Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα

 


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι κυρίως η δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα καθώς και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από το Σάββατο 23 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, και ενώ οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας αρχικά δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν ως εξής:

-στα ηπειρωτικά προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ λόγω τοπικών συνθηκών (μικροκλίμα, καταβάτες άνεμοι) και ειδικότερα σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες η θερμοκρασία θα είναι ένα με δύο βαθμούς υψηλότερη (41 με 42 βαθμούς Κελσίου).

-στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

-στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα προβλέπονται θερμοκρασίες περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα για την Αττική η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία,  παρόλο που αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη 26 Ιουλίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, οι μέγιστες καθώς και οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα διατηρηθούν έως και την Πέμπτη 28 Ιουλίου σε υψηλά επίπεδα.

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Επιστροφή του Γιώργου Παμλίδη για τα επόμενα δύο χρόνια

 


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την επιστροφή του Γιώργου Παμλίδη για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 28χρονος επιθετικός γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1993 στην Κατερίνη και ξεκίνησε την καριέρα από τον Θερμαϊκό Κορινού πριν μετακομίσει στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Με τις εμφανίσεις του ανάγκασε τον Εργοτέλη την σεζόν 2014-15 να τον κάνει δικό του. Στην ομάδα του Ηρακλείου μέτρησε 15 συμμετοχές και 2 ασίστ και τον Ιανουάριο του 2015 φόρεσε την φανέλα της ΑΕΛ μέχρι το τέλος της σεζόν με την οποία μέτρησε πέντε συμμετοχές. Την σεζόν 2015-16 επέστρεψε στον Εργοτέλη με τον οποίο σε 13 ματς είχε 3 γκολ πριν μετακομίσει στην Κέρκυρα τον Ιανουάριο του 2016. Στους Φαίακες παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2018 μετρώντας συνολικά 45 συμμετοχές, 5 γκολ και 2 ασίστ.

Εκείνο το καλοκαίρι ήρθε το κάλεσμα του Π.Α.Σ. και στα τρία χρόνια παραμονής του ήταν από τους βασικούς συντελεστές τόσο της ανόδου όσο και της επόμενης χρονιάς που ο Π.Α.Σ. εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρο του. Το 2021 αποφάσισε να μετακομίσει στον Απόλλωνα από τον οποίο αποχωρεί έχοντας 26 συμμετοχές και 3 γκολ.

Καλώς ήρθες και πάλι στην οικογένεια μας και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο www.pasgiannina.gr , ο Γιώργος Παμλίδης τόνισε: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το προπονητικό επιτελείο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. 

Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην ομάδα μας και βρέθηκα πάλι ανάμεσα σε φίλους. Όπως όλοι οι συμπαίκτες μου έτσι κι εγώ θα κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ανυπομονώ να αγωνιστώ πάλι στους Ζωσιμάδες».

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Ένωση Αγροτών: Άμεση λήψη μέτρων για τις καταστροφές που προκαλούν στην παραγωγή οι αγριόχοιροι

 


Όπως είναι γνωστό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι τεράστια και για τα οποία έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί σε Υπουργεία και φορείς ζητώντας την επίλυσή τους.

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα πρόβλημα για το οποίο η πολιτεία δεν έχει δώσει λύση και το οποίο διογκώνεται.

Κι αυτό είναι το γνωστό πρόβλημα με τους αγριόχοιρους, οι οποίοι πλέον όχι μόνο καταστρέφουν την παραγωγή, αλλά καθημερινά κάνουν επιδρομές και στα σπίτια.

Η αγροτική παραγωγή αφανίζεται, από τα κοπάδια που κινούνται ανεξέλεγκτα και κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και υπομνήματα δεν έχει ληφθεί ακόμη κανένα μέτρο.

Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ λήψη μέτρων για τις καταστροφές που προκαλούν στην παραγωγή οι αγριόχοιροι: να επιτραπεί τα κυνήγι αγριόχοιρων για όλο το έτος ελεύθερα, να ενισχυθούν με κάθε τρόπο οι περίπολοι των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και να αποζημιώνεται η καταστροφή της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ.

