016, μετά τα μεσάνυκτα, αφού διέρρηξε κατάστημα (καφέ –μπαρ), αφαίρεσε από το γραφείο του καταστήματος χρηματικό ποσό.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, που θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κυνηγόσκυλο έπεσε θύμα της μανίας των λύκων

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα σε κυνήγι αγριόχοιρου άλλο ένα κυνηγόσκυλο βρήκε φρικτό θάνατο πέφτοντας θύμα των αιμοβόρων και αδίστακτων πλέον λύκων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον σκύλο του Θανάση Μπρισίμη,
ο οποίος ανήκει στην ομάδα του Κώστα Γραμμόζη από το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.
Σύμφωνα με την σελίδα www.ihunt.gr, όλη η παρέα λοιπόν το πρωί της 26ης Οκτωβρίου βρέθηκε στην περιοχή Ρούψια κοντά στο Πωγώνι για κυνήγι αγριόχοιρου, έγιναν οι συνηθισμένες ενέργειες ( κόψιμο της περιοχής, τοποθέτηση  των καρτεριών κ.τ.λ) δόθηκαν οι τελευταίες απαραίτητες οδηγίες και η παγάνα ξεκίνησε με 3 σκυλιά.
Κάποια στιγμή και ενώ η παγάνα βρισκόταν σε εξέλιξη ο παγανιέρης μέσω του gps διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο άτυχο σκυλί είχε ξεμείνει αρκετά πίσω από τα υπόλοιπα 2 και φαινόταν ακίνητο,αμέσως έκανε κλήση στο gps και έντρομος αντιλήφθηκε ότι αυτό που άκουγε ήταν ο φρικιαστικός ήχος που έκαναν τα σαγόνια των λύκων ενώ ξέσκιζαν σε κομμάτια το άτυχο γουρουνόσκυλο ενώ ταυτόχρονα άλλοι λύκοι γύρω γύρω χαλούσαν τον κόσμο με τα μουγκρητά και τα ουρλιαχτά τους. 
Αμέσως δόθηκε σήμα για λήξη της παγάνας και ενημερώθηκαν άπαντες για το τι συνέβη.
Όλοι μαζί έτρεξαν στο σημείο για να βοηθήσουν τον φίλο και τετράποδο συνάδερφο τους αλλά ήταν πλέον αργά και το μόνο που αντίκρισαν ήταν το μακελεμένο κουφάρι ενός άλλοτε υπέροχου σκύλου.

Δήμος Πωγωνίου: Δωρεάν καρδιαγγειακός έλεγχος, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 9 π.μ., στο Περιφερειακό Ιατρείο Καλπακίου

Ο Δήμος Πωγωνίου, στα πλαίσια των ιατρικών ενημερώσεων για σημαντικές καρδιαγγειακές παθήσεις διοργανώνει δωρεάν προληπτικό καρδιαγγειακό έλεγχο.
Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει: έλεγχο Λιπιδαιμικού Προφίλ (Χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια, HDL, LDL, γλυκόζη αίματος κ.α.) & μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, από ειδική Καρδιολόγο και από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στις 9 π.μ., στο Περιφερειακό Ιατρείο Καλπακίου.
Ο Δήμος Πωγωνίου καλεί όλους τους δημότες να παρευρεθούν, καθώς η έγκαιρη διάγνωση των καρδιαγγειακών προβλημάτων είναι σωτήρια. 

Ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Δελβινακίου-Πωγωνίου, για το πρόσφατο χαμό νεαρού κυνηγού

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
          Τ.Κ. 44002
ΤΗΛ-FAX 2657022359
e.mail.: 
kinigipogoni@yahoo.gr                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Δελβινακίου-Πωγωνίου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών της κυνηγετικής οικογένειας στους οικείους του Νίκου έπειτα από το τραγικό συμβάν κατά την διάρκεια άσκησης θήρας την Κυριακή 30/10/2016, με την προσδοκία να είναι το τελευταίο θύμα.
   Εφιστούμε την προσοχή προς όλες τις κατευθύνσεις.
   Δεν συγχωρείτε καμία παρόμοια πράξη με οδυνηρά αποτελέσματα.


Δελβινάκι   01/11/2016

«Κλειστό» στο εξής το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6:00 το πρωί


Κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα γίνεται από την 1η Νοεμβρίου, και στο εξής από τα μεσάνυχτα μέχρι και το πρωί στις έξι της επομένης, στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου.
Όσο για την ημέρα, τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε μισή ώρα.
Το νέο πρόγραμμα των δρομολογίων οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον στην πορθμειακή γραμμή έχουν παραμείνει πέντε πλοία, ενώ το καλοκαίρι ήταν δρομολογημένα 11 φεριμπόουτ.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Εγκύκλιος για συμμετοχή μουσικών και τραγουδιστών στη ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017''

