Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Επιστροφή στις νίκες για τον Αγροτικό Αστέρα (1-0)-Έχασε η Αναγέννηση στη Κόντσικα (1-0)

*Επιστροφή στις νίκες για τον  Αγροτικό Αστέρα, αφού επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στον Παρακάλαμο   του Α.Π.Ο.Ε.Λ.  με το «φτωχό» 1-0.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο  63΄ με τον Γκόνη Πέτρο.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Μητρογιάννης  Δημήτρης (Γλάβος Ευθύμιος 61΄), Δρίβας Λάζαρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Κεραμίδης Αναστάσιος (Νείρος  Κων/νος 46΄), Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος  (Ντάσκαρης Κωνσταντίνος 80΄), Ζότα Αρσέν, Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Μακρής  Χρήστος
*Αν και αγωνιζόταν με παίχτη λιγότερο (αποβολή Μαγκλάρα Δημήτρη στο 53'), ο ΑΟ Κόντσικας πήρε το τρίποντο με 1-0 στο γήπεδο του, επί της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου.
Στο 61' ο Γκολφινόπουλος Κων/νος έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Καραμάνης Αλέξανδρος (Μύταρης Ηλίας 78΄), Τριάντος Ιωάννης, Τάσιος Αλέξανδρος, Μπάσιος Χρήστος, Καλησπεράτης Ιωάννης, Ντόντης Βασίλειος, Κούρος Γιώργος, Δήμος Αναστάσιος (Μύταρης Δημήτρης 46΄), Μακολλάρι Μαρινγκλέν

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ -Α.Π.Ο.Ε.Λ. 1-0
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-0
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-3
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 1-2
Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (17:00)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (19:30)

Ιερά Μονή Σωσίνου: Με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης του Έθνους και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης του Έθνους και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Παρόντες  το δημοτικό Συμβούλιο, και πολλοί κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή.
Φωτό: Μήτσης Πέτρος

Ιωάννινα: Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για κλοπή από κατάστημα

Συνελήφθη, χθες (24-03-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος, προχθές το απόγευμα εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα και προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε από τον πάγκο του καταστήματος ένα ρολόι χειρός.
Το κλεμμένο ρολόι που βρέθηκε στην κατοχή του 38χρονου δράστη κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς «σάρωσαν» τα ελληνοαλβανικά σύνορα

Πτήσεις στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας

Οι ρεματιές και οι χαράδρες των Ελληνοαλβανικών συνόρων αντήχησαν από τον ήχο ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς την Τετάρτη 22 Μαρτίου.
Ο Στρατός Ξηράς μετά την περίοδο ισχνής παρουσίας στην εν λόγω παραμεθόριο περιοχή κατά την περίοδο της αρχής την οικονομικής κρίσης, που είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν ακόμα και οι αριθμοί των επανδρωμένων φυλακίων, τα τελευταία δύο χρόνια έχει επανέλθει όχι απλά δριμύτερος αλλά ακόμα πιο ενισχυμένος και στην συγκεκριμένη συνοριακή γραμμή.
Ένα από τα παραδείγματα της δυναμικής επιστροφής, είναι και οι συχνές πτήσεις ελικοπτέρων του στρατού πάνω από τα χωριά της ελληνοαλβανικής και ελληνοσκοπιανής μεθορίου.
Όπως επεσήμανε στο www.Newsbeast.gr  καλά πληροφορημένη πηγή, η αεροπορία στρατού συνδυάζει και την εκπαίδευση των χειριστών της και την εκτέλεση της αποστολής που της έχει ανατεθεί στην συγκεκριμένη περιοχή, έτσι ώστε και οι χειριστές να αποκομίζουν ακόμα πιο ρεαλιστική εκπαίδευση μακριά από τα αεροδρόμια αλλά και το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των ακριτικών περιοχών να τονώνεται.
Στο πλαίσιο λοιπόν όλων αυτών, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις επιτήρησης ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, κατά μήκος των ακριτικών χωριών και των επιτηρητικών φυλακίων.
Στο ίδιο πλαίσιο αντίστοιχες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του μήνα και κατά μήκος της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr/

