Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Δίωρη διακοπή κυκλοφορίας την Πέμπτη τη νύχτα

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι για τη διενέργεια απαιτούμενων ελέγχων και δοκιμών για θέματα ασφάλειας σηράγγων θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, κατόπιν απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα «Α/Κ Μετσόβου - Α/Κ Παναγιάς », την Πέμπτη 26-04 και ώρα 00:15 έως 02:45.
Κατά το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, κατόπιν απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, στον Α/Κ Βενέτικου με κατεύθυνση από Γρεβενά προς Ιωάννινα.
Κατά το ανωτέρω διάστημα η μετακίνηση μεταξύ του Α/Κ Μετσόβου και Α/Κ Βενέτικου, όπου θα υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς Ε.Ο. Γρεβενών – Κρανιάς – Μηλιάς.

Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας Και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), θα υλοποιήσει την πράξη «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», και αφορά την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν είκοσι δύο ατόμων (122), για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στη Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Στο πλαίσιο του προγράμματος ανά συμπράττοντα φορέα αντιστοιχεί ο παρακάτω αναφερόμενος αριθμός ατόμων.
1. Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων: θέσεις 110
2. ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων: θέσεις 12
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) από 25/4/2012 έως 4/05/2012.


Πληροφορίες στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης
Τηλ. Επικοινωνίας : 2651039820

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ένας (1) διακινητής, ο οποίος μετέφερε δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό


Συνελήφθη, χθες (23-04-2012) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 48χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο (2) μη νομίμων μεταναστών με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 48χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο (2) υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 18 και 46 ετών, από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ιταλία, μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Οι λαθρομετανάστες κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν κλεμμένες ταυτότητες Βουλγαρίας.
Το προαναφερόμενο όχημα, τα κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα και τρία (3) ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Στο 5% η ύφεση το 2012

Επιστροφή στην ανάπτυξη στα τέλη του 2013!!!


Το 5% θα αγγίζει η ύφεση το 2012 ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 19% (έναντι 17,7% πέρυσι) σύμφωνα με την έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση πάντως προβλέπεται επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη από τα τέλη του 2013.Ο κ. Προβόπουλος εκφράζει αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει και να εξασφαλίσει βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία, με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων.
Προειδοποιεί όμως, ότι αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών.
Προτείνει λιτό και σταθερό φορολογικό σύστημα ως μία από τις βασικές συνιστώσες στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο διοικητής της ΤτΕ επισημαίνει ότι η οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θεωρεί απαραίτητη την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.

Παράταση για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε απόρους της χώρας

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2012, αντί της αρχικής 31 Μαρτίου 2012, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων υλοποίησης των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους της χώρας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Τα παραπάνω προβλέπονται στην με αριθμό 444/39751 απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1146/Β/10 – 4 – 2012, σύμφωνα με την οποία η αντίστοιχη προθεσμία για την αποστολή του μητρώου δικαιούχων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής παρατείνεται από την 30η Ιουνίου 2012 στην 31η Αυγούστου 2012.

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας Αγνή Σμπόνια, απευθύνεται στο εκλογικό σώμα μέσω της «Τομή στην Ενημέρωση»


