Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Ετήσια συνάντηση των αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, το Σάββατο 16 Αυγούστου

Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, με τη συνεργασία των δύο Συλλόγων, Ιωαννίνων και Αθηνών.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Σχολής με το καθιερωμένο πρόγραμμα (Εκκλησιασμός - Επιμνημόσυνη δέηση- Περιήγηση στους χώρους της Σχολής και στις Πηγές).

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων καλούν όλους τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Αρετή Πωγωνίου: Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θίασο Αθανασίου "Καραγκιόζης", την Πέμπτη 14 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ..

Παράσταση  Καραγκιόζη από τον Θίασο Αθανασίου "Καραγκιόζης"  στην Αρετή Πωγωνίου, την Πέμπτη 14 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ..

Τιμή εισιτηρίου 5 Ευρώ.  

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Απολογιστικό δελτίο τύπου επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Πολυφωνικό Τραγούδι και Μουσική Παράδοση»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Επιστημovικό Συνέδριο με θέμα το Πολυφωνικό Τραγούδι & την Μουσική παράδοση που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πωγωνίου το Σάββατο, 9 Αυγούστου και ώρα 11.00 π.μ., στην Αίθουσα του Κέντρου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Δ.Δ. Κτισμάτων Δήμου Πωγωνίου.
Το Επιστημονικό Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Έργου «POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA - (Polysong)» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013» και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας, θίγοντας το θέμα της προώθησης και διατήρησης της μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών που συμμετέχουν στο Έργο.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 4-8-2014 [πρακτικό Νο 9/4-8-2014]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   4-8-2014  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  9/4-8-2014]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  
1. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης του Έργου «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ "POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA"», επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και έγκριση σχεδίου τροποποίησης της Σύμβασης.   ΑΠΟΦΑΣΗ  143
2. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της Σύμβασης του Έργου «Παροχή Υπηρεσιών  για την Υλοποίηση Δράσεων ΤΠΕ στο Πλαίσιο του Υποέργου του δήμου Πωγωνίου για την Πράξη “POLYPHONIC SONG: A CHANNEL TO NETWORKING AND DISTINCTION OF COMMON CULTURAL CHARACTERISTICS IN THE AREAS OF POGONI AND GRECIA SALENTINA”», επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και έγκριση σχεδίου τροποποίησης της Σύμβασης.   ΑΠΟΦΑΣΗ  144

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Περίληψη Διακήρυξης Πρόχειρου μειοδοτικού για την «Προμήθεια τροφίμων του Δήμου ΠΩΓΩΝΙΟΥ και του Ν.Π.Δ.Δ

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια τροφίμων του Δήμου ΠΩΓΩΝΙΟΥ και του Ν.Π.Δ.Δ.»,   συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 61.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος Καλπακίου (κεντρικό Δημαρχείο) στις 20-08-2014 ημέρα Τετάρτη, με ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών  η 10η π.μ. και ώρα λήξης η 11η π.μ.
Στο διαγωνισμό δικαιούνται να λάβουν μέρος φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις /κοινοπραξίες αυτών ή συνεταιρισμοί της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, εφόσον ασκούν δραστηριότητα, συναφή με το προκηρυσσόμενο αντικείμενο.
Μαζί με την προσφορά πρέπει να κατατεθεί και εγγύηση συμμετοχής ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5% με το Φ.Π.Α. επί της συνολικής δαπάνης της κατηγορίας που συμμετέχει.
Η διάρκεια της σύμβασης αρχίζει αμέσως μετά την υπογραφή της και ισχύει μέχρι ένα έτος από την ημερομηνία υπογραφής της. Κριτήριο κατακύρωσης: ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα τεύχη δημοπράτησης μέχρι το αργότερο την προηγούμενη ημέρα της ημερομηνίας διεξαγωγής του διαγωνισμού, είτε από το Δήμο Πωγωνίου – Γραφείο Προμηθειών [κεντρικό κτίριο Δημαρχείου στο Καλπάκι, τηλ. 2653360119, πληροφορίες Τάγκα Δροσούλα] είτε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Δήμου (www.pogoni.gr)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Η εφορία θα μπαίνει σε σπίτια και καταστήματα για κατασχέσεις!

Σε γνωμοδότηση-σοκ που επιτρέπει σε εφοριακούς να μπαίνουν μέσα στο σπίτι σου ή την επιχείρησή σου, προκειμένου να ψάξουν να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά πράγματα για την είσπραξη οφειλομένων, προχώρησε το Νομικό Συμβουλίου του κράτους.
Η απόφαση εκδόθηκε με οριακή πλειοψηφία (14-10 ψήφων) από την Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών.

Εξιχνιάστηκε κλοπή αυτοκινήτου κατόπιν συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία

Στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου από περιοχή της Αττικής, που καταγγέλθηκε την 06-08-2014 στο Τμήμα Ασφάλειας Βάρης.
Μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αλβανικής Αστυνομίας, την 09-08-2014 βρέθηκε το κλεμμένο αυτοκίνητο σε περιοχή των Αγίων Σαράντα Αλβανίας και συνελήφθη από την Αλβανική Αστυνομία ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.
Το όχημα κατασχέθηκε και βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Αγίων Σαράντα Αλβανίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανάκτησής του από τον ιδιοκτήτη του.   