Την Τρίτη 28 Μαρτίου η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και εγκρίθηκαν εντός Φεβρουαρίου 2017.
 Το ποσό των 31.014.459,76 ευρώ θα καταβληθεί σε 142.087 δικαιούχους και αφορά συνολικά 328.220 άτομα.
Η συγκεκριμένη πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ κατ’ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί με πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους έχουν δηλώσει και όχι εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.
Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (27-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (28-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (29-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (30-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (31-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (02-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών: ''Τιμώντας την παράδοση'', Μουσικοχορευτική εκδήλωση, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, ώρα 20.00', στο Royal – παλιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων, Πάτρα

Με τίτλο «Τιμώντας την Παράδοση» o Πανηπειρωτικός Σύλλογος της Πάτρας διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, ώρα 20.00', μία μουσική βραδιά στο Royal – παλιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων όπου θα συμμετάσχει η Χορωδία παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού του Συλλόγου, ενώ θα τιμηθούν κορυφαίοι καλλιτέχνες του είδους, όπως η Ευγενία Βέρρα, ο Γιάννης Κωνσταντίνου και ο Γιώργος Τζαμάρας
Θα πάρουν μέρος 3 χορευτικά τμήματα (το Χορευτικό του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, το Χορευτικό του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου και το Χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου Μεσσάτιδας “Ο Φίλερης”), στο κλαρίνο θα παίξει ο Παναγιώτης Κωτρότσος και θα τραγουδήσει ο Δημήτρης Σακαλής.
Ώρα έναρξης στις 20:00.
Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του συλλόγου 19.00-21.00.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.:

 6974281601 και 6944 911828.

«Ἡ γιορτή τῆς πίστης καί τῆς λευτεριᾶς» (25η Μαρτίου 1821)

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (27-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (28-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (29-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (30-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (31-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Κυριακή (02-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.

Οι σκύλοι έχουν παρόμοια κοινωνική νοημοσύνη με τα μικρά παιδιά

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά και τα παιδιά ήταν καλύτερα από τους χιμπατζήδες στις δεξιότητες συνεταιριστικής επικοινωνίας όπως την παρακολούθηση ενός ανθρώπινου βλέμματος ή δαχτύλου,και εφόσον διαπιστώθηκε αυτή η κοινή τους δεξιότητα  πιστεύεται ότι η μελέτη της εξημέρωσης των σκυλιών μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για το πώς εξελίχθηκαν οι άνθρωποι.
Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι σκύλοι εμφανίζουν παρόμοιες μορφές κοινωνικής νοημοσύνης με παιδιά ηλικίας δύο ετών, πολύ περισσότερο από ό,τι οι χιμπατζήδες, που εξελικτικά έχουν πιο στενή συγγένεια με τον άνθρωπο.
Οι ερευνητές του Κέντρου Γνωστικής Λειτουργίας Σκύλων της Αριζόνα αξιολόγησαν 552 σκυλιά διαφορετικών ρατσών, στα οποία περιλαμβάνονταν κατοικίδια ζώα, στρατιωτικοί σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών καθώς και σκυλιά-οδηγοί. Για να ελέγξουν την κοινωνική γνώση των σκύλων, οι ερευνητές χρησιμοποιήσαν μεθόδους κατά τις οποίες έκρυβαν παιχνίδια και τροφή, και υποδείκνυαν τη θέση τους στα σκυλιά μέσω μη λεκτικών οδηγιών, όπως νεύματα και χειρονομίες προς μία ορισμένη κατεύθυνση.