Με επιτυχία το πρόγραμμα ''ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ'' στο Δήμο Ζίτσας

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα ''ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ'' που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζίτσας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου με πολλά προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους οι 190 αθλούμενοι, παιδιά, έφηβοι, και ενήλικες με τον κατάλληλο εξοπλισμό και υπό την επίβλεψη καταρτισμένων γυμναστών  συμμετείχαν σε τέσσερα (04) προγράμματα άθλησης.

Την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος εκφράζει ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας ευχαριστώντας όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίησή του. 

Ειδικότερα αναφέρει: «Οι συνθήκες ήταν δύσκολες εξαιτίας της πανδημίας αλλά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και την καλή συνεργασία όλων, ολοκληρώνουμε με επιτυχία το κύκλο του προγράμματος. 

Ευχαριστούμε τους πολίτες καθώς και τους γυμναστές μας για τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο με νέα προγράμματα άθλησης για όλες τις ηλικίες».

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr   

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού στα Ιωάννινα

 


Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή -7- νεαρών ημεδαπών

 

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ληστεία που έγινε το βράδυ της 09/05/2022 στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν επτά -7- ημεδαποί, ηλικίας 17 και 18 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για ληστεία κατά συναυτουργία και συνέργεια σε ληστεία.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν 17χρονο ημεδαπό, ο οποίος κινούνταν πεζός και με την χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν ένα ζευγάρι παπούτσια, αξίας διακοσίων (200) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός, που κατηγορείται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς

 


Συνελήφθη χθες (21-07-2022) το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατηγορουμένου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -46,5- γραμμαρίων,

δενδρύλλιο ύψους 40 εκατοστών σε γλάστρα,

(2) πιστόλια κρότου λάμψης,

μεταλλική ράβδος,

πτυσσόμενος σουγιάς και

(329) αβολίδοτα φυσίγγια.

Επίσης, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος σε προγενέστερο χρόνο (16-07-2022) είχε προβεί σε άσκοπους πυροβολισμούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Δελτίο τύπου για την απόλυση καθαριστριών

 


Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στηρίζει το δίκαιο αγώνα των απολυόμενων καθαριστριών και καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκε καθαρίστρια από τον αντιδήμαρχο κ Πήχα.

Δεν είναι «κρίση των καθαριστριών» αλλά αγώνας ενάντια στην απόλυση 40 εργαζομένων και περικοπή του μισθού σε άλλες 25 εργαζόμενες γυναίκες.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη τους αλλά και προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας για τον δήμο.

Επίσης απαιτούμε την απομάκρυνση του αντιδημάρχου από το ΔΣ του δήμου μας.

Καλούμε όλες και όλους και το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξουν τον αγώνα των καθαριστριών.

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τον άδικο χαμό ασθενών με COVID-19

 


Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τον άδικο χαμό  ασθενών με COVID-19

Σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, ο πρώην υπουργός Υγείας και ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου και συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα,  κ. Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο κ. Κουρουμπλής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, με την οποία καταγγέλλει συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις, από τις οποίες προκύπτει η συνειδητή επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, να μην προχωρήσει το πρόγραμμα εγκατάστασης των μονάδων παραγωγής ιατρικού οξυγόνου, στα κρατικά νοσοκομεία, με συνέπεια, να χαθούν αδίκως συνάνθρωποί μας αλλά και να ευνοηθούν συγκεκριμένες εταιρείες ενός κλάδου και συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.

Όταν μέχρι και σήμερα, o συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του Covid - 19, ξεπερνά τους 30.000 – διπλάσιος αριθμός σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ο θάνατος, των περισσοτέρων εξ’ αυτών,  γεννά έντονα ερωτηματικά  - η μηνυτήρια αναφορά του κ. Κουρουμπλή, έρχεται να αναδείξει, συμπληρωματικά, καίρια ζητήματα, επιπρόσθετα με:

α) Τα αποτελέσματα της επίμαχης μελέτης των καθηγητών Θ. Λύτρα και Σ. Τσιόδρα, για την κατάσταση στις ΜΕΘ την περίοδο της κρίσης της πανδημίας, όπου η θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 αυξήθηκε από 25% έως 57% ανάλογα με την πληρότητα των ΜΕΘ καθώς και για την υποστελέχωση του ΕΣΥ. Η εν λόγω μελέτη εντάχθηκε στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό.

