Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
1) Τη Δευτέρα 11-12-2017:
Από ώρα 09:00 πμ έως 13:00 μμ στις παρακάτω περιοχές: Κέδρος, Πετροβούνι, Χουλιαράδες, Ποτιστικά, Βαπτιστή, Συρράκο, Παλαιοχώρι Συρράκου, Καλαρρύτες, Προσήλιο.
2) Την Τρίτη 12-12-2017:
Από ώρα 09:00 πμ έως 13:00 μμ στις παρακάτω περιοχές: Χάνι Δελβινακίου, Κεράσοβο, Περιστέρι, Στρατίνιστα, Δημόκορη, Καστανή, Δελβινάκι, Κακαβιά, Τελωνείο Κακαβιάς, Χαραυγή, Σταυροδρόμι, Τεριάχι, Ζάβροχο, Μαυρόπουλο, Χρυσόδουλη, Φαράγγι, Ποντικάτες, Ορεινό, Ξηρόβαλτο, Αργυροχώρι, Πωγωνιανή, Δολό, Σταυροσκιάδι, Δρυμάδες.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση πεζού στο 66,5ο χμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (στο ύψος του Μαργαριτίου Θεσπρωτίας)

Σήμερα (08-12-2017) το μεσημέρι, στο 66,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (στο ύψος του Μαργαριτίου Θεσπρωτίας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 70χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 63χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 63χρονου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. για χιονοπτώσεις

Με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση  από αύριο Σάββατο (09-12-2017) και την Κυριακή (10-12-2017) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Για το λόγο αυτό εφιστάται  η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων - πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov  

Αποφάσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου για κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά την εξουσιοδότηση που του παρασχέθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι εξής περιοχές,  για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από 30 Νοεμβρίου μέχρι 3 Δεκεμβρίου 2017.
Π.Ε. Πρέβεζας:
Δήμος Πρέβεζας
Δήμος Πάργας
Δήμος Ζηρού
Π.Ε. Θεσπρωτίας:
Δημοτική Κοινότητα Παραμυθιάς, Τ.Κ. Κρυσταλοπηγής, Γκρίκας, Ψάκας, Καλλιθέας, Πετροβίτσας, Παγκρατίου, Νεοχωρίου, Πετουσίου, Σαλονίκης, Ελατωρίας, Πλακωτής, Πέντε Εκκλησιών του Δήμου Σουλίου.
Τ.Κ Βρυσέλλας, Αετού, Κυπαρίσσου, Πλαίσιου του Δήμου Φιλιατών.
Τ.Κ Παραποτάμου, Κορύτιανης της Δημοτικής Ενότητας Παραπόταμου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Π.Ε. Άρτας:
Τ.Κ. Σκούπας, Κορφοβουνίου, Πιστιανών, Ροδαυγής, Δαφνωτής, της Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων.
Τ.Κ. Ράμιας, Λεπιανών, Μικροσπηλιάς, Καταρράκτη, Αγνάντων της Δημοτικής Ενότητας Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
Τ.Κ. Γραικικού, Κουκουλιών, Κεντρικού, Δίστρατου, Παλαιοκάτουνου, Βουργαρελίου, Αθαμανίου, Θεοδώριανων, Τετρακώμου, Μεσούντας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
Τ.Κ. Αστροχώριου, Μεγαλόχαρης, Μεσόπυργου, Άνω Καλεντίνης, Πηγών του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
Π.Ε. Ιωαννίνων:
Δήμος Κόνιτσας
Τ.Κ:. Ανατολικής και Κράψης του Δήμου Ιωαννιτών
Τ.Κ.: Επισκοπικού, Σερβιανών, Αβγού, Κρυφοβού, Θεριακησίου, Βουλιάστης, Μουσιωτίτσης, Τερόβου, Κουκλέσιου, της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Δημητρίου του Δήμου Δωδώνης
Τ..Κ.: Παρδαλίτσας, Βαλανιδιάς, Κερασέας, Καταμάχης, Ζωτικού, Άγιου Ανδρέα, Σενίκου της Δημοτικής Ενότητας Σελλών του Δήμου Δωδώνης
Τ.Κ.: Μπεστιάς, Άρδοσης, Έλαφου, Σιστρούνιου, Ρωμανού της Δημοτικής Ενότητας Λάκκας Σουλίου του Δήμου Δωδώνης
Τ.Κ. Μελιγγών της Δημοτικής Ενότητας Δωδώνης του Δήμου Δωδώνης
Δημοτική Ενότητα Τζουμέρκων και οι Τ.Κ. Βαθυπέδου, Ραφταναίων, Πλατανούσας, Ελληνικού, Πλαισίων, Μονολιθίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Τ.Κ. Μικρής και Μεγάλης Γότιστας, Ανθοχώριου, Μεγάλο Περιστέρι του Δήμου Μετσόβου.
Τ.Κ. Γρεβενιτίου,, Βρυσοχωρίου, Σκαμνελίου, Δίκορφου, Καλουτάς, Βοβούσας, Ελατοχωρίου της Δήμου Ζαγορίου.
Τ.Κ. Μαυροπούλου του Δήμου Πωγωνίου.
Τ.Κ. Δοβλάς, Ζαλόγγου, Βερενίκης, Αετόπετρας του Δήμου Ζίτσας.
Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από την ημέρα εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου, δηλαδή από 30-11-2017 και για τρεις (3) μήνες, ήτοι έως και 1 Μαρτίου 2018. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov  