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, την εσωτερική ασφάλεια και τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπη

Ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της  Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, την εσωτερική ασφάλεια και τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης, πραγματοποίησε την Πέμπτη 23-03-2017, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Ο κ. Τσίρκας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην προκλητική και ρατσιστική δήλωση του κ. Νταϊσελμπλουμ για τον διαχωρισμό των ευρωπαίων πολιτών σε Βόρειους και Νότιους στη βάση πολιτιστικών χαρακτηριστικών. «Με την παρουσίαση της Λευκής Βίβλου από τον κ. Γιουνκέρ φαίνεται ότι το όραμα της Ευρώπης των λαών και της δημοκρατίας αρχίζει να μοιάζει με ένα επισφαλές οικοδόμημα κρατών - μελών», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Στη συνείδηση των ευρωπαϊκών λαών η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης έχει ταυτιστεί με αέναη λιτότητα, με μεταρρυθμίσεις που διευρύνουν τις ανισότητες, με αδυναμία συλλογικής και αλληλέγγυας απάντησης σε νέες προκλήσεις, όπως είναι το προσφυγικό. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει αγκυλωμένη στα συντηρητικά της ιδεολογήματα περί αναπτυξιακής λιτότητας με τα σύνορά της κλειστά, την οικονομία της παγιδευμένη στην ύφεση, το ισχυρό κοινωνικό κράτος καίρια λαβωμένο και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη χρησιμότητά της σε κάθετη πτώση».
Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κρίση που βιώνει σήμερα η Ευρώπη, λέγοντας ότι: «Από αυτή την κρίση επωφελούνται μόνο οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, της εθνικής αναδίπλωσης και περιχαράκωσης. Χωρίς την ήττα των δυνάμεων αυτών, αλλά και χωρίς την ανατροπή των αιτιών που τις εξέθρεψαν, οι κίνδυνοι που απειλούν τη συνοχή ακόμη και την ύπαρξη της Ε.Ε. δεν είναι βέβαιο ότι θα υποχωρήσουν».
Σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, ο Βασίλης Τσίρκας επισήμανε πως: «Η Κυβέρνηση αντιμετώπισε το προσφυγικό ζήτημα με λογική και ψύχραιμη διαχείριση, σε αντίθεση με τον παραλογισμό των κλειστών συνόρων και της όρθωσης τειχών.  Η Ελλάδα στέκεται αρωγός, συνεχίζει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας και πρέπει να παραμείνει ακλόνητη και σταθερή στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αδιαμφισβήτητα, τόσο η ελληνική Κυβέρνηση όσο και η ελληνική κοινωνία, όλο αυτό το διάστημα, κλήθηκαν να διαχειριστούν τη μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση πληθυσμού μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Και αποδείξαμε περίτρανα ότι οι αξίες μας, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Ο ελληνικός λαός κουβαλάει στις πλάτες του, στο όνομα της Ευρώπης, δυσανάλογο βάρος από αυτό που του αναλογεί».
O βουλευτής Άρτας συνέχισε την ομιλία του εστιάζοντας στις ιδρυτικές αρχές του ευρωπαϊκού εγχειρήματος: «Το διακύβευμα του 1957 για ένα ευρωπαϊκό οικοδόμημα που θα λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες των πολιτών για ανάπτυξη, εργασία, ασφάλεια, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και που θα ακούει τη φωνή τους παραμένει επίκαιρο μέχρι και σήμερα», για να προσθέσει πως: «Οφείλουμε να δώσουμε καθαρές απαντήσεις στο ερώτημα “Ποια Ευρώπη Θέλουμε”. Στη βάση ποιων αξιών, αρχών, κατευθύνσεων και στόχων πρέπει να προχωρήσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Κλείνοντας ο κ. Τσίρκας την εισήγησή του υπογράμμισε πως: «Χρειαζόμαστε ένα συνεκτικό σχέδιο που θα απαντά εκτός των άλλων στο έλλειμμα που υπάρχει σήμερα στην Ε.Ε.: Έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης και έλλειμμα κοινού σχεδίου για το μέλλον. Η Ελλάδα σήμερα, βγαίνοντας από την κρίση, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προοδευτική ανακατεύθυνση της Ευρώπης. Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν να συμμετέχουν σε αυτόν τον διάλογο που αρχίζει, για να μείνει ζωντανό το όραμα για μια κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη προς όφελος των πολιτών της, με πολιτικές συνοχής και σύγκλισης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις».