Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Πανηγυρική δικαίωση Οριζόντων Ηπείρου για τον... θείο Πέτσιο


ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

Πολιτικός ερασιτεχνισμός, αλαζονεία, καιροσκοπισμός και πάνω απ’ όλα ξεπεσμός σε όλο του το μεγαλείο…
Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν συμμετείχε τελικά στο διαγωνισμό για την εκποίηση του κτιρίου της Spider, της οποίας πρόεδρος ήταν ο θείος του Περιφερειάρχη, Κώστας Πέτσιος.
Έτσι, αποδείχτηκαν με σαφήνεια τα ψεύδη του κ. Καχριμάνη:
Πρώτον, ότι η απόφαση συμμετοχής της Περιφέρειας στον πλειστηριασμό για το κτίριο της Spider ήταν παράνομη και ότι αυτό το γνώριζε πολύ καλά ο Περιφερειάρχης.
Δεύτερον, ότι η συμμετοχή αποφασίστηκε με πρόφαση τα χρήματα των εργαζόμενων, αλλά ουσιαστικά για να τακτοποιηθεί, προεκλογικά «ο θείος».
Τρίτον, ότι δεν υπήρχε καμία σχετική έκθεση των αρμοδίων υπηρεσιών που ενέκρινε τεχνικά την αγορά του κτιρίου και πολεοδομική έρευνα για τα όποια βάρη μπορεί να είχε αυτό.
Τέταρτον, ότι δεν υπάρχει, από την Περιφέρεια Ηπείρου, ολοκληρωμένο σχέδιο για τη δημιουργία εκθεσιακού κέντρου. Γιατί αν υπήρχε, εκτός όλων των άλλων, η Περιφέρεια θα προκήρυσσε διαγωνισμό και θα ζητούσε προσφορές από κάθε ενδιαφερόμενο.
Πέμπτον, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Καχριμάνη ως επικοινωνιακός μοχλός πίεσης και ως «κολυμβήθρα» για τις όποιες μελλοντικές ευθύνες θα μπορούσαν να αναζητηθούν.
Δυστυχώς, διαπιστώνεται συνεχώς και με σαφήνεια ότι ο κ. Καχριμάνης -μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του- έχει μετατρέψει την Περιφέρεια Ηπείρου σε προεκλογική «εργαλειοθήκη».

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού των πρώην εγκαταστάσεων της SPIDER


Από το αποτέλεσμα του  πλειστηριασμού των πρώην εγκαταστάσεων της μεταλλοβιομηχανίας SPIDER στην περιοχή «Καρδαμίτσια» των Ιωαννίνων, επιτεύχθηκε ο ένας από τους δύο στόχους, αυτός που αφορά την είσπραξη μέρους του τιμήματος από τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Ο δεύτερος, η απόκτηση του οικοπέδου και των κτιριακών εγκαταστάσεων από την Περιφέρεια δεν επιτεύχθηκε και τώρα θα αναζητηθεί άλλος χώρος για τη δημιουργία του Εκθεσιακού χώρου, σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας που έχει εκπονηθεί. Τα παραπάνω υπογράμμισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε  στο λόγο που η Περιφέρεια δεν συμμετείχε τελικά στον πλειστηριασμό, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, όπως είχε αποφασιστεί.
Συγκεκριμένα όπως εξήγησε, κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατατέθηκε προσφυγή την 1η Νοεμβρίου από φερόμενη κάτοικο Ιωαννίνων (με δεδομένο ότι είναι άγνωστο πρόσωπο από ιδιοκτήτες/ενοίκους της πολυκατοικίας στη Διεύθυνση που έχει δηλώσει) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ως είχε υποχρέωση την παρέπεμψε την επόμενη ημέρα (2 Νοεμβρίου) στην Επιτροπή του Άρθρου 18. Μετά την ενημέρωση που έγινε, «εμείς δεν προβήκαμε σε καμία ενέργεια για έκδοση εγγυητικής για συμμετοχή στον πλειστηριασμό, αλλά και δεν το ανακοινώσαμε προκειμένου να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι μέσω της συμμετοχής κάποιου άλλου ενδιαφερόμενου. 