Ανακοίνωση

Σας γνωρίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση «Πίτα του Ηπειρώτη 2017» την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Όποιος από τους Ηπειρώτες μουσικούς ή τραγουδιστές επιθυμεί να συμμετάσχει αφιλοκερδώς, στην μεγάλη και μοναδική αυτή ετήσια εκδήλωση της ηπειρώτικης αποδημίας, είτε με σχήμα κομπανίας, είτε μεμονωμένα, του δίνετε η δυνατότητα να το υλοποιήσει.
Σας παρακαλούμε, εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα και να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε Δήλωση Συμμετοχής μέχρι και 31-12-2016.
Στη δήλωση αυτή, οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες, μπορούν να εκδηλώσουν επιθυμία, με ποιούς άλλους μπορούν να συνεργαστούν, από αυτούς που ενδέχεται να δηλώσουν συμμετοχή και ποιό είδος ηπειρώτικης μουσικής μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.
Παρακαλούμε, οι δηλώσεις να αποστέλλονται στο email: info@panepirotiki.com  ή στο fax: 210-3243281 και να επιβεβαιώνετε την αποστολή στο τηλ.: 210-3243822.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ο κανονισμός συμμετοχής θα σας σταλεί μετά τις δηλώσεις ενδιαφέροντος.
Σημείωση: Δηλώσεις συμμετοχής μετά την παρέλευση της ημερομηνίας δεν μπορεί να γίνουν δεκτές.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιo
Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας


Γιώργος Δόσης                    Κώστας Γαβριήλ

Εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ο οδηγός του οποίου μετέφερε ποσότητα ναρκωτικών

Εντοπίστηκε, χθες (1-11-2016)  το πρωί στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ένα ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κατάφερε να απομακρυνθεί, αφού απέρριψε στο έδαφος έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε (10) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (10.600) γραμμαρίων.
Ύστερα από αναζητήσεις, το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο ενώ όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε 36χρονο υπήκοο Ρουμανίας, που αναζητείται.

Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν ενώ η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ρυθμίσεις κόκκινων χρεών Online για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Ρύθμιση και διαγραφή επιχειρηματικών ληξιπρόθεσμων οφειλών με δύο ταχύτητες φέρνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός που θα λειτουργεί μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Σύμφωνα με την “Ημερησία”, η πλατφόρμα αυτή σχεδιάζεται από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και μέσα από προκαθορισμένες διαδικασίες και online διαπραγμάτευση οφειλετών και πιστωτών θα αποφασίζονται οι δόσεις και οι διαγραφές, αλλά μόνο για τις βιώσιμες εταιρείες.
Οι διαδικασίες θα είναι αυτοματοποιημένες για τις μικρές επιχειρήσεις, όπου θα απαιτείται μόνο μία συνάντηση υπό τον διαμεσολαβητή μεταξύ του οφειλέτη και των πιστωτών.
Για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα γίνονται μέχρι τρεις συναντήσεις ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε σχέδιο εξυγίανσης.
Εφόσον το 60% των πιστωτών «ως προς το ύψος του χρέους» συμφωνήσουν σε συγκεκριμένη λύση, τότε θα πραγματοποιείται συνάντηση με διαμεσολαβητή, όπου και θα επικυρώνεται το σχέδιο εξυγίανσης.

Και από το τηλέφωνο η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ, από την 1η Απριλίου 2016 εφαρμόζει ένα ευνοϊκό Πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 μηνιαίες δόσεις.
Το πρόγραμμα αυτό είχε αρχικά 4μηνη διάρκεια, αλλά μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πελατών, νοικοκυριών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών, παρατάθηκε έως το τέλος του έτους.
Οι πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να προβούν στη ρύθμιση των οφειλών τους μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους Καταστήματα, και το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, 11770 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 16:00).
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα:
•Όλοι οι πελάτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή
•Η καταβολή της 1ης δόσης πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού
•Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016
Πελάτες που προσέρχονται για ρύθμιση των οφειλών τους μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησής τους:
α) έχουν δυνατότητα να ενταχθούν στο παραπάνω πρόγραμμα των 36 δόσεων, εφόσον δεν έχουν παραβιάσει το μετρητή τους
β) οφείλουν να καταβάλουν άμεσα το 15% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 12 μηνιαίες δόσεις, εφόσον έχουν παραβιάσει το μετρητή τους.

2η Γιορτή μελιού στη κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, από 3 έως 6 Νοεμβρίου

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει τη 2η Γιορτή Μελιού στις 3/4/5/6 Νοέμβριου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Στη διάρκεια του τετραημέρου, τα σχολεία, που έχει προγραμματιστεί να επισκεφθούν το χώρο, θα ενημερωθούν απο τον κ.Ανδρέα Θρασυβούλου, Καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Από μέλη του Συλλόγου θα γίνει επίδειξη μελισσοκομικών εργασιών (εξαγωγή μελιού) καθώς επίσης και ενημέρωση στους επισκέπτες για τη Μελισσοκομία και τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με πρώτη ύλη το μέλι και προϊόντα συμμετεχόντων του πρωτογενή τομέα!
Για τους μικρούς επισκέπτες της Γιορτής υπάρχουν δραστηριότητες με κατασκευές, παιχνίδια και face painting.
Τα Εγκαίνια της 2ης Γιορτής Μελιού θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3/11 στις 7 το απόγευμα.