Αγνή Σμπόνια: «Ως νέος άνθρωπος αποστρέφομαι τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, άλλωστε είμαστε η γενιά που κουράστηκε από αυτά και με την παρουσία μας διεκδικούμε να αλλάξουμε όλα αυτά που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.
Η πιο νέα ηλικιακά υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας και όχι μόνο, είναι η Αγνή Σμπόνια. Η Αγνή Σμπόνια γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1986 και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια ανάμεσα στην Αθήνα και στη Πρέβεζα από όπου κατάγεται. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει σε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και ταυτόχρονα συμμετέχει εθελοντικά, σε Ειδικό Σχολείο στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Από πολύ νωρίς ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα εκπροσωπώντας τους φοιτητές στα ανώτατα όργανα της Σχολής καθώς και στη σύγκλητο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει: -Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. -Εκπρόσωπος των Φοιτητών στη Γενική Συνέλευση και στο Διοικητικό Συμβούλιο των καθηγητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. -Εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών στη Σύγκλητο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. -Γραμματέας της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης Παιδαγωγικού. Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Πρέβεζας ανοίγει τα χαρτιά της σε μία συνέντευξη στην ΤΟΜΗ, την οποία και σας παραθέτουμε:
ΕΡΩΤΗΣΗ. Μια νέα κοπέλα, μόλις 26 ετών, υποψήφια βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Πρέβεζας. Πως καταλήξατε στο να πάρετε αυτή την απόφαση και να διεκδικήσετε την ψήφο των πολιτών του νομού Πρέβεζας ;
Η ενασχόληση μου με τα κοινά, καθώς και η συμμετοχή μου σε αρκετές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα έχουν ξεκινήσει από τα φοιτητικά μου χρόνια και εντάθηκαν με τη ενεργή συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει να ομολογήσω ότι η υποψηφιότητα μου με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην ιδιάιτερη πατρίδα μου,την Πρέβεζα, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη για μένα, καθώς δίνεται η δυνατότητα σ'ένα νέο άνθρωπο να παρέμβει δυναμικά στα δρώμενα του τόπου του και συμβάλλει στην ανάπτυξη του. Αυτά ήταν τα κριτήρια προκειμένου να ανταποκριθώ θετικά στην πρόσκληση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και να πάρω αυτή την κατά τ'άλλα δύσκολη απόφαση.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πνιγμός ηλικιωμένου στο λιμάνι

Ένα θλιβερό περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στην Πρέβεζα.
Ένας άντρας περίπου 79 χρονών έχασε την ζωή του πέφτοντας στα νερά του λιμανιού.
Τον άτυχο ηλικιωμένο είδε μια γυναίκα η οποία σοκαρίστηκε από το γεγονός και άρχισε να φωνάζει ενώ διερχόμενοι πολίτες ειδοποίησαν την Λιμενική αρχή, άντρες της οποίας έφτασαν αμέσως στο σημείο. Ήταν όμως πολύ αργά.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Από τα Γιάννενα παρουσίασαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι τις προτάσεις τους για την πραγματική οικονομία.

Ριζική αλλαγή κατευθύνσεων στην οικονομία, για να μπορέσει να υπάρξει διέξοδος, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στα Γιάννενα ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας και συν-επικεφαλής της εκστρατείας μαζί με την Ιωάννα Κοντούλη, παρουσίασε την πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για την πραγματική οικονομία και την Πράσινη Στροφή. Για την παρουσίαση, η πρωτεύουσα της Ηπείρου επιλέχθηκε συμβολικά, ως απτό δείγμα της οικονομικής περιθωριοποίησης που επιφύλασσε το παλιό οικονομικό μοντέλο για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που αποτελούν τα 2/3 της χώρας: παρά το μεγάλο φυσικό της πλούτο, η Ήπειρος αποτελούσε σταθερά τη φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης των 15.
Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων θέτει ως προτεραιότητες την αναζωογόνηση της υπαίθρου σε πολυλειτουργική βάση, την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών, την ενεργοποίηση των πολιτών σε πρωτοβουλίες κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, την παραγωγική στροφή στην πράσινη καινοτομία, τα πολιτιστικά αγαθά και τη στήριξη των νέων που επιθυμούν να ξεκινήσουν δική τους δουλειά. Συνοδεύεται επίσης από προτάσεις για χρηματοδοτικά εργαλεία και για ευνοϊκό θεσμικό περιβάλλον.