Σε πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης για θέματα οδικής ασφάλειας μαθητές Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ

Με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια «Πάνος Μυλωνάς» ήρθαν σε επαφή μαθητές Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, που ενημερώθηκαν με βιωματικό τρόπο πάνω σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Το πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια περιελάμβανε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από ελεγχόμενα περιβάλλοντα ατυχημάτων, προσωπικές καταγεγραμμένες από τα ΜΜΕ εμπειρίες τροχαίων, αλλά και προσομοιώσεις ανατροπής και σύγκρουσης στην κινητή μονάδα οδικής ασφάλειας του Ινστιτούτου. 
Το πρόγραμμα του Ινστιτιούτου «Πάνος Μυλωνάς» πραγματοποιήθηκε στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που έγινε στα Ιωάννινα και ενίσχυσε με βιωματικό-διαδραστικό τρόπο τη διαμόρφωση της στάσης ζωής των μαθητών-αυριανών οδηγών, ώστε να κατακτήσουν τους βασικούς κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής.

Δήμος Πωγωνίου: Αποτελέσματα για την πρόσληψη βρεφονηπιοκόμου

Eπισυνάπτονται τα αποτελέσματα για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου  για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος, «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Περίοδος 2017 – 2018) του  ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ  που εδρεύει στο Καλπάκι, Δήμου Πωγωνίου, Νομού Ιωαννίνων.


13η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ε. Πραμάντων-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 10-12-17/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ  (15:00)
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ  (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ  (15:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ  (15:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ - Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ  (15:00)

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά

Σύμφωνα με την ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο  καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου από τα Δυτικά.
Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές αργά το βράδυ.
Οι άνεμοι σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως 3 και τοπικά στα παράκτια τμήματα 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, από 0 έως 12 στα ημιορεινά και από -3 έως 8 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.
Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους.
Από το μεσημέρι και έως το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα ενταθούν και θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. 
Στα ορεινά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες, όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το μεσημέρι, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Τα φαινόμενα την Κυριακή σταδιακά θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

13η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Πανζαγορισιακός 10-12-17/15:00), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Ζωοδόχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Π.Α.Σ. Περιβλέπτου 10-12-17/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (17:30)
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ (11:30)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)

Γνωρίστε την ιστορία του ανήλικου πρόσφυγα, Χασάν και συμβάλλετε στο έργο της Ένωσης Μαζί για το Παιδί

