Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Από την 1η Φεβρουαρίου και από τα ΚΕΠ οι κάρτες αλληλεγγύης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θα μπορούν να παραλάβουν τις κάρτες αλληλεγγύης από τα ΚΕΠ από την 1η Φεβρουαρίου.

Πέραμα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κλοπής τροχοφόρου και παράνομης εισόδου στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (26.01.2016) το μεσημέρι στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, τρεις άνδρες ηλικίας 18, 20 και 25 ετών και μία 22χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κλοπής τροχοφόρου και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, ενώ στην κατοχή του 20χρονου και του 25χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και εβδομήντα ναρκωτικά χάπια.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, βρέθηκε στην κατοχή των δραστών ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 26-01-2016 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Aναμένεται μείωση στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ

Στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ θα δουν πιθανότατα οι ιδιοκτήτες ακινήτων την μείωση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, που έφεραν οι χαμηλότερες αντικειμενικές τιμές.
Μειώνεται επίσης το τέλος για τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μειώνεται ο ΤΑΠ που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και το τέλος για τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους που καταβάλλεται απ ευθείας στους δήμους.
Οι ελαφρύνσεις αυτές άρχισαν ήδη να υπολογίζονται αναδρομικά από τον Μάιο του 2015. Ο ΤΑΠ αντιστοιχεί με το 0,25 έως 0,35 τοις χιλίοις επί των αντικειμενικών τιμών.


Παρακάλαμος Πωγωνίου: Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν, (2.451) γραμμάρια κάνναβης, (18) δενδρύλλια κάνναβης σε φυτώρια και (14) κλώνοι κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (27-01-2016) το μεσημέρι στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του 58χρονου, η πιστοποίηση της εγκληματικής του δράσης καθώς και ο εντοπισμός του σπιτιού του, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
 πέντε μεταλλικά δοχεία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (1.011) γραμμαρίων
 τέσσερα χάρτινα κυτία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (815) γραμμαρίων
 τρεις σακούλες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (607,5) γραμμαρίων
 ένα φιαλίδιο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (17,5) γραμμαρίων
 δεκαοκτώ δενδρύλλια κάνναβης σε φυτώρια
 δεκατέσσερις κλώνοι κάνναβης, στο στάδιο της αποξήρανσης.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 58χρονου, ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ληστείας, σε βάρος 26χρονου υπηκόου Αφγανιστάν, που διαπράχθηκε χθες το απόγευμα στην Άρτα

Συνελήφθησαν, ως δράστες, πέντε ομοεθνείς του, ηλικίας 26, 24, 26, 21 και 23 ετών

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, περίπτωση ληστείας, σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν, που διαπράχθηκε χθες (26-01-2016) το απόγευμα, στην Άρτα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 26, 24, 21, 26 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, από τον 26χρονο αλλοδαπό, χθες (26-01-2016) το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, πέντε δράστες, αφού τον ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας και μαχαιριού, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (970) ευρώ, τραυματίζοντάς τον στο δεξί του χέρι.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολή Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, εντόπισαν σήμερα (27-01-2016) το πρωί στους Κεραμάτες Άρτας τους πέντε δράστες, οι οποίοι αφού αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» σε πολίτες στην πόλη των Ιωαννίνων

Έντυπο υλικό, μοίρασαν σήμερα (27.01.2016) το μεσημέρι σε κεντρικά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», στο πλαίσιο δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε γειτονιές των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διένειμαν σε πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια, με χρηστικές συμβουλές και οδηγίες για πρόληψη απατών και κλοπών και για την ενημέρωση τους σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και τον σχολικό εκφοβισμό «bullying».

Σημειώνεται ότι οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα, ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, σήμερα (27-01-2016) το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, συνολικής ποινής φυλάκισης είκοσι δύο μηνών, για έκδοση ακάλυπτης επιταγής, για φοροδιαφυγή και μη απόδοση Φ.Π.Α. κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Μικρές αλλαγές στη νέα φορολογική δήλωση

Από τον Μάιο θα αρχίσει η πληρωμή των φόρων εισοδήματος

Στην τελική ευθεία μπαίνει το υπουργείο Οικονομικών για την έναρξη της περιόδου υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Η μορφή του νέου εντύπου της φορολογικής δήλωσης οριστικοποιήθηκε και πολύ σύντομα πρόκειται να φορτωθεί στη σχετική εφαρμογή του taxisnet προκειμένου να ξεκινήσει και τυπικά η υποβολής των δηλώσεων.
Οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για προσπάθεια να ανοίξει η εφαρμογή πριν το τέλος Φεβρουαρίου (για να γίνει πράξη και η σχετική εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κου Τρύφωνα Αλεξιάδη). Ωστόσο, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε θεωρείται δεδομένο ότι η εφαρμογή θα ανοίξει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Η νέα φόρμα της φορολογικής δήλωσης περιλαμβάνει μόλις τρεις αλλαγές σε σχέση με το περυσινό έντυπο.
Ειδικότερα:

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 3η/28-01-2016 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 28-01-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
 Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-01-2016 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 1ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-12-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Καλπάκι - Κακαβιάς», προϋπολογισμού € 110.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση εθνικής οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στη Χ.Θ. 32+500 (Κατασκευή σαρζανέτ)», αναδόχου Γεωργίου Σδράλαγκα, μέχρι την 18-03-2016.
4. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος της Ε.Ο. 6 Ιωαννίνων - Τρικάλων», αναδόχου Τσομπίκου Δημήτριου, μέχρι την 31-03-2016.