ΚΚΕ: Επισκέψεις υποψηφίων βουλευτών στο νομό Ιωαννίνων

O Νίκος Έξαρχος θα περιοδεύσει σε γιαπιά και στην πιάτσα των Οικοδόμων της Ελεούσας ενώ στις 2.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.
Η Φωτεινή Τσώλου και ο Λάμπρος Ευαγγέλου θα περιοδεύσουν σε εργοστάσια της περιοχής, ενώ στις 6 το απόγευμα ο Λάμπρος Ευαγγέλου θα περιοδεύσει σε Πέραμα-Κρύα-Κρανούλα και η Φωτεινή Τσώλου στις 6:30 το απόγευμα θα μιλήσει με τους εργάτες του εργοστασίου “Καριπίδης”.
Ο Δημήτρης Τασούλας στις 11:00 το πρωί θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Παρακαλάμου ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης των Ιωαννίνων.
Ο Γιώργος Πρέντζας από τις 10:00 το πρωί θα βρίσκεται στα ΤΕΙ Ηπείρου και στις 12:30 θα μιλήσει με σπουδαστές, καθηγητές και εργαζόμενους στην αίθουσα Α της Νοσηλευτικής Σχολής.
Η Όλυ Τσουμάνη στις 1:00 το μεσημέρι θα περιοδεύσει σε Jumbo και IKEA και στις 6:00 το απόγευμα στους Αμπελόκηπους.
Η Γεωργία Γεωργιάδου θα περιοδεύσει στις 6:30 το απόγευμα στα Καρδαμίτσια.

Eurostat: Στο 9,1% του ΑΕΠ το έλλειμμα του 2011

Στο 9,1% του ΑΕΠ ή 19,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τo 2011 το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, ενώ το δημόσιο χρέος έφτασε το 165,3% σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων για τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα μετά την Ιρλανδία (13,1%) και το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ, ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2010 το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ελλάδα ήταν στο 10,3% και το χρέος στο 145%. Το 2009 το ελληνικό έλλειμμα ήταν στο 15,6% και το χρέος στο 129,4%.

ΑΓΝΗ ΣΜΠΟΝΙΑ: ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Πιστή στις αρχές και τις θέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου περί διαφάνειας η Αγνή Σμπόνια Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Πρέβεζας δήλωσε:


«Παίρνω σήμερα την πρωτοβουλία, ως νεότερη υποψήφια στο Νομό Πρέβεζας και από τις νεότερες στην Ελλάδα, κυρίως όμως ως γυναίκα-εκπαιδευτικός η οποία δίνει καθημερινά την μάχη να μεταλαμπαδεύσει σε μικρά παιδιά τις αρχές για διαφάνεια, εντιμότητα, ισοτιμία, αξιοκρατία, ήθος, συλλογική συνείδηση και κυρίως κρυστάλλινη καθαρότητα στην διαμόρφωση των χαρακτήρων τους, να δημοσιοποιήσω την δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ μου http://www.dimosbyrona.gr/uplds/newv/File/Pothen%202011/smponia.pdf, για να γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης της ιδιαίτερης πατρίδας μου, το πως εισέρχομαι στον χώρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής ως υποψήφια, να μπορεί να με κρίνει με κριτήριο και γνώμονα το επίπεδο της μόρφωσης μου, των πολιτικών μου θέσεων, των απόψεων και προτάσεων μου για τον Νομό, τις αρχές μου για διαφάνεια, την διάθεση μου για προσφορά στον τόπο μου και την πρόθεση μου να εργαστώ σκληρά για να αλλάξει ριζικά η εικόνα του πολιτικού συστήματος.
Το οποίο έχει απαξιωθεί εδώ και καιρό στα μάτια των πολιτών που δικαιολογημένα ίσως, του έχουν γυρίσει την πλάτη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκφραστούν πλέον εύκολα και να κρίνονται καχύποπτα ακόμη και οι νέες φωνές που αγωνιούν για το μέλλον της νεολαίας αλλά και το μέλλον της χώρας μας συνολικά.
Το "επάγγελμα πολιτικός" πρέπει να εκλείψει πλέον οριστικά στη χώρα μας και τα φαινόμενα "ξαφνικού πλουτισμού" μέσα από την πολιτική πρέπει να καταδικάζονται ευθύς εξ'αρχής από το ίδιο το πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του.
Αλλά κυρίως και από την ίδια την κοινωνία που έχει το μοναδικό προνόμιο αλλά και την δύναμη να κρίνει πάντοτε αλάνθαστα όλους μας...
Εύχομαι το παράδειγμα μου να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων σε όλη την Ελλάδα, για να πειστεί πλέον η κοινωνία ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κάνοντας οριστική ρήξη με το παρελθόν»!