Με ένα κλικ στηρίζετε ζωές και ελπίδες

Ο Χασάν είναι μόλις 16 χρονών και είναι από τη Συρία, πριν από περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε η Οδύσσεια του. Έφυγε από την εμπόλεμη ζώνη, από την χώρα του, περπάτησε έως την Τουρκία και εμπιστεύτηκε τα χρήματα του και τις ελπίδες του σε έναν Τούρκο δουλέμπορο ο οποίος τον στοίβαξε με άλλους σε μια τρύπια βάρκα τάζοντας του τη γη της επαγγελίας όπου η ζωή του θα έμπαινε πάλι σε ρυθμούς και τα όνειρα του θα είχαν πεδίο δράσης.
Όμως στην τρύπια φουσκωτή βάρκα, μεσοπέλαγα, μιλώντας με συμπατριώτες του κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα εξαπάτησης. Η γη είχε χαθεί από τα πόδια του πριν καν πιάσει στεριά.  Εκεί στην Μυτιλήνη όπου αποβιβάστηκε  έμεινε ένα μήνα και από τότε θέλει να μείνει στην Ελλάδα «Είναι καλύτερα τώρα. Είναι εντάξει. Πηγαίνω σχολείο και θέλω να γίνω δάσκαλος. Θα προσπαθήσω να πάω πίσω στην Τουρκία για να δω την οικογένειά μου και να τους πω να έρθουν όλοι εδώ», λέει συνεχώς στους ανθρώπους που το φροντίζουν.
Μετά την τρικυμία της ζωής που πέρασε ο Χασάν τώρα αρχίζει και βρίσκει το βηματισμό του. Είναι ένας από τους ανήλικους πρόσφυγες που φροντίζει η Ένωση Μαζί για το Παιδί σε συνεργασία με άλλους φορείς.
Σε αυτή τη δράση μπορείτε και εσείς να συμβάλετε με ένα κλικ. Πώς γίνεται αυτό; Ψηφίστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.   http://globalsustain.org/el/story/23288
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που μας βοηθάτε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά που δοκιμάστηκαν ένα παρόν γερό και στέρεο για να συνεχίσουν να ονειρεύονται…
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr  http://www.mazigiatopaidi.gr|  www.facebook.com/mazigiatopaidi|Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi  

Πλαστική χειρουργική: Τι ζητούν οι άνδρες;

Οι καιροί έχουν αλλάξει και την τελευταία 5ετία όλο και περισσότεροι άνδρες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα αποδέχονται τη χρήση της πλαστικής χειρουργικής ως κάτι φυσιολογικό και αναγκαίο και για εκείνους, πέρα από τις γυναίκες.
Στις μέρες μας, λοιπόν, δεν είναι ασυνήθιστο οι άνδρες να στρέφονται στον πλαστικό χειρουργό, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την εμφάνισή τους για διάφορους λόγους – όχι μόνο λόγω ματαιοδοξίας.
«Τα τελευταία χρόνια, πράγματι, βλέπουμε και αρκετούς άνδρες στο ιατρείο, πιο ώριμης ηλικίας, αλλά και νεότερους. Εξάλλου πολλές νέες μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες με περιποιημένη εμφάνιση έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στον χώρο εργασίας τους και να ζήσουν μια πιο γεμάτη ζωή», μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
«Έρχονται, λοιπόν, στο ιατρείο, επιθυμώντας μια πιο συμμετρική μύτη, ένα πιο φρέσκο πρόσωπο, μια μέση χωρίς «πιασίματα». Οι επεμβάσεις, που εφαρμόζονται για την επίτευξη αυτών των στόχων, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ποιότητα του δέρματος, ο σωματότυπος, η ηλικία και η γενικότερη κατάσταση της υγείας τους».
Τι ζητάνε περισσότερο
Οι πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις για έναν άνδρα είναι αυτές που έχουν ως στόχο την βελτίωση του σώματός του. Βέβαια στις μέρες μας δεν αποτελεί πλέον ταμπού ακόμη κι ένας άνδρας να κάνει μπότοξ, για να βελτιώσει τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπό του.
Όπως εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης, ιδανικό ανδρικό σώμα, σήμερα, θεωρείται το αθλητικό, γυμνασμένο σώμα, με φαρδείς ώμους και στήθος, επίπεδη κοιλιά και στενούς γοφούς. Παρόλα αυτά, με την πάροδο του χρόνου, στους άντρες υπάρχει η τάση συγκέντρωσης λίπους γύρω από την κοιλιά, στο στήθος (γυναικομαστία), στο πηγούνι και στον λαιμό. Έτσι αναζητούν την βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής, για να αφαιρέσουν από τις περιοχές αυτές το λίπος, το οποίο αντιστέκεται στη δίαιτα και στην γυμναστική.