Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Δέκα Κέντρα Κοινότητας χρηματοδοτεί το Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"


Με την ένταξη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δωδώνης, ολοκληρώθηκε η  αντίστοιχη πράξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».
Συνολικά θα λειτουργήσουν στην Ήπειρο δέκα Κέντρα, τα οποία έχουν στόχο να αποτελέσουν τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή.  Συγκεκριμένα τα Κ.Κ. θα λειτουργήσουν στους Δήμους Ιωαννιτών, Αρταίων, Ζηρού, Νικ. Σκουφά, Ζίτσας, Πάργας, Σουλίου, Πρέβεζας,  Ηγουμενίτσας,  Δωδώνης, με τον συνολικό τους προϋπολογισμό να ανέρχεται σε  1.343.040 ευρώ 
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δωδώνης
Ειδικότερα, το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δωδώνης», προϋπολογισμού 112.320 ευρώ, αφορά στη χρηματοδότηση για τρία χρόνια της στελέχωσης της δομής με δύο άτομα προσωπικό και ορισμένων λειτουργικών δαπανών.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης, θα παρέχει:
υποδοχή-ενημέρωση-υποστήριξη των πολιτών συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές υπηρεσίες βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και διασφάλισης της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.
Το Κέντρο Κοινότητας θα στεγαστεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Δωδώνης (Αγία Κυριακή Θεριακησίου). 
Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00-16:00 και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του δήμου Δωδώνης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύμφωνη γνώμη για δημοσπρατήσεις Ειδ. Δημ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Άρτας


Με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 προχωρά η δημοπράτηση του έργου ανέγερσης του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας. 
Με σχετικό έγγραφο προς το Δήμο Αρταίων η υπηρεσία διατυπώνει τη θετική γνώμη της για σχέδια των τευχών διακήρυξης του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 3.759.680 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Θρίαμβου Σερβιανών και του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά σε ΠΑΣ Γιάννινα και διοίκηση ΠΕΑΚΙ

Τα διοικητικά συμβούλια του Θρίαμβου Σερβιανών και του Αγροτικού  Αστέρα Άνω Καλαμά σε κοινή τους ανακοίνωση  ευχαριστούν την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και τη διοίκηση ΠΕΑΚΙ για την παραχώρηση του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» για την διεξαγωγή του τελικού του  Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2017-18, την Κυριακή 25 Μαρτίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Τα διοικητικά συμβούλια των ομάδων Θρίαμβου Σερβιανών και του Αγροτικού  Αστέρα Άνω Καλαμά νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την συνεργασία σε ότι αφορά στην παραχώρηση του γηπέδου Ζωσιμάδες για την διεξαγωγή του τελικού του  Κυπέλλου Ερασιτεχνών του νομού μας.
Το ίδιο θερμά ευχαριστήσουμε και τη διοίκηση ΠΕΑΚΙ”.

Ανακοίνωση για το Αμπελουργικό Μητρώο και την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης


Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι:
Εν όψει της υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους αμπελοκαλλιεργητές, ότι σύμφωνα με αρ. 619/146296/29-12-2016 (ΦΕΚ 4562Β/30-12-2016) Κ.Υ.Α., θα πρέπει να υπάρχει συμβατότητα της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας (Αμπελουργικό μητρώο) με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). 
Επομένως στα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι και το Αμπελουργικό Μητρώο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός από το χαρτογραφικό υπόβαθρο και τα αλφαριθμητικά στοιχεία του αμπελοτεμαχίου τα οποία θα πρέπει να είναι σε πλήρη συμφωνία με αυτά που αναφέρονται στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης.
Όσον αφορά στα αμπελοτεμάχια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, σύμφωνα με το άρθρο 13 της με αρ. 2129/70097/28-6-2017 (ΦΕΚ 3361B/22-9-2017) Υπουργικής Απόφασης, πρέπει στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης να δηλώνονται από τους παραγωγούς τα επιλέξιμα αμπελοτεμάχια της ομάδας καλλιέργειας και οινοποιήσιμης ποικιλίας και ως παράλληλη δράση «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων» με τους κωδικούς όπως κάθε φορά ισχύουν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο και στο γραφείο 117 ή στους Στέφο Λ., Βασδέκη Ε. & Μάνη Η. και στο τηλέφωνο 2651 0 87117.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Ειδική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Απολογισμό 2017


Την Παρασκευή τριάντα  (30) Μαρτίου 2017  και ώρα  15.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».
Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 179 του Ν. 3852/2010, στην ίδια συνεδρίαση θα παρουσιαστεί και η «ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ του ΠΟΛΙΤΗ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ»

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Απαγόρευση καπνίσματος και Θεώρηση Βιβλίου Αναφοράς


Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 3868/2010 απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους.
Αρμόδιες Αρχές, όπως ορίζονται για τον έλεγχο των παραβάσεων του καπνίσματος, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων είναι οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, η Αστυνομία και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.
Οι επαγγελματίες καταστημάτων εστίασης και γενικότερα οι υπεύθυνοι δημόσιων ή ιδιωτικών εργασιακών χώρων πρέπει:
1)   Να έχουν προμηθευτεί το «Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος».
2)   Η τήρησή του απαιτείται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και στις αμιγείς επιχειρήσεις διαδικτύου. 
    Το Βιβλίο αυτό θα το προμηθευτούν οι επαγγελματίες από τα βιβλιοχαρτοπωλεία. Πρόκειται για ένα τετράδιο με χοντρό εξώφυλλο 100 φύλλων ριγέ, μεγέθους Α4. Στη συνέχεια το προσκομίζει στο Δήμο, στο Γραφείο Αδειοδοτήσεων και η θεώρησή του γίνεται από την αδειοδοτούσα αρχή, χωρίς αίτηση του ενδιαφερόμενου. 
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος στην αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή κατά τη θεώρηση του Βιβλίου Αναφοράς είναι:
Α) Φωτοαντίγραφο της άδειας του καταστήματος.
Β) Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
Γ) Μία μηδενική ταμειακή απόδειξη με το Α.Φ.Μ. της επιχείρησης.
2) Να αναρτήσουν πινακίδες απαγόρευσης του καπνίσματος.
3) Σε περίπτωση απώλειας του Βιβλίου Αναφοράς πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία «δήλωσης της απώλειας του Βιβλίου» στην αδειοδοτούσα αρχή με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΥΚΛΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ": Ψήφισμα για την έρευνα-εξόρυξη υδρογοναθράκων



Εκπνέει την Παρασκευή 23 Μαρτίου η προθεσμία για τα ανασφάλιστα οχήματα


Εκπνέει την Παρασκευή 23 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία μέσα στην οποία οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους αφού ξεκινάει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο έλεγχος για όσους από τους ιδιοκτήτες τους δεν έχουν προστρέξει να το κάνουν.
Μετά κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας, αλλά και με ποινικές κυρώσεις.
Από τις 24 Μαρτίου και μετά αρχίζει να τρέχει ο χρόνος που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο διασταυρώσεων προκειμένου να εντοπίσει τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.
Το ύψος του χρηματικού προστίμου έχει καθοριστεί σε 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά, 150 ευρώ για δίκυκλα από 251 κυβικά και άνω, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κυβικά και άνω.
Το ύψος του προστίμου θα υπολογίζεται με βάση το είδος και τον κυβισμό του οχήματός τους.
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ κατά το διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούνιο του 2017, οπότε και διενεργήθηκε η πρώτη διασταύρωση, οι ασφαλίσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 510.000 σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αγγίζοντας, για πρώτη φορά, το ιστορικό μέγεθος των 6,26 εκατ. ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα.
Ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος αντιμετωπίζει διοικητικές κυρώσεις όπως: αφαίρεση πινακίδων, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, χρηματικό πρόστιμο και επιπλέον αντιμετωπίζει και ποινικές κυρώσεις.

Πώς θα δείτε αν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο

Ξεκινούν την Παρασκευή 27 Απριλίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη της εφορίας


Από την  Παρασκευή 27 Απριλίου θα αρχίσουν να διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων για απλήρωτα χρέη προς το Δημόσιο οι ΔΟΥ και οι λοιπές φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Κι αυτό διότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν την 1η Μαΐου, που είναι η ημερομηνία έναρξης της υποχρεωτικής διενέργειας εξ αποστάσεως πλειστηριασμών με ηλεκτρονικά μέσα.
Οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες, μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να αναθέτουν σε ιδιώτες εκτιμητές τον προσδιορισμό των εμπορικών αξιών των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται ώστε να ορίζουν τις πολύ χαμηλές αυτές αξίες ως τιμές πρώτης προσφοράς στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη μετά την αρθροπλαστική ισχίου


Η ανάρρωση μετά από μια αρθροπλαστική ισχίου είναι εξίσου σημαντική με την χειρουργική επέμβαση καθαυτή, καθώς αν γίνουν λάθη μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες.
Οι συνέπειες αυτές μπορεί να είναι παροδικές ή μόνιμες και κυμαίνονται από θρομβώσεις και μυϊκή ατροφία έως εξάρθρωση του νέου ισχίου.
«Οι ασθενείς που προσέρχονται για αρθροπλαστική ισχίου, συνήθως έχουν εξασθενημένους μυς έπειτα από χρόνια μειωμένης κινητικότητας ή ακινησίας εξαιτίας των πόνων της οστεοαρθρίτιδας», λέει ο Δρ. Φώτης Τσούκας, ορθοπεδικός χειρουργός εξειδικευμένος στην ρομποτική και αρθροσκοπική χειρουργική. 
«Η μυϊκή αδυναμία δεν μπορεί να αντιστραφεί σε μια νύχτα, ενώ μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στη νέα άρθρωση, αφού η κεφαλή της μοιραία συγκρατείται στη θέση της από αποδυναμωμένους μυς».
Συνήθως απαιτούνται έξι εβδομάδες για να δημιουργηθεί γύρω από τη νέα κεφαλή ουλώδης ιστός και να ανακτηθεί με τη βοήθεια της φυσικοθεραπείας και ειδικών ασκήσεων η μυϊκή δύναμη της περιοχής. Θα χρειασθούν όμως αρκετές ακόμα έως ότου επιτραπεί η πλήρης κινητοποίηση της νέας άρθρωσης, προσθέτει ο Δρ. Τσούκας.
Οι αρθροπλαστικές ισχίου είναι πολύ συνηθισμένες. Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κάθε χρόνο διενεργούνται 166 επεμβάσεις ανά 100.000 πληθυσμού στα 35 κράτη-μέλη του (σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα) ή αλλιώς 2,14 εκατομμύρια επεμβάσεις. Ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι από αυτές οι 13.200 διενεργούνται στην Ελλάδα.
Ποια είναι