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα για μεταφορά ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους περίπου (41) κιλών και κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους (2.190) γραμμαρίων


Το πρώτο όχημα μετέφερε την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης, ενώ το δεύτερο λειτουργούσε ως προπομπός στη μεταφορά

Κατασχέθηκαν προαναφερόμενες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, 2 οχήματα και 2 κινητά τηλέφωνα

Συνελήφθησαν, σήμερα (08-11-2018), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο (2) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ήπειρο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 39 και 26 ετών.
Αναλυτικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 39χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, -2- σάκοι που περιείχαν:
-14- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -40- κιλών και -860- γραμμαρίων.
-9- δέματα με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους -2.190- γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη αργότερα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και ο 26χρονος, ο οποίος με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Ράγιου, λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ενημερώνοντας το πρώτο όχημα για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες, δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.
Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Σε φορτισμένο κλίμα η νεκρώσιμος ακολουθία του Κωνσταντίνου Κατσίφα


Σε φορτισμένο  κλίμα, μέσω συνθημάτων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, παρουσία περίπου 2.000 Ελλήνων, τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.
Οι συγκεντρωθέντες στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων και γύρω από την οικία του Κωνσταντίνου Κατσίφα τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ έχουν αναρτηθεί ελληνικές σημαίες και ακούγονταν από νωρίς συνθήματα.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια προς αποφυγή επεισοδίων.
Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου και η σορός Κατσίφα, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία υπό τους ήχους μοιρολογιών και τραγουδιών από την Βόρειο Ήπειρο.
Στον τάφο του είχε απλωθεί η τεράστια ελληνική σημαία που είχε φτιάξει ο ίδιος για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία όπου συμμετείχε.

12η διανομή Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες"


Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τη 12η διανομή του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες" και θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.
Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6-8.
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 19 Νοέμβρη έως Παρασκευή 23 Οκτώβρη κατά τις ώρες 6-8 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας Λεωφόρος Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, παρουσία του προέδρου του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων-Ένωση Αγροτών κ. Χρήστου Μπαλτογιάννη


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, παρουσία του προέδρου του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων-Ένωση Αγροτών κ. Χρήστου Μπαλτογιάννη. Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, κυριάρχησε το ζήτημα που προέκυψε με τον επανακαθορισμό των μειονεκτικών περιοχών του νομού Ιωαννίνων. Ο Υπουργός, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, είπε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει συνολική πρόταση μέχρι το τέλος του έτους, όπως οφείλει, για να μην χαθούν οι επιδοτήσεις, ενώ ανέφερε ότι οι αυτές για την τριετία 2018-2020 είναι εξασφαλισμένες, ενώ έχουν αυξηθεί και τα επιδοτούμενα στρέμματα σε όλη τη χώρα.
Στη συνέχεια της συζήτησης αναδείχτηκε το σημαντικό πρόβλημα της μείωσης των τιμών του γάλακτος, ενώ ο κ. Μπαλτογιάννης ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας και Μεταποίησης Γάλακτος από την Ένωση. Για το μεν πρώτο θέμα, ο Υπουργός ανακοίνωσε την επιδότηση των κτηνοτρόφων στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων στήριξης για τους γαλακτοπαραγωγούς, ενώ για το δεύτερο υποστήριξε ότι θα διερευνηθούν οι δυνατότητες υποστήριξης του εν λόγω εγχειρήματος στο πλαίσιο της στήριξης από την κυβέρνηση των συνεταιρισμών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 34 αλλοδαπός, οδηγός λεωφορείου, ο οποίος μετέφερε μεγάλη ποσότητα κάνναβης


Εντοπίστηκαν περίπου (98) κιλά κάνναβης, μέσα σε (2) ταξιδιωτικούς σάκους 
Οι σάκοι με τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε χώρο των αποσκευών του λεωφορείου