Απολογισμός 1ης ημέρας του επιστημονικού συνεδρίου για τη διαχείριση του αστικού νερού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε αναμενόμενο ξεπέρασε η προσέλευση του κοινού στο Επιστημονικό Συνέδριο «Βιώσιμη Διαχείριση Αστικού Νερού-Ανταλλαγή Βέλτιστων Πρακτικών στην Ευρώπη», που ξεκίνησε σήμερα τις 2ήμερες εργασίες του στο «The HUB Events». Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 300 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, εκφράζοντας με τον πλέον έμπρακτο τρόπο το ενδιαφέρον τους για την αειφορία του πόρου, τις καλές πρακτικές και τις μεθοδολογίες διαχείρισης που μπορούν να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ιωάννη Τσιρώνη, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων κ. Ιάκωβου Γκανούλη, του Αναπληρωτή Αρχηγού Αποστολής εκ μέρους της πρεσβείας της Νορβηγίας κ. Roger Jorgensen, του Προέδρου του Ιδρύματος Μποδοσάκη κ. Δημητρίου Βλαστού, του Προέδρου του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων και Δημάρχου Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, του Προέδρου Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) και Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργου Μαρινάκη, του Προέδρου της ΕΥΑΘ κ. Νικόλαου Παπαδάκη και του Προέδρου του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κ. Ευάγγελου Κουκιάσα. Όλες οι τοποθετήσεις συνέκλιναν στην απερίφραστη αποδοχή του δημόσιου χαρακτήρα του Νερού και στην ανάγκη συνεργειών, εντατικοποίησης της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, ως απαραίτητων βημάτων προς μια πιο ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων. Η εισαγωγική ενότητα ολοκληρώθηκε με την ομιλία της Υπεύθυνης Διαχείρισης του Προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ κ. Χριστίνας Γαρουφαλιάς, η οποία παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους της πρωτοβουλίας, τους βασικούς πυλώνες υλοποίησής της, καθώς και τα απότοκα αποτελέσματά της σε επίπεδο αριθμών αλλά και ουσίας.

Η Αδελφότητα Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας κόβει την Πίτα της και γλεντάει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στην αίθουσα "Sala Παράδεισος"

Αναγκαίες οι εξετάσεις μετά από κολικό γιατί υπάρχει κίνδυνος απώλειας του νεφρού

Τον κίνδυνο να χάσουν το νεφρό τους διατρέχουν όσοι μετά από κολικό δεν υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις!
Αυτό επισημαίνουν οι ουρολόγοι τονίζοντας πως η υποχώρηση του πόνου, μετά από κολικό νεφρού, δεν σημαίνει ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα!
«Πράγματι  αρκετές φορές συμβαίνει μετά από έντονο κολικό ο πόνος να υποχωρεί όχι φυσικά γιατί έφυγε η πέτρα που τον προκάλεσε αλλά γιατί σταμάτησε να λειτουργεί ο νεφρός»τονίζει   ο διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου  Επικ. Καθηγητής  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύμφωνα με τον κ. Πρωτογέρου ο κολικός νεφρού προκαλείται όταν  κάποια πέτρα που δημιουργήθηκε στο νεφρό παρασυρθεί από τα ούρα και φράξει τον ουρητήρα.
Τότε σταματά η έξοδος των ούρων με αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται μέσα στο νεφρό ο οποίος  αρχίζει να «φουσκώνει» και να δημιουργείται έτσι μια κατάσταση γνωστή ως υδρονέφρωση. Αυτή η διάταση είναι που προκαλεί και  το φοβερό πόνο γνωστό και ως κολικό νεφρού.
    «Αυτή η κατάσταση πέρα από επώδυνη είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη» συμπληρώνει ο κ. Πρωτογέρου και εξηγεί «Αν η πέτρα μετακινηθεί έστω και λίγο τα ούρα βρίσκουν δίοδο αποσυμφορείται ο νεφρός μειώνεται η διάταση και υποχωρεί ο πόνος. Αν όμως αυτό δε συμβεί η διάταση μεγαλώνει μέχρι που κάποια στιγμή ο νεφρός σταματάει να δουλεύει. Αν το πρόβλημα δε λυθεί, προοδευτικά το όργανο θα καταστραφεί».
Σύμφωνα με τους ουρολόγους  ο πόνος μετά από έντονο κολικό νεφρού   σταματάει για δύο λόγους.

Δείτε σε 12 video την εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών για την πρόσληψη Υγείας, που συνδιοργάνωσαν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Δείτε σε 12 video την εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών για την πρόσληψη Υγείας, που συνδιοργάνωσαν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.