Πράμαντα Ιωαννίνων: Σύλληψη ημεδαπού στα Πράμαντα Ιωαννίνων, για κλοπή μηχανήματος

Συνελήφθη χθες (10-08-2014) το βράδυ στα Πράμαντα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων, ένας 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 44χρονος τα ξημερώματα της 09-08-2014, αφαίρεσε από την περιοχή Τρία Ποτάμια Τρικάλων ένα μηχάνημα τάσης, το οποίο ήταν εγκατεστημένο σε κυψέλες με μελίσσια.
Το κλεμμένο μηχάνημα βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στο πίσω κάθισμα του φορτηγού αυτοκινήτου του δράστη και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων.

Από Σεπτέμβριο τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", μετά τις 26 Αυγούστου θα κατατεθεί στο τρίτο θερινό τμήματα τη Βουλής νομοθετική διάταξη, με την οποία θα διορθώνονται τα τεράστια λάθη που έγιναν στα οικόπεδα εκτός αντικειμενικού συστήματος. 
Αμέσως μετά, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στη νέα εκκαθάριση μόνο για τα προβληματικά εκκαθαριστικά σημειώματα και συγκεκριμένα γι’ αυτά τα οποία ευθύνεται η φορολογική διοίκηση. 
Η νέα εκκαθάριση θα οδηγεί σε μειώσεις σε σχέση με τα υπέρογκα ποσά που αρχικώς είχαν καταλογιστεί.

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «Γιορτή καλαμποκιού 2014», την Τετάρτη 13 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών Πωγωνίου διοργανώνει «Γιορτή καλαμποκιού 2014», την Τετάρτη 13 Αυγούστου.

Αρετή Πωγωνίου: Λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα «Άφωνο» την Τρίτη 12 Αυγούστου

Λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα «Άφωνο»  την Τρίτη 12 Αυγούστου, στην Αρετή Πωγωνίου.

River party με…πεφταστέρια στις 12 Αυγούστου στον Αχέροντα ποταμό στο Πολυστάφυλο

Καθώς τα πεφταστέρια (Περσείδες) θα δίνουν τη δική τους παράσταση στο νυχτερινό ουρανό (σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ στις 12η Αυγούστου, θα είναι η κορύφωση αυτού του εντυπωσιακού αστρονομικού φαινομένου) και με την σελήνη να βρίσκεται δύο ημέρες μετά την σημερινή αυγουστιάτικη πανσέληνο, σε μία ιδιαίτερα φωτεινή στιγμή του έτους, στον μυθικό ποταμό Αχέροντα κάτω από αυτό το μοναδικό ουράνιο υπερθέαμα, θα στηθεί ένα δεύτερο, μουσικό αυτή τη φορά, το οποίο υπόσχεται μία νύχτα απόλυτα μαγική.
Πρόκειται για το 6ο River Party το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Αυγούστου στην τοποθεσία Γέφυρα Μπακόλα, στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας και όπως κάθε χρόνο αναμένεται να χαρίσει μοναδικές υπέροχες στιγμές, στους δεκάδες εκατοντάδες νέους της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλης της Ηπείρου, που σπεύδουν να απολαύσουν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι την εν λόγω όμορφη μουσική εκδήλωση διρογανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυσταφυλιτών, ο οποίος σε πείσμα των καιρών και κόντρα στο γκρίζο της εποχής δίνει τη δική του ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας και διατηρεί ψηλά τα σκήπτρα των θερινών μας διασκεδάσεων.
Πέρα από το River Party στον Αχέροντα την Τρίτη 12 Αυγούστου ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας, διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι στις 16 Αυγούστου το βράδυ, αλλά και μία ξεχωριστή εκδήλωση για παιδιά η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Αυγούστου το απόγευμα στην Πλατεία του χωριού.
 O Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙNΔΟΣ θα είναι ο βασικός χορηγός του τριήμερου των εκδηλώσεων του συλλόγου Πολυσταφυλιτών, μ,ε χορηγούς επικοινωνίας το www.Hpeiros.gr, το www.epiruspost.gr, το www.pamepreveza.gr, το www.atpreveza.gr, το www.Cobrasports.gr, το www.JOINMAGAZINE.gr, και το MUSICRADIO.

Ραντεβού λοιπόν στις όχθες του Αχέροντα το βράδυ της Τρίτης 12 Αυγούστου, στη Γέφυρα Μπακόλα στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας, για μία αξέχαστη βραδιά διασκέδασης, αλλά και στο παραδοσιακό γλέντι στις 16 Αυγούστου στην Πλατεία του χωριού με ενδιάμεσο σταθμό την εκδήλωση για παιδιά στις 14 Αυγούστου.