Συνελήφθη, χθες (07-11-2018) αργά το βράδυ στην Εθνική Οδό Κακαβιάς – Ιωαννίνων (στο ύψος του Καλπακίου), μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 34χρονος αλλοδαπός, οδηγός λεωφορείου, ο οποίος μετέφερε μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής στη χώρα ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν λεωφορείο, της διακρατικής γραμμής Άγιοι Σαράντα Αλβανίας με προορισμό την Αθήνα, να κινείται στο παραπάνω οδικό δίκτυο, με οδηγό τον 34χρονο συλληφθέντα και διενήργησαν έλεγχο σ’ αυτό.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν σε χώρο των αποσκευών του λεωφορείου, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (16) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (97) κιλών και (750) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-97- κιλά και -750- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το παραπάνω λεωφορείο, ιδιοκτησίας αλβανικής εταιρείας,
τα χρηματικά ποσά των (955) ευρώ και (2) δολαρίων Αμερικής,
μία άδεια οδήγησης,
δύο κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκίνησε η συγκέντρωση δικαιολογητικών για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών


Τα ΚΕΠ του Δήμου μας, σας ενημερώνει ότι  άρχισε  η συγκέντρωση  των Δικαιολογητικών για τη χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης:
ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
με απαιτούμενα δικαιολογητικά τα εξής:
1)  Αίτηση δικαιούχου
2)  Αστυνομική Ταυτότητα
3)  Βεβαίωση  Δημάρχου ότι μένει επί διετία στο Δήμο
4)  Αντίγραφο εκκαθαριστικού  σημειώματος φορολογικού έτους 2017
5)  Βιβλιάριο Τράπεζας
6) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 του δικαιούχου περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης του τρέχοντος έτους άλλη φορά από την ίδια οικογένεια.
Δικαιούχοι της εισοδηματικής είναι οικογένειες συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων κρατών – μελών της Ε.Ε. των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Σύμφωνα με την αριθμ.55283/11443/15-09-2015 εγκύκλιο του  Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σχετ.2) διευκρινίζονται τα εξής:
Α)  Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή.  
Β) Για την εφαρμογή των υπόψη διατάξεων με τον όρο «οικογένεια» εννοείται το ζεύγος των σε νόμιμο γάμο συμβιούντων συζύγων μετά των ανηλίκων και αγάμων τέκνων αυτών (συγγενική οικογένεια) που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη. Κατόπιν αυτού ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο – αρχηγό της οικογένειας.
Γ) Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια {για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο (2) μέλη}. 
Δ) Την εισοδηματική ενίσχυση για την οικογένεια στην περίπτωση που ο πατέρας δεν είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αιτείται η μητέρα.
ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ:
Α) 600 ΕΥΡΩ ετησίως εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του φορ. έτους 2017 δεν υπερβαίνει το ποσό των 3000 ΕΥΡΩ.  
Β) 300ΕΥΡΩ ετησίως εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του φορ. έτους 2017 δεν υπερβαίνει το ποσό των 4700 ΕΥΡΩ.
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή.

Εξιχνίαση υπόθεση απάτης σε βάρος 63χρονου ημεδαπού στο Κουτσελιό Ιωαννίνων


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση απάτης σε βάρος 63χρονου ημεδαπού στο Κουτσελιό Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 50χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία γυναίκα συνεργός του, που αναζητείται.
Αναλυτικότερα, ο 63χρονος κατήγγειλε ότι την 02-11-2018 το πρωί, του τηλεφώνησε άγνωστη γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως σύζυγος φίλου του και με το πρόσχημα του θανάτου στενού συγγενικού προσώπου και επείγουσας χρηματικής ανάγκης, τον έπεισε να αποστείλει, το χρηματικό ποσό των (1.250) ευρώ.
Η αποστολή των χρημάτων έγινε μέσω ταχυδρομικής αλληλογραφίας και από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 50χρονου ημεδαπού, εμπλεκόμενου στην απάτη ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό της συνεργού του.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τα βήματα για να αλλάξετε το λογαριασμό της ΔΕΗ σε ηλεκτρονικό


Από την 1η Δεκεμβρίου με ένα ευρώ θα επιβαρύνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που αποστέλλονται στους καταναλωτές σε χάρτινη μορφή, όπως ανακοίνωσε η Επιχείρηση, καλώντας τους πελάτες της να επιλέξουν τη χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού.
Αυτοί οι λογαριασμοί θα επιβαρύνονται με 1 ευρώ, όσο περίπου το κόστος έκδοσης και αποστολής τους.
Η ΔΕΗ σημειώνει ότι επιλέγοντας τη λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται παράλληλα και όλες τις δυνατότητες διαχείρισης θεμάτων του λογαριασμού ρεύματος, όπως η δυνατότητα έκδοσης μηνιαίου λογαριασμού με ασφάλεια, αξιοπιστία, ταχύτητα, και πλήρη διαφάνεια και πληροφόρηση.
Οι αλλαγές αυτές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, όμως στην περίπτωση που οι πελάτες προβούν σε εγγραφή στο e-bill  https://www.dei.gr/EBill/ και επιλέξουν λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού έως 31 Δεκεμβρίου, και στην περίπτωση που η χρέωση έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.
Τα βήματα για να κάνετε εγγραφή στο e-bill

Και νέα ευκαιρία για όσους έχασαν την πάγια ρύθμιση της εφορίας


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων παρέχει  δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης έως και σε 12 ή 24 δόσεις, για τις ίδιες οφειλές.
Με έγγραφό της διευκρινίζει ότι εάν ένας οφειλέτης χάσει την πάγια ρύθμιση του ν. 4152/2013 μπορεί στη συνέχεια να εντάξει το εναπομείναν, ανεξόφλητο, υπόλοιπο της ίδιας οφειλής του στην πάγια ρύθμιση του ν. 4174/2013 (του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών. Μπορεί επίσης να ισχύσει και το αντίθετο. Δηλαδή εάν ένας οφειλέτης χάσει την πάγια ρύθμιση του ν. 4174/2013 (του Κ.Φ.Δ.) έχει το δικαίωμα να εντάξει το εναπομείναν, ανεξόφλητο, υπόλοιπο της ίδιας οφειλής του στην πάγια ρύθμιση του ν. 4152/2013.
Δηλαδή, εάν ένας φορολογούμενος εντάξει ένα χρέος του προς το Δημόσιο (ληξιπρόθεσμο ή μη) στη μία πάγια ρύθμιση από τις δύο που ισχύουν και αποκτήσει το δικαίωμα εξόφλησης του χρέους αυτού σε 12 μηνιαίες δόσεις, αλλά στην πορεία βγει εκτός ρύθμισης, μπορεί να εντάξει το υπόλοιπο της ίδιας οφειλής του στην άλλη πάγια ρύθμιση ακριβώς με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.
Η πάγια ρύθμιση χάνεται εφόσον ο οφειλέτης:
- Δεν καταβάλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες περισσότερες από μία δόσεις.
- Καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για περισσότερο από ένα μήνα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα


Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 57, 60 και 39 ετών

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που έγινε στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 57, 60 και 39 ετών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από το προανακριτικό έργο, ταυτοποιήθηκε η δράση των τριών δραστών, στην κλοπή από ανασφάλιστο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο διανομής τροφίμων, που έγινε το μεσημέρι της 06-09-2018 στην Ηγουμενίτσα, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος: Πολύ καλή η συμφωνία Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου


«Είναι μια πάρα πολύ καλή συμφωνία, η οποία αν υλοποιηθεί με τις εκατέρωθεν δεσμεύσεις που πρέπει να υπάρχουν, δίνει πάρα πολλές δυνατότητες και στην Εκκλησία και στο Κράτος», τόνισε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για όσα ανακοινώθηκαν μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.
Όπως εξήγησε ο κ. Μάξιμος, «η αξιοποίηση κάποιων στοιχείων που σήμερα είναι ανενεργά θα δημιουργούσε έναν κύκλο εργασιών και κάποιον πλούτο, τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και η Εκκλησία για το πνευματικό της έργο αλλά και η Πολιτεία για να ενισχύσει τα ταμεία της».
 «Mέσα σ' αυτόν», πρόσθεσε, «υπάρχει βέβαια το όφελος του λαού, της κοινωνίας, γιατί καμιά αξιοποίηση δεν γίνεται χωρίς να εργαστούν άνθρωποι. Αυτό θα σήμαινε και κάποια ανάπτυξη, κάποιες θέσεις εργασίας, κάποια χρήματα που θα γίνονταν όφελος για ανθρώπους που τα χρειάζονται».
Ευχήθηκε, δε, «όλες οι πλευρές και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν ώστε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα προς όφελος του λαού και της Εκκλησίας με τη στενότερη έννοια και για την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κληρικών».
Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων εκτίμησε πως «πρέπει να κινηθούμε άμεσα, να εξειδικεύσουμε λίγο όλη αυτή την πρόταση, σύντομα να έχουμε πιο συγκεκριμένες προτάσεις έτσι ώστε να μπορούν να τις ελέγξουν οι νομικοί και από τις δύο πλευρές - και από το Κράτος και από την Εκκλησία - και, βεβαίως, να πάρουμε τις απόψεις των αγίων αρχιερέων, γιατί όλο αυτό προϋποθέτει ότι θα το ψηφίσουν και θα το δεχθούν οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Δήμος Πωγωνίου: Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στις 9:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Έχοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 παρ.6 του Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής λόγω έκτακτης ανάγκης για ανάθεση υπηρεσίας καθαρισμό ποταμού Γορμού-Καλαμά, σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί την 08η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη & ώρα 09.00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ με θέματα συζήτησης:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Απ΄ ευθείας ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος υπηρεσιών για «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΓΟΡΜΟΥ-ΚΑΛΑΜΑ (ΥΠΟΕΡΓΟ ΣΑΕΠ 530 ΗΠΕΙΡΟΥ)» προϋπολογισμού 15.000,00 € μετά από ανάγκη που προέκυψε.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Η απόλυτη και ριζική θεραπεία των αιμορροΐδων


Ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 95%  και άριστα  αποτελέσματα , προσφέρει η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος D.G.H.A.L. (Doppler Guided Hemorroidal Artery Ligation) στην ριζική θεραπεία των αιμορροΐδων!
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες αλλά και τα στατιστικά στοιχεία από εκατομμύρια επεμβάσεις σε Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ιαπωνία η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος με υπερήχους D.G.H.A.L προσφέρει στους ασθενείς την απόλυτη και ριζική θεραπεία για όλες τις μορφές των αιμορροΐδων.
«Η μέθοδος πραγματοποιείται  με την συσκευή A-HALDoppler2  και μέσα σε 20 με 30 λεπτά απαλλάσσει  για πάντα τους ασθενείς από τις αιμορροΐδες» αναφέρει ο διαπρεπής γενικός χειρουργός-πρωκτολόγος   κ. Δημήτρης Μουσιώλης, με πλούσια εμπειρία στις επεμβάσεις αυτού του είδους, επιμελητής στη Βιοκλινική Αθηνών.
Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος D.G.H.A.L, με βάση τα στοιχεία από εκατοντάδες εκατομμύρια επεμβάσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα, είναι απόλυτα ασφαλής.
«Η καθοδηγούμενη με  υπέρηχο (Doppler) απολίνωση των αιμορραγικών αρτηριών για την οριστική θεραπεία των αιμορροΐδων  γίνεται ανώδυνα για τον ασθενή και δεν απαιτείται τομή στο δέρμα η στο βλεννολόγο του πρωκτού  με νυστέρι η αλλά ιατρικό εργαλείο κοπής» εξηγεί ο κ Μουσιώλης (Πιστοποιημένος χειρουργός πρωκτού για το σύστημα των υπερήχων) και συνεχίζει.