β) Τις καταγγελίες του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκου, για τις οποίες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, παρήγγειλε έρευνα που εντάχθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές, με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

γ) Τις καταγγελίες για θανάτους διασωληνωμένων ασθενών με CoViD-19, οι οποίοι νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με τη σχετική αναφορά την οποία έχει καταθέσει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών, επίσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ζητείται, όπως επισημαίνει ο κ. Κουρουμπλής, η διερεύνηση των ευθυνών για τους χιλιάδες θανάτους διασωληνωμένων ασθενών, εκτός ΜΕΘ, των οποίων, την εποπτεία ροής του οξυγόνου, δεν είχαν εντατικολόγοι, αλλά μη ειδικοί γιατροί, η διερεύνηση για την μη έγκαιρη εισαγωγή μονοκλωνικών και αντιικών φαρμάκων, στα νοσοκομεία και τέλος, η διερεύνηση των αιτιών για την αύξηση, κατά 22%, των θανάτων ασθενών, από άλλες νόσους, την περίοδο της πανδημίας.

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων-Ωφελουμένων του Κοινωνικού Τουρισμού

 


Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων – Ωφελουμένων, Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων, καθώς και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos?tab=koinonikos-toyrismos-2022-2023&tab2=&tab3

Οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Σημειώνεται ότι φέτος υποβλήθηκαν περισσότερες από 532.000 αιτήσεις για σχεδόν 1 εκατ. επιταγές, σημειώνοντας ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ περισσότερα από 1.500 τουριστικά καταλύματα έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Δελβινάκι: Παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι, την Κυριακή 31 Ιουλίου

 


Παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, στο Δελβινάκι Πωγωνίου.

Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους δικαιούχους του «Αλλάζω συσκευή»

 


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», γι΄ το λόγο αυτό εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους να προχωρήσουν στην αντικατάσταση παλιών συσκευών.

Συνολικά σε όλη την επικράτεια υποβλήθηκαν 879.026 ολοκληρωμένες αιτήσεις, από τις οποίες 149.948 κατατάσσονται στις «καταρχήν επιλέξιμες», γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη δράση ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών στην ιστορία της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι ήταν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Γεροπλάτανος Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι (Αγίου Παντελεήμονα), την Τετάρτη 27 Ιουλίου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι (Αγίου Παντελεήμονα), την Τετάρτη 27 Ιουλίου, με την παραδοσιακή ορχήστρα του Σωτήρη Δέση,  στον Γεροπλάτανο Πωγωνίου.

Εφημερίδα της Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου «Η Αγία Τριάς» (Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος 2022)

 


Εφημερίδα της Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου «Η Αγία Τριάς» (Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος 2022).

Στο διπλό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Varese o Ν.Ο.Ι. από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου

 


Με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος θα λάβουν μέρος σε δύο μεγάλες διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  under-23 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  under-23 Εφήβων θα πραγματοποιηθεί στη Λίμνη Varese από τις 25 έως τις 30 Ιουλίου 2022 με τη συμμετοχή του Φαϊτά Παύλου που θα λάβει μέρος στο αγώνισμα του διπλού σκιφ Ανδρών under 23 με τον συναθλητή του Καπάκογλου Στέφανο (ΝΟΘ).

Στη Λίμνη Varese θα διεξαχθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2022.

Από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων την Εθνική Ομάδα στελεχώνουν στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων, η Κατερίνα Γκόγκου Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Σκιφ Νεανίδων, η οποία θα αγωνιστεί στο ίδιο αγώνισμα και οι αθλητές Κωστούλας Βασίλης και Κούτρας Δημήτρης, οι οποίοι κατέλαβαν την 6η θέση στην Ευρώπη στο αγώνισμα της δικώπου άνευ και  θα αγωνιστούν και πάλι στο ίδιο αγώνισμα. Επίσης, ο Κοπίδης Λεωνίδας ο οποίος μαζί με τον αθλητή της Κοζάνης Μακρυγιάννη Παναγιώτη κατέλαβαν την 5η θέση στο αγώνισμα του διπλού σκιφ στον τελικό του αγωνίσματος, θα αγωνιστούν και πάλι μαζί στο ίδιο αγώνισμα. 

Τέλος, την πρώτη της εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση κάνει η αθλήτρια του Ν.Ο.Ι.  Παπαϊωάννου Δήμητρα, η οποία θα αγωνιστεί στο αγώνισμα της τετρακώπου άνευ Νεανίδων, μαζί με τις συναθλήτριες Δρογαλά Νικολέτα (ΝΟΘ), Σωτηρία Μιχαηλίδη (ΝΟΒΑ) και Ευθυμία Κουκλομπέση (ΝΟΒΑ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές του, καθώς και σε όλη την Εθνική ομάδα.

Eκδηλώσεις μνήμης στη Μαρτυρική Μουσιωτίτσα, 24 και 25 Ιουλίου


Ο Δήμος Δωδώνης, η Κοινότητα και οι τοπικοί φορείς της Μουσιωτίτσας διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για τους 152 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στον μαρτυρικό τόπο, την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Κυριακή, περιλαμβάνει τρισάγιο στο Σπιθάρι, τόπο εκτέλεσης των θυμάτων (19:00) και αμέσως μετά, αγώνα δρόμου θυσίας από το Σπιθάρι προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κάτω Μουσιωτίτσας.

Το πρωί της Δευτέρας, 25 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Νέας Μουσιωτίτσας (10:30) και αμέσως μετά, με πομπή οι συμμετέχοντες θα φτάσουν στο Μνημείο Πεσόντων, όπου στις 11:00 θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακουστεί προσκλητήριο νεκρών. 

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Δημάρχου Δωδώνης, κ. Χρήστου Ντακαλέτση και η τελετή θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Συμμετέχοντες φορείς:

Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Μαρτυρικής Μουσιωτίτσας, Σύλλογος Νέων Μουσιωτίτσας, Αθλητικός Όμιλος «Κένταυρος» και Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσιωτίτσας «Φλόγα».

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 22 Ιουλίου

 


Την Παρασκευή 22 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Περιφερειακό Ιατρείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Ελεούσα, Παλιό Δημαρχείο, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Τσεπέλοβο, 13:00-18:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-14:00.

Οι κίνδυνοι από τις ψεύτικες βλεφαρίδες

 


Οι ψεύτικες βλεφαρίδες αποτελούν τμήμα του καθημερινού μακιγιάζ πολλών γυναικών, που θέλουν να έχουν έντονα τονισμένα μάτια. Όσο καλαίσθητες κι αν είναι, όμως, είναι πολλά τα λάθη που μπορεί να συμβούν κατά τη χρήση τους, με συχνά απρόβλεπτες συνέπειες.

Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες είναι ότι οι φυσικές βλεφαρίδες δεν είναι διακοσμητικές, αλλά επιτελούν σημαντικές λειτουργίες. «Είναι σχεδιασμένες να απομακρύνουν τον ιδρώτα, την βροχή και την σκόνη, και να φιλτράρουν το φως του ήλιου, προστατεύοντας τα μάτια από βλάβες που μπορεί να υποστούν», εξηγεί ο δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, Χειρουργός-Οφθαλμίατρος, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision και καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. «Επιπλέον, μειώνουν τη ροή του αέρα στα μάτια, ώστε αφενός να μην εξατμίζεται η λεπτή στοιβάδα δακρύων που τα επιστρώνει και τα διατηρεί υγρά, αφετέρου να μην εισβάλλουν σκόνη και σκουπιδάκια σε αυτά».

Αντιθέτως, οι ψεύτικες βλεφαρίδες, που αποτελούνται από συνθετικά υλικά, παρέχουν μόνο αισθητικά οφέλη. Τοποθετούνται στο βλέφαρο, ακριβώς πάνω από τις φυσικές, και σταθεροποιούνται προσωρινά με ειδική κόλλα. Παρόμοια είναι και τα extensions βλεφαρίδων, με τη διαφορά ότι στερεώνονται απευθείας πάνω στις φυσικές βλεφαρίδες, συνήθως από κάποιον επαγγελματία, και με κόλλα που διαρκεί περισσότερο καιρό.

«Οι ψεύτικες βλεφαρίδες που χρησιμοποιούνται σποραδικά, δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν πρόβλημα, εφόσον η εφαρμογή τους γίνει με σωστό τρόπο», διευκρινίζει ο κ. Κανελλόπουλος. «Αν όμως μια γυναίκα φορά καθημερινά ψεύτικες βλεφαρίδες, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα, όσο προσεκτική κι αν είναι».